HABERLER>EKONOMİ
12 Eylül 2022 Pazartesi - 14:13

DTO Başkanı Öztürk 'yeniden adayım' dedi: Kabına sığmaz bir haldeyiz!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde 4 Ekim’de yapılacak seçimler öncesinde mevcut başkan Yusuf Öztürk, üçüncü dönemi için adaylığını açıkladı. Adaylığını açıklayan Öztürk, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Kabına sığmayan bir haldeyiz” dedi.

DTO Başkanı Öztürk  yeniden adayım  dedi: Kabına sığmaz bir haldeyiz!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde seçim heyecanı başladı. Seçime 20 gün kala mevcut başkan Yusuf Öztürk adaylığını açıkladı. 2013’ten beri başkan olan Öztürk, üçüncü dönem için adaylığını Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin yenilenmiş binasında duyurdu. Öztürk, 4 Ekim’de yapılacak olan başkanlık seçimi için adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

Adaylığını basın açıklaması ile duyuran Öztürk eski yönetimlerin misyonu ve vizyonunu geliştirerek ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek,  “2 dönemdir yönetim kurulu başkanlığını gerçekleştirdiğimiz bir ekiple beraber yönetimdeyiz. Eski başkanların misyon ve vizyonuyla elimizden gelen her şeyi yaptık. Eski dönemlerden başlamış tüm destekleriniz için teşekkür ediyorum. Sizler sektöre yön veren, sıkıntıları duyuran bir yapıya sahipsiniz. DTO’yu hiç boş bırakmadınız, defalarca röportaj yaptık. Ümit ediyorum yeni dönemle ilgili olan planlarımızda yine beraber olacağız. Desteklerinizi her zaman görüyoruz. Her birinizle güzel ilişkiler yakaladık, beraberce hareket ediyoruz. Sizler de gönüllü yardımcı oluyorsunuz bizler için” dedi.

‘ÇEŞME’DE DE HİZMET BÜROSU AÇMAK İSTİYORUZ’
Meclis üyelerine ayın 20’sinde 2018 – 2022 döneminde yapılan proje ve çalışmaları daha ayrıntılı bir şekilde anlatacağını söyleyen Öztürk, dönem içerisinde oda tarafından yapılan icraatları özetledi. En büyük projelerinin şubenin yeni binası olduğunu söyleyen Öztürk, çevre ilçelerde de şubenin hizmet bürosu açmayı istediklerini belirterek, “2018-2022 döneminde büyük gayretle çalıştık. En büyük projemiz şubemizin yeni binası için oldu. 2 yıl içinde yoğun gayretle tamamlandı. Binamız 35 yaşımızda açıldı. Şubemizin Kuşadası hizmet bürosu da açıldı. Çeşme’de de aynı şekilde hizmet binası açmak istiyoruz. Kuşadası’nda başarılı olduk. Üye artık İzmir’e gelmek zorunda kalmıyor. Mordoğan ve Karaburun’dakiler Çeşme’deki binamıza gidebilir” ifadelerini kullandı.

Bu dönem içerisinde liman için yapılan çalışmalardan bahseden Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valilik ile ortak yürütülen çalışmaları anlattı. Lojistik Fuarı için heyecanlı olduklarını belirten Öztürk, fuarın daha ilk senesinden büyük bir yoğunluğu olacağını ve süreç içerisinde daha da artacağını söyledi.

‘TURİSTE PARA HARCATMASI GEREKEN BİZİZ, KAZIKLAMA MANTIĞIYLA OLMAZ’
Kruvaziyer gemilerden gelen turistlerin İzmir’de para harcamaması üzerine değerlendirmelerde bulunan Öztürk, “Para harcatması gereken biziz. Para harcatabilecek lokasyonlar gerekir. Turiste para harcatacak biz olmalıyız. Libya hattı vardı, boyası kurumamış, motoru olmayan buzdolabı sattığımız için hat bitti. Bu insanları kazıklama mantığıyla olmamalıyız. Ortalama bir turist 90 dolar harcıyor ama insanların harcama alışkanlıkları değiştir pandemiden sonra. Haklı tarafları var ama biz bir şeyler yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘KABINA SIĞMAZ BİR HALDEYİZ’
Son olarak adaylığını açıklayan Öztürk, genç bir ekip olduklarını ve önümüzdeki dönem için düşüncelerini anlattı.

Öztürk son olarak şunları söyledi:

"Biz genç bir ekibiz. Yapmamız gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Ekibimizle birlikte adaylığımızı açıklamak istiyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Kabına sığmayan bir haldeyiz. Genel anlamda mevzuatlar çıkarılırken odalara sorulmuyor. Bizim görevimiz idare ile üyelerimiz arasında köprüyü sağlamak. Bu dönem buna biraz daha önem göstereceğiz. DTO’da 48 alt sektör var. Bu dönem çok daha fazla üye ilişkileri için çaba göstereceğiz. Önümüzde bir 2023 seçimi var. TOBB nasıl bir hale gelir, biz ne hale geliriz bilmiyoruz. Limanı korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunlar üzerine çalışacağız"

 
Büyükşehir, Roman çocuklara yüzme öğretti
 
Avrupa'daki gıda üreticileri destek istedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal konut projesinde başvuru şartları belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin ...
Pınarbaşı’nda okul, esnaf, veli dayanışması
Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Cezmi Çulhaoğlu, Pınarbaşı’nda ...
Kömürcülerin başkanı ‘utanarak söylüyorum’ dedi… 1 ton kömür, 1 asgari ücret!
Geçen yıl Eylül ayında 1320 lira olan bir ton kömürünün fiyatının, TKİ’nin ...
 
Cari açık geçen yıla göre 3,4 milyar dolar arttı!
Temmuz ayında cari açık geçen yılın aynı ayına göre 3.7 milyar dolar artarak ...
Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı
TÜİK verilerine göre, işsizlik temmuz ayında yüzde 10,1 olarak gerçekleşti. ...
Termal turizme yoğun ilgi… Yüzde 92’lik doluluk!
Yerli ve yabancı turistlerin özellikle kış aylarında daha yoğun ilgi gösterdiği ...
 
'Borsa' açıklaması: 17 yılın en güçlü rallisi!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Borsamız haftayı dolar bazında ...
Türkiye'den Kraliçe'nin cenazesine 1,5 milyon karanfil
Kraliçe'nin cenaze programı için Türkiye'den de çiçek sipariş edildi. ...
Tarımsal depo kuracaktı… Tarih çıktı!
Bergama’da bir çiftçinin tarımsal depo kurmak istediği arazide tarihi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva