HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2022 Cumartesi - 15:38

CHP zirvesinin basına kapalı bölümünde neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Seferihisar’da gerçekleştirilen meclis üyeleri kampı ikinci gününde devam etti. Kulislere yansıyan bilgilere göre toplantıda söz alan meclis üyeleri yer yer parti içine ve belediye bürokrasisine eleştiriler yöneltti.

CHP zirvesinin basına kapalı bölümünde neler konuşuldu?

EGEDESONSÖZ - (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir’de gerçekleştirilen Meclis Üyesi Çalıştayı’nın ikinci günü start aldı.

Programın ikinci günü ise basına kapalı olarak devam etti. Bu bölümde belediye meclis üyeleri ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı bir araya geldi. Toplantının basına kapalı bölümünde önemli konuların masaya yatırıldığı öğrenildi.

Toplantıda meclis üyelerine telefonları üzerinden  ‘iktidar’ anketi yapıldığı öğrenildi. Torun ve Salıcı, ‘atölye’ çalışması adı verilen çalışmalarda soru olarak ise “Parti örgütü siyasi gelişmelere karşı  doğru tavır belirleyebiliyor mu?” , “Saha çalışmalarının iyileşmesi için neler yapılabilir?” , “İl ve ilçe belediye arasındaki koordinasyon” ve “Koordinasyonun artması için neler yapılabilir” gibi soruları katılımcılara yöneltti. Verilen cevaplar  ekrana yansıtılırken, her cevap üzerine konuşmalar yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

MECLİS ÜYELERİNDEN ÖNERİ, AÇIKLAMA VE SİTEMLER
Belediye meclis üyeleri söz alarak yaşadıkları sorunlarla ilgili değerlendirmeler yaptığı kaydedildi.  Konak meclis üyesi Mahmut Esat Aslan’ın toplantıda söz alarak “Sokakta bizim karşılaştığımız bazı sorunlar var, sorunları belediyemize iletiyoruz. Özelikle kendi ilçemden bahsediyorum. İlçe belediye bürokrasisi ile herhangi bir engelle karşılaşmıyorum. Hemen vatandaşın sorununu çözüyorlar. Ama sorun büyükşehir... Büyükşehir’deki bürokratlar vatandaşın sorununu iletirken ya kendilerine ulaşamıyoruz veya ulaşsak bile bizim taleplerimiz dinlenmiyor. Çok ciddi bir sorun” ifadelerini kullandığı bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI HAFTADA EN AZ İKİ GÜN SAHADA OLMALI
Yine toplantıda söz Konak meclis üyesi Sinan Şamil An belediye başkanlarının daha fazla sahada olması gerektiğine dair öneride bulunduğu aktarıldı. Şamil An’ın toplantıda "Bu seçimlerde bütün belediye başkanlarımıza büyük görevler düşüyor. Benim önerim belediye başkanlarımızın en az haftada 2 gün halkla buluşmalarına ayırması. Bu çok önemli. Halkın içinde olmak onların elini tutmak için çalışmalar yapmalılar. Seçime kısa bir süre kaldı elbette bütün belediyelerimizin büyük yatırımları var ancak benim önerim halkın küçük şeylerden mutlu olacağı çalışmalar var. Temizlik gibi tadilat gibi, park bahçelerin doğru kullanılması gibi. Bu süreçte daha çok büyük yatırımlardan ziyada halkın daha çok yararına olan işlerde katkı koyulmalı. Örgütlerimiz ile ilgili İl Başkanımız çok güzel çalışmalar yürütüyor ancak bizim artık örgüt olarak sahada görünür olmamız gerekiyor ve meclis üyeleri daha aktif sahada olmalı. Tunç Başkanım… Köy çalışmalarında çok güzel çalışmalar ortaya koyduk ancak oradaki isteklerin hayata geçirilmesi konusunda ufak tefek sorunlar var. Sıkıntıların giderilmesi konusunda aktif tutum sergilenmeli” dediği öne sürüldü.

ARKADAŞLARIMIZA ANLATAMIYORUZ
Konak Belediyesi meclis üyesi Birol Özkardeşler ise Gültepe’de bazı sorunların yaşandığını ve vatandaşların kendilerine sitemlerde bulunulduğunu ifade ettiği belirtildi. An’ın toplantıda “vatandaşlara dokunacak bir çok çalışma yapıldı. Ancak tamamlanmayan çalışmalar vatandaşlarda tepkilere neden oluyor. Özellikle İZBETON’a yönelik sitemler var. Bölgedeki muhtarlar vatandaşlar eşimiz dostumuz olmasına rağmen artık bu sorunları anlatamaz hale geldik” şeklinde konuştuğu belirtildi.

URLA MECLİS ÜYESİ: BİZİM OYUMUZA SAHİP ÇIKMADINIZ DİYORLAR
Toplantıda söz alan Urla Meclis Üyesi Ali Yanar’ın ise kayyum süreci ile ilgili eleştiriler yaptığı aktarıldı. Yanar’ın “Kayyum antidemokratik bir uygulamadır. Asla kabul edilemez. Türkiye’nin neresinde olursa olsun. CHP olarak kayyumlara karşı çıkmak bizim en önemli görevimizdir. Urla’da Belediye başkanının görevden alınmasına yeterli tepkiyi veremedik. Bunun ezikliği ve üzüntüsü içerisindeyiz. Alana çıktığımız zaman belediye başkanları bir şekilde yargılanır. Yargılamaları devam ediyor. Pırıl pırıl bir meclis var. 25 bin oy almış, 20 tane meclis üyesi var. Hepsi bu konuda uzman fakat bir program dahi bile bu meclis çalıştırılmadı. Adeta terörist muamelesi gördük. Bunu yapanlar çıkan kararnameye atıfta bulunuyorlar ama bunun hukuki sürecine bizim başlanmamız gerekir. Onu da yapamadık. Demokrasi çağrısında bulunup belediye önünden ayrılmamamız gerekiyordu. Onu da yapamadık. 25 bin Urlalıya özür borcumuz var. Alana çıktığımız zaman da insanlar size oy verdik ama siz bizim oylarımıza sahip çıkamadınız diyorlar. Artık bu konuda genel merkezinde bize bir çalışma programın vermesi lazım. Siz komisyonlarınıza devam edin. Sizlere biz devamlı rapor alacağız. Büyükşehirle de toplantı yaparak bir şekilde Urla’nın siyasetini devam ettirmemiz gerekiyor. 2 yıldır bunu yapamadık. Sayın büyükşehir belediye başkanımızla bir kere toplantı yaptık, devamını getiremedik. Esas sorun şu; CHP kalesi olan bir yerde kayyum benimseniyor. Bu çok tehlikeli. Önümüzdeki dönem biz bu seçimi başarmak zorundayız. Bizim onurumuzun kurtulması içinde demokrasiyi tekrar getirmek zorundayız” diyek konuştuğu aktarıldı.

Yanar’ın ayrıca İYİ Parti’ye oy geçişi konusuna da değindiği belirtilerek “İlçe başkanımızın görevlendirmesi ile 6’lı masa ve kitle örgütleri ile dernekleri ziyaret ediyoruz. Bizim büyüttüğümüz, demokratik yapıyı geliştirdiğimiz İYİ Parti ile yaptığımız toplantılarda şunu gördük. Hepsinin kafası MHP kafası ve İYİ Partili arkadaşlar çalışırken yerle endeksli çalıyor ve CHP’nin küskülerini yanlarına çekiyorlar. Bu ciddi bir tehdittir. İYİ Parti bu konuda dikkat edilmelidir” sözlerini kullandığı belirtildi.

AK PARTİ’DEN ÜYELERE ROZET TAKTIRALIM
Söz alan Balçova Meclis Üyesi Şerif Sürücü’nün AK Parti’den üye transferi yapılması yönünde öneride bulunduğu bildirildi. İYİ Parti’nin AK Parti’den 3 meclis üyesi alacağına yönelik çıkan haberler sonrası AK Parti içinde tartışmalar yaşandığını ve bölünmelerin olduğunu söyleyen meclis üyesinin AK Parti içindeki bölünmenin arttırılması için bu tür çalışmaların CHP tarafından da yapılması ve böylece AK Parti’den yapılacak transferler ile parti içindeki çatlağın büyütülüp  motivasyonlarının düşürülmesinin sağlanması gerektiğini anlattığı bildirildi.

 
'Ambargolarla karşı karşıya kalan bir ülkeyiz'
 
'Cin çıkarma' dehşeti: 1 ölü, 6 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 20 Kasım 2022 Pazar 12:19

Kendi aranızda şimdi uyumlu bir süreç yaşanıyor yarın seçimlerde ittifak ile Izmır'den bir çok CHP ilgisi olmayanlar milletvekili gösterilecek o zaman dananın olmayan kuyruğu kopacaktır,tıpış tıpış oy vermek olacak mı olmayacak mı??...

Yorumu oyla      8      3  
DELEGE 20 Kasım 2022 Pazar 10:10

Izmır il kurultayında delegelerin çoğunun oyunu alamayan ve atama ile gelen il başkanına ancak genel merkez yöneticileri inanır,genel merkez atamaları ile gelen belediye başkanlarının icraatlar ortadadır,tek başarılı görünümleri her hafta kalabalık bir heyet ile Ankara'ya gidiyorlar gayet başarılı bir organizasyon,kendilerine yakın yandaşlar ile bol keseden belediye bütçesinden gezip geliyorlar,iyi ki otobüs ile gidiyorlar yoksa uçak ile gitselerdi belediye bütçesi açık verir teşekkür ederiz bu tutumlu davranışları için...

Yorumu oyla      8      3  
Partili 19 Kasım 2022 Cumartesi 18:12

Meclis üyeleri halkın tarafından ön seçim ile seçilmeden belediye başkanları tarafından kontrol edeceği üyeleri atama yapıyor,bazı ilçelerde başka ilde ikamet ediyor ve oy kullanmadan meclis üyesi olanlar vardır,sonuç ne olur görülecektir...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ambargolarla karşı karşıya kalan bir ülkeyiz'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Malumunuz zaman zaman gizli ...
'MHP’nin düzenlediği mitingler, bazılarını telaşlandırmakta'
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Cumhur İttifakı birlikteliğinin ...
Afyonkarahisar'da AK Parti'ye katılanlara rozet takıldı
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti'ye ...
 
AK Partili Dağ, İzmir mesaisi... Millet İttifakı'na aday eleştirisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Millet İttifakı ortakları ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Kurban verecek devletimiz yoktur!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe ...
Kurum müjdeyi verdi: 10 bin kişiye iş kapısı açılacak
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şantiye şefleri ...
 
AK Partili Kaya sahada... CHP'ye rağmen üniversiteyi Karabağlar'a kazandırdık!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha programlarına Karabağlar'da ...
CHP’li Sındır zamlara dikkat çekti: Vatandaşlar fahiş artışların altında eziliyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
CHP'li Sındır'dan Çeşme Projesi çıkışı ve '2005-2008' hatırlatması: Danıştay veto etmişti!
2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kanununda Plan ve Bütçe Komisyonunda ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva