HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Kasım 2018 Perşembe - 12:48

Çukur'un 'İdris Baba'sına Konak'ta yoğun ilgi

Konak Belediyesi'nin her ay farklı bir isimle düzenleyeceği 'Yazarlar Yazarları Ağırlıyor' adlı söyleşilerin ilk konuğu son dönemde oynadığı televizyon dizisindeki İdris Baba rolü ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan Ercan Kesal oldu. Yazarlığın ardından oyunculuğuyla da başarısını sürdüren Kesal'a sorularıyla Gazeteci-Yazar Barış İnce eşlik etti. Söyleşi yapılan salon tamamen doldu.

Çukur un  İdris Baba sına Konak ta yoğun ilgi

Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü. 350 kişilik izleyici kapasitesine sahip salon tamamen dolarken, ayakta kalan konuklar için salon içerisine ek sandalyeler konuldu. Etkinliği izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yer aldı.

ANNEMİ TAKLİT ETTİM
Her ay bir yazarın konuk olacağı Yazarlar Yazarları Ağırlıyor etkinliğinin ilkine konuk olan Ercan Kesal, Barış İnce'nin soruları ışığında çocukluk yılları, yazarlık serüveni ve sinemayla nasıl tanıştığını anlattı. Hikaye anlatıcılık özelliğinin daha çocuk yaşlarda başladığını söyleyen Kesal, "Ben annemi taklit ettim. Çünkü bizim evin anlatıcısı annemdi" dedi. Kesal, çocukluk yıllarında okuduğu romanların kendisini zenginleştirdiğini de belirtti.

İZMİR'İN YERİ BENDE AYRI
İlk üniversiteye Ankara'da Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde başladığını ancak babasının ısrarları nedeniyle yeniden sınava girerek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını anlatan Kesal, İzmir'in hayatında ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "İzmire gelip de kendini iyi hissetmeyen var mı? Bu özelliği sanırım bu kentin habitatıyla ilgili. İzmir'in bir hafızası var, kendine ait bin yıllık bir kültürü var" diye konuştu.

OKUDUĞUM KİTAPLAR YENİ KAPILAR AÇTI
"Hayatınızdaki kötü olaylara kapılmayın, onlar size mutlaka yeni kapılar açacaktır" diyen Kesal, edebiyatın da her zaman kendisi için ön açıcı olduğunu söyledi. Kesal, "Benim okuduğum kitaplar hayatıma yeni kapılar açmış ve beni zenginleştirmiş. Kitaplara müteşekkirim, edebiyata ve kelimelere minnettarım. İnsan okudukça bir süre sonra da yazıyor. Yazarlık aslında sizden öncekilerin yazdıklarıyla beslendiğiniz bir süreç. Okuduklarınızla yeniden üretiyorsunuz" dedi.

ÇUKUR'DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM
Sinemaya geçişinin Nuri Bilge Ceylan'la tanıştıktan sonra olduğunu dile getiren Kesal, "Ben sinemaya hikaye anlatıcı sıfatımla girdim. Ben de rol yapma becerisi yok. Rol yapmak yerine oradaki roldeki insan oluyorumö diyerek oyunculuğa bakışını anlattı. Şu sıralar rol aldığı televizyon dizisi Çukur'dan çok şey öğrendiğini de dile getiren Kesal, "Çukur'dan öğrendiklerimi asla unutmayacağım. Müthiş bir laboratuvar. Çukur'da oynadım diye bazı kişilerden eleştiri alıyorum. Bu ülkenin televizyonlarındaki bazı tartışma programları Çukur'dan daha çok zarar veriyor bu ülkenin gençlerine. Asıl mesele reyting belasına düşmüş bir yapı olmamakta yatıyor. Kendimizin de haz alacağı işleri, popüler anlayışla sunabiliriz. Daha iyi projeler yaparak, internet mecrasını kullanarak, daha kısa projeler hazırlayarak bunu başarabiliriz" dedi.

"DOKTOR OLMASAYDIM SİNEMA YAPAMAZDIM"
Söyleşide "Doktor olmasaydım sinema yapamazdım" diyerek sinema sektörünün içinde bulunduğu zorluklara da değinen Kesal, oynadığı sinema filmlerinin bir çoğundan para almadığını belirterek, "Hekimlik beni çok özgürleştiren, maddi ve manevi hayatımı kolaylaştıran bir meslek oldu. Bu kadar rahat senaryo yazabilmekle uğraşabildim, oyunculuk seçimi yaptım" dedi. Oynadığı İdris Baba rolü ile büyük bir hayran kitlesi kazanmasına da değinen Kesal, oyunculuktaki en güçlü silahının samimiyet olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Ben içimden geldiği gibi samimi, hiç sakınmadan birşeyler anlatmak istiyorum. Oyuncluğumda da bunun peşine düştüm. Seyirciye inandırıcı olmak için kendi içimdeki kahramanın peşine düşmem gerektiğini fark ettim. Ben kendi içimdeki İdris Koçovalı'yı da anlamak istiyorum. Benim en güçlü silahım samimiyet. Ben bundan vazgeçmemeliyim. Bunu okuyucuma, izleyicime geçirirsem yolculuğumu devam ettirebilirim."

Söyleşi sonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ercan Kesal ve Barış İnce'ye teşekkür ederek, çiçek takdim etti. (DHA)

 
Eski Başkan Özgün: Menderesliler ile buluşmak için gün sayıyorum!
 
Suudi savcı cinayet için geldi, kuruyemişle döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da minikler Atatürk için yarışacak
Karabağlar Belediyesi, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” ...
Heykel ustaları karşılarında birden Kocaoğlu'nu görünce...
Uluslararası Heykel Çalıştayı için İnciraltı'nda kurulan atölyeleri ziyaret ...
Körfez dalgalarından zeybeğe: Fazıl Say'dan İzmir'e özel beste sahnede
Piyanist Fazıl Say, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 150. kuruluş yıl dönümü ...
 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
İlber Ortaylı'dan İzmir'de Demirel çıkışı: Yalan söylemeyeyim sevmezdim ama...
İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü (DEÜ) tarafından 29 Ekim ...
Drakula geliyor
Yönetmenliğini Osman Kaya’nın yaptığı, başrolünde Erkan Petekkaya’nın ...
 
Bornovalı çocuklardan 29 Ekim’e özel konser
Bornovalı çocuklar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çok özel bir konser ...
Tiyatronun kalbi Konak’ta atacak
Bizim Tiyatro ile kültür merkezlerindeki salonları yerel tiyatro topluluklarına ...
İzmir'de duygulandıran gösteri
İzmir'de Cumhuriyetin 95'inci Kuruluş yıl dönümü nedeniyle CHP İl Başkanlığı'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva