HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2014 Salı - 16:58

Çiğli’de krize Başkan el koydu: Önce isyan sonra mutlu son

Çiğli Belediyesi’nde krize neden olan işçi eylemlerinde rahatlatan haber geldi. Belediye Başkanı Hasan Arslan, akşam çıkarttığı 13 işçiyi geri alınca sendika da eylem kararından vazgeçti. İşçilerin maaşlarında düzenleme sözü veren Arslan, Harmandalı’ndaki belediye şantiyesinde işçilere hitap etti. Arslan bir ara konuşmasını keserek toplantıyı terk etmek istedi. İkna sonucu geri dönen Arslan, “İşinize sahip çıkın. Sizin yanınızdayım. Burada kimse kendi kafasına iş yapmasın” dedi. Sendika iki gündür yaptığı eylemi de sonlandırdı.

Çiğli’de krize Başkan el koydu: Önce isyan sonra mutlu son

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Çiğli’de krize neden olan belediye işçi eylemleri iki gündür devam ederken rahatlatan haber geldi. Belediye şirketi Çiğ-Bel’de çalışan işçiler maaşlarındaki kesinti nedeniyle eylem kararı almıştı. Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın tepki gösterdiği eyleme öncülük eden 13 kişinin de görevlerine son verilince iş daha da içinden çıkılamaz bir hale geldi. Gün boyu süren görüşmelerde anlaşma sağlandı. 

- VİDEO: ARSLAN İSYAN ETTİ: BURASI YENİÇERİ OCAĞI MI?  

Belediye Başkanı Arslan ile sendikacılar arasında yapılan görüşmeden olumlu karar çıktı. Başkan Arslan, maaşlarda düzenleme kararı alırken işine son verdiği 13 personeli de geri alma kararı aldı. Yarın sabahtan itibaren iş başı yapacak olan personel yeniden görevlerini sürdürecek.
 


ŞANTİYEDE TOPLANTI
Zirvenin ardından eylemin sürdüğü Harmandalı Belediye Şantiyesi’ne giden Başkan Arslan, CHP İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin ile birlikte işçilerle görüştü. Arslan, işçilere işlerine sahip çıkmasını istedi. Konuşmasının ilk başında süreci anlatan Arslan’a bazı işçiler tepki gösterdi. Bunun üzerine Arslan, “Toplantıyı yapmıyorum. Ne istiyorsanız onu yapın. Burası yeniçeri ocağı mı? Böyle mantık olmaz. Yaptığınız yanlış. Kiminle muhatap olacaksanız olun” dedi. Arslan alandan ayrılırken araya sendikacılar ve belediye yetkilileri girdi. Daha sonra ikna olan Arslan yeniden merdivenlere çıkarak işçilere hitap etti.


 
İŞ BARIŞINI BOZAN İŞTEN GİDER!
Arslan, daha sonra işçilere dakikalarca durumu anlattı. Yapılan eylem nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirten Arslan, “Belediye başkanı olarak ben bu ilçenin erk sahibi insanıyım. Beni dinlemeyeceksiniz de kimi dinleyeceksiniz? Başkan olarak buraya görüşmeye geldim fakat birileri işçileri kaçırdı. Ne yazık ki istenmeyen durumlar oldu. Bu işten vazgeçtiğimi söylesem siz kiminle muhatap olacaksınız. Maaşlarınızda düzenleme yapılacak. Kayıplar giderilecek. Kimse mağdur edilmeyecek. İş barışını bozan, işçiler arasında karışıklık çıkartan varsa görevine son verilir. Kimse böyle insanlara sahip çıkmasın” dedi.

Arslan’ın konuşmasının ardından söz alan sendika şube başkanı Naci Çetin de zorlu sürecin aşıldığını söyledi. Maaşlardaki dengesizliğin giderildiğini de belirten Çetin, kısa zamanda işçilerin kaldığı yerden devam edeceklerini ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğili 27 Ağustos 2014 Çarşamba 13:54

başkanın artık farkına varması gerek burası bir fabrika değil oda patron değil işçi chp nin göstertiği adaya oylarını verdi şartların daha iyi olması için. hasan bey halkın ve işçinin sadece ve sadece hizmetçisi olabilir. PATRONU DEĞİL...

Yorumu oyla      14      7  
emekçi 27 Ağustos 2014 Çarşamba 12:21

her zaman ki gibi sendika işveren kolkola bu işin altından kalkmışlar.ama hep aynı senaryo oynanıyor.ölümü gösterip sıtmaya razı etme durumu.bir gün bu senaryolarınız da patlayacaktır sayın sendikacılar.sizler hakkını yediğiniz emekçilerin hakkını nasıl ödeyeceksiniz.

Yorumu oyla      15      6  
işçi 27 Ağustos 2014 Çarşamba 12:05

zaten taşerondan farkımız yok sadece siyasilere malzeme ve oy farkımız var. korkutan oyu alıyor anladın mı? aldığımız zaten üniversite mezunuyuz. 1200-1300 yemek içinde yani asgari ücret anladın mı?

Yorumu oyla      16      7  
atatürkçü nesil 26 Ağustos 2014 Salı 19:05

Taşerona geçilmeli.

Yorumu oyla      18      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Toprak’tan mezbaha çağrısı!
İzmir Ticaret Borsası üyelerinin Buca Kaynaklar'daki Tansaş Et Entegre ...
Urla’da canlı performans mask sergisi keyfi
Mask sanatçısı Eylem Sürer, Düşlerdeki Suretler sergisi ile Urla’daydı. ...
Çiğli’deki işçi krizinde Başkan’dan çok sert açıklama
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan belediye işçilerinin yaptığı eyleme ...
 
Menderes’e büyük müjde: ‘Alo Başkan, hastane tamam!’
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yerel seçim öncesi vaat ettiği ...
Buca istedi Piriştina getiriyor: Goran Bregoviç
Buca’da, 12-14 Eylül tarihleri arasında Balkan rüzgarı esecek. Buca Belediyesi’nin ...
Bornova’da güneş enerjili aracı yollarda
Bornova Belediyesi, mobil vergi aracı sistemini başlatıyor. Uygulama kapsamında, ...
 
Başkan’dan ‘portatif tribün’ açıklaması ve Yemişçi’ye çağrı!
Valilikte portatif tribün seçeneğinin masaya yatırıldı stat zirvesinin ...
Başkan Akpınar’a anlamlı ziyaret
Türkiye’deki ‘sol‘ hareketinin en önemli isimlerinden biri sayılan Süleyman ...
Çiğli’de belediyeye işçi baskını: Olay çıktı!
Yerel seçimlerin ardından maaş krizinin yaşandığı Çiğli Belediyesi’nde ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva