HABERLER>GÜNCEL
22 Kasım 2021 Pazartesi - 20:06

Deprem konutları için açıklanan fiyatlara destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın proje alanlarındaki konut teslimatı için ödenecek tutarları açıklaması sonrası konuşan İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan, "Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu fiyatı olumlu buluyoruz önümüzdeki süreçte bizlere de ışık olacaktır bu tutarlar. Bu rakamlar bizim kredimize de ışık olacaktır" dedi. Özkan ayrıca, "Cumhurbaşkanımızın İzmir ziyaretinde bizlerle görüşmesini bekliyoruz. Bu konuda ümidimizi kaybetmiş değiliz" ifadelerini kullandı.

Deprem konutları için açıklanan fiyatlara destek!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen İzmir depremi sonrası kent genelinde 79 bin bağımsız bölümde az, orta ve hafifi olmak üzere çeşitli hasar kaydı oluşmuştu.

Özellikle depremden en fazla etkilenen ilçe olan Bayraklı'da deprem anında ve sonrasında yüzlerce bina yıkılırken, depremzedelerin sorunlarının çözülmesi amacıyla ilgili bakanlıklar aracılığıyla hükümet düğmeye basarak, Bayraklı'da kent içinde kalan alanlarda proje alanları belirlemiş ve konutların yapımına başlanmıştı.

Birçok proje alanında konutlar tamamlanırken, 26 Kasım cuma günü İzmir'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk konutların teslimini bizzat yapacağını duyurmuştu. Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje alanlarındaki konutlar için 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli ve 2+1 konutlar için aylık 740 TL'den, 3+1 konutlar için ise aylık bin 20 TL'den başlayan tutarların belirlendiğini açıkladı.

-ERDOĞAN AÇIKLADI: İZMİR DEPREM KONUTLARI İÇİN ÖDEME PLANI BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Ege'de Sonsöz'e konuşan İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ise yapılan açıklamalardan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

BİZLER İÇİN IŞIK OLACAK
Açıklanan rakamların kendileri için sevindirici olduğunu belirten Özkan, "Şu anki ekonomik duruma göre açıklanan rakamlar bizlere yüksek olarak gelse de tabii ki yine de devletimiz sağolsun. Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu fiyatı olumlu buluyoruz. Önümüzdeki süreçte bizlere de ışık olacaktır bu tutarlar. Bu rakamlar bizim kredimize de ışık olacaktır" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ İLE GÖRÜŞÜP HEM TALEPLERİMİZİ İLETMEK HEM DE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUZ
Depremzedeler olarak 26 Kasım tarihindeki İzmir ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme taleplerini yineleyen Özkan, "Cumhurbaşkanımızın İzmir ziyaretinde bizlerle görüşmesini bekliyoruz. Bu konuda ümidimizi kaybetmiş değiliz. Çünkü buradaki belirtilen fiyatlar proje alanındaki bin 500 konut için geçerli ancak 78 bin bağımsız bölüm Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkacak yüzde 0 faizli 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli en az 400 bin TL olacak krediyi bekliyor. Şu anki değişen ekonomik yapı ile müteahhitlerin yapım maliyetleri 600 bin TL'nin üzerine çıkmış durumda. Emsal artışı bunun ancak 100 bin TL'sini karşılayabiliyor.

KDV İNDİRİMİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Kentsel dönüşümde uygulanan çimento ve demirdeki yüzde 1'lik KDV oranına da dikkat çeken Özkan, "Bizlerin bir talebi de Cumhurbaşkanımızdan KDV oranlarının yüzde 1'e düşürülmesi olacak. Hükümetimizin açıkladığı karar doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmaları yapılması halinde demir ve çimentoda yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 1'e düşürülmüştü. Ancak şu an konutları yapacak olan müteahhitler süreçle uğraşma korkusu nedeniyle aradaki yüzde 17'lik KDV farkı riskini almıyor. Eğer depremzedelerin konutlarını yapacak müteahhitlere kentsel dönüşüm muafiyeti belgesi verilirse bu şekilde konutları yapacak müteahhitler daha hızlı çalışmaya başlayacaktır ve onlarda çimento ve demiri yüzde 1'lik KDV oranı üzerinden alacaktır. Biz bu talebimizi Cumhurbaşkanımıza iletmek istiyoruz çünkü bunun gerçekleşmesi halinde ortalama olarak 100 bin TL'lik bir maliyet indirimi daha olacak bizler için. KDV indirimi bu nedenle depremzedeler için çok önemli bir destek olacak. Ayrıca kendisinden İzmir'de uygulanacağı açıklanan emsal artışı kararına sahip çıkmasını da talep edeceğiz. Proje alanlarındaki destekleri ve fiyatlandırmaları için de kendilerine yüz yüze depremzedeler olarak, acıyı yaşamış insanlar olarak teşekkür etmek istiyoruz" diye konuştu.

 
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan MHP eski il başkanı Akkuş'a son görev
 
Sahte içki bir can daha aldı! 9 gün sonra yaşamını yitirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çağdaş 23 Kasım 2021 Salı 11:21

Depremzedelere bir destek de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer den bekliyoruz. Destek dedik Deprem Anıtı açtınız. Dünyada ilk ve tek gerçekten ama depremzedeye hiç bir faydası yok bilmenizi isterim.. Büyükşehiri yöneten insanların projelerini desteklerini duymak istiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
23 Kasım 2021 Salı 08:24

Ya arkadaş o evler zaten sizindi. Tapulu malınızdı. Doğal afet geldi yıktı. Şimdi yerine yapılan ve sizin daha önce parayla aldığınız evleri şimdi size yine parayla satıyorlar. Siz de buna alkış tutuyorsunuz. Yazıklar olsun hepinize beee...

Yorumu oyla      2      3  
Hüseyin Sönmez 22 Kasım 2021 Pazartesi 21:49

Fiyatı çok uygun bulduysanız sayın cumhurbaşkanınızdan aynı şartlarda sizin için de yapmasını isteyiniz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan MHP eski il başkanı Akkuş'a son görev
Milliyetçi Hareket Partisi'nin hayatını kaybeden eski İzmir İl Başkanı ...
Erdoğan açıkladı... Deprem konutlarında fiyat ve taksit sayısı belli oldu!
Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Afgan göçmenin saldırdığı genç kız toprağa verildi
Gebze'de kendisini takip eden Afgan göçmenin saldırısına uğrayıp hayatını ...
 
Alkollü yakalanıp ceza yedikten 1 saat sonra intihar etti!
İzmir'in Foça ilçesinde, 1.50 promil alkollü olarak yakalanıp, götürüldüğü ...
Kanıyla vahşeti yazmıştı: Karar açıklandı!
Zeytinburnu'nda 4 Haziran 2020'de boşanmak istediği eşi Ragıp Canan tarafından ...
Tehlikeli atıklar su havzasında toplanacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Torbalı’da Küçükmenderes Nehri havzasında ...
 
Barakada yangın çıktı: 11 yavru köpek öldü
Düzce'de, evin bahçesinde bulunan ve içinde yavru köpeklerin olduğu baraka ...
2'nci Dünya Savaşı'ndan kalan mayın imha edildi
Milli Savunma Bakanlığı, Libya'nın Homs sahilinde 2'nci Dünya Savaşı'ndan ...
Fırçayla durdurmak istediği dana hastanelik etti
Sancaktepe'de kurban kesim alanına getirilen yaklaşık 1 ton ağırlığındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva