HABERLER>POLİTİKA
30 Nisan 2013 Salı - 19:56

AK Parti’de ‘Teşkilatın Patronu’ndan seçim mesajları

AK Parti Genel Merkezi tarafından Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen ‘Hizmet İçi Eğitim Toplantısı’nda İzmir heyeti ile bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yerel seçimlere yönelik mesajlar verdi. Erdem, “Kimse bize sormadan belediye başkan adaylığı için istifa etmesin. Yönetimlerde yer alan kişilerin istifasına bile bakacağız” dedi. Erdem, teşkilatın kapı kapı dolaşmasını isteyerek mümkün olduğunca daha çok el sıkılmasını istedi.

AK Parti’de ‘Teşkilatın Patronu’ndan seçim mesajları

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasını yaptığı Ankara Kızılcahamam’da il ve ilçe başkanlarının katıldığı ‘hizmet içi eğitim toplantısı’ oldukça yoğun geçti. İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve 30 ilçe başkanının hazır bulunduğu iki gün süren toplantıda teşkilat görevleri ve sorumlulukları, yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala yapılması gerekenler anlatıldı. Genel toplantının ardından Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile bir araya gelen İzmirli 30 ilçe başkanı bir saati aşan sohbet toplantısı yaptı. Erdem, ilçe başkanlarından kentin son durumu ile ilgili bilgiler alırken önemli mesajlar da vermeyi ihmat etmedi.
 
BİZE SORACAKSINIZ
Partinin iki numaralı ismi Erdem, ilçe başkanlarına yerel seçimler öncesinde görevden ayrılma konusunu anlattı. Gerek ilçe başkanlarının gerekse ilçe yönetimlerinde görev alan kişilerin belediye başkan adaylığı ve belediye meclis üyeliği adaylığı için kendi başına istifa etmemesi gerektiğini ifade ederken, “Seçim döneminde çalışacak teşkilat mensuplarına ihtiyaç olacak. Bizim bilgimiz dışında kimse görevinden ayrılmayı düşünmesin. Zaten ilçelerde genel değerlendirme ve yoklamalar yapıyoruz. Gerek görürsek buna biz karar veririz. Kimse fevri davranmasın. Yapacağınız işlemlerle ilgili partinin yetkili kurumlarına danışacaksınız” dedi.
 
TEPEDEN İNME ADAY YOK!
Erdem’in toplantıda geçmiş dönemlerde teşkilat ile çatışan belediye başkan adayları ve başka ilçelerde görev alan meclis üyeleri hakkında da sözleri oldu. Erdem, yerel seçimlerde aday tespitinde gereken en ince ayrıntıya kadar hesaplamanın yapılacağını söyledi. Erdem, toplantıda, “Teşkilatın istemediği, parti ile bulunduğu ilçede çatışan, bu zamana kadar çalışmamış insanlara görev verilmeyecek. Bir kişinin parası, maddi durumu yerinde olabilir. Bunlar tercih sebebi değildir. Önemli olan partiye ne kadar fayda olduğudur. İlçelerden bağımsız, bölgenin dengelerinden habersiz, ayrıştırıcı, tepeden inme isimler aday gösterilmeyecek” diye konuştu.
 
İZMİR ÖNEMLİ
AK Parti Genel Merkezi’nin İzmir’e önem verdiğini de ifade eden Erdem, teşkilatın patronlarına daha çok çalışmaları talimatı verdi. İlçe başkanlarına “kapı kapı dolaşın, mümkün olduğu kadar daha çok el sıkın” diyen Erdem, teşkilat içi çalışmaların, mahalle toplantıları ve sandık örgütlenmesinin de aksatılmaması gerektiğini dile getirdi. Yapılan işlemleri kurulan sistem sayesinde genel merkezden izleyebildiklerini de ifade eden Erdem, yerel seçimlerde ilçe başkanları ve yönetimlere çok iş düştüğünü sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ak partilier 30 Nisan 2013 Salı 22:06

çok doğru tespit tebrik ediyorum hem yönetime seçil hemde istifa et aday ol adaletmi bu o zaman başkasının hakkını yemeyeceksin il ve ilçe yönetimlerinden istifa edip aday olanları desteklemiyelim bu davranış örnek olsun türkiye ye izmir ilklerin şehri hadi ak partililer bunu başaralım

Yorumu oyla      13      6  
barış catalkaya 30 Nisan 2013 Salı 20:37

izmir

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HSYK’dan yaz kararnamesi: ‘Böcek’e yeni savcı
HSYK tarafından yayınlanan yaz kararnamesi ile bin 923 adli 148 idari ...
Tekin’den harita: İstanbul’un rant alanları!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Siz küstüm, oynamam dediğiniz ...
İzmir’in ‘Cevahir mağdurlarına’ Kılıçdaroğlu garantisi
Gaziemir Sarnıç’ta yaşanan 2B krizi mağdurlarını ağırlayan CHP Genel Başkanı ...
 
Meclis küfürlerle inledi: Genç sözlerini ‘açmak’ isterken…
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aile ve ...
“AKP'nin maskesini Kandil indirdi!”
CHP Lİderi Kılıçdaroğlu, "Gelinen süreç Erdoğan'ın uzun süre düşünmesi ...
Tamaylıgil’den Müezzinoğlu’na ‘İzmir’ çıkışı: Samimiyetsiz
AK Parti’nin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve hemşeri dernekleri üzerinden ...
 
Erdoğan’ın Danışmanı: Silah bırakmak şart
PKK'nın Kandil sorumlusu Murat Karayılan'ın "Süreç normalleşmeden silah ...
DP İzmir’de şok istifa: Başkan bıraktı
Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Gökhan Karateke görevinden istifa etti.
Erdoğan’dan Genç’e çok sert tepki: Adam demeye…
Başbakan Erdoğan, Bakan Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle CHP’li ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva