HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2021 Pazartesi - 20:54

Gaziemir'de gergin meclis: 'Ahlaksız' tartışması

Kasım ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Gaziemir Belediyesi'ne 'ahlak' tartışması yaşandı. AK Partili Gönen'in, CHP'li Meclis Üyesi Emin Aksoy'a "Buca Belediyesi'nde çalıştığınız doğru mu" sorusunu sorması sonrası, Aksoy yanıt verirken Gönen'in 'ahlaksız' sözünü kullanması iki siyasi arasında gerginliğe neden oldu.

Gaziemir de gergin meclis:  Ahlaksız  tartışması

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi kasım ayı olağan meclisinin ilk oturumu düznelendi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Belediye Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Meclis oturumunda ise gündem dışı konuşmalar maddesinde yapılan açıklamalar ve AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen ile CHP'li Emin Aksoy arasında yaşanan 'ahlaksız' tartışmaları konu oldu.

ATMACA: SİZ TEMENNİ ETME MAKAMI DEĞİLSİNİZ
Meclisin açılışında 'Meclisçe verilecek önergeler' maddesinde söz alan ve Başkanlık makamına sorular yönelten AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "30 Ekim İzmir depreminin üzerinden tam 1 yıl geçti. Kentsel dönüşümü siz temenni etme makamında değilsiniz. Uygulama makamındasınız. Bazı sorularımız var. SEYDAŞ A.Ş'ye ayni sermaye aktarımı yapmak isteyen birçok işletme oldu, bunlardan aktarım gerçekleşmeyen var mı varsa gerekçesi nedir?  Aktepe, Emrez mahallelerimizin kentsel dönüşüm planları neden yapılamıyor? Bunun hazine şerhleri nedeniyle yapılamadığı söyleminiz var bunu teyit ediyor musunuz? Önümüzde kış ayları var, mazgal temizliği için bir şey yapıyor musunuz? Sarnıç'taki piknik alanında belediyemizin yapması gerekenler konusunda ne durumdayız? CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, 30 Ekim depreminde yıkılan mülkü nedeniyle belediyeye dilekçe vermişti. Dilekçe de belediyenin ihmali olduğu gerekçesi ile 600 bin TL tazminat talep etti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?  Geçen mecliste parkların mülkiyeti bizde olmadığı için elektrik abonesi olmadığınızı söylediniz, İzmir gibi bir yerde güneş enerjisinden faydalanmayı düşünmüyor musunuz?" diye sordu.

ÇAĞLARSU: DEPREM SONRASINDA NE YAPILDI?
Atmaca'nın ardından söz alarak sorularını yönelten Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise, "Önemli olan depremden sonra ne yapacağımız değil, depremden önce ne yaptığımız. Geçtiğimiz yıl deprem yaşanmadan CHP'li meclis üyesi olarak verdiğim önergede ilçemizde yer alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını dile getirmiştim, deprem sonrasında arama kurtarma ekibinin oluşturulması talebim vardı. Belediyemizin deprem ve afetler komisyonu belediyemizde hiçbir yetkisinin olmadığını, yetkilinin İzmir Valiliği olmasını yazmasına rağmen, çevre komisyonu afet komisyonun tam tersi bir rapor yazarak meclis gündemimize göndermiştir. Yaşadığımız depremin üzerinden 1 yıldan fazla geçti. Gaziemir Belediyesi  olarak bu geçen süreçte hangi çalışmalar yapıldı? Afet planı yapıldı mı, arama kurtarma ekipler kurulabildi mi?" diye sorularını yöneltti.

'KEŞKE AKP'YE SORSAYDINIZ'
Çağlarsu'nun 'Bu güne kadar ne yapıldı?' diye sorması üzerine konuşan Başkan Halil Arda ise, "365 günü sayarken keşke 22 yıldır toplanan deprem vergilerini AKP'ye sorsaydınız" ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: BU ŞEKİLDE SORUNLAR DÜZELMEYECEK
Komisyondan gelen maddelerin tamamlanmasının ardından söz alarak Gaziemir'de yaşandığı iddia edilen bazı sorunları aktaran Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Genellikle Türkiye sorunları tartışılıyor, Gaziemir sorunları öteleniyor. Benim sorduğum sorularda kayda değer bulunmuyor, cevap verilmiyor.  Belki anlarsınız deniliyor, bazıları gülüyor. O da olabilir. Geçtiğimiz günlerde Abdullah Arda Meydanı'nda bir olay yaşandı... Gaziemir'de gelenek görenek haline geldi meydanda lokma dökümü, orada hayırsever vatandaşlar gelir lokmalarını döker ve hayır yapar. Ancak geçtiğimiz ay bana söz verilmediği için gündeme getirememiştim. Zabıta ile halkın karşı karşıya geldiği istenmeyen olaylar yaşandı. Zabıta gelip lokma dökülen aracın orayı terk etmesini istedi.  Fakat bir sonraki gün çarşıda etli pilav dağıtıldı. Zabıta arkadaşlar buna karışmadı.  Çarşı meydanında lokma dökmek serbest mi, yasak mı? Merkez pazaryeri girişinde ufak çaplı kendi ürettiği maydanozun, biberini satan kadınlarımız var. Bir de oyuncak satan bir arkadaşımız var. Evine ekmek, çocuğuna okul harçlığı yapan yaşlı başlı seyyarların tezgahı bir vatandaşın şikayeti sonrası apar topar toparlanarak yasaklandı. CHP ilkeleri ile hiç alakası olmayan bu zihniyeti ben kınıyorum. Bu arkadaşlarımızın sorunu yasakla çözülmez, emekçilere bir düzenleme yapılarak yardımcı olunmalı. Biz buraya sorun çözmeye geldik, sorun yaratmaya değil. Gaziemir'in bu sorunu çözemeyecek liyakatsiz bir başkan yardımcısı ile ilçemizi getirdiği konum bu olmamalı... Gaziemir sorunları oyuncakçının tezgâhı kaldırıldığında düzelecekse kaldıralım. Ancak bu şekilde sorunlar düzelmeyecek" ifadelerini  kullandı.

ARDA: KEŞKE O ENERJİNİZİN BİRAZINI AKP'YE AYIRSANIZ
İddialara yanıt veren Başkan Arda, "CHP'den ihraç edilmiş bağımsız üye, bütün enerjinizi CHP'li bir belediye başkanına saldırmakla geçiriyorsun. Keşke o enerjinizin birazını AKP'ye ayırsanız. Burada liyakatsiz başkan yardımcısı demek için önce kendi liyakatinize bakacaksınız. Siz burada Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcıları hakkında laf atamazsınız. Biz seyyar satıcılara izin veriyoruz. Ancak trafiğe kapalı olan yerde veriyoruz. Lokmaya karşısınız ne demek? Atatürk heykelinin önünde yapılmasına, araba çıkmasına izin vermiyorum. Atatürk heykelinin önünün yağlı olmasını istemiyorum. Meydana çıkmadan herkes lokmasını dökebilir. Seyyar satıcılara da izin veriyoruz, geçiş yollarını kapamayacaklar. Kimin liyakatli kimin liyakatsız olmadığını sorgulamak ise düşmez. 2,5 yıldır bu insanlara yatıp kalkıyorsunuz, yeter artık. Bu meclisin de seviyesini düşürmeyin" dedi.

KAVASU: DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA
CHP sıralarından söz alarak açıklamalarda bulunana Meclis Üyesi Ali Kavasu, "Bir laf vardır dinime küfreden Müslüman olsa diye… Sen zabıta müdürüne laf edemezsin" dedi. Söze giren Çağlarsu ise, "Ederim tabi nasıl edemezsin diyorsun" ifadelerini kullanırken, konuşmasına devam eden Ali Kavasu, "Yeter, illa zabıta ile dışarı mı atalım seni" dedi. Kavasu'nun lafları sonrası mecliste gerginlik yaşanırken, Başkan Arda'nın tartışmayı yatıştırmasının ardından Kavasu sözlerine devam etti.

Kavasu, "Aktepe Emrez'in kentsel dönüşüm planları 2012'de onaylandı. AKP'li belediye olsa Büyükşehir hazine fazlalıkları devredilmişti. Ancak kalkıyorsunuz başkanımızı eleştiriyorsunuz. Biraz yapıcı eleştirin. Kocaoğlu Başkanımız hükümeti mahkemeye vermiş, 6 sene süren mahkeme süreci sonrası Aktepe Emrez'deki hazine yerlerini parasını ödeyerek  belediyeye kazandırmış. 2012 yılında kentsel dönüşüm imzalandığında, biraz ülkemizin ekonomisi güzeldi, o dönem devrinin  sağlanmış olsaydı ihaleye çıkılır ve etaplar bitmiş olurdu. Ancak bizi 6 sene salladırlar ve 6 sene sonra sular yükseldi karancılar yendi" ifadelerini kullandı.

Başkan Arda ve AK Partili Atmaca arasında söz düellosu... Gaziemir'de  'Yeşil' atışma tam gaz!

ATMACA: BİZ VATANDAŞIN DERDİ İLE DERTLENİYORUZ
Gündem dışı konuşmalar esnasında söz alarak eleştirilerini yönelten ve yöneltilen eleştirilere yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Kıymetli meclis üyesinin söylemlerini dinledik.  Mahallesi adına bir şeyler söylemeye gayet ederken,bir yandan konuyu hiç anlamadığını ifade etti... Bizim sorumuz Aktepe Emrez bölgesinde plan neden yapılmadı sorusu. Siz mülkiyetleri alırsınız, almazsınız bunlar başka şeyler. Siz 10 yıldır neden plan yapmadınız ben onu soruyorum.2015 yılında Kocaoğlu döneminde yarışma yapıldı. Projeler bütüncül anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onaylanmadı. Aktepe Emrez bölgesinde 80-90'lı yılların planları geçerli. Plan olmayan yere  inşaat yapamazsınız. Pazaryeri için niye bekliyorsunuz? Çünkü vatandaşa ait hiçbir yerde çözüm bulamadınız. 10 yıl sonunda 2 adada plan yapmışsınız ve yüzde 3'üne başlıyorsunuz. Bu hızla 30 senede bitebilir.  Deprem paraları nerde dedi başkan... Deprem paraları Malatya'da Elazığ'da… Büyükşehir meclis toplantıları nerede yapılıyor? Kendi binanızı yenileyemediniz. Kolonlarını LGBT renklerine boyattınız 200 bin TL vererek, bu mu kentsel dönüşüm anlayışınız? Geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu Uzundere'ye gitti ve orada da aynısı dendi, piyasa uygun değil diye... Gaziemir için ne zaman uygun olacak? Projeleriniz yanlış, müteahhidi ve vatandaşı tatmin etmiyor projeler. Sadece Büyükşehir'i memnun ediyor bu projeler. Kentsel dönüşüm para kazanılacak yer değil. Kentsel dönüşüm bu kentin geleceği. Bir sene önce yitirdiğimiz 117 canın telafisi olmaz. Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem İzmir depremi değil. Yansımaları bile İzmir'de bu şekilde ortaya çıktı.  Sarnıç'taki tapu sorunu ile ilgili bir arkadaş ne yaptınız dedi. Size tekrar çağrım, sana randevu alırım, gelin ilçe başkanımıza konuyu görüşelim. Gelelim bu güne 1 parsel var ve bunun satışı için komisyon kurulması gerekiyor.Bunun için komisyona 3 kişi belediyeden,2 kişi Milli Emlak'tan olması lazım. Neden kurulamıyor? Daha önce CHP'li bir meclis üyesi geçmişte yapılan ihalelerin kamuyu zarar uğrattığı gerekçesi ile dava açıyor ve zimmet çıkıyor... Bunun içinde meclis komisyon üyesi bulamıyorlar. Biz vatandaşın derdi ile dertleniyoruz ancak sizde öyle bir şey yok. Karar verin, kanun mu değişecek rezerv alan mı değişecek. Gelin ben size randevu alayım, işin aslını öğrenin ve yalan yanlış bilgiler ile halkı yanıltmayın.

ARDA: 20 YILDIR HİÇBİR ŞEY YAPILDI MI?
AK Partili Atmaca'nın ardından yeniden söz alan Başkan Arda hedef saptırıldığına vurgu yaparken, "Olaylar çarpıtmakta üstünüze yok. Korkudan ölüyorsunuz. Hükümetin yapamadıklarına yanıt vermek yerine okları bize çeviriyorsunuz. Geliyor gelmekte olan korkunuz bu. 20 yıldır Sarnıçta hiçbir şey yapmamışsınız korkunuz bu. Halil Arda geldi toplantı üstüne toplantı yaptı ancak 4706 sayılı yasayı uygulamayan sizsiniz. Bu yasa gereği pay verilmesi gerekiyordu ancak bunu istemediğimizi ben söyledim. Bu yasa kanunu ile ilgili 20 yıldır hiçbir şey yapıldı mı? Ben bu sorunun çözülmesi için ilk başta yasa değişikliği dedim. 38 parsel rezerv alan ilan edildi, ne olduğunu öğrenmek için Ankara'ya gittik. Rezerv alanların statüsünü değiştirdiniz rakamlar düştü mü? Ben çıkıp söyledim bu parsellerin tamamını rezerv alanı dönüştürün ben Gaziemir Belediyesi olarak bir kuruş para istemiyorum dedim. Ben korkunuzu anlıyorum, Gaziemir Emrez'deki durumu biliyoruz. Yasayı çıkaran sizsiniz, yasada hazine arazileri büyükşehir belediyesine bedeli karşılığında devredilir diyor. Sattınız mı? Çıkardığınız yasaya uymadınız. Büyükşehir Belediyesi dava açtı. 6 yıl sürdü. 6 yıl hazine arazilerini sizin çıkardığınız yasa ile bedeli karşılığında almak istedi hep engel çıkardınız. Bu yerleri İzmir Büyükşehir Belediyesi parayla satın adlı. Biz orada da mücadelemizi sürdürüyoruz. Siz hükümetin yapması gereken şeyleri yaptınız mı? Kentsel dönüşümün hesabını soruyorsunuz, Otogar Metrosu yıllardır bekliyor hiçbir şey yapmamışsınız. Deprem paralarının hesabını verin. 22 yıldır ne yaptınız? Topladığınız para ile yaptığınız şey birbirini karşılıyor mu? 20 yıldır şov yapan sizsiniz.  Rezerv alanın ilan edilmesi 637 parseli için benim talebim. Arada o parası alıyorsunuz, bize 1 kuruş para vermeyeceksiniz, yapı kayıt belgesi veriyorsunuz, kendinize kaynak yaratıyorsunuz. Yapı kayıt belgesi verdiğiniz yerlere hizmeti kim götürüyor? Hizmeti biz götürüyoruz, parayı siz alıyorsunuz. Sarnıç pazaryerini benden önceki yönetim satın almak için yola çıkmış ancak alamamış. Bana diyorsunuz ki neden almıyorsunuz diye, bende kamuyum, belediyeye tahsis edin orasını. Neden para vereceğim oraya? Biz kaynaklarımız pazaryerinin yapımına kullanalım. Hedef saptırmaktan başka bir işiniz yok" dedi.

ŞAHİN: BİR YILDIR HİÇBİR ADIM ATILMADI
Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, İzmir depreminin üzerinden geçen süreye dikkat çekerken, "Deprem ve kentsel dönüşüm önemli. 30 Ekim depreminin üzerinden tam 1 yıl geçti. Yaşadığımız acı ik günkü tazeliğini koruyor. İzmir depreminde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.1 yıl geçti depremin ardından. Bu önemli bir zaman. Yap işlet devret modeli ile havalimanları yapılıyor. İnşaat işleri para ile alakalı bir şey. Bürokrat zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da Gaziemir Belediyesi ya da ilçe belediyesi. Kentsel dönüşüm ile ilgili ne yapıldı diye bakarsak yapılan hiç bir şey yok.  117 insanımızı depremde kaybettik. Büyükşehir'de verdiğimiz önergeler, riskli alanların tespiti yapıldı mı diye. Burada da geçtiğimiz mecliste sözlü olarak önerge verdim. Aktepe Emrez'deki kentsel dönüşüm ile ilgili hem burası hem de Büyükşehir'e yazılı önerge verdik, Büyükşehir cevap verdi, yapılan hiçbir şey yok... Her an bir deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. Bunla ilgili yapılacak şey kentsel dönüşüm. Bir yıldır hiçbir adım yok. Deprem gerçeğini göz ardı etmeyelim, ilçe belediyesi olarak elimizden geleni yapalım" diye konuştu.

ARDA: HÜKÜMETİN GÖREVİNİ İLÇE BELEDİYELERİNE YÜKLÜYORSUNUZ
Şahin'in açıklamalarına yanıt veren  Başkan Arda, "Belediye hizmetlerini eksiksiz yerine getiriyoruz. Bizim ne yaptığımızı herkes biliyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili hiçbir şey yapılmadı demek insafsızlık. Kentsel dönüşüm ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZBETON ile 300 konutun startını verdiğini biliyorsunuz. Bizim dönemimizde kentsel dönüşüm ile işler yürüyor. Siz Çevre ve Şehircilik Bankalığı'na bakın. Gaziemir Belediyesi konut mu yapacak? Bizim böyle bir maddi imkanımız var mı? Burada kararı verecek hükümet. Verin insanlara düşük faizli yüksek vadeli krediyi insanlar konutunu yenilesin. Siz bakanlığın ve hükümetin yapması gereken her şeyi belediyemize yüklüyorsunuz ancak bunlar ilçe belediyelerinin görevi değil" dedi.

DERİNSU: CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE BİR ŞEYİN DEĞİŞECEĞİNİ KABULLENEMEDİK
CHP sıralarından söz alan Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu ise kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmede bulunurken, "Uğur Bey'in söylemi ile yasa değişikliği ve rezerv alan ilanına değinmek isterim. Sarnıç'taki durumu her gelen vatandaşımıza anlayabileceği dille anlatıyorum. Yasa değişikliği derken bizim 2 yasamız var.  Bir alan bir yasaya tabi tutulmuşsa oradaki rakamı düşürmenin tek yolu, cümle değişikliğidir. Ya da uygulanacak yasayı değiştiririsiniz. Burada yapılan bu. Bizim yapılan talebimiz gerçekten uygulanabilirdi. Bir alanı buradan çıkarıp rezerv alan ilan edilmek bize tuhaf geldi. Bu yüzden düşünemedik. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bir şeyin değişeceğini kabullenemedik. Yine çözüm oldu mu? Düştü. Nasıl düştüğünün önemi yok... Bu tabii olunan yasasını değiştirilmesidir. Bir diğer konu Selahattin Bey'in söylemleri. Sanırım Selahattin Bey'in arkadaşı bu uçan ülkede değil, çakılan tarafta. Selahattin Bey'e ben şunu tavsiye ediyorum, Selahattin Bey bence arkadaşını Ali Bey ile tanıştırsın.  En azından o pembe dünyada kendine ev alacak parayı görür. Bugün üsluba farklı noktası ile değineceğim.  Biz hukuk fakültesine girdiğimizde meslek etiği diye bir şey öğretirle bize. Mahallesel bizim meclis üyesi arkadaşlarımız siyasetin itibarını zedeliyorlar.  Ben İzmir Barosu'yla bir görüşme yaparak bu dersin meclis üyelerimize aldırılmasını rica edeceğim. Belki geç de olsa siyaset etiği oluşturabilir. Burada bir meclis başkanına defalarca 'sen' diye hitap edilmesini kabul edemedim" dedi.

GÖNEN: DEPREM VERGİLERİ SORULUYOR ANCAK OTOPARK PARALARI NEREDE?
Kendisini  Güzelbahçe'de yaşamasından kaynaklı yöneltilen söylemlere yanıt vererek adresini veren AK Parti Ali Gönen, "Bazı arkadaşlarız beni tanımakta zorlanıyorlar. Ben Güzelbahçe'de oturuyorum. Ben meclis üyelerimizin zeka yapılarının bir defa da anlayacağına inanıyorum ancak bazı meclis üyelerimiz 2 defa söylemekten keyif alıyorlar. Her zaman misafirimiz olabilirsiniz. Gaziemir meclis üyesi olarak bir başka ilçe belediyesi şirketlerinde görev almak etik midir sormak istiyorum. Bir meclis üyesinin Buca İlçe Belediyesi'nin bir şirketinde yönetim kurulu üyesi olduğu yönünde söylem geldi, bu doğru mudur değil midir diye sormak isterim. Deprem paraları nereye gitti diye soruyorsunuz sürekli. Ben geçtiğimiz yıllarda bunları rakamlarla açıkladım 1 trilyon 300 bin lira gibi bir yatırım yapıldı geçmişten beri. Geçmişte yaşanan depremde hasar gören yollar, hastaneler ve kamu kuruluşları oldu, bunların yatırımına harcandı. İsterseniz bunu bir kez daha bir sonraki oturumda anlatabiliriz. Ancak yıllardan beri otopark parası adı altında para topluyor belediyleler, o paralar nerede, bunun hesabını ne zaman vereceksiniz?" diye sordu.

 AKSOY: 16 MAHALLEYİ ARKA ARKAYA SAYABİLİR Mİ?
AK Partili Gönen'in sözleri sonrası konuşan CHP Emin Aksoy, "CHP'li Belediye Meclis üyelerimiz bahsetti, Türkiye ve Gaziemir'in gündeminde çeşitli konular varken Ali Bey'e cevap vermek benim için zülh. Ali Bey ev adresini verdi. Yolumuz düşerse çay kahve içmeye gideriz. Kendisini de Gaziemir'e kahve ve çay içmeye davet ediyoruz. Sayın Ali Bey Gaziemir'deki 16 mahalleyi arka arkaya sayabilir mi?" şeklinde soru yöneltti.

MECLİSTE 'AHLAKSIZ' GERİLİMİ
Söze giren AK Partili Gönen ise, "Ahlaksız herif" söyleminde bulundu. Gönen'in sözlerini duyması sonrası konuşan Aksoy, 'Terbiyesiz de sensin, ahlaksız da sensin" dedi. Gerginliğin yaşanması sonrası söze giren Başkan Arda, "Ben bugün bir tane olay hariç, bu akşam herkes bütün düşüncelerini güzel güzel dile getirdi. Üslubumuza dikkat ederek cevap vermeye çalıştık ancak konuşan arkadaşlar müdahale etmeyelim. Bunu ne CHP'li ne AK Partili ne de MHP'li üyeler yapmasın. Herkes sözünü alıyor ve dinliyoruz" diye konuştu.

Sonrasında sözlerine devam eden Aksoy, " Evet Buca Belediyesi'nde  çalışıyorum. Ben emekçi bir adamım Belediye meclis üyesi olmak için inşaat sektöründe mi olmak lazım? Karabağlar'da arkadaşımın 70 milyonluk yatırımı varmış diyerek verdiği karardan vaz mı geçmek gerekiyor? İnsan üslubu ile kendini belli ediyor. Yönetim kurulu üyesi değil, emekçiyim bununla da gurur duyuyorum.

ARDA: SÖZ HAKKI OLMAYAN PERSONELİMİZE SÖZ ETTİRMEM
Son olarak söz alarak  üslup ile ilgili tartışmalar hakkında konuşan Başkan Arda, "Üslup konusu çok önemli burada bu mecliste kimsenin sözünü kesmeden meclisi yönetmeye çalıştım. Yanlış giden yerlerde müdahalede bulunduk. Burada bütün belediye meclis üyelerimizin söz hakkı var. Kimseye müdahale etmiyoruz. En ağır eleştiriler yapılıyor sabırla dinliyoruz ancak hakaret ile ilgili kısımda sıkıntı yaşıyoruz. Lütfen bundan sonra konuştuklarınıza dikkat edelim. İçinizden geçen şeyi çok güzel kelimeler ile ifade edip yine söyleyeceğini söyleyebilirisiniz. Cuma günü bir daha meclisimiz var oraya gelip şu an cevap vermeğiniz şeyle ile ilgili cevap verebilirsiniz. Kimse burada söz hakkı olmayan belediye personelimize, başkan yardımcılarımız müdürlerimiz ve çalışanlarımıza bir laf edemez. Belediyecilik hizmetleri eleştirilebilir ancak hiç kimseye burada liyakatsız diye kimse konuşamaz. Buna müsaade etmem. Likyakatsiz dediğiniz insanlar yüksek lisans yapmış, hukuk fakültesini derece ile bitirmiş insanlar. Eksik kaldığı konular varsa söyleyebilirisiniz ancak söz hakkı olmayan personelimize söz ettirmem" dedi.

 
Son 24 saatte 217 can kaybı 28 bin 678 yeni vaka
 
Genç kadın evinde ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut 3 Kasım 2021 Çarşamba 15:41

EY GAZİEMİR, KİMLERİN ELİNE KALDIN.. ÇOK YAZIK.. ELBET BU DEVRAN BİR GÜN DÖNECEK, YİYİN BİRBİRİNİZİ ETE PARA VERMEYİN..

Yorumu oyla      9      3  
Balaban 2 Kasım 2021 Salı 18:13

Gaziemir belediye başkanına! "Dünyada en huzursuz kimse, kalbinde haset,kibir ve kin taşıyanlardır."

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet Mahallesi imar planları komisyonda!
80 hektarlık alanda yapılan plan düzenlemesi, Yüksek Şehir Plancısı Meral ...
Başkan Batur ‘Vazgeçmek yok’ dedi… Mahkeme kararına itiraz!
Konak Belediyesi’nin Gültepe planlarına ilişkin “yürütmeyi durdurma” kararı ...
Karşıyaka Meclisi'nde Emlak Bankası Konutları'nın talebine ret!
Karşıyaka Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Oturumu'nda Karşıyaka Emlak ...
 
Efes Antik Kanal Projesi’nde önemli bir aşamaydı... Mahmuz planları askıda!
Efes Antik Kenti’ni yeniden canlandırma projesi kapsamında kıyı akıntılarını ...
Kadın yelkenciler İstanbul’dan çifte kupayla döndü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’in denizle ilişkisini ...
Oyun ekosistemi kuleizmir’de buluştu
Kuleizmir – Oyun Girişimcilik ve Yazılım Merkezi kapsamında düzenlenen ...
 
AASSM kış sezonuna merhaba diyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin Kasım ...
Emlak Konutları'nın talebine komisyondan ret!
İki kat artış talep eden Karşıyaka Emlak Konut sakinlerinin belediyeye ...
5. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva