HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2023 Pazartesi - 14:55

ÇİBEL'den o eyleme soruşturma: Küçük düşürüldük!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bayraklı’da katıldığı program sırasında ek zam eylemi yapan Genel İş üyesi Çiğli Belediyesi ÇİBEL işçileri hakkında işyeri tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma ile ilgili yapılan açıklamada “Bütün bu yaşanılanlarla gerek günlerce basında yer alan olumsuz haberler gerek sosyal medya gerekse de kamuoyunda oluşan algı ile şirketimiz, küçük düşürülmüş, itibarını zedeleyeci ve rencide edici davranışlarda bulunarak, uymakla yükümlü oldukları menfaatlerimize zarar verebilecek her türlü davranıştan kaçınma yükümlülüğü ihlal edilmiştir.” denildi.

ÇİBEL den o eyleme soruşturma: Küçük düşürüldük!

EGEDESONSÖZ -  Bayraklı’da geçtiğimiz Pazar günü, 30 Ekim Depremi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kooperatif modeli ile temeli atılan Dilber Apartmanı’nın temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslerini duyurmak isteyen DİSK Genel İş üyesi işçiler pankartlarla tören alanına gelmiş ve ek zam taleplerini dile getirmişlerdi. Tören bitiminde ise Kılıçdaroğlu'nun aracının önüne kesmek isteyen işçilerle korumalar arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Olayın yankıları sürerken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmişti. Açıklamada protestoda yer alan CHP'li üyeler hakkında disiplin soruşturması açılacağı duyurulurken DİSK Genel İş Sendikası ise belediyedeki üç sendika temsilcisini görevden almıştı.

Eylemle ilgili bir soruşturmada işçilerin çalışmış olduğu ÇİBEL tarafından başlatıldı. Soruşturma ile ilgili yapılan açıklamada işçilerin eylemlerin kaynaklı şirketin küçük düşürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

15.01.2023 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçıdaroğlu'nun katılımıyla Bayraklı'da, kamuya açık alanda depremzedeler için düzenlenen temel atma töreni, Karabağlar'da düzenlenen okul temel atma töreni ve sonrasında ise Ahmet Adnan Saygun Merkezi'ndeki "Roman Çalıştayı"nda yaşananlar ile ilgili ÇİBEL şirketimiz gerekli incelemelerini tamamlamıştır. Bu incelemeler sonucu olaylara karışan personeller hakkında noter yoluyla işlem başlatılmıştır.

İlk olarak Bayraklı'da daha sonra Karabağlar ve Ahmet Adnan Saygun Merkezi'nde yapılanlarla şirketimizin menfaatlerine zarar verecek şekilde ifade özgürlüğü sınırlarını aşmış, deprem nedeniyle mağduriyet yaşamış depremzedelerin tekrar mağduriyet yaşamasına yol açılmıştır. Ayrıca başka belediye etkinlikleri provoke edilmiş, yaratılan taşkınlık ile alanda bulunanların güvenliği riske atılmış, sahnede düzenlenmek istenen temel atma töreninin gerçekleşmesine engel olunmuştur. Bütün bu yaşanılanlarla gerek günlerce basında yer alan olumsuz haberler gerek sosyal medya gerekse de kamuoyunda oluşan algı ile şirketimiz, küçük düşürülmüş, itibarını zedeleyeci ve rencide edici davranışlarda bulunarak, uymakla yükümlü oldukları menfaatlerimize zarar verebilecek her türlü davranıştan kaçınma yükümlülüğü ihlal edilmiştir.

Ayrıca işverene karşı doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunarak, halihazırda imzalanmış ve yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesi hükümleri devam ederken şirketimizin yasal olarak mecburiyeti olmamasına rağmen, tamamen iyi niyetli bir şekilde inisiyatif alarak yapmaya karar verdiği iyileştirmeye ilişkin süreçte, üyesi bulundukları sendikanın da tasvip etmediği bir şekilde dirlik (barış) borcuna da aykırı davrandıkları tespit edilmiştir.

Çalışanı bulundukları ÇİBEL Temizlik Hizmetleri İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında asılsız olarak düşük ücretleme yaptığına ilişkin söylemlerde bulunarak iş akdi ile bağlı çalıştığı şirket şahsiyetine manevi olarak zarar vererek ve küçük düşürecek davranışlar içine girilmiştir. Bütün bu gelişmeler sonucunda şirketimiz tarafından disiplin işlemleri başlatılmış olup, sonuçları ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılacaktır.

 
Toplu sözleşmede görüşmeler hızlandı
 
Meral Akşener'den Ali Babacan'a ziyaret
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menemenli 24 Ocak 2023 Salı 10:33

birinizin yüreği var mı gidip utku gümrükçüye sorsun enflasyon farkını niye vermiyor işçiye diye vermedikleri para belediyede ona buna löp löp iniyor ne ala memleket

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 23 Ocak 2023 Pazartesi 17:52

chp’nin yapması gereken önce saçma belediye maaşlarını çözmek. vasıfsız temizlik işçisi ne kadar alıyor? ne kadarlık bir maaş istiyor? ülkenin durumu ortadayken benim vergilerim neden hizmet yerine fahiş işçi maaşları için harcanıyor?

Yorumu oyla      6      3  
İzmirli 23 Ocak 2023 Pazartesi 16:45

Sendika temsilcileri akıllarını başlarına alsın,swov yapacaklar diye güzelim partiyi ne hale düşürdüler..bence bu işin sorumluları derhal görevden alınmalı hatta iş akdi feshedilmeildir...

Yorumu oyla      7      5  
alo 23 Ocak 2023 Pazartesi 15:52

o işçilere sormak lazım akepe toplantılarında gıkınız çıkarmıydı,

Yorumu oyla      10      4  
mehmet 23 Ocak 2023 Pazartesi 15:39

Disk ve disk e bağlı şubeler işçilere, toplu iş sözleşmeleri hakkında önce dik duracaklarını asla işçilerin haklarını yedirmeyeceklerini istediklei haklar alınmaz ise grev halayı çekileceğini ateşli bir şekilde anlatırken,birden greve gitmeye 2 gün kala söylediklerinin tam tersine işçilerin hakları konusunda çok büyük tavizler verilip sözlerin tutulmadığına şahit olduk.işçiler de doğal olarak bu duruma itiraz ettiler fakat itirazlar sonuç vermedi ve toplu iş sözleşmesi belediye yönetimi ile imzalandı.-örnek 5 nolu şb- sonuç olarak fatura yine işçilere çıkarıldı.bu hususta önce sözünde durmayan ,dik durmayan şube yönetimleri sorgulanmalı.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İktisat Kongresi’nin uzman buluşmaları sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında ...
İZSU'dan Ödemiş'te içme suyu seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, tüm şehre kesintisiz ...
Aydın'da çocuklar tiyatroyla eğlendi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, çocuklar için perdelerini ...
 
Muşlulardan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Aydın İli Muş İl Derneği Başkanı Orhan Aşık ve derneğin yönetim kurulu ...
Gelecek Partisi'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Hüsne (Suzan) Milli, Aydın Büyükşehir ...
Uğur Mumcu, Bayraklı'da anılacak!
Bayraklı Belediyesi, katledilişinin 30’uncu yılında Araştırmacı-Gazeteci ...
 
Minik yüzücüler Aliağa’da yarıştı
‘İzmir Kulüpler Arası Yüzme Yarışları’ Aliağa Gençlik Merkezi’nin ev sahipliğinde ...
Tire’nin taşkınlara karşı direnci artıyor
İZSU saha ekipleri, mevsimsel yağışların artmasıyla beraber meydana gelen ...
Vali Nehrozoğlu’na vefa gecesi
İzmir’de bir dönem Valilik yapan sonra da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva