HABERLER>GÜNCEL
29 Temmuz 2022 Cuma - 08:13

Dolandırıcıların yeni hedefi hayvanseverler!

Sosyal medyada Mehmet Servan Ö.’nün veteriner kimliğini izinsiz kullanan bazı kişiler, hayvan sahiplenmek isteyen kişilerden yol ve sigorta parası alarak dolandırıcılık yapmaya başladı. Kimliğini kullanan dolandırıcılara ulaşan veteriner Mehmet Servan Ö., savcılığa şikâyetçi olacağını söylediğinde ise ‘İstediğini yap’ yanıtını aldı.

Dolandırıcıların yeni hedefi hayvanseverler!

Diyarbakır’da yaşayan Veteriner Mehmet Servan Ö., köpek sahiplenmek istiyordu. Sosyal medyadaki bir hesapla iletişime geçti. Sayfa üzerinden yazıştığı kişi, Mehmet Servan Ö’ye, “Sahipleneceğiniz yavruya bakabileceğinizden emin olmalıyız, bu nedenle kimlik bilgilerinizi ve yaptığınız işi öğrenmek istiyoruz” dedi. Mehmet Servan Ö. de sayfa yöneticilerinin kendisine güvenmesi için veteriner kimliğini paylaştı. Görüştüğü kişi, yavru köpeğin ‘Pettaksi’ adında bir firma tarafından veteriner hekim eşliğinde klimalı arabayla gönderileceğini söyleyerek 670 TL ücret istedi. Mehmet Servan Ö., yavru köpeği teslim aldığında ödemeyi yapacağını söyledi. Yazıştığı kişi bu isteği kabul etmeyince veteriner de görüşmeyi sonlandırarak mesajlarını sildi.

Yol parası vurgunu: Dolandırıcıların yeni hedefi hayvanseverler...

‘İSTEDİĞİNİ YAP’
Mehmet Servan Ö. bu görüşmeden bir kaç gün sonra şikâyet telefonları almaya başladı. Kendisini arayanlar, ‘Pettaksi ücretini ödedik ama sahiplendiğimiz yavru bize teslim edilmedi’ diyorlardı. Aldığı telefonlar karşısında şaşkınlık yaşayan Mehmet Servan Ö.’nün, köpek sahiplenmek için görüştüğü kişilerin veteriner kimliğini kullanarak hayvan sahiplenmek isteyenleri dolandırdıklarını anlaması uzun sürmedi. Mehmet Servan Ö., veteriner kimliğini kullanan kişilere ulaşarak savcılığa şikâyette bulunacağını söyleyince ‘İstediğini yap’ yanıtını aldı. Mehmet Servan Ö., “En az ayda bir kez insanlar beni arayıp sahiplendikleri yavrunun nerede olduğunu soruyor. Şu ana kadar toplam 5-6 kişiyi benim veteriner kimliğimle dolandırdılar. Bende mağdurum, sayfa yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcılık takipsizlik kararı verdi. Veteriner kimliğimi kullananların bir an önce yakalanmasını istiyorum” dedi.

TUZAĞA DÜŞTÜ
Köpek sahiplenmek için, veteriner Mehmet Servan Ö.’nün veteriner kimliğini kullanan kişilerle Sosyal Medya hesaplarından bağlantıya geçen Eser Aydın da dolandırılanlardan biri oldu. Köpeğin özel koşullarda gönderileceği söylenerek kendisinden yol parası adı altında 870 TL alındı. Eser Aydın, parayı ‘Fatma Abat’ adına açılan hesaba gönderdikten sonra bu kez pati sigortası yapılması gerektiği söylenerek 2 bin 250 TL istendi. Sahte sigorta poliçesi gönderilen Eser Aydın bu parayı da ödedi. Parayı gönderdikten sonra köpeğine kavuşacağı günleri sabırsızlıkla bekleyen Eser Aydın’dan bu kez hesaplamalarda yanlışlık olduğu söylenerek bin TL daha istendi. Eser Aydın kendisinden istenilen paraları göndermişti ancak başvurusunun üzerinden günler geçmesine rağmen almak istediği köpek kendisine gönderilmemişti.

Daha önce görüştüğü kişiyle tekrar bağlantı kuran Eser Aydın, kendisinden 3 bin 250 TL daha para istenince dolandırıldığını anladı. Eser Aydın, Mehmet Servan Ö’ye ulaştı. Mehmet Servan Ö., veterinerlik kimliğini izinsiz kullanan kişilerin dolandırıcılık yaptıklarını, bu konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Eser Aydın da bu bilginin ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 
Selçuk'ta salça zamanı!
 
İki dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 ilde terör operasyonu: Çok sayıda gözaltı!
İstanbul merkezli 3 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya eleman kazandırmaya çalıştığı ...
12 avcıya toplam 2,5 milyon lira ceza!
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdürlüğü, ...
Tehlikeli yolculuk ölüm getirdi!
Bayındır'da meydana gelen motosiklet kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
 
Savcı Sayan'a saldırı girişimine soruşturma
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın sosyal medyada yer alan görüntülerinin, ...
Atık su yola taştı: Otoyolda ulaşım durdu
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi atık su arıtma tesisindeki setlerin ...
İzmir'de 116 düzensiz göçmen, Göç İdaresi'ne sevk edildi
Foça, Çeşme ve Dikili'de Yunanistan'dan Türk kara sularına geri itilen ...
 
Pop müziğin efsanesi İlhan İrem hayatını kaybetti
Böbrek rahatsızlığından tedavi gören pop müziğin efsane ismi İlhan İrem hayatını kaybetti.
Bayraklı’da itirazlara ‘kısmı’ onay!
Bayraklı ilçesinde Adalet ve Manavkuyu mahallelerini kapsayan 80 hektarlık ...
Meslek Odaları itiraz etmişti… Cumhuriyet Planları’nda kritik gelişme
Karşıyaka İlçesi sınırları içerisinde planlama süreci devam eden ve askı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva