HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2014 Pazartesi - 19:28

CHP’li Vekil’den iddia: Sabuncubeli’nde şaibe var!

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, temeli 2011 yılında atılan, İzmir ile Manisa arasındaki ulaşımı kısaltıp, rampa ve virajlardan kurtaracak Sabuncubeli Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu. Ören, tünelin ihalesinin şaibeli olduğunu iddia etti.

CHP’li Vekil’den iddia: Sabuncubeli’nde şaibe var!

İncelemelerde bulunduğu Sabuncubeli Tüneli inşaatının arap saçına döndüğünü ileri süren CHP Milletvekili Ören, "Yapılan açıklamalarda, tünel uzunluğu 2 bin 800 metreden, 4 bin 70 metreye, sonradan da 6 bin 480 metreye çıkarıldı ve proje süresinin 3 yıl daha uzatıldığı belirtildi. Başbakan da tünel uzunluğunu 6 bin 480 metre olarak ifade etmişti. Önceki gün Karayolları 2'nci Bölge Müdürü 4 bin 70 metre uzunluğundaki tünelin 2016 yılında bitirileceğini Manisa'da açıkladı. Bu tutarsız açıklamalar, projenin gerçek uzunluğu ve maliyeti konusunda şaibelere neden oluyor ve yolsuzluk iddialarını güçlendiriyor" diye konuştu.


 
Tünel hakkında kamuoyunda şaibelerin oluştuğunu söyleyen CHP'li Ören, "2 bin 800 metrelik tünelin yapım ihalesi Yap-İşlet-Devret modeli ile 11 yıl 11 ay 11 gün işletme hakkıyla verilmiş ve bu süre içinde ihaleyi alan şirketlerin geçen araçlardan 2.5 dolar ücret almaları kararlaştırıldı. Sabuncubeli Tüneli fesat karıştırılmış bir ihale haline geldi. Günde 30 bin aracın geçeceği bu tünelin parasını vatandaş cebinden ödeyecek. Bu nedenle tünel uzunluğunun neden 4 bin 70 metreye düştüğünün Manisa halkına açıklanması gerekiyor. Çünkü kafalarda şaibeler var" diye konuştu.
 
'RANT TÜNELİNİN UCU AKP'YE Mİ ÇIKACAK?'
CHP Manisa Milletvekili Ören, ihalesi yapılmış bir işin daha sonradan değiştirilemeyeceğini öne sürerek "İhalesi yapılmış bir iş, sonradan 2.5 kat artırılamaz ve işletme süresi değiştirilemez. Acaba burada başka hesaplar mı var? Sabuncubeli rant tüneli haline getirilip, ucu yine AKP'ye mi çıkacaktır? Anlaşılan o ki, böyle giderse tünelin ucundaki ışık hiç görülmeyecek" diye konuştu.
 
Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yılrım'a yönelttiği Sabuncubeli Tüneli ile ilgili soruların yanıtsız kaldığını söyleyen CHP'li Ören, "Hükümetin görevi, tünelden gelen kötü kokuları gidermek ve yolsuzluk iddialarını araştırmaktır. Fakat tünelin yapımından sorumlu olan Ulaştırma Bakanlığı, milletvekillerinin sorularına cevap veremiyor. Eski Bakan Binali Yıldırım Meclis'te kendisine verilen 1997 soru önergesinden sadece 161 tanesine cevap verdi. Benim Sabuncubeli ile ilgili hiçbir önergeme cevap vermedi" dedi.
 
Manisa Valiliği'nin yaptığı son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, tünelin 2016 yılında biteceğini hatırlatarak, tünelin İzmir tarafında sol tüpte 1127 metreye, sağ tüpte 1084 metreye, Manisa tarafında ise sol tüpte 55 metreye, sağ tüpte de 100 metreye ulaşıldığını açıklamıştı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EGELİ HAYDAR 22 Temmuz 2014 Salı 17:13

O TÜNEL YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ BİR TÜRLÜ BİTİRİLEMEDİ SANKİ ÖNÜNE ÇELİK KAYALAR ÇIKTI BİZ YILLAIR ALIŞIĞIZ O SABUNCU BELİNİN VİRAJLI YOLLARINA HA BİRDE KONAK TÜNELLERİ VAR NE OLACAK BAKALIM

Yorumu oyla      11      5  
devlet 22 Temmuz 2014 Salı 14:46

eskiden devlet yapardı, devlet tünelleri, devlet yolları olur, bedava olurdu. şimdi hepsini özel yapıyor, hepsi paralı. devlet ulaşım yollarını halka bedava vermiyor, devlet artık sermayenin devleti oldu.

Yorumu oyla      12      5  
İZMİRLİVATANDAŞ 22 Temmuz 2014 Salı 13:14

Yaw allah aşkına bu insanlara yaranamassın yapmıcaksın hiçbirşey AZİZELERİ ONLARA 10 YILDA BİRŞEYLER YAPMAYA ÇABALAR AYNI METRO GİBİ ne tünel oldu be hepsi bir ağızdan havlamaya başladılar.Belediyesi ayrı konak belediyesi ayrı milletvekilleri ayrı havlıyor arkadaş bu nedir böyle madem öyle ÇOK DÜZGÜN VE HIZLI YAPABİLECİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSANIZ ÇOK SEVDİĞİNİZ KARŞI ÇIKANLAR YAPMAYI DÜŞÜNSEYDİ BOŞ BOŞ LAF SÖYLEMESİNİ ÇOK SEVİYORLAR.ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIKLARI İLK OLARAK METRO YA LAF SÖYLEYİN TELEFİRİĞE LAF SÖYLEYİN YAZIK BE

Yorumu oyla      12      11  
bülent ışık 22 Temmuz 2014 Salı 11:52

2002 yılında kişi başına 3500 dolar olan milli gelir 2014 yılında 10.500 dolar olmuş.2002 yılında maaşı ile 570 kilo ekmek alabilen öğretmen bugün 499 kilo ekmek alabiliyor.Yoksa bu milli gelir artışı tünel yapanlara mı gitti?

Yorumu oyla      20      6  
izmirli 22 Temmuz 2014 Salı 11:34

erzurumda çöken pistti... burada neresi çöker düşünün artık... bu hükümet ve partisinin soyu şaibe.... yolsuzluk hırsızlık yalan dolan talan...

Yorumu oyla      15      9  
secret 22 Temmuz 2014 Salı 11:16

bu ülkede insanlar hak ettikleri noktalara gelmedikce, olaylara duygusal bakip adam kayirmaca oldukca, kendi menfaatimizi ülke menfaatinden önce tuttukca herhangi bir gelisme olmaz

Yorumu oyla      15      6  
İzmirli 22 Temmuz 2014 Salı 10:04

Size kalsa hiç bir iş yapılmasın oturun, izmirin hali ortada, elinde bilgi belge varsa git savcılığa ve basına ver, gereksiz şov işiniz gücünüz. Git birazda belediyelerine bak, neler var neler ama ucu size dokununca sesiniz çıkmaz.

Yorumu oyla      22      15  
deli bekir 22 Temmuz 2014 Salı 08:59

sen önce metronun hesabını sor, sonra gel..

Yorumu oyla      24      19  
Çamur 22 Temmuz 2014 Salı 08:44

Çivi çakmayıp yapılan her işe de çamur atmak.

Yorumu oyla      25      23  
engin 22 Temmuz 2014 Salı 08:42

izmirli şunu unutma bir işin içinde şaibe varsa o işten hayır gelmez.

Yorumu oyla      29      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karşıyaka’da gönül sofraları tam gaz
AK Parti Karşıyaka Teşkilatı, Ramazan ayını kurulan gönül sofralarıyla ...
İhsanoğlu ile gazeteci arasında ‘ekmek’ tartışması
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu gazetecilerle buluştu. Basın ...
CHP’nin İzmirli PM Üyesi’ne okyanus ötesi görev!
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çalışmaları hızlandıran CHP’de milletvekilleri ...
 
Aleviler’den Erdoğan'ın iftar davetine ret
Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Başbakan Erdoğan'ın verdiği iftara katılmama ...
İzmir İhsanoğlu’nu bekliyor: Kimlerle görüşecek?
CHP ile MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Salı gününü İzmir’de geçirecek. ...
CHP İzmir’de İhsanoğlu ziyareti öncesi davet krizi
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İzmir ziyareti öncesinde ...
 
SKM zirvesi: AK Parti İzmir Erdoğan’a hazır
AK Parti İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yöneticileri ilçelerin ...
Binali Yıldırım İzmir’e iftara geliyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yönetim kurulunu yarın (salı) ...
Flaş karar: CHP’li Vekiller Gazze’ye gidiyor
CHP’li dokuz milletvekili Başbakan Erdoğan’ın iki yıldır gidemediği Gazze’ye ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva