HABERLER>GÜNCEL
22 Mart 2022 Salı - 19:48

Depremzedelerden yürek burkan isyan: Yakalım mı kendimizi?

TMMOB'un emsal artışına açtığı davaya müdahil olmak için mahkemeye dilekçe veren İzmir Depremzedeleri Derneği Bakanı Haydar Özkan, "Memleketinizdeki insanları görüyor musunuz? Halkın içine iniyor musunuz? Oy potansiyellimizi ölçmek için araştırmalar yapıyorsunuz. Onlara para vereceğinize gelin bu depremzedeler nerde yaşıyor görün. Yerel basından başka kimse sesimizi duymuyor. Benzin alıp dökelim mi? Yakalım mı kendimizi bu mudur?" dedi.

Depremzedelerden yürek burkan isyan: Yakalım mı kendimizi?

EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar’ın Samos Fay Hattı’nda yaşanan 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar gören binaların dönüşümü için emsal artış kararı geçtiğimiz aylarda Bayraklı Belediyesi’den çıkmıştı.

Emsal artış kararına TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu karşı çıktığını duyurmuş, ada bazında nüfus artışı olacağı nedeniyle belediyeye itiraz dilekçesi vermişti.

TMMOB, emsal artışına dair İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ve Bayraklı Belediye Başkanlığı'nı yürütmeyi durdurması ve iptaline ilişkin mahkemeye dava dilekçesi sundu. Dava dilekçesinde, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu kamu yararına, planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğunun altı çizilerek, "İdari işlemin esas amacının kamu yararını sağlamak olduğu, nihai olarak kamu yararına hizmet etmeyen bütün işlemlerin hukuka aykırı olarak kabul edileceği açıktır" denildi.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği üyeleri TMMOB’un açtığı davaya karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nin yanında taraf olmak için bugün İzmir Bölge Adliyesi’nde dilekçe verdiler.

BEN OLSAM UTANIRIM
Dilekçe verdikten sonra basın açıklamasında bulunan İZDEDA Dernek Başkanı Haydar Özkan, "Geçmiş dönem çok kötü bir şey. Biz depremzedeyiz. 15 ay geçmiş, 15 aydır işimiz gücümüz çaba, savaş… 'Emsal alacak mıyız almayacak mıyız' onun savaşını ver, 'kredi alacak mıyız almayacak mıyız' onun savaşını ver, 'rezerv alanından hak alacak mıyız almayacak mıyız' onun savaşını ver… Biz depremzedeyiz, yoksa hak arayan mağdur vatandaş topluluğu muyuz anlayamadık. Biz ilgi beklerken, devletimiz tarafından ilgisizlikle karşılanıyoruz. Herkes lafa gelince mangalda kül bırakmıyor. 'Ekonomik durumunuz iyi' diyorlar. Eğer iyiyse gözümüzün içine bakın ve ne kadar mağdur olduğumuzu görün. 'Depremzedeyiz, kredi verin diyoruz' kredi vermek istemiyorlar. Zarla zorla krediyi 400 bin TL'ye çıkarttık, bu kredinin geri ödemesinin yapılması mümkün değil. Emsali aldık biraz nefes alırız diye. TMMOB gitti mahkemeye verdi. Mahkemeye vermelerine de bir şey demiyoruz. Biz diyoruz ki burası İzmir'in gökdelenler bölgesi olarak anılan bir yer. Bizim istediğimiz yerde emsal sadece yüzde 20. Gidilip bu mahkemeye veriliyor. Ben olsam utanırım. İzmir'de 4,5 milyon insan yaşıyor 450 bini bu sıkıntı ile uğraşıyor. Bugün bankaya gittik kredi çekmek istiyorum dedim. Maaşı 6 bin TL olan depremzedemize 400 bin TL'lik kredi çıkmadı. Sayın devletim, büyüklerimiz. Biz mağduruz. Bizim paramız yok. Emsal bize rant getirsin diye değil. Biz emsal parasını pavyonda yemeyeceğiz. Biz maliyetleri düşürmek için çalışıyoruz. Ben 1999 yılından beri vergi ödüyorum. Ödediğim verginin adı deprem vergisi ve ben depremde evimi kaybettim. Ancak deprem kredisi adı altında destekleyici bir kredi verilmiyor" dedi.

BUNU GEVREK GEVREK GÜLEREK SÖYLEMEYECEK
Depremzedeler hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya da eleştirilerde bulunan Özkan, "Milletvekillerimiz yerel basında çıkıp depremzede dostlarımızın ne yaptığını anlayamıyoruz diyorlar. Bizde onların ne yaptığını anlayamıyoruz. Mahmut Atilla Kaya çok aklı başında bir insan, çok sevdiğimiz bir milletvekilimiz ancak kendisinin bu tarz bir açıklama yaptığını anlamadım. Çünkü 26 Kasım'da anahtar tesliminin ardından bizlerle ipleri kopardılar. Biz İzmir'de 80 bin depremzedeyiz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlar. Bunu devletimiz açıkladı. Biz bunu size anlatmak istedik, gelin dedik ancak gelmediniz. Biz dedik ki, 79 bin 272'nin arasında 7 proje alanında bir kısmını yaptınız. 75 bin vatandaş depremzede değil mi? Bunun depremzede olduğunu görmemek nedir? Bu akıl tutulmasıdır. Bunu gevrek gevrek gülerek söylemeyecek. Ben depremzedeyim, kredi çekemiyorum, ev sahibi olamıyorum. Şimdi de mahkemede gelip emsale taraf olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na da isyan eden Özkan, "Biz umarız 80 bin kişiyi buraya getirmek zorunda kalmayız. Ben artık depremzedenin önünde duramıyorum. Ben depremzedeyi buraya getirirsem yanlış anlarlar hasar verebilirler. Ben depremzedenin önünde artık duramıyorum.  Umutsuzluk hat safhada. 16 ay geçti Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından kandırıldık. Belediyeye gitmiyorsunuz diyorlar. Ben niye belediyeye gideyim? Belediyeden emsal istedik verdi. Daha neye gideyim?" dedi.

BENZİN ALIP DÖKELİM Mİ? YAKALIM MI KENDİMİZİ BU MUDUR?
Depremzedelerden alınan emlak vergisine de dikkat çeken Özkan, "Ben deprem vergisini bilmem ne belediyesine mi ödedim? Devletime ödedim devletime. İşin tuhaf ne tarafı var biliyor musunuz? Ben depremzedeyim, 15 ay geçti daha deprem vergisi ödüyorum. Depremzededen deprem vergisi almak nedir? Dünyanın neresinde var bu? Görmezden gelmek nasıl bir şey? Bizi herkes görmezden geliyor. Sadece kulağının üstüne yatıyor. Konuşarak her şey çözülür dedik ancak konuşacak konu kalmadı. Konu belli. Kredi. Biz yoksulluktan geçmişte körelen bir şeyi yeniden hayata geçirdik. Kooperatifleşmeyi sadece çıkış umudu ile hayata geçirdik. Bırakın emsalimizi. Emsalimizle birlikte kredimizi ödeyebilecek şekilde verin. Bizim evimiz yurdumuz yok. Kiracıyız biz. Memleketinizdeki insanları görüyor musunuz? Halkın içine iniyor musunuz? Oy potansiyelimizi ölçmek için araştırmalar yapıyorsunuz. Onlara para vereceğinize gelin bu depremzedeler nerede yaşıyor görün. Yerel basından başka kimse sesimizi duymuyor. Benzin alıp dökelim mi? Yakalım mı kendimizi bu mudur? İnşallah bundan sonra önümüz açık olur" ifadelerini kullandı.

 
Altay'da Özbalta dönemi sona erdi!
 
Oto galerici kurşunlandı... İntikam tuvalette alındı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Destan 22 Mart 2022 Salı 22:52

İtiraz eden tayfa depremzede kentsel dönüşüm ve izmir düşmanı bunların zihniyetleri belli mahkemede bunlardan yana hukuk işlemiyor haklı hakkını arayamıyor

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in de aralarında bulunduğu 21 ile FETÖ operasyonu!
Balıkesir merkezli ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 21 ilde Fetullahçı ...
Bursa'da 4.3 büyüklüğünde deprem!
AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika verilerine göre, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ...
Alışveriş merkezinin tepesinde korkutan yangın!
Konak ilçesindeki bir alışveriş merkezinin spor salonunda çıkan yangın söndürüldü.
 
Babasını öldüren küçük kıza müebbet talebi
Kayseri'de, babası Cuma Ali C.'yi (42) bıçaklayıp öldüren C.C.'nin (15), ...
Eski vekilin ofisini kurşunlamıştı... Serkan Kurtuluş davasında karar!
İzmir'de elebaşılığını Serkan Kurtuluş'un yaptığı organize suç örgütünün ...
Üniversiteli Ceyda, yurt odasında ölü bulundu
Samsun'da 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceyda Öztürk kaldığı yurt odasında ölü bulundu.
 
İzmir'de 'tefeci' operasyonu: 7 adrese eş zamanlı baskın!
 İzmir'de tefecilik yaptıkları öne sürülen 4 şüpheli gözaltına alındı.
Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı davasında tahliye
Ankara'da intihar eden Eda Nur Kaplan'a, "nitelikli cinsel saldırı"da ...
Şehit yakınları ve gazilere müjde!
Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca hak sahiplerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva