HABERLER>POLİTİKA
1 Mayıs 2013 Çarşamba - 11:02

Denizli sahaya indi: Işıkkent’te gece mesaisi

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöp tesisi kurma girişimiyle gündeme gelen Işıkkent’in sorunlarını ve taleplerin yerinde dinlemek için yaptığı ziyaret gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Denizli sahaya indi: Işıkkent’te gece mesaisi

İZMİR - İlknur Denizli Işıkkent’te ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çöp tesisine karşı gösterdiği direnişle geri adım attıran Işıkkent Dayanışma Platformu’yla bir araya geldi. Haklı direnişiyle yaşadıkları bölgeye karşı duyarlılıklarını sergileyen, yaşadığı yere sahip çıkan Işıkkentli kadınları gururla izlediğini belirten İlknur Denizli, platform ve muhtarlık ziyaretinin ardından Işıkkent sokaklarında esnafla, ev hanımlarıyla sohbet etti.
 
SAMİMİ VE İNANÇLI SİVİL TOPLUM HAREKETLERİ BAŞARIYA ULAŞIR
Yöre halkının sıkıntılarını dinledikten sonra Işıkkent Dayanışma Platformu'nun çalışmalarından övgüyle bahseden İlknur Denizli “Kadınların öncülük ettiği platform bize yerel demokrasinin ne kadar eşsiz bir şey olduğunu, sivil toplum örgütlerinin katılımcı bir demokrasi için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Kimseye danışmadan kentle ilgili kararları ben alırım. Bu kararları oldu bittiye getiririm anlayışını boşa çıkardıkları için Işıkkentli kadınları kutluyorum. Çağdaş, kentli birey olmak tam da böyle bir şey… Yaşadığınız yerle ilgili karar alma süreçlerine katılacaksınız. Sizi yok sayan anlayışa direneceksiniz. Göreceksiniz ki, halkı yok sayan, ben yaptım oldu iddiasındaki yöneticiler haklı ve yasal taleplerinizi yerine getirmek zorunda kalacaklardır. Bizler yaşadığımız kentlere sahip çıkmalıyız. Sadece siyaset yapmak için değil hakkımız olanı talep etmek için bir araya gelmeliyiz. Sivil toplum hareketlerini başarıya götüren şey samimi olması heyecanlı olmasıdır. Samimiyetle birleşen heyecan sizi inandırıcı yapar, etraftakilerin dikkatini çeker ve halkı görmezden gelmelerini önler”

 
‘CHP’ KENTİN ÇEVRESİNDEKİ SEMTLERİ İHMAL EDİYOR
İlknur Denizli Işıkkent Dayanışma Platformu yetkilileriyle görüşmesinin ardından Işıkkent sokaklarında esnaflarla ve vatandaşlarla konuşmaya devam etti. Kendisini evlerine davet eden mahallilerle evlerinde sohbet eden İlknur Denizli Işıkkent’in şehircilik açısından içinde bulunduğu durumu görünce insan üzülüyor dedikten sonra CHP’li yerel yöneticilerin başta Işıkkent olmak üzere kentin çevresindeki semtleri ihmal ettiklerini söyledi.
 
CHP’li yerel yöneticiler çağdaş kent nimetlerinden sadece şehrin merkezindeki mahallelere götürüp diğer bölgeleri bu halde bırakmasını anlayamadığını belirttiği konuşamasın devamında İlknur Denizli “Işıkkent’i gezince insan üzülüyor. Neden CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu buralarla ilgilenmez neden Işıkkent’i çöp tesisi kurmak gibi işler gündeme gelince hatırlar bunu anlayamıyorum. Bugüne kadar İzmir’i yöneten CHP’li yerel yöneticiler Alsancak’a Kordon’a Karşıyaka sahiline gösterdikleri ilgiyi başta Işıkkent olmak üzere İzmir’in kenarındaki mahallelerinden esirgediklerini görmek İzmir’in belediyeciliği açısından utanç duyulacak bir şey. Nedense CHP’li belediyeler İzmir denilince sahilleri, İzmirli denilince deniz kıyısında oturanları anlıyorlar ve onlara hizmet götürüyorlar. Oysa bu bölgede yaşayan vatandaşlarında çağdaş kent hizmetlerinden yararlanmaya ihtiyacı var. CHP’li Büyükşehir’in bu bölgeyi ihmal etmeye hakkı yok” dedi.
 
YETERSİZ HİZMET ALAN MAHALLELERİN KURTULUŞU AK PARTİ'DE
Vatandaşların yoğun ilgisi sebebiyle gecenin geç saatlerine kadar süren Işıkkent ziyaretinin sonunda günün değerlendirmesini yapan İlknur Denizli “Çağdaş şehircilik nimetlerinden yararlanamayan İzmirliler kendilerine bu hizmeti vermeyenlerden hesap sormalılar. Daha da önemlisi bu hizmeti kendisinin ayağına getireceğini düşündükleri partiyi yerelde iktidara taşımalıdır. 14 yıldır CHP’li yönetimler İzmir’in çevresindeki mahallelere getirmedikleri hizmeti bundan sonrada da getirmeyecekler. İzmir’de yetersiz hizmet alan mahallelerin bölgelerin derdinin çaresi AK Parti’nin İzmir’de yerel iktidara taşınmasıdır” diyerek sözlerini bitirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BORNOVALI 3 Mayıs 2013 Cuma 07:12

SİZ IŞIKKENT PLATFOMU VE ARKASINDAKİ KİŞİLER TOPLUCA AKPEYE ÜYE OLSANIZ DAHA İYİ OLACAK

Yorumu oyla      11      5  
Işıkkent Önemli 2 Mayıs 2013 Perşembe 22:49

Muhtarlık kapısından girer girmez karşınızda haberdeki foto danda anlaşılacağı gibi sizi 4 TL tarife tabelası karşılıyor.hizmet odasına tarife ücreti asan muhtardan ne beklenir ki.

Yorumu oyla      12      5  
bornova'lı 2 Mayıs 2013 Perşembe 19:53

Muhtar çaışsa ne olur eğer başkan hemşerisi değilse hizmeti zor alır.

Yorumu oyla      12      5  
ışıkkentli 2 Mayıs 2013 Perşembe 16:49

Şimdiye kadar ışıkkentin muhtarı meclis üyesi bı konuları dikkate alıp çalışsaydı bunlar olmazdı bu yorumlarıda yapamazlardı

Yorumu oyla      14      5  
Işıkkent Önemli 2 Mayıs 2013 Perşembe 16:03

Muhtarın fotoğraftaki duruşu ve arkasındaki resim neden böyle bir durum yarattığını açıklıyor sanırım.(GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN RESMİNDEN BAHSETMİYORUM KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN.O RESİM HER ZAMAN BAŞ TACIDIR VE İLELEBET ÖYLE KALACAKTIR.)

Yorumu oyla      16      5  
ışıkkent dayanışma platformu 2 Mayıs 2013 Perşembe 15:47

Değerli okurlar İzmir milletvekili sayın İlknur DENİZLİ nin platformumuzu ziyareti sırasında ilk önce Işıklar mahalle muhtarının bizleri be Sayın Aziz KOCAOĞLU nu ve daha sonra platformumuzu şikayet çıkışından vede toplantımızın amacını siyaset aleti yapan kişilerden oluşan rahatsızlığımızı 27 nisan günü saat 15:45 de facebook sayfamızda durum değerlendirmesi olarak bildirmiş bulunmaktayız. https://www.facebook.com/isikkentdayanismaplatformu?ref=tn_tnmn

Yorumu oyla      18      5  
Işıkkent Önemli 2 Mayıs 2013 Perşembe 15:24

Tabii Sayın vekil Işıkkent e adımını atar atmaz ışıkkent mahalle muhtarı çalışmalara destek çıkması gerekirken aziz kocaoğlunu ve dayanışma platformunu şikayet ederse BUNLAR KOŞTURUYOR AMA BOŞUNA BAK VEKİLİM BU ÇÖP BURAYA OLACAK diye bir çıkış yaparsa tabii ki siyaset yapanlarda olayın o tarafından ilgileneceklerdir.

Yorumu oyla      17      5  
rukiye feride tekeli 2 Mayıs 2013 Perşembe 13:55

zaten bu fabrikalarla ilgili olan yetkiyi MECLİS KARARIYLA belediyelerden almasaylardı gerekeni SAYIN AZİZ KOCAOĞLU yapardı şimdi halkını çok düşündüğünü söyleyen herşeyin en iyisine layık olduğumuzu söyleyenleri sağlık tehditi altında bırakan fabrikalarla ilgili çalışmaya davet ediyorum

Yorumu oyla      17      5  
Münire Koç 2 Mayıs 2013 Perşembe 12:55

Ben Işıkkent'doğmuş,büyümüş,eş olmuş,anne olmuş işçi sınıfından bir vatandaş ve İlnur Denizli'yi Işıkkent'e davet eden bayanlardan biri;İlknur Denizli'nin ziyaretine katılmış bir fert olarak söyleyebilirim ki bu ziyaret beni hiç tatmin etmedi.Çünkü o ortam tamamen siyaset propaganda kokuyordu.Biz asfalt fabrikası parti tabanlı olduğu için İlknur Denizli'yi davet ettik.Yoksa biz Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na bize bire bir verdiği sözden dolayı değil,her zaman güvendik,güvenimizde devam edecek

Yorumu oyla      18      5  
IŞIKKENT PLATFORM ÜYESİ 2 Mayıs 2013 Perşembe 12:37

TABİ BUNU BU DURUMA GETİRENE DE BAKMAK LAZIM MUHTARIMIZ GİDİP DE ELİNE AL BAK ÇÖP TESİSİ YAPIYORLAR VEKİLİM BU ARKADASLAR DA GİTTİ SÖZ ALDIK DİYOLAR AMA BELGELER KONUŞUR BU İŞTE DERSE BU ŞEKİLDE AÇIKLAMALAR DOĞAR

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Çam bu kez de 1 Mayıs Marşı’nı Meclis’e taşıdı
Geride kalan yıl kürsüde Jandarma Marşı’nı söyleyerek ‘tarihe geçen’ Çam ...
"Öldürülürsem öcümü alacak olanlar var"
CHP’li Kamer Genç ‘’Başbakan beni hedef gösterdi. Öldürülürsem, öcümü alacak olanlar var’’ dedi.
AK Parti’de ‘Teşkilatın Patronu’ndan seçim mesajları
AK Parti Genel Merkezi tarafından Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen ‘Hizmet ...
 
HSYK’dan yaz kararnamesi: ‘Böcek’e yeni savcı
HSYK tarafından yayınlanan yaz kararnamesi ile bin 923 adli 148 idari ...
Tekin’den harita: İstanbul’un rant alanları!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Siz küstüm, oynamam dediğiniz ...
İzmir’in ‘Cevahir mağdurlarına’ Kılıçdaroğlu garantisi
Gaziemir Sarnıç’ta yaşanan 2B krizi mağdurlarını ağırlayan CHP Genel Başkanı ...
 
Meclis küfürlerle inledi: Genç sözlerini ‘açmak’ isterken…
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aile ve ...
“AKP'nin maskesini Kandil indirdi!”
CHP Lİderi Kılıçdaroğlu, "Gelinen süreç Erdoğan'ın uzun süre düşünmesi ...
Tamaylıgil’den Müezzinoğlu’na ‘İzmir’ çıkışı: Samimiyetsiz
AK Parti’nin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve hemşeri dernekleri üzerinden ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva