HABERLER>GÜNCEL
23 Ekim 2021 Cumartesi - 13:14

DEÜ'lü veterinerler beyaz önlüklerini giydi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen Türkiye’de Veteriner Hekimliği Öğretiminin 179. Yılı Kutlaması ve Beyaz Önlük Giyme Töreni Kiraz’da gerçekleştirildi. Birçok yeni birimin de hizmete alındığı törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yaklaşık üç yıl önce temellerini attıkları DEÜ Veteriner Fakültesi’nin hızla yükselişine şahit olduklarını belirterek, “Fakültemizin İzmir’de, Türkiye’de hatta dünyada sadece fakülte olarak değil, bir hayvancılık üssü olarak hizmete vereceğine yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

DEÜ lü veterinerler beyaz önlüklerini giydi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) ülkemize kazandırdığı İzmir’in ilk ve tek veteriner fakültesi olan DEÜ Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen Türkiye’de Veteriner Hekimliği Öğretiminin 179. Yılı Kutlaması ve Beyaz Önlük Giyme Töreni, İzmir Kiraz’da gerçekleştirildi. DEÜ Veteriner Fakültesi Klinik Araştırma ve Uygulama Ünitesi’nin açılışının yapıldığı, Kiraz ve Çevresinde Yeni Doğan Buzağı Ölümlerine Karşı Gebe Hayvanların Corona, Rota ve Ecoli Karma Aşılaması Projesi’nin de başlatıldığı programa DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve DEÜ mensupları katıldı. Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu Dinletisi başlayan törende beyaz önlüklerine kavuşan öğrenciler büyük bir sevinç yaşadı.

HİKÂYEMİZ ÜÇ YIL ÖNCE BAŞLADI
Törenin açılışında bir konuşma yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Veteriner Fakültesi’nde hikâyenin yaklaşık üç yıl önce başladığını belirterek, “Kurumların da kişilerin de hikâyeleri vardır. Kiraz Belediye Başkanımız Saliha Özçınar’ın bu güzel binayı bize bağışlama önerisiyle başlayan hikâyede burada ne yapabiliriz diye düşündük. Yaptığımız çalışmalarda Kiraz’ın özellikle büyükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin yaklaşık yüzde 10’luk potansiyeline sahip olduğunu gördük; Kiraz halkının, ilçede görevli bürokratların evlatlarımızı öğrencilerimizi bağrına basacağını, kendi evlatları gibi sahip çıkacağını gözlemledik. Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da iletip onun desteğini aldıktan sonra fakültemizi kurduk. Gururla gördük ki daha ilk yıldan öğrencilerimiz fakültemize büyük ilgi gösterdi; Türkiye birincileri DEÜ Veteriner Fakültemizi tercih etti. Bu tercihi yapan gençlerimizin birçoğu da kız öğrencilerimiz oldu. Şu anda 155 öğrencimizle fakültemizde eğitimlerimize devam ediyoruz” dedi.

TEMELİNİ ATTIK, YÜKSELİŞİNİ İZLİYORUZ
DEÜ Veteriner Fakültesi’ni kurduktan sonra çok hızlı yol aldıklarını ve fakültenin yapılanmasını tamamladıklarını belirten Rektör Hotar, “Cerrahi, iç hastalıklar, doğum ve jinekoloji, suni tohumlama gibi bölümlerin yer aldığı Klinik Araştırma ve Uygulama Ünitesi’ni bugüne hazır duruma getirdik.  Temel Birimler ve Klinik Öncesi Birimler Laboratuvarı ile kütüphanemizi oluşturduk. Kiraz ve Çevresinde Yeni Doğan Buzağı Ölümlerine Karşı Gebe Hayvanların Corona, Rota ve Ecoli Karma Aşılaması Projesi başlatıyoruz. Öğrenci spor alanlarımızı açtık, iki yeni öğrenci topluluğu oluşturduk. Kiraz Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu’nun üniversitemizin de kullanması için bir protokol gerçekleştirildi ve 80 öğrenci kapasiteli bir misafirhane hizmete alındı. İzmir’de, Türkiye’de hatta dünyada sadece fakülte olarak değil, bir hayvancılık üssü olarak hizmete vereceğine inandığımız bu yapının temellerini attık, yükselişini izliyoruz. Emeği geçen herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, öğrencilerimize, hocalarımıza ve mesai arkadaşlarımıza başarılı bir akademik yıl diliyorum” diye konuştu.  

Veteriner hekimliğin Türkiye’deki tarihsel süreci hakkında bilgi veren DEÜ Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Yılmaz ise veteriner hekimlerin insan, hayvan ve çevre sağlığı konularında çok önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Yılmaz, Avrupa Veteriner Birliği’nin ‘veteriner halk sağlığı’ konusuna büyük önem verdiğini ifade ederek, “Biz de halk sağlığına yönelik çalışmalarımızla öğrencilerimizin çok yönlü düşünme ve beceri kabiliyetlerini geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından DEÜ Veteriner Fakültesi’ne en yüksek dereceyle kayıt yaptıran İlkay Yüksel ile İbrahim Kızıltaş’a hediyeleri takdim edildi, öğrenciler beyaz önlüklerine kavuştu. Doğa Sporları ve Yabani Hayatı Gözlem Topluluğu ile Veteriner Medyası Topluluğu’nun da kurulduğu etkinlikte, öğrenciler için hazırlanan spor alanları da hizmete alındı. Tören, Ayla filminin gösterimi ile son buldu.

 
İzmirli profesörden 'yerli aşı' çağrısı
 
'Çok boyutlu dış politikamızı anlamıyorlar'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in FETÖ raporu: İki yılda 1481 kişi tutuklandı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri ...
Evi seraya çevirdiler... Uyuşturucu tacirleri yakalandı!
İzmir’in Buca ilçesinde, seraya çevrilen evde çadır içinde uyuşturucu ...
Çivili sopayla öldüresiye dövdüler... Haber alınamıyor!
Düzce'de 11 Ekim'de arkadaşları tarafından evinden alınan Sertan Yalçın´a ...
 
Kapora dolandırıcıları tutuklandı!
İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, internet sitelerine verilen ...
Zehir taciri mescide kaçınca... Namaz kılanların arasında polis kovalamacası!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şüpheli, ...
İfade için gece getirmeye son
Dördüncü yargı paketi kapsamında yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesiyle ...
 
Alt geçidi kullanmadı, hayatını kaybetti!
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, alt geçidi kullanmayarak D-100'den yolun ...
Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem: 45 gözaltı
Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen izinsiz gösteride, dağılma çağrısı ...
Yeşilova Höyüğü’nde 200 yeni buluntu
İzmir’de yerleşik yaşamın 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını ortaya koyan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva