HABERLER>SAĞLIK
19 Eylül 2017 Salı - 18:54

DEÜ Tıp öğrencileri Tıbbiyeli And’ı ile eğitime başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2017-2018 eğitim dönemi, Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı.

DEÜ Tıp öğrencileri Tıbbiyeli And’ı ile eğitime başladı

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle’nin ev sahipliğindeki törene, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçicek, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri akademik ve idari personel ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Kuruluşunun 40. Yılına gelen ve aktif eğim modelinde 20. yılını geride bırakan DEÜ Tıp Fakültesi için farklı anlam taşıyan 2017-2018 eğitim dönemi açılışında Dekan Prof. Dr. Dicle, fakülteyi ilk üç sırada kazanan öğrenciler Nuh Melih Özsu, Hayrettin Selçuk Vurgun ve Hilal Gündoğdu’ya beyaz önlük giydirdi.

Dekan Dicle, 2017-2018 dönem birincileri Hacer Uysal, Gökçe Nuran Cengiz, Merve Çetin, Gülfem Nur Akın ve Mehmet Korkut’a da Fakülte Burs Komisyonu’nun hazırladığı hediye çeklerini vererek kutladı. DEÜ Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayacak olmanın heyecanını yaşayan genç hekim adayları daha sonra Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Tunçok’un okuduğu Tıbbiyeli And’ını içerek alkışlarla beyaz önlük giydi. Fakültede özel çalışma modülleri ile başarılı olan öğrencilere de bu yıl ilk kez ödül verildi. DEÜ Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mithat Özer’in anısına Özer ailesi en başarılı olan öğrencilere ödül verdi. 

DEÜ Rektör V. Prof. Dr. Erdal Çelik açılış konuşmasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayacak gençlerin Türkiye’nin marka kurumlarından birine geldiğini ifade etti. Rektör V. Çelik, “Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi; uluslararası standartlardaki eğitim kalitesi, nitelikli akademik kadrosu, bilimsel altyapısı, fiziksel donanımı ile sadece İzmir’in değil, aynı zamanda Türkiye’nin marka kurumlarından birisidir. Ulusal eğitim standartlarına göre akredite olan 8 fakülteden birisi olan kurumumuz günümüzün hekimlik anlayışına uygun şekilde eğitim vermektedir. Mesleki beceri ve davranışların kazandırılmasında ön plana çıkan fakültemiz bu noktada ülkemize örnek teşkil etmektedir. Aktif eğitim modelini benimseyen fakültemiz öğrenci merkezli anlayışla hekimler yetiştirmekte, bizlerin gurur kaynağı olmaktadır. Sağlık alanında eğitim almak zor ve fedakârlık gerektiren bir süreçtir. Kavramların ağırlığı ve detayların fazlalığı tıp biliminin mesleki anlamda ağırlığını daha da artırır. Ancak sonuçları itibarıyla alınan karşılık, hastaların sağlığına kavuşmasıdır ki insana faydalı olmanın verdiği mutluluk hiçbir meslekte kendisini bu kadar göstermez. Bu kimi zaman bir söz ile hastadan işitilir, kimi zaman bir bakışta gülen gözlerde anlaşılır. Dolayısıyla hekim olmanın özeti insanlara yardımcı olmaktır. Bunun da hiçbir karşılığı olmaz.

Dokuz Eylül Üniversitesi, başarılı ve istikrarlı uygulamalarıyla dikkat çekmektedir. Elbette ki şartların güncellenmesi eğitim metodunun temelinde yer almaktadır. Fakültemizin altyapısını güçlendirecek çalışmalar bizim önceliğimiz olacaktır. Sevgili öğrenciler, hayat her zaman gülen yüzünü göstermiyor. Esas mesele hayatı derinlemesine anlayabilmektir. Sizler prestijli bir üniversiteden mezun olacaksınız. Olumlu olmaya, insani değerleri içselleştirmeye ve mutlu olmaya öncelik vermeniz gerekecektir. Kaygı ve korkulardan uzak durun. Neşter kullanmak mesleki gerekliliktir, insana yardım etmek hayatın ta kendisidir. Bunu yaparsanız ülkenize hakikaten güzel şeyler kazandıracaksınız” dedi.

Bu yıl 202 genci karşılamanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle de şöyle konuştu: “Sevgili gençler, öncelikle şunu söyleyeyim çok doğru bir adrese geldiniz. Mensubu olduğunuz Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, çağdaş Türk eğitiminin tüm gereklerini yerine getiren, yetiştirdiği hekimlerin toplumda fark edildiği bir fakülte. Eğitime ve araştırmaya gönül vermiş en ileri tıp eğitimini gerçekleştirme becerisine sahip dev bir eğitici kadrosuna sahip. 6 yıllık eğitim sürecinizde iyi birer hekim olmanın yanı sıra iyi birer insan ve yurttaş olmanız, hastalarınıza empati ile yaklaşmanız bizim en büyük hedefimiz. Eğitim programımız da 6 yılın sonunda bütün bu değerleri kazanmanız için kurgulandı ve tasarlandı. DEÜ Tıp Fakültesi’nin ülkemizde ikinci kez ulusal akreditasyon belgesini almış az sayıdaki kurumdan biri olduğu bilgisini gururla sunmak istiyorum. Ülkemizde yaklaşık 100 adet Tıp Fakültesi var. Ancak fakültemiz aktif eğitim modeli ile öncü, yenilikçi eğitim sistemi ile diğerlerinden ayrılmaktadır. Bu yıl aktif eğitimde 20. Yılımızı geride bırakıyoruz. Aldığımız bu belge, kurumumuzun eğitim standartlarını layıkıyla karşıladığının bir kanıtıdır. Değerli gençler, üniversiteli olmak, aklın ve bilimin yolunda olmak demektir. Çok yönlü bakış açısı ile her alanda kendinizi geliştirmenizi, birden fazla yabancı dil öğrenmenizi öneriyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere hoşgeldiniz diyorum.”    

Dönem 1 Kurul Başkanı Prof. Dr. Bekir Ergör, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yeni başlayan öğrencilere örnek bir fakülteye geldiklerini ifade ederek kurumla ilgili bilgiler verdi. Öğrenci temsilcisi Furkan Duru da, zorlu ama onurlu bir meslek seçen öğrencilerin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden iyi birer hekim, araştıran ve sorgulayan bireyler olarak mezun olacaklarını ifade etti. 

Açılışın son bölümünde; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez “Türkülerle Hekimlik” konulu bir konferans verdi. Profesör Eğrilmez, DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Aykut Sifil ve Prof. Dr. Dayimi Kaya ile bağlama çalarak gerçekleştirdiği açılış dersinde hekimlik mesleğini toplumda yücelten önemli değerlere ve iletişim becerilerine vurgu yaptı. Tören, konuklara yiyecek içecek ikramı ile sona erdi.  

 
Ve savcı o isimler için kararını açıkladı
 
AK Parti'de bir günde ikinci istifa!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yardım çığlığı: Her geçen gün eriyor...
İzmir'de mermer kemik hastalığı nedeniyle 3 kilogramın altına düşen 1,5 ...
Hastanede fare görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Şanlıurfa'da özel hastanede yeni doğan servisinde fare görülmesiyle ilgili ...
Rodoplu uyardı: Ders zili çalıyor, okul kazalarına dikkat!
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği'nin (HİASD) başlattığı Acil Komşum Eğitimleri'nin ...
 
Dünyalar onun oldu... Ömre bedel buluşma
Dünyalar onun oldu... Ömre bedel buluşma
Limon suyunun faydalarına inanamayacaksınız
Tam bir C vitamini deposu olan limon suyunu faydaları saymakla bitmiyor. İşte bazıları...
Özel hastanede skandal! Küvözlerin arasında...
Şanlıurfa’da özel bir hastanenin yeni doğan servisine fare girdi. Fare ...
 
Tıp öğrencileri için devrim gibi karar!
Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde tıp eğitimi alan öğrencilere Askeri ...
Griple savaşan 5 mucize gıda
Havalar yavaş yavaş serinlemeye başladı. Gündüzleri güneşli ve sıcak olan ...
Aspirin 'çürüyen dişi tamir ediyor'
Kuzey İrlanda'daki araştırmacılar, aspirinin diş çürümesini geri çevirip ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva