HABERLER>GÜNCEL
14 Kasım 2022 Pazartesi - 08:30

Dünya liderlerinden Türkiye'ye taziye mesajı

İstanbul Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı. Patlamanın ardından dünya liderleri Türkiye'ye taziyelerini iletti.

Dünya liderlerinden Türkiye ye taziye mesajı

Liderlerden gelen taziye mesajları şu şekilde:

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabından İstanbul’daki patlamayla ilişkin Türkçe ve Ukraynaca taziye mesajı yayınladı. Zelenskiy, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimi sunuyorum ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayınladığı taziye mesajında, “Türk halkına en derin taziyelerimi sunuyorum” dedi. İstanbul’daki patlamanın ardından NATO, Türkiye’ye taziyelerini sundu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'daki saldırıya ilişkin görüntüleri şok edici olarak nitelendirerek, “Düşüncelerim sizinle. Etkilenen herkese ve Türk halkına en derin taziyelerimi sunuyorum. NATO, müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içindedir'' ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yunanistan terörü kesin bir dille kınıyor. Türk hükümetine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz” denildi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İstanbul'daki patlamaya dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul'dan gelen görüntüler korkunç, yaşanan saldırı ve masum vatandaşların ölümü nedeniyle Türkiye'ye en derin taziyelerimizi iletmek istiyorum” dedi. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ise yaptığı açıklamada, “İstanbul'dan gelen görüntüler korkunç. İtalya, Türk hükümetine ve halkına yakınlığını belirterek, hayatını kaybeden masum vatandaşlar için en içten taziyelerini iletiyor. Kriz birimimiz durumu izlemekte ve vatandaşlarımızla temas halinde" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mektubu gönderdi. Mektupta, "İstanbul'un merkezinde gerçekleştirilen hain bir patlama sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberi bizi derinden sarstı. Meydana gelen facia ile ilgili olarak size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifa diliyorum" denildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İstanbul’daki patlamaya ilişkin taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Steinmeier, “İstanbul'daki yıkıcı patlama haberi beni sarstı. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle birlikte ve tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu şok anında biz Almanlar, İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız” dedi. Bakan Baerbock ise, “İstanbul'dan korkunç görüntüler geliyor. Düşüncelerim, bir pazar günü İstiklal Caddesi’nde dolaşmak isteyen ve şimdi büyük bir patlamanın kurbanı olan insanlarla“ ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Yair Lapid ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, İstanbul’daki patlamaya ilişkin taziyelerini sundu. Lapid, "İsrail Hükümeti adına, İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısının ardından Türk halkına taziyelerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk hükümetine de desteğimi iletiyorum. Birlikte, terörün başını kaldırdığı her yerde güçlü bir şekilde savaşacağız” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly yaptığı açıklamada, "Düşüncelerim İstanbul patlamasından etkilenenlerle birlikte. Her türlü terörizm iğrençtir. İngiltere, bu haksız şiddet eylemine karşı Türkiye ile dayanışma içindedir. İngiliz vatandaşları tetikte kalmalı ve resmi seyahat tavsiyelerine uymalıdır” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile İstanbul’daki patlamayla ilgili taziyelerini sundu. Borrell, "İstanbul'dan korkunç haber. Düşüncelerimiz Türkiye halkı ve bu öğleden sonraki saldırının kurbanlarının aileleriyle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Pakistan hükümeti ve halkı, hayatlarını kaybeden kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerini iletiyor ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyor.

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilawal Butto Zerdari ise, söz konusu patlama nedeniyle “derin üzüntü duyduğunu" ve Pakistan'ın Türk halkıyla "tam dayanışma" içinde olduğunu aktardı.

Pakistan’ın eski Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, "Dünya terörizmi ve aşırıcılığı sona erdirmek için pratik önlemler almalı" ifadelerini kullanarak, masum insanlara saldırmanın "affedilemez" olduğunu vurguladı.

Pakistan’ın eski Başbakanı Imran Khan ise yayınladığı video mesajında, patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yaralılara acil şifa diledi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu gece İstanbul'dan korkunç bir haber geldi. İstiklal’deki patlamanın kurbanlarına başsağlığı diliyorum. Tüm düşüncelerimiz bu sıkıntılı zamanda Türkiye halkıyla” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov, İstanbul’da meydana gelen patlamaya ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak, taziye dileklerini iletti.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da sivilleri hedef alan patlama şiddetle kınanarak, kardeş Türk halkıyla tam dayanışma içinde olunduğu belirtildi. Hamas, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi. İstanbul Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Taksim bölgesini hedef alan ve çok sayıda sivilin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan “terör saldırısını” en güçlü şekilde kınadığı aktarıldı. Suudi Arabistan’ın bu korkakça eyleme karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğu belirtilen açıklamada, Suudi Arabistan’ın kardeş Türk hükümeti ve halkına en içten taziyelerini sunduğu aktarılarak, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İstanbul’daki saldırıyı kınayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk halkına ve özellikle saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerini sundu.

 
Uzmandan korkutan uyarı... Her 4 kişiden 1'i diyabetli!
 
Fahrettin Altun: Teröre desteği kesin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patlama sonrası İstiklal'deki oturaklar söküldü
İstiklal Caddesi'nde dün akşam saatlerinde yapılan bombalı saldırı sonrası ...
Pompalı tüfekle ateş açıldı: 2 kişi yaralandı
Adana'da bir kişi pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda yaralanan iki kişi ...
Kemal ANADOL yazdı.. Akılcı bir dünya görüşü: Kemalizm!
Kemal ANADOL yazdı.. Akılcı bir dünya görüşü: Kemalizm!
 
Markete silahlı saldırı: Başından vurularak öldürüldü
Adana'da akrabasına ait tekel bayisinde silahlı saldırıya uğrayan Hamit ...
Soylu duyurdu... Bombayı bırakan gözaltında!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişinin ...
Akraba kavgasında kan aktı: 3 kişi hayatını kaybetti
Batman'da akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.
 
Bakan Yanık: Çalışma arkadaşımızı ve kızını terör saldırısında kaybettik
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı ...
Kavga ettiği oğlunun boğazını sıkarak hastanelik etti
İzmit'te Şakir Ş., kavga ettiği uyuşturucu bağımlısı oğlu Yunus Ş.’nin ...
EGM: Provokatif içerikli 25 hesap tespit edildi
Emniyet Genel Müdürlüğü, Beyoğlu'nda meydana gelen patlamanın ardından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva