HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2023 Cuma - 17:40

Desteğini resmen açıkladı… CHP’nin İzmir vekili ‘Özel’ dedi!

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, kurultay sürecinde değişim kanadının genel başkan adayı Özgür Özel’i destekleyeceğini duyurdu.

Desteğini resmen açıkladı… CHP’nin İzmir vekili ‘Özel’ dedi!

EGEDESONSÖZ- Genel seçimlerin ardından CHP’de devam eden kurultay sürecinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olacağını duyuran Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’e İzmir’den birdestek daha geldi.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, yaptığı yazılı açıklama ile Özgür Özel’e desteğini açıkladı.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Uzun ve zorlu bir hazırlık sürecini müteakip Millet İttifakı olarak katıldığımız, 14 ve 28 Mayıs 2023 Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, başta Cumhurbaşkanı Adayımız ve Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partimiz, Millet İttifakı’nın paydaşları ve Millet İttifakı’na dâhil olmamakla birlikte iktidarın baskı, buhran ve zulüm siyasetine karşı olan yapılar büyük bir özveriyle çalışmış olsa da demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe ve adalete susamış milyonların başarı beklentisini ne yazık ki karşılayamadık.

İTTİFAK PARTİLERİNE ELEŞTİRİ
Bir kısım İttifak ortaklarımız hak ettiklerinden çok daha fazla paye aldıkları halde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine taahhüt ettikleri katkıyı koymamış olmaları yetmezmiş gibi, seçimlerin hemen ardından Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve partimizi suçlama nezaketsizliğinde bulunmuşlardır. Özbaşlarına seçime gireceğini söyleyenler, halasını CHP’ye oy vermeye ikna edemeyenler, “CHP kendi başına seçim kazanamaz” diyenler önce kendi özeleştirilerini yapmak yerine partimizi ve genel başkanımızı tartıştırmayı bir kamuflaj, bir kalkan olarak kullanmaktadırlar. Altılı masada eşit söz ve oy hakkına sahip olan liderlerin seçimin kaybında da eşit sorumluluğu bulunduğu unutulmamalıdır.

MAĞLUBİYETİN SEBEPLERİ PARTİ KURULLARINDA MÜZAKERE ETTİRİLMEDİ
Bununla birlikte, yüksek bir umuda sevk edilen geniş halk yığınlarının seçim sonuçlarından dolayı sukutuhayale uğramış olması, halkımızın talepleri, Cumhuriyet Halk Partisinin yenilenmesi, değişmesi, yeni bir devinim kazanması zarureti ve büyük emekler verilerek, yüksek bir motivasyonla girilen seçimde istenen ve beklenen başarının sağlanamamasının sebepleri, partimizin yetkili kurullarında yeterince mükâleme ve müzakere edilmemiş, ettirilmemiştir!

FİKRİ VE ÖRGÜTSEL BİR DEĞİŞİM VE YENİLENME GEREKİYOR
Öte yandan, Türkiye ve dünya siyasi gündeminin bu denli çalkantılı olduğu bir dönemde, partimizin il kongreleri üzerinden yapılan tartışmalar dahi, asıl konuşulması gereken hayat pahalılığı, işsizlik, sığınmacı sorunu, dış politika gibi hayati gündemleri gölgede bırakmaktadır. Yüz yıllık örgüt tecrübemizin sahip olduğu tüm birikimlerin, yaklaşan yerel seçimlerde olumsuz bir sonuç alınması durumunda, bir beka meselesiyle karşı karşıya kalmaması için halktan ve sokaktan edindiğim izlenimleri, kendi gözlem ve fikirlerimi uzunca bir mütalaa sürecinden geçirdikten sonra partimizde, evvela yönetimsel, ardından da fikri ve örgütsel anlamda bir değişim ve yenilenme gerektiği kanaatine vardım.

ÖZEL'E DESTEK KARARI VERDİM
Milletvekili seçilmeden önce, 5 sene kesintisiz icra ettiğim İzmir İl Başkanlığı görevimde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir devlet adamı olma konusunda çok şey öğrendim. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı şahsi sevgim ve saygım ömrümün sonuna kadar sürecek olsa da, siyaset müessesesinde aldığım görevlerde her zaman partimin yüksek yararını gözettim.

2018 seçimlerinin hemen ardından parti içerisinde başlatılan olağanüstü kurultayın toplanmasına yönelik imza sürecindeki tavrım ve tutumum da, bugün değişimin gerekliliğini savunuyor olmam da partimizin âli menfaatleri gereğidir. Yukarıda belirttiğim hususlar ve diğer etki ve etmenleri bir bütün olarak irdeledikten sonra, 4 - 5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultayımızda halkımızın, oydaşlarımızın ve örgütümüzün değişim beklentisini ve temennisini karşılamak amacıyla; liyakatli, adaletli, şeffaf, denetim mekanizmalarının kurulduğu ve işletildiği bir yönetim anlayışı sergileyeceğine inandığım; çalışkanlığıyla, enerjisiyle, motivasyonuyla ve tertemiz geçmişiyle öne çıkan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan, TBMM Grup Başkanımız, Manisa Milletvekilimiz Sayın Özgür Özel’i desteklemenin partimizin yüksek yararına uygun olduğu düşüncesiyle kendisini destekleme kararı aldım. Partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı olmasını dilerim.

 
Yas ve ölüm sürecine destek: Eşlikçiler palyatif bakıma giriyor
 
Filistin'de beyaz fosfor kullanıldığı doğrulandı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rasim Adar 14 Ekim 2023 Cumartesi 14:44

Kılaçdaroğlu onu milletvekili yaptı diye o da ona ömür boyu minnet mi edecek? Kılaçdarın değil milletin vekili. Millet değişim istiyor. Soyer ve iş yapmayan diğer belediyeciler de istenmiyor. Bıktık.

Yorumu oyla      2      3  
erdoğan 14 Ekim 2023 Cumartesi 11:26

Kutluyorum. Tahminim arkadan Batur, Ednan gelir.. Yavaş yavaş toplanacak..

Yorumu oyla      3      4  
ihsan altın 14 Ekim 2023 Cumartesi 10:47

yarı yolda bırakmadığı tek bir adam var mı?

Yorumu oyla      5      3  
Asım ŞAİR 14 Ekim 2023 Cumartesi 10:03

Sayın Vekilim; Partideki korkaklar - rüzgarın yönüne göre hareket edenler gibi olmayıp kararınızı net bir şekilde açıkladığınızdan dolayı sizleri kutluyorum. İnşallah İl Başkanı dahil diğer vekiller de bu güzelliği örnek alırlar. Partinin değişime ihtiyacı var, genel merkezi mesken tutanlar-az olsun bizim olsun diyenler-vekilliği meslek edinenler bi gidin -gitsinler artık. Düşün bu Partinin yakasından.Kurultayda her şey çok güzel olacak şekilde karar çıkacağına inanıyorum. Selam ve saygılarla..

Yorumu oyla      4      4  
Metin ulus 13 Ekim 2023 Cuma 23:20

Huyudur maalesef. Menfaati bitince işi biter. Aziz Kocaoğlu O dönem milletvekilleri Tuncay Ozkan Şimdi sırada Kikiçdaroglu. Tek aday dayatmasiyla il başkanı seçtirildi. Tek aday olmasına rağmen yüzde elli alamadı. Örgütü hallaç pamuğuna döndürdü. Gece yarısı operasyonuyla belediye baskani adaylarini harcadı. Bir mv ses çıkarmadı. Şimdi ismi unutulan mv lerine de kilicdarogluna da müstahak.

Yorumu oyla      6      4  
Delege 13 Ekim 2023 Cuma 23:03

Bir zamanlar Kılıçdaroğlu izmir il kurultayında başka aday istemiyorum Deniz Yucel'i tıpış tıpış seçeceksiniz dedi kurultay delegeleri oy vermedi tek aday olduğu için seçildi bir partili olarak ön seçim olsaydı mevcut milletvekillerinin hiçbiri seçilecek sıraya seçilemezdi etme bulma dünyası Canan Kaftancıoğlu imamoğlu ile yola çıkılmaz dedi ıstıfa etti ama ne oldu? Gördük bu parti atama adamlar ile bir arpa boyu yol alamaz...

Yorumu oyla      7      3  
hilmi cem 13 Ekim 2023 Cuma 22:52

Ne olursa olsun beni Milletvekili yapan birisine asla bunu yapamam

Yorumu oyla      4      4  
CHP''Lİ 13 Ekim 2023 Cuma 19:50

Kutluyorum yerinde bir karar , yanlışa yanlış diyebilen görebilen herkesi değişime bekliyoruz. Artık biz kazanmak istiyoruz kaybetmekten bıktık usandık mağlup olana yol vermek istiyoruz.

Yorumu oyla      8      7  
Rüzgar 13 Ekim 2023 Cuma 19:20

CHP İstanbul İl kongresi.

Yorumu oyla      6      5  
İzmir'li 13 Ekim 2023 Cuma 18:54

Yaw Kılıçdaroğlu daha karpuz keseceedi,bu ne acele.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hamas-İsrail çatışmasının yayılmasından endişeliyiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin açıklamalarda ...
CHP'li Nalbantoğlu 'Özgürlük Yürüyüşü'nde... Can Atalay için adalet çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Rıfat ...
'Sivillere karşı her türlü saldırıyı kınıyoruz'
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail-Filistin çatışması ile ilgili "Sivillere ...
 
Davutoğlu: Mescid-i Aksa'nın İslami karakterini yok etmeye çalışıyorlar
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik ...
CHP’li Kılıç’tan Ege’ye çağrı: Zamları geri çekin!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ege Üniversitesi yemekhanesinde ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısı
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-Filistin arasında yaşanan son gelişmeler neticesinde ...
 
TBMM'den 'Filistin ve İsrail'e ilişkin ortak bildiri
TBMM Genel Kurulunda, Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin imzasıyla ...
Bakan Hakan Fidan, Mısır’a gidiyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Mısır’a resmi ziyaret gerçekleştirecek.
Erdoğan: ABD'nin ne işi var Filistin'de?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin gerilimine llişkin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva