HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 20:32

Çiğli Meclisi’nden cemevi saldırısına karşı ‘birlik’ mesajı!

Çiğli Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında konuşan  Başkan Utku Gümrükçü, önceki gün yaşanan cemevlerine saldırılar ile ilgili “Çiğli’deki birlik beraberliğin tüm Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullanarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Çiğli Meclisi’nden cemevi saldırısına karşı ‘birlik’ mesajı!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı başkan Utku Gümrükçü’nün idaresinde meclis salonunda gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında Çiğli’de 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve geçtiğimiz hafta geçirdiği kalp krizi dolayısıyla hayatını kaybeden eski başkan Metin Solak’ın anılmasıyla başladı. AK Parti grubu da merhum Metin Solak’ın vefatı ile ilgili başsağlığı dileklerini iletti.

KENDİ SAĞLIĞINDAN ÖDÜN VERDİ
Metin Solak’ın ölümünden dolayı oldukça üzgün olduklarını söyleyen Başkan Gümrükçü “3 yıllık görev süremizde acılarımız oldu. Metin Solak’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz, gerçekten bu ilçede hizmet etmek zor. Çiğli yeni kentleşen bir bölgesi, göçle büyüyen bir kent ve geçmişten gelen sorunları da var. Bu görevler de topluma ne verebilirim dediğimiz görevler kendi sağlığınızdan da ödün veriyorsunuz Metin Bey’de öyleydi, bugün oğulları da geldi kendisini bir kez daha andık. Arama Kurtarma Ekibi, Akvaryum Kafe gibi bir çok önemli projede imzası var Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Bizim için de bu görev dönemi çok acılı oldu. Galip Başkan, Metin Başkan, Yıldıran Başkan ve 2 tane meclis üyemizi kaybettik. Metin Başkanın adını uygun bir yere veririz diye düşünüyorum” dedi.

BOZTEPE: HER YERE ALKOL RUHSATI VERMİYORUZ
Toplantıda gündem maddeleri ilgili komisyona gönderilirken Çiğli’de bazı iş yerlerine alkol ruhsatı verilmesi maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe,” İş yerlerinin ruhsat alabilmesi için okul, cami gibi yerleşim yerlerine yakınlığı uzaklığı baz alınıyor. Burada yazılan 15-20 yere tek tek ruhsat vermiyoruz. Dört madde tek maddede toplanabilirdi. Çiğli halkımız sakın ola ki yanlış anlamasın, her yere ruhsat vermiyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: GENİŞ LOKASYONLAR DEĞİL
Boztepe’ye cevap veren Başkan Gümrükçü, “Gündemde 4 madde ama 2 lokasyon geçmişte tesislerimizin devamı olan ve alkol ruhsatı verilmiş yakın yerler. Geniş yerler değil, bir iki ufak lokasyon… Birisi de dernek lokali olarak kullanılmak üzere başvurusu var. Geçmişte de başvurusu var. Uyardığınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK OCAĞI HAMLESİ
Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde yer alan mülkiyeti Çiğli Belediyesi’ne ait olan resmi tesisi alanında kalan taşınmazın Aile Sağlığı Merkezi yapılması amacıyla resmi tesisi alanının sağlık tesisi alanı olarak değiştirilmesi önergesi hakkında konuşan Başkan Utku Gümrükçü , “Atatürk Mahallesi’nde sağlık ocağı yapılması için büyük bir talep var. Çok hızlı büyüyen bir mahallemiz ve hemen yanında 20 bin nüfusa sahip olan Evka 5 Mahallemiz var. İzkent Mahallesi Sağlık Ocağı var ama Atatürk Mahallesi de oldukça büyük bir mahallemiz. Yapılan görüşmeler ve muhtarın görüşmeleri ile bir bağışçı bulundu ve sınırlı bir bütçesi de olduğu için böyle bir öneriyi gündeme getirdik. Atatürk Mahallesi’ni hızlı bir şekilde bir sağlık ocağına kavuşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

SALDIRILAR KINANDI
Dilek ve temenniler bölümünde meclis üyeleri tarafından cemevlerine yapılan saldırılar kınandı. Konuyla ilgili söz alan meclis üyesi Hüsnü Boztepe, “Cumhuriyetin kurulmasından bu yana ülkemizde saldırılar ve katliamlar yapıldı. Ülkemiz üzerine oynanan bu oyunları ve cemevine yapılan saldırıları kınıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN
Cemevlerine gerçekleştirilen saldırıdan dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını söyleyen Gümrükçü, “Geçtiğimiz akşam Muharrem Ayı dolayısıyla Harmandalı Cemevi’nde dostlarımızla iftar yaptık. Evka 2 Cemevi’nde de yine oruç açacağız, hepinizi davet ediyorum. Bu mezhep ve kimlik çatışması ve bunun üzerinden de ülkeyi bir kaosa sürüklemek isteyenlere de gerekli cevabı verirmiş oluruz. Çiğli özelinde bizler hep beraber oybirliği ile Harmandalı Cemevi için bütçeden katkı koyduk, bir birimizi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden yolumuza devam ediyoruz. Ben bu kardeşliğin tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
Karabağlar’da ‘5’li müteahhit’ tartışması!
 
Fethiye'de kavga eden 6 Suriyeli ülkelerine gönderildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğli mağdur 1 Ağustos 2022 Pazartesi 23:12

başkan harmandalındaki uğurcan sitesinin ruhsat sorununu nasıl çözeceksiniz sizden müjde bekliyoruz. çok mağduruz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da ‘5’li müteahhit’ tartışması!
Karabağlar Meclisi’nde İzmirGaz’la ilgili Cumhur İttifakı Grubu’ndan gelen ...
Başkan Tugay’dan eleştirilere yanıt: Taş olursunuz, çarpılırsınız!
Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı birinci oturumu Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Başkan Arda’dan meclis üyesine: Marabam değilsen çıkar gidersin!
Gaziemir Belediyesi meclis oturumu yine tartışmalara sahne neden oldu. ...
 
Şadırvanın yıkılışında detayları anlattı: Balyozla tek başına!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı Çarşısı’ndaki Şadırvan Camiisi’ne ...
Kemalpaşa Meclisi'nde kafalar karıştı... Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye oy!
Kemalpaşa Belediye Meclisi’nin yeni dönemde görev yapacak Kemalpaşa OSB ...
Aydın Büyükşehir 30 Ağustos'a özel yarışma düzenliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Büyük Önder ...
 
İZSU duyurdu: Dikili'de su çilesi bitti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü Dikili'de bir ...
Aydın Büyükşehir'den öğrencilere danışmanlık TIR'ı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, YKS tercih döneminde öğrencilerin yanında ...
Aydın Büyükşehir'den Muharrem ayına özel iftar sofrası
Aydın Büyükşehir Belediyesi her yıl düzenlediği Muharrem ayı iftar programlarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva