HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2021 Cuma - 13:05

Dervişoğlu'ndan suikast iddialarına yanıt: Perinçek ya paranoyak ya da...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kendisine yönelttiği iddialara  İzmir'den  yanıt veren İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, " Doğu Beyin geçmişi çok mu durgun? Doğu Bey'in gazetelerinden ülkücüler hedef gösterilirken ve şehit edilirken çok mu masumdu? Ben İbrahim Şahin ile Doğu Bey görüştü mü, görüşmedi mi bilmiyorum. Bu konuşma yapılmış olsa ve Doğu Bey suikast yapılacağını İbrahim Şahin'den duyduysa, direkt olarak savcılığa gitmesi lazımdı. Savcılığa gitmiyor sadece arşivine koyuyor" dedi.

Dervişoğlu ndan suikast iddialarına yanıt: Perinçek ya paranoyak ya da...

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Binası'nda basın açıklaması düzenledi.

Toplantının gündeminde ise Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler yer aldı. Suikaste bulunacak ismin İYİ Parti'den olduğunu belirten Perinçek, "Bana suikastte bulunacaktı" dediği İYİ Partili siyasetçinin Müsavat Dervişoğlu olduğunu iddia etmişti.

NEDEN İLK OLARAK SAVCILIĞA GİTMEDİ?
Konuyla ilgili iddiaları kesin bir dille reddeden Dervişoğlu, Perinçek'e sert sözlerle yüklendi. Dervişoğlu,  " MHP'de görev yaparken de İYİ Parti de görev yaparken de MİT ile en küçük bir bağım olmamıştır. Bir organik bağım olmadığı gibi bir bağımda olmadı. MİT, Türkiye'nin şerefli kuruluşudur ve burada görev yapan şerefli insanlar vardır, ben burada olacak şerefe nail olamamışımdır. Belgenin üzerine Müsavat Dervişoğlu'na suikast belgesi yazsam bana mı yapılacak demek olurdu? Bu kişi bana gelse ve Perinçek sizi suikast yapacak dese ben ilk önce savcılığa giderdim. Doğu Bey’in geçmişi çok mu durgun? Doğu Bey’in gazetelerinden ülkücüler hedef gösterilirken ve şehit edilirken çok mu masumdu? Ben İbrahim Şahin ile Doğu Bey görüştü mü görüşmedi mi bilmiyorum. Bu konuşma yapılmış olsa ve Doğu Bey suikast yapılacağını İbrahim Şahin'den duyduysa, direkt olarak savcılığa gitmesi lazımdı. Savcılığa gitmiyor sadece arşivine koyuyor.  İbrahim Şahin’in Doğu Perinçek'e bunları söylediğine inanmıyorum. Doğu Bey'in geçmişi ile ilgili bir değerlendirme yapacaksanız devrimci arkadaşlara sorun daha iyi bilir. Doğu Perinçek'in hastalığı çalışanlarına da nüfus etmiş. Söylediklerinin bir karşılığı yok. Ben çiğ yemedim karnım ağrımadı, ben kimseye suikast yaptırmadım. Doğu Bey’e suikast yapmayan kimse kalmamış. Mübarek kendisi ya paranoyak ya da suikast paratoneridir. Her nedense de herkesi yarım bırakmış" dedi.

İZMİR'İN SORUNLARI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ
Dervişoğlu, İzmir’in sorunlarının çözümü çin yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını da aktardı. Açıklamasında "Üzerinde konuşulması gereken problemleri var İzmir'in… Bunu TBMM'de takipçisi olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda ciddi bir deprem felaketi yaşamıştık. Deprem ve deprem sonrası sorunların ortak akılla aşılması için TBMM'de bir komisyon kuruldu ve bunun için çalışma devam ediyor. Depremzedelerin belirli sorunları var ve bunları çözmek için kendileri ile görüştük, bunu da Ankara'ya taşıyacağız. İzmir'in Çernobil'i diye anılan Gaziemir'in kurşun fabrikası var. Bu konuyu da TBMM'de ilgili bakanlığa yazılı bir soru önergesi verdik ve cevabını bekliyoruz. Geriye dönük araştırmalarımız sürdürüyoruz. Sorumluların kimler olduğunu ve sonuçlarını da yakında paylaşacağız. Çeşme‘de devam eden Çeşme Projesi ile ilgili alanda görüşmelerimizi yaptık ve bu alan ile ilgili İYİ Parti olarak hangi desteği vermememiz gerekiyorsa vereceğiz. İzmir'de kimse 'istemezükçü' değil, herkesin ortak akıl kararlılığı var. Merkezi yönetim ile yerel yönetimin ortak akılla oluşturduğu kararlara tüm hemşehrilerimiz uyacaktır" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E HAKARET: SABRIMIZ TÜKENMİŞTİR!
Ayasofya Camii'nde bir imamın Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik söylemlerine sert bir şekilde cevap veren Dervişoğlu, "Siyaset tarihimiz der ki böyle bir yalancılığın sonu yolculuktur. Neyin yolculuğu? Abbas yolcudur… Türkiye'ni çözümlemeyecek sorunu yoktur Türkiye güçlü bir ülkedir. 5'li çeteyi değil, milletini önceleyen bir iktidar milletin karşı karşıya olduğu bütün sorunların üstesinden gelir. Bu zaman da çok yakın.  İstiklal ordularımız başkomutanı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatan meczuplar bilmelidir ki milletin sabrı tükenmiştir. Yedi düvele baş kaldırmış İzmir'de sesleniyorum, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edenin adam olmayacağı gibi, din adamı da olamaz" diye konuştu.

ERKEN SEÇİM MİLLETİN TALEBİDİR
İYİ Parti'nin yükselişte olan bir parti olduğunu dile getiren  Dervişoğlu, "Oy oranları ile ilgili İYİ Parti Parti'nin yükselişte olduğunu söyleyebilirim zaten bu iddialara bu yüzden. Ben kuru gürültüye pabuç bırakacak değilim. Bizim kurduğumuz parti de birçok şey aşarak geldi erken seçim talebi siyasetten ziyade milletten gelen bir taleptir. Geçmiş seçim baskın bir seçimdi, şu ana iktidarın yaptığı milletin boğazına kadar gelmiştir. Seçim zamanında mı olur, baskın mı olur bir şey demem mümkün değil ancak millet bu iktidarla yüzleşebilmesi için sandık gelmesi lazımdır. Millet sandığı istiyor ancak erken seçimi gerçekleştirebilecek çoğunluk iktidarın elindedir" dedi.

İZMİR'DEN BÜYÜK BİR DESTEK GELECEĞİNE İNANIYORUZ
İYİ Parti'nin İzmir ile ilgili hedeflerinin sorulması üzerine konuşan Dervişoğlu, "İzmir'deki hedeflerimizi söylemek için henüz çok erken. Belediye seçimlerine henüz daha çok fazla bir süre var. İYİ Parti’nin hedefi TBMM'de iktidar sıralarında oturmaktır.  Bunun için İzmir'in de büyük bir destek vereceğini düşünüyoruz. İYİ Parti alın terinin partisidir. Beni meclise gönderen arkadaşlarımız ter dökerek gönderiyor. Bunun için emeği geçen herkese saygı gösterilmesini istiyorum" dedi.

ÇOK VAHİM İDDİALAR
Sedat Peker'in iddiaları ve kendisi hakkında çıkan iddialar hakkında da bilgi veren Dervişoğlu, "İddiaların gerçek mi değil mi bilemem ama vahim olduğu bir gerçektir. Ben istihbarat tarafından çok sorgulandım, yöntemlerini bilirim. Bunlar doğrular ortaya koyup yanlışları yok etmeyi, yanlışlar ortadayken de doğruları yok etmeyi çok iyi bilirler" dedi.

TORBALI YORUMU: DEMOKRASİ İLE BAĞDAŞAN BİR DURUM DEĞİL
Torbalı'da merhum belediye başkanı İsmail Uygur'un vefatı sonrası gerçekleşen seçimler hakkında da konuşan Dervişoğlu, "Ortada bir görevden alma yok. Kayyum yok. Ortada bir vefat var. Tıpkı rahmetli Ahmet Piriştina'nın vefatı gibi. O dönem bir belediye başkan adayı çıkarmadılar. Aradan yıllar geçti ve AK Parti, İsmail Uygur vefat edince bunu yapmadılar ve mahkeme üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu İzmir'in demokrasi yapısıyla bağdaşan bir durum değildir" diye konuştu.

 
Karabağlar'da örnek anlaşma: Kızılay ile protokol imzalandı
 
Alsancak'ı karıştıran olayda ilk ifade: Taciz edildim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den Atatürk’e hakarete suç duyurusu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ayasofya Camii’nde ...
İnce yarın İzmir’de… Programında neler var?
İl başkanlığı binasının açılışını yapacak olan Memleket Partisi Genel ...
CHP'li Sındır: Vergide öncelikli olan adaletin sağlanması olmalıdır!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM’de kabul edilen vergi ...
 
Seferihisar meclis gündeminde... Ağır hasarlı binada aile sağlığı merkezi!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
CHP'li Serter’den hükümete 'borç yapılandırması' eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçmen o minibüsü bekliyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Seçmen o minibüsü bekliyor!
 
Büyükşehir'e 'Millet Bahçesi' tepkisi: Engellemeye çalışmak Bergama'ya ihanettir!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bergama'da yapılması planlanan Millet ...
Ömer Çelik'ten müzisyenlere destek açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda ...
Erdoğan - Biden zirvesinin tarihi belli oldu
Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva