HABERLER>GÜNCEL
17 Kasım 2022 Perşembe - 19:28

Dedeoğlu katliamında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet!

Konya'da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Mehmet Altun (33), son kez hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme Altun hakkında, 'Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile mala zarar vermekten 4, konut dokunulmazlığı ihlalinden 4, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme diğer 10 sanık hakkında da azmettirme suçundan beraat kararına hükmetti.  

Dedeoğlu katliamında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet!

Olay, geçen yıl 30 Temmuz'da, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana geldi. Yaşar Dedeoğulları'nın (65) evine, 2010'dan beri husumetli olduğu yan komşusu Lütfi Keleş'in kayınbiraderi Mehmet Altun geldi. Bahçede aileyle konuşan Altun, daha sonra poşetten çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etti. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (57), çocukları Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Barış (31) Dedeoğulları yaşamını yitirdi. Kiraladığı araçla kaçan Altun, 4 Ağustos'ta özel harekat ekiplerince memleketi Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesi'nde arazi taraması sırasında yakalanıp tutuklandı.

11 KİŞİYE İDDİANAME DÜZENLENDİ
Soruşturma kapsamında, aralarında Mehmet Altun'un da bulunduğu 11 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, tutuklu Altun hakkında 'canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme' suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Altun'un ayrıca olayın ardından evin bazı noktalarına yanında getirdiği bidondaki benzini döküp, ateşe verdiği iddiasıyla 'yakarak mala zarar verme', 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığı', '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından yargılanması talep edildi. İddianamede; bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanıklar Altun'un eniştesi Lütfi Keleş ile ablası Ayşe Keleş, yeğeni Ali Keleş, Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Veli Keleş, oğlu Ali Keleş ve akrabaları Ali Keleş'in ise 'canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme', 'yakarak mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından yargılanmaları istendi.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ
4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına; tutuklu Mehmet Altun SEGBİS ile katıldı. Dedeoğulları arasında silahla saldırı öncesi aynı yıl mayıs ayında çıkan kavga nedeniyle tutuksuz yargılanan eniştesi Lütfi Keleş ile Veli Keleş'in oğlu Ali Keleş ise duruşmada hazır bulundu. Dedeoğulları ailesinden sağ kalan Çetin Dedeoğulları ile yakınları da salondaki yerini aldı. Duruşmayı HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’te izledi.

Mağdur avukatları, bazı tanıkların dinlenilmesi gerektiğini, sanık Altun’un telefon görüşme dökümlerini isteyerek ara karar talebinde bulundu. Mahkeme başkanı ise bu taleplerin davayı uzatmaya yönelik istekler olduğunu belirterek, talepleri reddetti. Bunun üzerine mağdur avukatlarından Atilla Kart, "Taleplerimizi yerine getirmiyorsunuz. Görevinizi yapmıyorsunuz bu ne nedenle reddi hakim talebinde bulunuyoruz.” dedi. Mahkeme başkanı reddi hakim gerekçesini 3 kez sordu. Avukatların savunmalarının uzun sürmesi nedeniyle, sanık savunmasına geçti.

SANIĞIN SÖZLERİ SONRASI SALON KARIŞTI
Heyet bunun üzerine sanık Mehmet Altun’a söz verdi. Sanık Altun, "Diyeceğim bir şey yoktur. Avukatlarım gerekeni söyledi. Adalet yerini bulsun." dedi. Altun mağdur avukatlarına yönelik, "Bir büyüğümüzün lafı var; lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye?" dedi.

Bunun üzerine Çetin Dedeoğlu, küfür ederek eşi hakkında iddialarda bulununca mahkeme salonunda bağrışmalar yükseldi. Mahkeme başkanı salondakileri dışarıya çıkardı.

7 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET 
Mahkeme sanık Mehmet Altun'a 'Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'mala zarar vermekten' 4, 'konut dokunulmazlığı ihlalinden' 4, 'ruhsatsız silah bulundurmaktan' da 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme diğer 10 sanık hakkında da azmettirme suçundun beraat kararına hükmetti. (DHA)

 
Feci kaza... Kamyonetle otomobil çarpıştı: 7 kişi yaralandı
 
Hafif ticari araç TIR'a çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
149 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Kocaeli'de yurda yasa dışı yollarla giren 149 yabancı uyruklu ülkelerine gönderildi.
Terör saldırısında yaralanan 68 hasta taburcu oldu
İstanbul Valisi Yerlikaya, "İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında ...
Yurda kaçak girmek isteyen 19 kişi yakalandı
Suriye ve Yunanistan'dan Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ...
 
Direksiyonda rahatsızlanınca kaza yaptı: Eşi öldü
Bursa'da, seyir halindeyken aniden fenalaşan Baki Sevim (67), otomobille ...
Anayasa Komisyonu'ndan HDP'li Semra Güzel kararı
TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, HDP'li Semra Güzel'in devamsızlık ...
Sahte içkiden ölenlerin sayısı 6'ya çıktı!
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle ...
 
PKK sığınağında mühimmat ele geçirildi
Van'ın Çatak ilçesi kırsalında, jandarma ekiperince terör örgütü PKK'ya ...
Thodex'in kurucusu Özer, Türkiye’ye iade edilecek!
Arnavutluk Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih ...
Saat verildi... İzmir için kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce İzmir için sağanak uyarısı yapılırken, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva