HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2021 Pazartesi - 22:18

Çiğli’de emsal artışına AK Parti’den destek

Çiğli Belediye Meclisi’nde, İzmir depreminden sonra kent gündemine gelen emsal artışı konusu konuşuldu. Emsal artışı konusunda desteklerini sunan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, İzmir’de yaşanan plansızlıklardan dolayı şehri gecekonduya teslim ettiklerini belirtirken, emsal artışı sayesinde kaliteli yaşam alanlarının olacağını söyledi.

Çiğli’de emsal artışına AK Parti’den destek

OZAN EKİZ / EGEDESONÖZ- Çiğli Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk oturumu Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclise, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer başkanlık yaptı.

Meclis üyeleri, Çiğli için büyük bir başarı olan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışması’nda Çiğli Belediyesi’nin birinci olmasından dolayı tebriklerini sundu.

Mecliste gündem konuları oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

‘İZMİR’İ GECEKONDU ŞEHRİNE TESLİM ETMİŞİZ’

Gündem dışı konuşmalar çerçevesinde, AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, depremden sonra İzmir gündeminde yoğun bir şekilde yer alan emsal artışı konusuna değindi. Emsal artışı sayesinde kaliteli yaşam alanlarının oluşturulacağını dile getiren Boztepe, İzmir’de planlama eksiklikleri olduğuna dikkat çekerek şehrin planlamasının hayır üzerine kurulu olduğunu ve bu yüzden şehri gecekondu şehrine teslim edildiğini belirtti. Emsal artışı ile birlikte daha kaliteli yaşam alanları oluşturulacağına değinen Boztepe şunları söyledi:

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de 117 vatandaşımız vefat etti. Büyük bir acıydı. Değerli arkadaşlar, maalesef uzun yıllardır konuşuyoruz. Bu konularla ilgili bir yol alamadık. Depremde biz sadece yıkılan binaları görüyoruz. Bazı binalar ayakta olabilir. Orta hasarlı, az hasarlı veya ağır hasarlı da olmayabilir. İçeride çürümüş, büyük hasarlar var. Bu depremde yıkılmadı diye yarın öbür gün yıkılmayacak diye bir şey söyleyemeyiz. Biz sadece bugün bu deprem ile yapılacak olan emsal artışını sadece bir emsal artışı olarak düşündüğümüz zaman olmaz. Bunun altyapısı var, sosyal donatı alanı var. Buradaki depremde zarar gören insanları düşünenler var. Buraya bir bakıyoruz ki bu kentteki planlamada uzun yıllardır neredeyse hiç yeni bir şey söylemiyoruz. Sadece hayır üzerine kurulu bir planlama var. İzmir’i tamamen bir gecekondu şehrine teslim etmişiz. Kaliteli konut yok ve kaliteli yaşam alanı üretememişiz. Bizim buradaki asıl amacımız hep birlikte bunu yapmalıyız. Kaliteli yaşam alanları yaratmalıyız. İnsanlarımız bunları hak ediyor.

‘BU İNSANLARI RANTÇI GİBİ GÖRMEK ÜZÜCÜ GELİYOR’

Bu emsal artışı neden yüzde 30 da yüzde 35 değil. Arkadaşlar burada hesaplama yapılmış, oturmuş düşünülmüş. Bir kısmını sen vereceksin bir kısmını vatandaş elini taşın altına koyacak cebinde 3-5 kuruş verecek biraz da dairesinden fedakarlık edilecek ve bir orta yolu bulalım. Bunları aslında planlı alanlar için getiriyoruz. Bugün yine biz burada yeni yaşam alanları ve sosyal donatı alanları yaratacağız. Bir tane trafo koyacağımız yer bulamıyoruz getiriyoruz çocuklarımızın oynayacağı bir küçük alan buluyoruz onun da ortasına trafo koyuyoruz. Biz buna kalitesiz yaşam alanı diyoruz. Bundan dolayı biz Çiğli’de bunları becerebiliriz. Belediye başkanımız inşaat mühendisi. Belediye başkanının böyle teknik birikimi olması gerçekten önemli. Biz bu şekilde bunu başarmalıyız. Binaları çürük olan insanları suçlamayalım, kendileri yapmamışlar. Sonuçta orada bir mühendis, mimar, müteahhit çalışmış. Ruhsatı geçmiş yıllarda hep belediyeler tarafından verilmiş. Orada hepimizin suçu var. O insan bir şekilde emekli olmuş artık yapamıyor. 700 bin TL verip de kendi konutunu yapamıyor. Biz bunlara bir şey demiyoruz. Buraları hem sağlamlaştıralım hem de sosyal donatı alanlarıyla beraber yaşanacak kaliteli bir kent yapalım. Bundan dolayı bu insanları rantçı gibi görmek üzücü geliyor. Egekent 1984 yılında yapıldı. O dönemde yapılan inşaatlar güzeldir ama yarın bir gün olacak bir depremde yıkılmayacak anlamına gelmiyor. Orası tamamen yenilenebilir. Çiğli bu konuda şanslı. 10 yıl süren kooperatifler var. O inşaatlar, o demirler özelliğini kaybetti. Ne olursunuz hep birlikte çalışalım elimizden geleni yapalım ve sahip çıkalım. Emsal artışı kimseye rant getirmiyor. Kaliteli bir kent yaratmak için bunu yapmalıyız.

‘BİZ KARŞIYAKA LOBİSİ GİBİ BİR LOBİ OLUŞTURAMADIK’

Çiğli’de oluşturulan Kent Konseyi’nin önemime değinen Başkan Yardımcısı Koçer, Çiğli sınırları içerisinde yer alan Bostanlı İtfaiyesi’nin ve Karşıyaka Noteri’nin burada bulunmasından dolayı rahatsız olduğunu söyledi. Bundan sonra Çiğli anlayışını, kimliğini ve milliyetçiliğini ortaya koyup bu şekilde hareket edilebileceğini dile getirdi. Kent Konseyi yönetiminde bulunanların bir kısmının Çiğli’de oturmadığını söyleyen Koçer, bunun bir çelişki olduğunu söyledi. Koçer, “Burada bir tezat var. Kent Konseyi üyesi kendi oturduğu bölgedeki sorunu alacak, o sorunları konseye sunacak. Çiğli’de ikamet etmesi zorunludur. Bostanlı veya Buca’da oturan arkadaş ne alaka? Çiğli sevdası olabilir ama burada bir tezat var. Bunları iyi organize etmek lazım. Karşıyaka, Bostanlı, Konak Lobisi var ve müthiş çalışıyorlar. Biz de böyle bir lobi oluşturamadık. Çiğli dışından gelen adama oy veriyoruz” dedi.

Konu hakkında söz alan CHP Meclis Üyesi İbrahim Karabulut, “Başkanım burada bir yanlış anlaşılmaya meydan vermeyelim. Dışarıdan dediğimiz kişiler odalar. Odalar bizim olmazsa olmazımız. Bizim burada kuracağımız çalışma gruplarının öncüleri olan odalar olacak. Oluşturacağımız çalışma gruplarının hemşehri dernekleriyle yapamayız” dedi.

Koçer, Karabulut’a cevaben; “Bu odaların Çiğlili üyesi yok mu? Bu odaların Çiğli’de oturan üyesi yok mu, onları gönderin bana. Odalar elbette olsun ama o da Çiğli’de ikamet eden üyelerini göndersin. Mesela Baro bize Çiğli’de oturan avukatı yollayamıyor mu?” dedi.

 
Türkiye elektrik ve doğal gaz zamında Avrupa şampiyonu
 
Altınordu Adana'dan da puansız döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de gergin meclis: 'Ahlaksız' tartışması
Kasım ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Gaziemir Belediyesi'ne ...
Adalet Mahallesi imar planları komisyonda!
80 hektarlık alanda yapılan plan düzenlemesi, Yüksek Şehir Plancısı Meral ...
Başkan Batur ‘Vazgeçmek yok’ dedi… Mahkeme kararına itiraz!
Konak Belediyesi’nin Gültepe planlarına ilişkin “yürütmeyi durdurma” kararı ...
 
Karşıyaka Meclisi'nde Emlak Bankası Konutları'nın talebine ret!
Karşıyaka Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Oturumu'nda Karşıyaka Emlak ...
Efes Antik Kanal Projesi’nde önemli bir aşamaydı... Mahmuz planları askıda!
Efes Antik Kenti’ni yeniden canlandırma projesi kapsamında kıyı akıntılarını ...
Kadın yelkenciler İstanbul’dan çifte kupayla döndü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’in denizle ilişkisini ...
 
Oyun ekosistemi kuleizmir’de buluştu
Kuleizmir – Oyun Girişimcilik ve Yazılım Merkezi kapsamında düzenlenen ...
AASSM kış sezonuna merhaba diyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin Kasım ...
Emlak Konutları'nın talebine komisyondan ret!
İki kat artış talep eden Karşıyaka Emlak Konut sakinlerinin belediyeye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva