HABERLER>GÜNCEL
19 Mayıs 2022 Perşembe - 09:04

DEÜ'lü gençler 'Şehir ve Kadın'ı kısa filmle anlattı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İzmir Temsilciğinin düzenlendiği “Şehir ve Kadın” konulu kısa film yarışması ödül töreni Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törene katılan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversite olarak kadın sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Eğitimli ve özgüveni yüksek kadınları toplum hayatına kazandırıyor; sosyal hayattan uzaklaştırılan kadınları kazanmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

DEÜ lü gençler  Şehir ve Kadın ı kısa filmle anlattı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İzmir Temsilciliği tarafından düzenlenen “Şehir ve Kadın” konulu kısa film yarışması ödül törenine ev sahipliği yaptı. Kadının şehir yaşamındaki öneminin anlatıldığı ve gençlerin sinema bilgilerini pratiğe dökme imkânı yakaladığı yarışmada şehir kadınlarının hayatı farklı bakış açışlarıyla beyaz perdeye yansıtıldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın da bir konuşma yaptığı ödül törenine, KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra kent protokolü, öğrenciler ve aileleri de katıldı. 

Ödül töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kadınların olmadığı bir uygarlıktan söz etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Her kadın, ayrımcılığa maruz kalmadan eşit ve adil şartlarda yaşam hakkına sahiptir. Kadınların birikimlerini ve yeteneklerini daha verimli kullanabilecekleri uygun zeminler oluşturmayı hedefleyen KADEM’in çalışmaları ise örnek olmaktadır. Biz de KADEM’in girişimlerini ilgiyle takip ediyor; projelerinden mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.  

Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılığın ortadan kaldırmasına yönelik çözümlerin üretilmesi konusunda bilimin ve sanatın insanlara yol göstermesini arzuladıklarını ifade eden Rektör Hotar, “Üniversite olarak, kadın sorunlarını yakından takip ediyoruz. Sömürülen, şiddet gören ve sosyal hayattan uzaklaştırılan kadınları kazanmaya yönelik çalışmalar yürütüyor; kamuoyunu ve kurumları bilgilendiriyoruz. Eğitimli ve özgüveni yüksek kadınları toplum hayatına kazandırıyor; geleceğimizi akademide şekillendiriyoruz. Böylece kadın mensuplarımızla ülkemize ve bilim dünyamıza güç veriyoruz. Bunu yaparken kimi zaman kadın mimarlarımızla şehirler inşa ediyor kimi zaman kadın hekimlerimizle canlara dokunuyoruz. Milli ve manevi değerleri yüksek kadınları yetiştiriyor; yüksek insani değerleri onlara aşılıyoruz” diye konuştu.

DEÜ, SORUMLULUKLARININ FARKINDA

Rektör Hotar, kadınların dışlandığı bir toplumun geleceğinin olmadığına inandıklarını belirterek, “Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirdiğimiz ‘Güçlü Kadın Güçlü Toplum etkinliğimizde ve Muhterem Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Uluslararası Göç Konferansında kadınlarımızın yaşadıkları sorunlara, insanlık dramlarına dikkat çektik. Kadın mensup sayısıyla her daim örnek olan üniversitemiz, bu konuda da üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için var gücüyle çalışıyor. Genç öğrencilerimiz de yarışma kapsamında hazırladıkları kısa filmlerle, kadın ve şehir kavramına dikkat çektiler. Genç öğrencilerimizin yaptığı çalışmaların medeniyet çıtasının yükselmesine ve kadın sorunlarına çözüm bulunmasına katkı koyacağına inanıyoruz. Öğrencilerimizi, gelecekte üniversitemizin mensubu olarak görmeyi arzuluyoruz. Bu düşüncelerle KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a; yarışmayı düzenleyen KADEM Yönetimine ve misafirlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KADEM, KADININ TEMSİLİYETİNİ GÜÇLENDİRİYOR

KADEM’in ‘varoluşta eşitlik sorumlulukta adalet’ ilkesiyle kadınların fırsat eşitliğine ulaşmasını için faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise, “Bizler, sanat, siyaset, ekonomi, kültür, bilim, teknoloji gibi sosyal hayatın her alanında kadının temsilini güçlendirmeyi hedefliyoruz. KADEM’in sanat ayağı da bize çok güçlü bir destek sağlıyor. KADEM Sanat ile kadını ilgilendiren konulara sanatın ufkumuzu genişleten penceresinden bakabiliyoruz. Şehir ve Kadın konulu kısa film yarışması ile de kadının şehirdeki konumuna gençlerin gözünden bakmayı hedefledik” dedi. Sinemanın çok büyük bir güç olduğunu belirten Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Sürekli olarak maruz kaldığımız kimliğimizle örtüşmeyen unsurların toplumları azınlık psikolojisine sokmasına engel olmak zorundayız. Bu araçları özgün kimliğimizi ortaya koymak ve toplumumuzun özgüven kazanması için kullanmalıyız” açıklamasında bulundu. Sümeyye Erdoğan Bayraktar, etkinliğe desteklerinden ötürü DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkürlerini iletti.  KADEM İzmir Temsilcisi Arzu Günaydın da kadınların itibarının korunması için çalıştıklarını ve ödül töreninin İzmir’de ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. 

ÖDÜL TÖRENİ

KADEM İzmir Temsilciliğinin “Şehir ve Kadın” konulu kısa film yarışması, Türkiye genelinde ve lise düzeyinde gerçekleştirildi. Alanında tecrübeli isimlerin jüri olarak yer aldığı kısa film yarışmasında, kurmaca, deneysel ve animasyon türlerinde kısa filmler yarıştı. Şehirdeki kadının; anne, eş, evlat, çalışan ve komşu olarak farklı kimlikleriyle yarışma ile sinemaya ilgi duyan genç öğrencilerin bilgilerini pratiğe dönüştürmeleri sağlandı. 

Yarışmada birinciliği Hayatın İçinde Kadın filmiyle Nazlı Aksu, ikinciliği Şehir ve Kadın filmiyle Sinan Aydın, üçüncülüğü Melek Yüzlüm filmiyle İzem Buldan aldı. Simay Şekerci ise Kadın Dediğin filmiyle mansiyon ödülü kazandı. 

 
Avrupa'da yayılan o virüs ABD'de de görüldü
 
Seferihisar tohum takas şenliğine hazırlanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytin Dalı bölgesinde bir asker şehit oldu
Zeytin Dalı Harekât Bölgesinde, teröristlerce yapılan havan saldırısı ...
Almanya'dan tatile gelmişti... Yazlıkta bıçaklı vahşet!
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde, Almanya'dan eşiyle yazlık evine ...
Engin ÖNEN yazdı.... Çeşme mücadelesinin seyir defteri…
Engin ÖNEN yazdı.... Çeşme mücadelesinin seyir defteri…
 
Hava birden buz kesti... Bahara iki gün mola!
İzmir’de dün gece gök gürültülü ve yağmurlu bir hava etkili olurken, kentin ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Yıldızları' kıskandıran bir rektör!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Yıldızları' kıskandıran bir rektör!
Büyük yürüyüş 103. yılında
Büyük yürüyüş 103. yılında
 
4'üncü sondaj gemisi bugün geliyor
Mavi vatandaki enerji hedeflerine güç katacak yeni sondaj gemisi bugün ...
Letonyalıların vizesiz kalış süresi uzatıldı
Letonya vatandaşları Türkiye'ye yapacakları seyahatlerde 180 gün içinde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva