HABERLER>GÜNCEL
25 Kasım 2021 Perşembe - 19:48

Depremzedelerde umut ışığı… Özkan: Bu sorunu elbirliği ile çözeceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşmeleri sonrası Ege'de Sonsöz'e konuşan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, masadan olumlu kalktıklarını belirtirken, "Bizlerin sorunlarını çözmek istediklerini gerçekten hissettik ve bizler için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. Bu görüşmeler sayesinde inanıyoruz ki kısa süre içinde bu sorunlarımız çözüme kavuşacaktır" dedi. Özkan ayrıca bu sorunun el birliği ile çözeceklerine inançlarının tam olduğunu belirtti.

Depremzedelerde umut ışığı… Özkan: Bu sorunu elbirliği ile çözeceğiz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan deprem sonrası felaketten mağdur olan vatandaşlar tarafından İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) kurulmuştu.

Deprem sonrasında geçen 1 yılı aşkın süreçte depremzedeler gerek hükümet gerekse yerel yönetimlerden gelecek müjdeli bir habere muhtaç hale gelirken, TOKİ tarafından yapılan rezerv alanların bir bölümünde sona gelinmesi ile bir grup depremzedenin hak mağduriyetinin kısmen önüne geçilmişti.

26 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da İzmir'e gelerek  depremzedelere ilk anahtarlı teslim edeceğinin belli olmasının ardından ise umutları artan depremzedeler, özellikle 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli ve 400 bin TL'lik yüzde sıfır faizli kredi talebini her fırsatta dile getirmiş ve Cumhurbaşkanı ile görüşme talebinde bulunmuştu.

DEPREMZEDELER İÇİN KRİTİK ZİRVE
Gelinen süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir ziyaretine 1 gün kala ise İZDEDA ile son Başbakan, AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya geldi.

BU SORUNU BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Görüşme sonrası Ege'de Sonsöz'e konuşan İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan, Binali Yıldırım ve Bakan Kurum ile Bakan Pakdemirli'ye taleplerini anlattıklarını belirtirken, "Sayın AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sayın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bugün bir araya geldik. Gerçekten çok güzel ve umut verici bir görüşme gerçekleştirmiş olduk. Bizler depremzedelerimiz için hayati önem taşıyan 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli 400 bin TL'lik yüzde 0 faizli kredi talebimizi ve çimento ve demirdeki yüzde 1'lik KDV indirimi talebimizi kendilerine ilettik. Kendileri bizlere bu konuyla ilgili ivedilik ile bir çalışma yürüteceklerini söyledikler. Bizler görüşme sonrası gerçekten çok umutluyuz. Gerek Sayın Binali Yıldırım, gerek Bakanlarımız Murat Kurum ve Bekir Pakdemirli gerçekten bizim sorunlarımıza son derece hakim. Bizlerin sorunlarını çözmek istediklerini gerçekten hissettik ve bizler için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. Bu görüşmeler sayesinde inanıyoruz ki kısa süre içinde bu sorunlarımız çözüme kavuşacaktır. Kendilerine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin her zaman yanlarında olduklarını, bizler için çalıştıklarını bir kez daha gösterdiler. Tüm bu çalışmalar için tabii ki bizlerin yanında olduğunu hissettiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Bu sorunu el birliği ile hep birlikte çözeceğimize yönelik inancımız tam" diye konuştu.

Görüşmenin öncesinde, gün içerisinde Bakan Pakdemirli ve Kurum, Binali Yıldırım, Hamza Dağ ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; inşa edilen depremzede konutlarına ziyaret gerçekleştirerek, alanda incelemelerde bulunmuştu.

Bakan Kurum, depremzede konutları önünde yaptığı açıklamada, 2022 yılının Nisan ayına kadar tüm depremzedelerin yuvalarına yerleştirileceği bilgisini paylaşmıştı.

 
MGK bildirisinde ekonomi vurgusu
 
ESHOT'ta dev bütçeye oy çokluğu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 26 Kasım 2021 Cuma 08:26

Deprem zede vatandaşlar faizsiz kredi talebinde bulunmuşlar. depremden sonra gelen yardımlarla bu talepler zaten fazlasıyla karşılanmaz mıydı.

Yorumu oyla      2      3  
Depremzede 25 Kasım 2021 Perşembe 20:49

Evlerimiz ruhsatlı, güvenilir vs olmasına rağmen depremde hasar gördü. Yıkılması gerekti. Dertlerimizle baş başa kaldık. Bizlerin evlerimizi yapabilmemiz için afet kredi gereklidir. Halihazırda evlerimizin kredi devam etmekte, kiraya ciktik, hayat şartları. Hazırlıksız yakalandık. Bu bir afettir.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay kaptan son yolculuğa uğurlandı
Türk denizciliğinin beybabası olarak kabul edilen Kıdemli Kaptan Altay ...
JMO İzmir açıkladı: Mühendislik sorunu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın temel kazısı esnasında yan apartmanda ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı
İzmir'in Bayındır ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.
 
Metrodaki bıçaklı saldırgan tutuklandı
İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Senanur Damgacı'yı bıçakla tehdit ...
'Kilo vermelisin' diyen doktora bıçaklı saldırı
Diyarbakır'da, şizofreni hastası olduğu iddia edilen kadın, kendisine ...
Bakan Kurum: 2022’de hiçbir depremzede dışarıda kalmayacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremzede ...
 
Binali Yıldırım'dan İzmir'de 'strateji' mesajı: Coğrafya kaderdir!
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye olarak çevre coğrafyada ...
İzmir'de akrabalar arası sokak çatışmasında 7 kişi tutuklandı!
İzmir'in Buca ilçesinde akraba iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya ...
Kuzey Kore'de deri ceket giyme yasağı geldi
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un 2019 yılında deri ceket giymeye başlamasıyla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva