HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2019 Çarşamba - 14:11

CHP’li Soyer’den 'İYİ' ziyarette net mesaj: Bu ittifak 50 günlük değildir!

Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, İYİ Parti’yi ziyaret etti ve “Misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Bugün bu buluşmanın 40-50 günlük bir ittifak olmadığını düşünüyorum. Uzun vadeye taşıyacağımız yol arkadaşlığının ilk günü. 1 Nisan‘dan itibaren birlikte ele ele İzmir’e çok daha faydalı olacağımız platformlar yaratacağız. Kol kola omuz omuza olacağız. Büyük heyecan taşıyorum bugün. Sizlerin gülen yüzünü görmek heyecan ve ümit verici” dedi.

CHP’li Soyer’den  İYİ  ziyarette net mesaj: Bu ittifak 50 günlük değildir!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başlan Adayı Tunç Soyer önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’yi ziyaret eden CHP’li Soyer 31 Mart yerel seçimlere yönelik çarpıcı mesajlar verdi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti teşkilat mensupları tarafından ağırlanan Soyer ayrıca basın mensuplarının sorularına da cevap verdi.

BUGÜNKÜ BULUŞMANIN 40-50 GÜNLÜK BİR İTTİFAK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Buluşmada ilk olarak Soyer konuştu. Soyer, “Çok değerli iyi partililer hepinizi selamlıyorum. Bu salonlar hep böyle dolsun taşsın. Hiç sığmayalım hep böyle devam etsin. Başkanımız ve çalışma arkadaşlarının gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Bugün bu buluşmanın 40-50 günlük bir ittifak olmadığını düşünüyorum. Uzun vadeye taşıyacağımız yol arkadaşlığının ilk günü. 1 Nisan‘dan itibaren birlikte ele ele İzmir’e çok daha faydalı olacağımız platformlar yaratacağız. Kol kola omuz omuza olacağız. Büyük heyecan taşıyorum bugün. Sizlerin gülen yüzünü görmek heyecan ve ümit verici... Türk siyasetinin buna çok ihtiyacı var. İnsanlar ayrıştırılırken İzmir’de yerelde bu kadar canlı samimi işbirliği kurulması Türkiye’ye örnek olacak. Buna katkı veren il başkanlarımız ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Yolumuz açık olsun. El birliği ile İzmir’i çok daha hak ettiği yerlere taşıyacağız” dedi.

BU MÜCADELE 31 MART AKŞAMI BİTMEYECEK
Soyer’in ardından sözü İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar aldı. İl Başkanı Kırkpınar, “Bugün güzel bir mücadelenin ilk günü. Çok önemli bir güne gidiyoruz. Teşkilat mensubu arkadaşlarım, hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu salondaki heyecanın 31 Mart akşamı bitmesini istemeyen bir il başkanıyım. Bu mücadele 31 Mart akşamı bitmeyecek bu ülke kaybettiklerini kazanana kadar mücadelemiz devam edecek. Cumhuriyetimizin temel değerlerinin hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz, vazgeçenlere hatırlatarak yeniden tesis edeceğiz. Kutlu bir günün başlangıcı olması dileğiyle yola çıkan herkesin mücadelesini yürekten tebrik ediyorum. Bu mücadelenin sonuna kadar takipçisi olalım. 31 Mart akşamı yeni ufuklara yeni aydınlık günlere ulaşmanın işaret fişeği olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İDEALİMİZ 30-0’DIR!
Kırkpınar ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve AK Parti’den oluşan Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladığı projeler gönderme yaptı. AK Partili Zeybekci’nin ’10 Numara İzmir’ başlığı altında duyurduğu yatırımlar için, “10 numara İzmir’, bugün 6 liralık soğanın altında kalmıştır. Ayağı yere basmayan, ütopik ve aklın almayacağı projelerle İzmirlinin huzuruna çıkmak kendi hakları ve iddialarıdır. Şundan emin olun ki 25 yıldan beri İstanbul’u yönetenler 25’inci yılın sonunda ‘affedin bizi’ diyorsa bu İzmir’in bu belediye başkan adayına yetki vermesi demek 5 yıl sonra ‘bizi affedin’ sözünü duymak demektir. Biz hizmeti millete taşıyan bir idealin peşindeyiz. CHP ile İYİ Parti’nin birlikte hareket ettiği 25 ilçede desteğimiz, 3 ilçede kendi adaylarımızın yarışı olacak. 2 ilçede de ittifakın adayları İYİ Partililer olacak. İlk günden beri il başkanımız Deniz Yücel ile şunu paylaşıyorum. Biz eğer İYİ Parti ile CHP olarak Türkiye genelinde 7-8 büyükşehri aldığımız gün 1 Nisan sabahı tartışma başlayacaktır. İzmir’de 17 yıllık iktidarın bir tek belediyenin bile alamadığı bir gündem maddesi olacaktır. Bu bizim idealimiz. Bugünden o güne 30-0 gerçekleştiğinde, inanın Türkiye, İzmir’den bahsedecektir” ifadelerini kullandı.

BİZ 10 YILDIR PROJELER HAZIRLIYORUZ
Soyer de kendi projeleriyle ilgili gelen soruya, “Bizim de projelerimizi dillendireceğimiz gün gelecek ama biz 10 yıldır projeleri hazırlıyoruz. Bir masa başında hazırlanan projelerle karşılaşıyor İzmirli, bir de hayatına dokunan projelerle. Arada büyük fark olacak. Bizim projelerimiz çılgın değil biz esnafımıza fencimize çocuğumuza kadınımıza işsizimize dokunan projeler hayata geçiriyoruz. İzmir’de işsiz genç aşsız ev bırakmayacağız diyoruz. Bunları birlikte çeşitlendireceğiz, çünkü bu ekonomik krize rağmen biz bunu başaracağız. İzmir’in buna yetecek gücü vardır. Bundan daha çılgın proje varsa söylesinler” diye konuştu.

BURADAN TARTIŞMA ÇIKARILMAK İSTENİRSE YAPACAK BİR ŞEY YOK, ÖPMÜYORUZ!
‘İzmir uyuyan güzel, onu öperek uyandıracağız’ şeklinde sarf ettiği sözlerin hatırlatılması üzerine açıklama yapan Soyer, “Ben söylemedim.  Victor Hugo söylemiş, prenses demiş.  Ben sadece onu hatırlattım. Başka bir şey değil. Buradan tartışma malzemesi çıkartılmak istenirse yapacak bir şey yok. Öpmüyoruz” yanıtını verdi.

KAST EDİLEN ŞEY TAMAMEN HUKUKU SAVUNMAKTIR
Soyer kayyumlarla ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) iktidar olduğu belediyelerle ilgili geçmiş dönemde söylediklerinin sorulması sonrasında, “HDP yasal meşru bir siyasi partidir. Bunun üzerine söylenecek bir şey yok. Sur Belediyesi’nin eylemlerine destek olmak için gitmedik. Türk hukuk sisteminde bir belediye başkanı istifa eder görevden alını koltuğu boşalırsa meclis üyeleri seçilerek gelir. Bu hukuk sistemimizin dayanak noktasıdır. Demokrasiye sandığa itibar eden ülkede böyle olmalıdır. Fakat bir kanunla kayyum başlatıldı. Bu Türk hukuk sisteminin tamamen dışında bir kanundur. Biz bir belediye başkanıyız böyle bir adım atıldığında buna tepki göstermek en demokratik tavırdır. Hangi siyasi partinin belediyenin olduğu önemli değildir. Demokrat bir belediye başkanının yapması gereken budur. Burada kast edilen şey tamamen hukuku demokrasiyi ve hukuki gelenekleri savunmaktır” dedi.

ORTADA BİR SORUN YOK
Parti tabanlarından Soyer’e eleştiriler geldiğinin kamuoyuna yansımasıyla ilgili konuşan Kırkpınar, “Onun bir sonraki gününde genel başkanımızın açıklaması oldu. Bizimkisi bir tespit! Demokratik işleyiş çok az partide vardır. Ben bir tespiti dile getirdim. Tunç Soyer ile ilgili bir kanaat yok. Bir iki ilçemizde arkadaşlarımız istifa etti. Seçime giderken bir oya bile ihtiyacımız varken istifalar değerlendirmedir. Bunun dışında bir şey aramak doğru değil. Bir sorun varsa halledilir ama ortada sorun diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

BELKİ BALIK SEVMİYORDUR!
AK Partili Zeybekci’ye yaptığı yemek davetinin kabul edilmemesinin sorulması üzerine konuşan Soyer, “Restoran tercihi nedeniyle mi kabul etmedi bilmiyorum. Belki balık sevmiyordur, bilmiyorum” dedi.

(Fotoğraf ve videolar: Doğan Bulut)

 
AK Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması
 
Başkan Selvitopu: Karabağlar fakir fukaranın belediyesi olmaya devam edecek
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li şevket 13 Şubat 2019 Çarşamba 22:05

tunç aklını topla diyorsun ki çılgın projem çoçuk köyü kurmak bunu da yap ama ZEYBEKÇİ diyor ki 1)Çiğliden-üçyola tranvayı bütünleştireceğim.2)Trafik sorununu halletmek için 28 tane battı-çıktı ve köprülü kavşak yapacağım.3)otapark sorununa elk atacağım.4)Hava kirliliğini önleyici önlemler alacağım.5)Çöp sorununu kısa sürede halledeceğim.6)Şehir merkezinde bina yoğunluğunu arttırmayacağım. Gibi gibi,şimdiye kadar bunları kocaoğlu zaten beceremedi .Bunlardan hiç birini TUNÇ ağzına almıyor yoksa ikinci Kocaoğlu vakasımı gekliyor diye açıkçası çok tedirğinim ve bir CHP li olarak kararsızım.

Yorumu oyla      4      6  
gürkan 13 Şubat 2019 Çarşamba 19:46

Victor Hugo bir şiirinde İzmir'den "prenses" diye bahsediyor. Ne pamuk prensesi yahu! İzmir uyuyan güzel, onu öperek uyandıracağız veya benzer bir söz söylediğini söylemiyor.

Yorumu oyla      4      5  
REİS 13 Şubat 2019 Çarşamba 18:17

DİĞER KANKALARINIZ NERDE

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 13 Şubat 2019 Çarşamba 17:22

Sonra Çomar diyince kızıyorsunuz... Victor Hugo, "La Captive" isimli şiirinde ünü batıya yayılan İzmir'i bir prensese benzetir."""""""Eski adı Punto olan Alsancak yıllar boyu İzmir'in simgesi olmuştur. Dünyaca ünlü birçok seyyah ve yazarın şiir ve eserlerinde yer almıştır. Victor Hugo 1829 yılında yayınlanan "Les Orientales" isimli kitabındaki "La Captive" isimli şiirinde ünü batıya yayılan İzmir'i bir prensese benzetir. Şiir şöyledir; "İzmir, bir prensestir çok güzel küçük şapkasıyla. Mutlu ilkbaharlar durmaksızın onun çağrısına yanıt verir. Nasıl vazo içindeki çiçekler gülümserse, O da denizler arasından ışıldar. Hatta Arşipel'in yaratılışından çok daha tutkulu...." Dünya edebiyatında silinmez izler bırakan şair Hugo, İzmir'e gelmemesine karşın kentin ününden efsaneli büyüsünden ve bir amazon kraliçesi tarafından kurulup isimlendirilmesinden etkilenmiştir. Bahsettiği ise İzmir'in yoksul ve çöküntü halindeki mahalleleri değil, Alsancak sınırları içindeki Frenk Mahallesi'dir. Alsancak'ta Levantenler Rumlar, Ermeniler, zengin diğer batılı kesimler oturmaktadır. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin iki tarafında uzanan bu dönemlerden kalma yapılar değişik ve özgün mimarileriyle halen bir inci gibi dizilir. """""" umarım yeterli olmuştur.

Yorumu oyla      4      5  
Oğuz 13 Şubat 2019 Çarşamba 16:06

Yolun açık olsun Tunç Soyer...

Yorumu oyla      7      17  
Ahmet Efendi 13 Şubat 2019 Çarşamba 15:59

Bu siyasi bir tartışma karışmak istemezdim ama Victor Hugo'yu bilen herkes 'İzmir uyuyan güzel onu öperek uyandıracağız' sözüne benzer hiçbir şeyi söylemediğini bilir. Hangi şiirinden örnek veriyorsun mesela? Madem bir şey söylemek istiyorsun Victor Hugo gibi birini örnek vermeseydiniz keşke ne bileyim pamuk prenses ve 7 Cüceler'den örnek verseymişiniz bari.

Yorumu oyla      15      13  
Ahmet Öztalha 13 Şubat 2019 Çarşamba 15:51

Victor Hugo'nun hangi eserinde geçtiğini paylaşırsanız çok seviniriz. Zira edebiyatla aram oldukça iyidir. Böyle bir söz hatırlamıyorum. Fakat bir çağrışım yapıyor; Pamuk Prenses gibi. Sayın Soyer'in bahsettiği eser bu olmasın?

Yorumu oyla      16      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, '3600 ek gösterge talebi takvim ...
Cumhur İttifakı'nda yeni kentler geliyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Cumhur İttifakı'nın genişletilmesine ...
Doğan: Karabağlar'da ortak akıl dönemi başlayacak
Ak Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, projelerini sunmak ...
 
AK Parti Bayraklı adayı Aslan'dan 'çat kapı' ziyaret
Ak Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Ali Aslan, yoğun seçim çalışmalarının ...
CHP'li Bakan: İzmir'in ormanı ve tarımı ranta açılıyor!
İlk olarak 2014 yılında yayımlanan İzmir-Manisa 1/100.000’lik Çevre Düzeni ...
AK Parti’den yargıya ilişkin yeni kanun teklifi
AK Parti Ceza Muhakemeleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair ...
 
İzmir’de meclis üyeliği pazarı: CHP’nin kapısını çalan çalana!
Millet İttifakı gereği İYİ Parti ile temaslarını meclis üyeliği noktasında ...
İşte  Soyer’in çılgın projesi… Büyükşehir'de revizyon iddialarına net mesaj!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer, çılgın projesinin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Tunç Soyer neden hedef tahtası oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... Tunç Soyer neden hedef tahtası oldu?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva