HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2018 Perşembe - 12:16

Eski Başkan Özgün: Menderesliler ile buluşmak için gün sayıyorum!

?Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için aday adaylığını ilan etmesi sonrasında iddialı açıklamalarda bulundu. Özgün, “Kazanma ihtimalim yoksa ben aday olmam. Bir siyasi parti içinde adaylığımı öne çıkarıyorsam, cümle aleme ilan ediyorum kazanırım. Bağımsızlık falan yaşandı, o günün şartlarında yaşanmış bir şeydi. Biz Menderesliler ile buluşmak için gün sayıyoruz. Ben Ergun’u başkan yapma değil iş yapma peşindeyim. Projelerin hayata geçirilmesi için belediye başkanlığı makamına ihtiyaç var” dedi.

Eski Başkan Özgün: Menderesliler ile buluşmak için gün sayıyorum!

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimleri için belediye başkan aday adaylığı noktasında resmi müracaatını yapan eski Başkan Özgün, yeni dönemde görev verilmesi halinde yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Aday gösterilmesi durumunda ise seçimi kazanacağın net bir dille ifade eden Özgün, ‘Menderesliler ile buluşmak için gün sayıyoruz’ çıkışına imza attı.

AZİZ BAŞKAN İLE KARŞILAŞSAM SORACAĞIM; BAŞ ÇELİŞKİ NEDİR?
3 dönemin ardından 2014 yılında partisi tarafından aday gösterilmemesi hakkında konuşan eski Başkan Özgün, “Menderes, İzmir’in en zor ilçelerinden biridir. Birçok sıkıntıyı bünyesinde barındırıyor. Bu yorgunluk İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerimizde ister istemez bulunduğumuz konum gereği, ilçemizin menfaatini koruma yönünde yük yüklüyordu. Ben hemşerilerimin sorunlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çözmek istiyordum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız da kente bütün olarak baktığı için aramızda çelişkiler çıktı. Hizmet kavgası başladı aramızda. Başkan ile aramızda hizmet anlayışı sorunları çıktı. Büyükşehir belediye başkanının düşünceleri kent için genel merkez nezdinde elbette dikkate alınacaktı ve alındı. Ergun Özgün’ün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından göreve devam etmesinin istenmediğini gördük. Çok güzel çalışıyorduk. 15 yılın sonunda Menderes Belediyesi hiç borcu olmayan bir kurumdu. 2014’e gelindiğinde Aziz Başkan, ‘Ergun’la çalışamıyorum’ dedi tahmin ediyorum. Ama kendisi bana, ‘ben seni 10 yılda tanıdım, İzmir’deki en başarılı belediye başkanısın, seninle devam edeceğiz’ demişti. Kırılma noktasını emin olun ben de bilmiyorum. Karşılaşsam ben de soracağım. Baş çelişki nedir? Bunu gerçekten bilmiyorum” dedi.

AKP’Lİ SEÇMENİN YÜZDE 35’İ, MHP’Lİ SEÇMENİN İSE YÜZDE 50’Sİ BENDEN YANA TERCİH KULLANIYOR
“Hepimizin olduğu gibi benim de bir dünya görüşüm var” diyen Özgün, “Nasıl muhafazakar, liberal insanlar varsa biz sosyal demokratız, solcuyuz. Ama ciddi oylarla seçiliyorduk. Geçmiş yıllarda yapılan istatistiklerde görünüyordu. AKP’nin yüzde 35’i benden yana oy kullanıyordu. MHP seçmeninin ise yüzde 50’si tercihini benden yana kullanıyordu. Partimin oyu geçmiş dönmelerde yüzde 18 iken ben yüzde 53 ile seçiliyordum. İnsana değer vermemizin Menderes’teki vatandaşlar tarafından karşılık görmesiydi. Aziz Bey ile aramızdaki sorun nedir, hala bilmiyorum” yorumunu yaptı.

BEN CHP İLE YARIŞMADIM, NE HADDİME!
2014 yılında bağımsız aday olarak CHP’ye seçim kaybettirdiği yönündeki eleştirilere cevap veren Özgün, “Ben bağımsız aday oldum. Buradaki yarış kimler arasında yapılır? Kurum kurum ile yarışır. CHP, AKP, MHP ile yarışan bir kurumdur. O kurumun temsilcisi diğer kurumun temsilcileriyle yarıştı. Şahıs kurumla yarışmaz. Ergun Özgün’ün CHP ile yarışması olamaz. Ne haddime! Ergun Özgün CHP’yi böldü diyorlar. Böyle bir şey mümkün değil. Ben seçime girerken şunu söyledim; ‘aday gösterilen arkadaşların ilçeyi yönetecek kapasitede olduklarına inanmıyorum’... Partimin bana sıcak bakmaması, kamuoyu yoklamasından sonuncu çıkmam gibi herhangi bir nedensellik içinde değerlendirilseydi, alınan kararı saygıyla karşılıyor noktasında olabilirdik. Bizi 7 yıl boyunca dinlemişler. Belediyenin her yerinden böcekler çıktı. Çok zor dönemler geçirdik. Laylaylom içinde değildik. Bir yandan canımızla uğraşıyorduk bir yandan insanlara hizmet ediyorduk. Evraklarımız kaç kere emniyet tarafından alındı. Belediyenin tüm işlemlerden hayta yapmadan geçebilmesi ve aklanması çok ciddi bir iştir. Ama biz bunlardan yakınmadık, feryat figan yapmadık. Bunu hissettirmedik. Dik ve diri durduk. Kan kustuk kızılcık şerbeti içtik dedik. Başka partiyle işimiz olmaz. O dönemde DSP Genel Başkanı Masum Türker beni birçok kez aradı. Hayır dedim. Ben Ergun Özgün olarak anlatılması gerekenleri anlatacağım dedim. Benim derdim başka kuruma geçip CHP’nin karşısında aday olmak değildi. Tekrar geriye dönüş olsa çok çabuk inandığım şeylere öyle kolay inanmazdım. ‘Ergun sen adaysın, işine bak’ dediklerinde rahat olmazdım. Ama biz birbirimize inanmak zorundayız. Ben yine aynı kalacağım, inanacağım. Eşine, dostuna, yoldaşına inanmazsan yaşanmaz bir dünya olur. Hepimiz hata yapabiliriz. İnsan olmak böyle bir şey… Bir dostum; herkesin bu kadar hata yaptığı dünyada biz de bir tanecik hata yapsak ne olur’ derdi. Biz de bir tanecik hata yaptıysak yaptık” açıklamasını yaptı.

2014’TE MENDERES’TE CHP DEĞİL CHP’NİN ADAYI KAYBETTİ!
Kendisinin ‘hain’ gibi sert ifadelerle suçlanmasına değinen Özgün, “İhanet şudur; aynı yapı içinde kalarak onlarmış gibi davranarak, onların sana olan itibarını kullanarak karşı tarafa çalışmaktır. Açıkça tavır almak ve söz söylemek yiğitliktir. En büyük ayıp; partinin içinde kalıp da, partiliymiş gibi davranarak karşı tarafa hizmet etmektir. Ben bunu bildiğim için gittim istifamı verdim. Ben bu yapının içinde kalırsam istemeden zarar verebilirim dedim. Parti kimliğimi askıya alıyorum, karşı tarafa geçiyorum dedim. Bana verilen sözlerin yapılmaması noktasında o kimlikten geçici süreyle arınmak ve karşı tarafa geçmek ve yanlışları açıklamak zorundaydım. 2014’te Menderes’te AKP ile CHP yarıştı. İki partinin yarışı vardı. Orada kaybeden CHP değil. CHP’nin meclis üyesi olarak almış olduğu oy AKP’den bin 500 oy yukarıda. Orada seçimi kaybeden CHP’nin adayı oldu. CHP kaybetmedi. CHP meclis üyelerinde AKP’ye bin 500 oy fark attıysa kazanan kim? Tüm bunlara rağmen aday gösterilmediğim için kırgınlığım asla yok. Kişilerle çelişkiler olabilir. Ben yurttaş olarak kendimi iyi hissetmedim” diye konuştu.

MENDERES’TE BENİ BEKLEYEN İNSANLARLA BULUŞMAK İSTİYORUM
Özgün, “O gün de bugün de Ergun’un başkan olması derdinde değilim. Ben birileriyle yarış içinde değilim. Benim işim, gücüm var. Menderes’te beni bekleyen insanlarla buluşmak istiyorum. Bana görev verirler ve ben yapmazsam o zaman benden herkes hesap sorabilir” dedi.

YARDIM NOKTASINDA HER ZAMAN ‘BİZ BURADAYIZ’ DEMİŞİMDİR!
Belediye başkanlığı sonrasında AK Partili Başkan Bülent Soylu’ya yardım noktasında her zaman açık kapı bıraktığını söyleyen Özgün, “Bizim Menderes’le ilgili yapılacak her konuda olur da düşüncemize ihtiyaç duyulursa biz buradayız’ demişimdir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oturup AKP İl Başkanı Aydın Şengül’le oturuyorlar. Ortak fikirler alıyorlar, üretiyorlar. Buna ilkel olarak yaklaşarak yan yana geldiler demek doğru mu? Menderes’teki çocuklarımız, geleceğimiz için siyasi ayrım gözetmeksizin her zaman kapımız açıktı” ifadelerini kullandı.  bülent soylu menderes ile ilgili görsel sonucuBELEDİYE İLE İLGİLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİLSEK BU MUHALEFETTEKİ ARKADAŞLARIN EKSİKLİĞİDİR
‘Menderes nasıl yönetiliyor?’ sorusu karşısında açıklama yapan Özgün, CHP’nin oluşturduğu muhalefet kanadına eleştirilerde bulundu. Özgün, “2014 yılında seçilen 14 meclis üyesi CHP’den 11 meclis üyesi AKP’den olmuştu. Çoğunluk CHP’deydi. Böyle bir belediye idaresinde bugün gelinen noktada bilançoları, bütçeyi, borç-alacak ilişkisini bilmiyorum. Kulaktan duyma sözlerle konuşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. CHP Menderes İlçe Başkanı bu seçilen meclis üyelerinin grup başkanıdır. Fakat bu görev süresinde, CHP’nin çoğunlukta olduğu dönemde yeterli bilgiye doneye sahip değilsek oradaki arkadaşların görevlerini yapmadığı kanaatini taşıyorum. Muhalefet iktidarın en büyük taşıyıcı gücüdür. O iktidarı denetler, kontrol eder. Bir hata varsa orada görev yapan arkadaşlarımızın bazı yetersizlikleri var. CHP demiyorum, oradaki arkadaşların eksikliğidir” ifadelerini kullandı.  

SATTIĞINDA NE YAPTIĞINA BAKACAĞIZ!
Menderes Belediyesi’nin son dönemde arazi satışlarıyla gündeme gelmesine değinen Özgün, “Sattığına bakacağız, satıldığında ne yapıldığına bakacağız. Satışa takılmamak lazım… Satış yapılabilir. Atıl durumdaki bir nokta ise, oradan gelecek gelirin yatırıma ayrılması olabilir. Ne yapıldığına bakmak lazım… İlçedeki muhalefet halk toplantısı yaparak bizi bilgilendirmeli. Bilgiyle donanmış akıllı, bilgili samimi olarak kendimizi adaylar olarak takdim ederiz. Biz belediye yönetimindeyken halk günleri yapar kendimizi kamuoyunun takdirine bırakırdı. Mevcut yönetimin CHP’li kanadından istiyoruz bunları” dedi.

Görüntünün olası içeriÄ?i: bir veya daha fazla kiÅ?i, kalabalık, stadyum, gökyüzü ve açık havaBİZ MENDERESLİLER İLE BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYORUZ!
Aday gösterildiği takdirde seçimi kazanacağını net bir dille ifade eden Özgün, göreve gelirse de öncelik vereceği çalışmaları aktardı. Özgün, “Kanalizasyon problemi çözüldüğü için haşerelerle uğraşma noktasında bütçeden ayrılan pay çok aza düştü. Gümüldür’ün alt yapı probleminin acil eylem planı içinde olması gerekiyor. Birinci vazifemiz budur. Mazbatayı almadan buna başlayacağız. Kazanma ihtimalim yoksa ben aday olmam. Bir siyasi parti içinde adaylığımı öne çıkarıyorsam, cümle aleme ilan ediyorum kazanırım. Bağımsızlık falan yaşandı, o günün şartlarında yaşanmış bir şeydi. Biz Menderesliler ile buluşmak için gün sayıyoruz. Ben Ergun’u başkan yapma değil iş yapma peşindeyim. Projelerin hayata geçirilmesi için belediye başkanlığı makamına ihtiyaç var” ifadelerini kulandı. 

 
Engelsiz Fuar'a şenlikli açılış!
 
Çukur'un 'İdris Baba'sına Konak'ta yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Plancı 1 Ağustos 2019 Perşembe 01:03

Büyüksün Aziz Başkan çürük halkayı bir bakışta temizledin helal sana

Yorumu oyla      4      5  
Gümüldür atı 2 Kasım 2018 Cuma 23:30

Her yönünle her şeyinle akp den aday olmak sana çok yakışacak neden chp olsun? Profesyonel siyasetçi olduğunuzu geçen seferki adaylığınızda ispat etmiştiniz

Yorumu oyla      9      5  
Hanife kural 2 Kasım 2018 Cuma 19:26

Bu kez emanet geri alınacak sonuna kadar arkandayım baskanim hayırlı.olsun

Yorumu oyla      9      5  
Semih 2 Kasım 2018 Cuma 13:47

Ergun baskan hakında asılsızca iftira atıp kötü yorumlar yapanlar ondan en cok korkanlardır. Biliyolarki o varken böyle olmuycak hicbirsey

Yorumu oyla      9      5  
İbrahim Öz 2 Kasım 2018 Cuma 10:11

Ergün ÖZGÜN daha önce 15 yıl Menderes Belediye Başkanlığı yapmış ve memnuniyet anketi var. Tecrübesi ve Belediye Başkanı nosyonu çok ön planda ve de rakipsiz gibi görünüyor. Genel Merkez yanlış teşhis koyarak 2014 hatasını işlerse günahını da üstlenir. Parti yetkilisi Tuncay Özkan gerçeği görmüş gibi. Biraz Özkan''a kulak versinler. Ergün Özgün daha şimdiden seçimi almış gibi görünüyor. Menderes''te öğretmenim ve çok dostum,akrabalarım var; hepsi Ergün Beyi banko kazanır diyor. Başkanı ben de çok yakından tanıyorum; Menderes Halkı ve Cumhuriyet Halk Partisi Ergün Özgün''den daha iyi bir başkan adayı bulamaz.

Yorumu oyla      9      5  
Vatandas 1 Kasım 2018 Perşembe 19:04

Bekleyip gorecegiz gun ola harman ola mendereslimmm

Yorumu oyla      10      5  
Kumarcı 1 Kasım 2018 Perşembe 18:09

Bu adamı aday yapsınlar en az 1000 kişi istifa edecek.Buda bilinsin

Yorumu oyla      10      5  
Palacı 1 Kasım 2018 Perşembe 18:07

Aynı acıyı yaşayacaksın insanlar yaşattıklarını yaşamadan ölmezmiş.Hz .pala

Yorumu oyla      10      5  
Acilous 1 Kasım 2018 Perşembe 16:50

Sen önce 2016 ten bu yana bitiremedigin site inşaatini bitir milleti diğer aday adayı olan beyle oyalayıp duruyoruz siyasette toplumun karşınıza çıkacak olan kişiler geçmişine yaptığına bakılır git bak bakalım o site sana oy verirmi rezil oldu insanlar parasına yazık. .

Yorumu oyla      10      5  
M.e 1 Kasım 2018 Perşembe 16:46

Önce yaptığın inşaatı bitir kardeşim rezil oldu orası insanlarda sonra çık toplumun karşısına 3 senedir milleti oyaliyorsunuz duyduklarimiz yazsak yeşil çam a senaryo olur

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan hükümete Sayıştay salvosu: İzmir üvey evlat mı?
Sayıştay Başkanlığı tarafından açıklanan 2017 Yılı Genel Uygunluk Bildirimi ...
CHP aday adayı Akyıldız: Çeşme 12 ay yaşamalı
CHP'nin deneyimli kadın siyasetçilerinden Nükhet Akyıldız; Çeşme'nin 12 ...
AK Partili Özhaseki'den Ankara adaylığına cevap!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki bir televizyon programında ...
 
Bakan Akar'dan bedelli askerlik açıklaması!
Milli Savunma Bakanı Akar, bedelli askerliğe başvuranların sayısının 723 ...
AK Partili Şengül'den 'Sayıştay Raporu' çıkışı: İzmir'i kandırmaya çalışıyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Sayıştay raporu dayanak gösterilerek ...
Bahçeli'den teşkilatlara 'ittifak' genelgesi!
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Cumhur İttifakı, Türk tarihinin bir anında ...
 
AK Partili Nasır: İmar barışı tarihi fırsat!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ...
Tazminatı ödemek için evini sattı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
Mehmet KARABEL yazdı... Gözü bağlı gittiği sokağı tanımayan aday olmasın!
Mehmet KARABEL yazdı... Gözü bağlı gittiği sokağı tanımayan aday olmasın!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva