HABERLER>EKONOMİ
12 Eylül 2022 Pazartesi - 14:28

Cumhurbaşkanına hakaretten 4 yıl hapis istemi... Sendika Başkanı'ndan açıklama: Bir hataydı!

Cumhuriyet Savcılığı, Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube ve İzmir Memur Sen Başkanı Ekrem Özdemir’in; twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği yönünde CİMER’e yapılan şikayet sonucu iddianame hazırladı. Yargılanması talep edilen Özdemir, “Bir hata yaptık. Amacım, düzenlemenin sağlık çalışanlarını safdışı bıraktığını anlatmaktı. Yargımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyorum” dedi.

Cumhurbaşkanına hakaretten 4 yıl hapis istemi... Sendika Başkanı ndan açıklama: Bir hataydı!

EGEDESONSÖZ – İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Memur Sen Başkanı ve Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten iddianame hazırladı. Özdemir’in, 2 Aralık 2021 tarihinde attığı tweette “Hekimlere 5 bin lira, öğretmenlere 2 bin lira zam yapılırken, hekim dışı sağlık çalışanlarını bu zammın dışında bırakmak, en iyi tabirle ahmaklıktır. 1 milyon sağlık çalışanı yok sayılamaz” mesajını paylaşmıştı. Bu paylaşımın CİMER’e şikayet edilmesi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından kovuşturma başlatılmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesinde, şüpheli Ekrem Özdemir’in Cumhurbaşkanına karşı alenen hakaret suçlarını işlediği, şüphelinin üzerine atılı bulunan suçlardan Ekrem Özdemir’in yargılamasının yapılarak, eylemine uyan TCK’nın 299/1,2 ve 53. Maddeleri gereğince cezalandırılmasına, karar verilmesi kamu adına talep ve iddia oluruz, ifadelerine yer verildi. Bu maddeler kapsamında yargılamanın 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasını gerektirdiği öğrenildi.

ÖZDEMİR, “BİR HATA YAPTIK” DEDİ
Ekrem Özdemir, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Bir hata yaptık” dedi ve olayla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“O zaman bir düzenleme yapılıyordu ve hekim dışındaki sağlık çalışanlarını mağdur edecek bir düzenlemeydi. Hekimlere 5 bin lira, öğretmenlere 2 bin lira zam yapılırken, hekim dışı sağlık çalışanlarını bu zammın dışında bırakmak, en iyi tabirle ahmaklıktır. 1 milyon sağlık çalışanı yok sayılamaz, şeklinde bir paylaşımda bulundum. Bu paylaşımı, aldığım uyarılar üzerine 15 dakika sonra zaten sildim.  Sevenimiz de var, sevmeyenimiz de. Bu paylaşımın ekran görüntüsünü alıp beni CİMER’e şikayet etmişler. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza herhangi bir kastım yoktur, olamaz da. Biz burada sağlık çalışanlarını korumaya çalıştık, bürokrasiye seslendik. Sağlık çalışanları nezdinde böyle bir uygulamanın Sayın Cumhurbaşkanımıza da zarar verebileceği düşüncesiyle, bunu öneren bürokrasinin müjde adı altında bu uygulamayı nasıl önerebildiğinin şaşkınlığı ve şoku söz konusudur. Asla suç işleme kastım bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımızı etiketleme sebebim ise, bu düzenlemeyi öneren bürokrasiyi Cumhurbaşkanımıza ve bakanımıza şikayet etmektir. Çünkü düzenlemeyi öneren, müjde diye söyleten bürokrasidir.”

YARGIMIZA VE CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYORUM
8 yıldır sendika başkanlığı yaptığını, bugüne dek Cumhurbaşkanı aleyhine tek söz etmediğini anlatan Ekrem Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdiye kadar yaptıklarımız ortada. Sayın Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, ona bağlıyız. Bizim 15 Temmuz’daki duruşumuz, 28 Şubat’ta, ülkemizdeki terör eylemlerindeki duruşumuz nettir. Evet; bir hata yaptım ve uyarılar üzerine o tweeti  15 dakika sonra sildim. Sonuçta bir sivil toplum kuruluşunun başkanlığını yürütüyorum. 15 Temmuz’da üyelerimizi, tüm halkımızı meydanlara davet ettim. O paylaşımdan iki gün önce Cumhurbaşkanımız temel atma töreni için Bayraklı’ya gelmişti, oradaydık. Ülkemizin yaşadığı her olayda, Memur Sen’in düsturuyla hareket ettim. Dediğim gibi bir hata yaptım ancak bu noktada hem yargımıza, hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyorum. Burada yanlış anlaşılma, yanlış aksettirme var. Büyüklerimize hakaret etmemiz söz konusu olamaz.”

 
Next Game Startup’ta kazananlar belli oldu
 
Avrupa, enerji krizine karşı yeni önlemler alıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BU NASIL HATA ? 14 Eylül 2022 Çarşamba 12:26

Sendika başkanı hatasını kabul ediyorsa derhal istifa etmeli Genel Merkez Disiplin Kuruluna sevk etmeli

Yorumu oyla      2      3  
Dikkat 12 Eylül 2022 Pazartesi 21:18

Hep şunu gördüm birileri 15 Temmuz ile ilgili çok görüntü vermeye veya ben 15 Temmuz da şöyle yaptım böyle yaptım diye başlayan cümle kurmaya çalışıyorsa kapatması gereken bir fetö bağlantısı olma ihtimalini hep yüksek görmüşümdür. Haddime düşmez ama degerli savcılarımız araştırırken bu konularada girerler se önemli bilgilere ulaşabilirler diye düşünüyorum. ?? Kimbilir

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DTO Başkanı Öztürk 'yeniden adayım' dedi: Kabına sığmaz bir haldeyiz!
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde 4 Ekim’de yapılacak seçimler öncesinde ...
Sosyal konut projesinde başvuru şartları belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin ...
Pınarbaşı’nda okul, esnaf, veli dayanışması
Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Cezmi Çulhaoğlu, Pınarbaşı’nda ...
 
Kömürcülerin başkanı ‘utanarak söylüyorum’ dedi… 1 ton kömür, 1 asgari ücret!
Geçen yıl Eylül ayında 1320 lira olan bir ton kömürünün fiyatının, TKİ’nin ...
Cari açık geçen yıla göre 3,4 milyar dolar arttı!
Temmuz ayında cari açık geçen yılın aynı ayına göre 3.7 milyar dolar artarak ...
Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı
TÜİK verilerine göre, işsizlik temmuz ayında yüzde 10,1 olarak gerçekleşti. ...
 
Termal turizme yoğun ilgi… Yüzde 92’lik doluluk!
Yerli ve yabancı turistlerin özellikle kış aylarında daha yoğun ilgi gösterdiği ...
'Borsa' açıklaması: 17 yılın en güçlü rallisi!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Borsamız haftayı dolar bazında ...
Türkiye'den Kraliçe'nin cenazesine 1,5 milyon karanfil
Kraliçe'nin cenaze programı için Türkiye'den de çiçek sipariş edildi. ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva