HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2021 Pazartesi - 18:13

Karşıyaka Meclisi'nde Emlak Bankası Konutları'nın talebine ret!

Karşıyaka Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Oturumu'nda Karşıyaka Emlak Bankası Konut sakinlerinin bir katlık artışın iki kata çıkarılması için belediyeye dilekçeli talebi İmar Komisyonu’ndan sonra Karşıyaka Belediyesi Meclisi’nde de reddedildi. Mecliste öte yandan Karşıyaka Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Sağlıklı Kentler Birliği’nden aldığı iki ödül ile ilgili Başkan Tugay bilgilendirme yaptı. Meclis’te Karşıyaka Spor Klubünün kuruluş yıl dönümü de unutulmadı.

Karşıyaka Meclisi nde Emlak Bankası Konutları nın talebine ret!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığında Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda gerçekleşti. Meclis, Başkan Tugay belediyede çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapması ile açıldı.

Tugay’ın bilgilendirmesine göre daha önce Muhtarlık İşleri Müdürlüğünü yapmakta olan Fatma Işık, Belediye Orkestralar Müdürlüğü’ne atandı. Belediyede görevli Şükran Amcalar ise Muhtarlık İşleri Müdürü olarak atandı.

KAF-KAF’IN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ UNUTULMADI
Karşıyaka Spor Kulübü'nün kuruluş yıl dönümü ile ilgili konuşan Başkan Tugay “Karşıyaka Spor Kulübümüzden gurur duyuyoruz. Sportif anlamda ulaştığı sonuçlar ne olursa olsun, kuruluşundan bugüne karşıyaka’nın marka değeri en yüksek olan kurumudur. Biz bu bilinçle hareket ettik etmeye devam edeceğiz. Başarılarının devamını ve yaşadıkları olumsuzlukların ise bir an önce son bulmasını talep ediyorum” dedi.

Ardından başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergelerin görüşülmesine geçildi.  Ulaşım hizmetleri biriminde kullanılmak üzere kazı-kırıcı-yükleyici özelliği bulunan bir iş makinesinin alımı için ihaleye çıkılması önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda, mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi’ne ait Örnekköy Mahallesi 2447 ada 10 parseldeki taşınmazın ağaçlandırma alanı olarak kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesine yönelik başkanlıktan gelen önerge Hukuk ve İmar komisyonlarına gönderildi.

Sanatçıların ve ürünlerinin Karşıyakalılar ile buluşmasını sağlayacak, kültürel etkinliklerin merkezi olarak kullanılacak bir sokağın “sanat sokağı” olarak düzenlenmesi hakkında meclis üyelerinden verilen önerge ise Kültür ve Turizm ve Çevre ve Sağlık komisyonlarına gönderildi.

25 KASIMLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Aile İçi Şiddete Karşı Projesi” kapsamında, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratma ve bu konuda toplumu eğitmeye, yardım etmeye, korumaya yönelik politikaları geliştirmek için çalışmalar yapılması hakkında önerge de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Çocuk ve Aile komisyonlarına gönderildi. Yine mecliste alınan karara göre 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla sivil toplum kuruluşları ile birlikte etkinlikler yapılmasının oybirliğiyle mecliste oy birliği ile kabul edildi.

KARİKATÜR YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Hayvan Hakları ve Çevre ve Sağlık Komisyonları’ndan gelen ortak rapor
 göre hem öğrencilerin çizim ve mizah yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak ve hem de karikatür sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacı ile ilk, orta ve lise eğitim düzeyinde “Senin gözünden hayvanlar alemi” konulu karikatür yarışması düzenlenmesi önerisi Mecliste oy birliği ile kabul edildi.

KAYNAŞTIRMA SINIFLARI OLUŞTURULACAK
Engelli çocukların eğitime ve hayata katılmaları açısından destek ve yardımcı olmak ve toplumsal farkındalık yaratma amacıyla; Engelsiz Karşıyaka, Çocuk ve Aile, Eğitim Komisyonlarının ortak önerisi doğrultusunda Karşıyaka Belediyesi’nin anaokullarında öğrenim gören 3-6 yaş arası çocukların sınıflarına, engelli 3-6 yaş arası çocukların da katılarak kaynaştırma sınıflarının oluşturulması mecliste oy birliği ile kabul  oybirliği ile kabul edildi.

ATATÜRK’ÜN SİLAH ARKADAŞININ İSMİ PARKA VERİLECEK
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı ve Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurucularından ve ilk futbolcularından olan Hüseyin Sever’in adının Karşıyaka’nın İmbatlı Mahallesi 6091/1 Sokak adresindeki parka verilmesi de mecliste oy birliği ile kabul edildi.

EMLAK KONUTLARININ TALEBİNE MECLİSTEN RET
Emlak Bankası Konut Sitelerinde oturan vatandaşlar Karşıyaka Belediyesi’ne dilekçe vererek daha önce verilen 1 katlık artış hakkının 2 kata çıkarılmasını istemişti. Dilekçeler İmar Komisyonu’nda görüşüldü ancak komisyon başvuruları oy çokluğu ile reddederek kararını Meclis gündemine gönderdi. Red kararı mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi.

DİSPANSER ALANI ÖZEL SAĞLIK ALANINA ÇEVRİLDİ
Ayrıca Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yer alan ve yürürlükteki imar planlarına göre “Dispanser” alanı olarak belirlenen 25193 ada, 1 nolu parselin ‘Özel Sağlık Tesisi Alanı’ olarak düzenlenmesine ilişkin İmar Komisyonu’nun önergesi da oy çokluğu ile Meclis’te kabul edildi.

‘DEPREM ANITLARI YAPAN DEĞİL HAZIR OLAN TARAF OLUN’
Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran da İzmir Depremi'nin yıl dönümü ile ilgili “Büyük acıların yaşandığı bu depremde ne yazık ki yeterli dersi çıkardığımızı söyleyemeyeceğim. Kentsel dönüşüme yüksek bir yaşam kalitesinden ziyade bir sonraki depremde hazır olmamız gerektiğini görmüş olduk son yaşadığımız depremle. Bu vesileyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum. Dilerim ki, deprem anıtları yapan değil, depreme karşı hazır olan taraf oluruz” ifadelerini kullandı. 

Başkan Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi’nin çalışmalarından dolayı Sağlıklı Kentler Birliği’nden almış olduğu ödüller hakkında bilgilendirme yaptı. Ödüllerin bir tanesi Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde ‘Sokak Senin’ etkinliğine verildi. Bu etkinlik en iyi uygulama ödülü aldı. Sıfır Karbon Projesi de Sağlıklı Çevre kategorisinde jüri özel dülü aldı.

 
Kılıçdaroğlu'dan otogaz ve doğalgaz zammına tepki
 
Başkan Batur ‘Vazgeçmek yok’ dedi… Mahkeme kararına itiraz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Antik Kanal Projesi’nde önemli bir aşamaydı... Mahmuz planları askıda!
Efes Antik Kenti’ni yeniden canlandırma projesi kapsamında kıyı akıntılarını ...
Kadın yelkenciler İstanbul’dan çifte kupayla döndü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’in denizle ilişkisini ...
Oyun ekosistemi kuleizmir’de buluştu
Kuleizmir – Oyun Girişimcilik ve Yazılım Merkezi kapsamında düzenlenen ...
 
AASSM kış sezonuna merhaba diyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin Kasım ...
Emlak Konutları'nın talebine komisyondan ret!
İki kat artış talep eden Karşıyaka Emlak Konut sakinlerinin belediyeye ...
5. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası ...
 
Bayraklı'nın çocukları madalyaları topladı
Bayraklı Belediyesi ve İzmir İl Güreş Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen ...
Yeni bir sektör doğuyor… İzmirlilerin içi ısınacak!
2021 yılında Türkiye tarımında İzmir’in izini bırakan 35 proje arasında ...
Beydağ'da Kestane Festivali coşkusu
Beydağ Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi  işbirliği ile Beydağ Çomakalar ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva