HABERLER>EKONOMİ
30 Eylül 2015 Çarşamba - 15:25

Demirtaş’tan Kemeraltı bombası

İTO Başkanı komitelerle yaptığı toplantıda “Biz laf değil, somut işler yaparız” dedi ve Salepçioğlu İş Hanı’nın yıkılıp çarşıya yeni meydan kazandırılacağını söyledi.

Demirtaş’tan Kemeraltı bombası

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası meslek komiteleri ortak toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıda İTO Başkanı Ekrem Demirtaş,  ülke ve kent gündemini değerlendirdi.

- DEMİRTAŞ'TAN EGİAD AÇIKLAMASI
 
Son 20 ay içerisinde 4 ayrı seçim yapıldığına dikkat çeken Demirtaş, 1 Kasım’ın son seçim olmasını istediklerini söyledi.
 
DOĞU’DA HUZUR OLMAZSA BATI’DA DA OLMAZ
Toplantıda ülke gündemi nedeniyle ekonomi yerine terör konuşmak zorunda olduklarının altını çizen Demirtaş, ”Yaşanan terör olayları nedeniyle en başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde işadamı, tüccar ve halkımız mağdur oldu. Ticaret büyük ölçüde düşmüş durumda. Oradaki tüccar mal getiremiyor. Satsa parasını alamıyor. Doğulusu batılısı biz bu ülkede terörün bitmesini istiyoruz. Doğu’da huzur olmazsa Batı’da da olmaz. İzmir’de yüzlerce yıldır kardeşçe yaşıyoruz. Bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ŞART
Terörün ülke ve kent ekonomisine darbe vurduğunu söyleyen Demirtaş, “Zor mücadeleler sonucunda elde ettiğimiz ekonomik kazanımlar tehdit altında. Dolar, TL karşısında her gün rekor kırıyor. Kamu borcu belki fazla değil ama özel sektörün borcu kabarık. Üstelik bu borçlar her geçen gün katlanıyor. Kira artışları, gıda fiyatları kısacası her şey Dolar’dan etkileniyor. Kur artışına rağmen ihracat geriliyor. Yıllık ihracatımız Temmuz sonu itibariyle 148.9 milyar dolara geriledi. Haziran’da işsizlik oranı yüzde 9.6 oldu. İşsizlik yükseliyor. İzmir’in ekonomisindeki büyüme Türkiye ekonomisine paralel gidiyor. Oysa İzmir’in potansiyeli, yapabileceği çok daha fazla... İzmir ekonomisinin hak ettiği yere gelebilmesi için sorunların çözümü şart” dedi.
 
SORUN YOK AMA YOLCULAR GELMEYEBİLİR
Kentin turizm sorunu ele alan Demirtaş, ”Biz her zaman İzmir; mutlu insanların kenti olsun diyoruz. Cennet gibi turizm arzımız var.  Dünyada; Turizm Sektöründe 6. sıradayız.  Uyanık olmalıyız.  Turizmde bu başarıyı kolay elde etmedik. İzmir’e Ağustos ayında 203 bin turist geldi.  Geçen yıl bu dönemde aynı rakam 210 bin idi.  Ama tabi yıl bitmedi.  Toplam turist sayısında bir azalma var evet, ama bu her şeyin sonu değil.  Sekiz ayda İzmir’e gelen turist 1 milyon 268 bin kişi.  Ancak burada da terör sıkıntısı karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz ay Hamburg’da kruvaziyer fuarına katıldım. Sektöre yön veren dev firmaların yöneticileri ile konuştum. Hepsinin ilk sorusu terör ve güvenlik üzerine... Onlara kentimizde, bölgemizde bir güvenlik sorunu olmadığını anlattım. Zaten şirketlerin de bu yönde bir endişesi yok. Ancak yolcular güvenlik endişesi nedeniyle ülkemize gelmek istemeyebiliyor” diye konuştu.


 
BİZ LAF DEĞİL SOMUT İŞLER YAPARIZ
Demirtaş, gündem değerlendirmesinin ardından İTO bünyesinde gerçekleştirilecek projeleri anlattı. İTO’nun yeni hizmet binası ve Bilimpark projelerinin önemine dikkat çeken Demirtaş, Konak Belediyesi’nin Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na ait imar değişikliği vizesinin ardından proje hazırladıklarını söyledi. İTO bünyesinde hazırlanan Turistik Çarşı projesi hakkında konuşan Demirtaş, “Geleneksel el sanatlarının yanı sıra özel tasarım ürünlerini yaşatacak bir turistik çarşı oluşturmayı hedefliyoruz. Çarşı için en uygun yer olarak Başdurak Cami ve altındaki dükkanları belirledik.  Restorasyon karşılığı kiralama modeline göre Odamız tarafından 10 yıllığına kiralanması yönünde T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü ile bir sözleşme imzaladık. Hedefimiz Kemeraltı’nda nitelikli, kaliteli, yerel ve kültürel ürünlerimizin yanı sıra tasarıma dönük ürünlerimizin de yer alacağı turistik bir çarşı yaratmak. Bu amaçla Salepçioğlu İş Hanı’nı yıkıp Kemeraltı’nda en büyük meydanı kazandıracağız. Biz laf değil, somut işler yaparız” ifadesini kullandı.
 
Demirtaş ayrıca İnciraltı ile Çiğli arasının yarısı tüp geçit, Atatürk Stadyumu’nun daha işlevsel ve futbola daha elverişli şekilde kullanılması, Alsancak Limanı’ndan Üçkuyular’a kadar trafiği batırma tüp tüneller ile yer altına alınarak rahatlatılması yönünde İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Tünelleri Öneri Projesi, İzmir Alsancak Limanı'nın sorunlarına ve kısa-orta-uzun vadeli çözümlere ilişkin rapor hazırlanmasına ilişkin çalışmaların  yürütüldüğünü söyledi.

 
Flaş! ABD: Rusya, Suriye’de hava saldırısı yaptı
 
Hotar akademisyenlerle buluştu: Her şeyi yapmaya hazırız!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdem 4 Ekim 2015 Pazar 11:30

Kemeraltında ki tüm dükkanlara vitrin zorunluluğu getirilmeli ve çakma ürün satanlar engellenmeli.Kemeraltına gelen gelen turistin %10 u tarihi doku ile ilgileniyor gerisi çakma ürün satanlarda vaktini geçiriyor. Salepçioğlu çarşısının da her İzmir li de bir anısı vardır. Burayı yıkmak yerine korunsa daha iyi olur.Türkiye nin modern olarak yapılan ilk çarşısıdır. Bugün tabanında ki mermerler servet değerindedir. Vakıfların beceriksizliği yüzünden yeterince korunamamıştır. Ve anlaşılacağı gibi yıkmak kelimesi son dönemlerde iyice moda olmuştur bunun yerine başka alternatifler aranmalı.

Yorumu oyla      11      5  
ERCÜMENT ŞAHİN 1 Ekim 2015 Perşembe 12:59

liman konak arasında t deniz kenarındaarihi tranvay yapın,istiklal caddesi gibi,sahilde otopark ve taşıt trafigini iptal edin. limana avm yapıcagınıza dev otoparklar yapın

Yorumu oyla      12      5  
egeden 1 Ekim 2015 Perşembe 11:45

Gemiyle gelen turistler falan kemeraltına gitmek istemiyor. Çogu zaten bu tip çarşıları Türkiyede ve diger ülkelerde fazlasıyla görmüşler. Kemeraltına adam gibi bir meydan,en kötü alsancak kalitesinde kafeler ve restoranlar gelmedigi sürece kan kaybetmeye devam edecektir.

Yorumu oyla      14      5  
1 Ekim 2015 Perşembe 02:51

2 yeni AVM daha açılıyor. Optimum büyüyor. Bu gidişle kemeraltı diye bir yer kalmaz.

Yorumu oyla      14      6  
dertli 30 Eylül 2015 Çarşamba 22:12

salepcioglu izmirin tarihidir,yikamazsin,restore ettir....babanin mali degil orasi....tarih,tarih,izmirin tarihi......uyan uyanik gecinen...

Yorumu oyla      12      9  
muhalif 30 Eylül 2015 Çarşamba 18:11

Sn.Demirtaş'ın kemeraltı ile ilgili açıklamalarından;1- başoturak camisinin altındaki dükkanların kullanım hakını restorasyon karşılığı 10 yıllığına alacaklarını bu ok, ancak 2-salepçioğlu iş hanı ile lgili burayı yıkıp kemeraltına meydan kazandırma fikri ile ilgili bir sorum olacak, salepçioğlu işhanıda vakıf çarşısı değil mi.* burayı nasıl yıkacaklar? satın mı alacaklar izto olarak...

Yorumu oyla      14      6  
taner 30 Eylül 2015 Çarşamba 16:55

belediyenin de umrundaydı..

Yorumu oyla      18      7  
seçil özen 30 Eylül 2015 Çarşamba 16:11

Sayın başkanım; hergün önünden geçtiğimde içim sızlıyor,benim gördüğümü kimse görmez mi?? ne olacak inciraltı? yazık mezbelelik durumda.. neden bir ticarete dönüşemez? kime faydası var bu halin??

Yorumu oyla      19      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafın Başkanı Mutlu açıkladı: Peynir açıkta tattırılarak satılacak
Medyada 1 Ocak 2016’dan itibaren açıkta peynir satılamayacağına ve tattırılamayacağına ...
EİB Başkanı'ndan Bakanlığa çağrı: Hedefler için...
Ekonomi Bakanlığı tarafından 2015 yılı bütçesinden ihracata yönelik Devlet ...
EGİAD Melekleri faaliyete başlıyor
EGİAD yine bir ilke imza atarak İzmir’in ilk melek yatırım organizasyonu ...
 
Skandal sonrası rekor: 11 milyon araç geri çağırılacak
Volkswagen, bugün yaptığı bir açıklamada egzoz gazı emisyon testlerinde ...
Ege’de narenciye rekoltesinde büyük düşüş
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yaptırılan tahmin ...
335 milyon liralık imza Periscope’te atıldı!
Cola Turka, Çamlıca, Saka Su gibi markaların Japon DyDo DRINCO'ya satışı için imzalar atıldı.
 
Ekonomide 'güven endeksi' tarihin en düşük seviyesinde!
Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, ...
EBSO'dan 1 Kasım mesajı: Sanayici refom bekliyor
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, sanayiciler ...
EGİAD’tan Kemeraltı raporu: 20 öneri
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, hazırladıkları ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva