HABERLER>SPOR
15 Eylül 2021 Çarşamba - 12:32

Derbi öncesi dostluk rüzgarı!

Süper Lig'de 17 Eylül Cuma akşamı Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda bu ligde 18 yıl sonra ilk kez oynanacak İzmir derbisinde karşı karşıya gelecek Altay ve Göztepe'de derbiden önce dostluk rüzgarları esti. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) önderliğinde, Folkart sponsorluğunda Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir araya geldi. 

Derbi öncesi dostluk rüzgarı!

İzmir'in köklü tarihleri olan iki ezeli rakibi, Süper Lig'de en son 2002-2003 sezonunda karşılaşırken, aralarındaki son derbiyi ise 6 sene önce 2014-2015 sezonunda 2'nci Lig'de oynadı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkanlar, heyecanla beklenen maç öncesi centilmenlik mesajları verdi. Ev sahibi Altay'ın başkanı Ekmekçioğlu, takımlardan çok bu derbide kazananın İzmir'in olacağını söyledi.

EKMEKÇİOĞLU: SKORUN ÖNEMİ OLMAYACAK
Altay Başkanı Ekmekçioğlu yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir günde zaten burada bu vesileyle buluştuk. Daha önce de söylemiştik, bizim için en önemli maçlardan bir tanesi Göztepe maçı. İzmir derbisi olması bizim için çok anlamlı. Ancak daha anlamlı olan şey burada verdiğimiz görüntü. Bu maçta kazanan kesinlikle İzmir olacak. Skorun iki kulüp için de hiçbir önemi olmayacak. Zaten Süper Lig'e çıktığımızda İzmir'e kazandırdığımız ilk şey bu heyecanın var olmasıydı. İki İzmir takımının artık sahada rakip ama dışarıda dost olduğu güzel bir heyecanı yaşaması gerekiyor. İzmir'e bu güzel heyecanı yaşatması gerekiyor. Göztepe'ye başarılar diliyorum. Skor her zaman İzmir olacak" dedi.

SEPİL: BİRBİRİMİZİ YIPRATMAYACAĞIZ
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ise İzmir'in Süper Lig'de birçok takımla temsil edilmesi gerektiğini ifade etti. Sepil, "5 yıl önce biz Süper Lig'e çıktığımızda da aynı şeyi söylüyorduk. İzmir için tek takımla temsil edilmek başarı değildi. Şimdi Altay da Süper Lig'e geldi. İlk defa 18 yıl sonra derbi oynuyoruz. Şehir dinamikleri için, kentin tanıtımı için bu maçlar çok önemli. Bizim eski oynadığımız stada geleceğiz. Altay'ın misafir olacağız. Elbette bizim için önemli maç. İki İzmir takımı yıllar sonra karşılaşırsa bu herhangi bir maç olmaz. Bu maçta yenen olacak, yenilen olacak, belki berabere kalacağız ancak lig devam edecek. Mühim olan, İzmir kulüplerinin oluşturduğu güzel ortam. Biz başkanlar seviyesinde hep söylüyoruz. Daha dikkatli ve rekabetin kuralları içinde olacağız. Aynı zamanda birbirimizi yıpratmayacak bir maç olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.  

 

SANCAK VE ERTEN'DEN DOSTLUK ÇAĞRISI
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak iki takıma da başarılar dileyerek söze başladı. Mesut Sancak, "18 yıllık hasret sona eriyor. İzmir heyecanlı, hepimiz bu maçı bekliyoruz bütün İzmir gibi. Bu akşam Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in de daveti var. Bir dostluk yemeği yapacak. Umarım dostluk içinde geçecek bir maç olur. Bütün İzmir'in beklediği bu. İzmir'in hayali gerçek oluyor ama daha büyük hayallerimiz var. Keşke 8 takımın 3'ü, 4'ü, 5'i Süper Lig'de olabilse. O günleri de göreceğiz" diye konuştu.

İZVAK Başkanı Ali Erten de "Benim söyleyebileceğim tek şey skor; ne olursa olsun dostluk kazanacak, neticede İzmir kazanacak" yorumunu yaptı.

İki başkana Folkart'ın hazırladığı armaların yer aldığı flamalar hediye edildi. (DHA)

 
32. BERKSAV Kültür ve Sanat Ödülleri sahiplerini buldu
 
'Semazen' polemiği! Büyükşehir'den açıklama geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Büyükkarcı stat için tarih verdi!
TFF 3'üncü Lig'deki Karşıyaka, 5 yıldır devam eden transfer yasağını sezon ...
Altınordu'da şok ayrılık!
TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu'da Başkan Vekili Barış Orhunbilge ile yollar ayrıldı.
A Milli Takım'da Kuntz dönemi başlıyor
A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz oluyor. Futbol federasyonu, ...
 
Altınordu'dan Bundesliga'ya ikinci transfer
TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu, 2016 yılında Freiburg'a gönderdiği ...
Gözler Cuma gününde... Taktik savaşları!
Altay ile Göztepe arasında cuma günü Süper Lig'de 18 yıl sonra ilk kez ...
Göztepe, Jahovic'ten patlama bekliyor
Süper Lig'in 4'üncü haftasında Gürsel Aksel Stadı'nda Medipol Başakşehir'i ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Sadece O’nun adı yakışır!
Mehmet KARABEL yazdı... Sadece O’nun adı yakışır!
Bucaspor Akhisar'ı 2 golle geçti
Bucaspor 1928, deplasmanda karşılaştığı Akhisarspor'u 2-0 mağlup etti.
Demba Ba futbolu bıraktı
Demba Ba, futbolculuk kariyerine son verdiğini duyurdu. Senegalli futbolcu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva