HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2016 Çarşamba - 10:44

CHP’li Sındır’dan iktidara sert sözler!

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Güneydoğu'daki operasyonlarla ilgili açıklamaları nedeniyle "CHP milletvekilleri YPG ağzıyla konuşuyor. CHP giderek HDP'lileşiyor" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi.

CHP’li Sındır’dan iktidara sert sözler!

CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, AK Parti'nin CHP söylemlerinden korktuğu için vatandaşın zihninde PKK terör örgütüne yakınlaşan bir CHP algısı yaratmaya çalıştığını ileri sürdü.

Sındır, şunları söyledi: "Doğru söyleyen, bu ülkenin milli menfaatlerinin arkasında duran CHP'nin söylemleri onları ürküttüğü, korkuttuğu için vatandaşın zihninde PKK terör örgütüne yakınlaşan bir CHP algısı yaratmaya çalışıyorlar. CHP ne YPG ile ne PKK terör örgütü ile ne de onlara yakın olan unsurlarla yakın olamaz. Diyarbakır'a gitmeyi, oradaki sivil halkın yaşadığı sıkıntıları görmeyi, hükümetten silahlı mücadele için hassasiyet talebinde bulunmayı kendilerince böyle anlatmaya çalışıyorlar. Tam tersine PKK ile masaya oturan, Oslo'da protokol imzalayan, Dolmabahçe'de ve Kandil'de görüşmeler yapan Abdullah Öcalan talimatları ile çözüm sürecinde mutabakat sağlayan CHP değil. Başbakan buna kendisi de inanmıyor eminim ama CHP'yi halkın nezdinde hele hele sürüklemeye çalıştığı Ortadoğu bataklığı içinde CHP söylemlerini açığa düşürmek için bunu yapıyor."

"DÜNE KADAR BUNLAR BAŞKA AMAÇLAR İÇİN KULLANILDIĞINDA YASALDI"

CHP Genel Sekreteri Sındır, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD hedeflerine Türk ordusunun obüslerle bombalamasını değerlendirirken iktidarın bugün terör örgütü dediklerini geçmişte başka amaçlar için kullandığında yasal bulduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

"Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Düne kadar PKK'nın Irak peşmergeleriyle birlikte Irak'tan kuvvetlerinin Kobani'deki IŞİD kuşatmasına karşı PYD ve YPG'ye destek için geçişlerine izin veren, PYD lideri Salih Müslim ile defalarca bir araya gelip görüşmeler yapan hükümet, PYD'nin YPG'nin terör örgütün olduğunu görüyor, biliyor. Evet doğrudur PKK ile bütünleşmiş bir yapıdır. Düne kadar bunlar başka amaçlar için kullanıldığında yasaldı terör örgütü değildi şimdi tehlikeyi görünce 'uluslararası terör örgütü' diye bastırıyorlar. Hükümet yaşadığı her krizde 'bizi şunlar, bunlar kullandı' diyorsa yarın daha çok kişiler kullanacak anlamı taşır ki bu son derece tehlikeli. Kendisini kullandırmayacak ülkenin milli menfaatlerini koruyacak bir iktidarın gelmesi lazım."

"CİNAYET İŞLEMEK İSTEMİYORUZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "CHP safını belirlesin" demesine Atatürk'ün sözleriyle  yanıt verirken, saflarının belli olduğunu belirterek, "Biz 'Yurtta barış dünyada barış' diyen bir önderin bireyleriyiz ve safımız belli. Başka ülkelerin nasıl şekillendirileceği, yapılandırılacağı bizim işimiz olamaz. Biz komşuluk ilişkilerimizi onların iç işlerine müdahale etmeden, diplomatik yoldan çözme gayreti içinde olmalıyız. Atatürk, 'vatan müdafası sözkonusu değilse savaş bir cinayettir' diyor. Biz cinayet işlemek istemiyoruz" dedi.

"PADİŞAH NİTELİĞİNDEKİ BAŞKANLIK"

CHP Genel Sekreteri Sındır, AK Parti'nin istediği başkanlık sisteminin padişahlık niteliğinde olduğunu, 13 yıldan bu yana kurucu felsefeden uzaklaşan, kardeşlik ortamını ayrıştıran, ötekileştiren, kutuplaştıran bir iktidar bulunduğunu anlatırken şöyle konuştu:

"Şimdi sorunları çözebilmek için 'başkanlık' diyor. Bu sistemden bahsettikleri padişahlık niteliğinde başkanlık. Her sözü ferman olan hükümeti, bakanlar kurulunu, yöneticileri, kanunları belirleyen bir anlayıştaki başkanlık sistemi. Onlarınki başkanlık değil bir şeyi dikte ettirerek yaptırmak. Patronlu başkanlık. Parlamenter demokrasi itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. 'İş yapmaz, sistem tıkalı, yasalar çıkmıyor' diyerek bu algıyı oluşturup başkanlıkla bunu çözeceklerini söylüyorlar. Dünyada gelişmiş ilk 20 ülkenin 18'i parlamenter rejimle yönetiliyor. Başkanlık sistemi gelişmenin önündeki engel. Biz CHP olarak başkanlık sistemi arayışının içinde olmayız."

CHP Genel Sekreteri Sındır, AK Parti içinde eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eski Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in partilerine yönelik eleştirileni haklı bulduğunu belirterek, CHP olarak AKP'nin içindeki çatlaklardan beslenip nemalanmayacaklarını bildirirken, "AKP'nin 14 yılda yaptıklarına bakınca 'kral çıplak' diyen birilerinin çıkması doğaldır. Belki bunları hırsızlık ve yolsuzlukların nasıl örtbas edildiğini, üstünün kapatıldığını görürsek vicdanlı birileri yarın bir gün bunun hesabını vermekten korkan birileri 'ben bu partide olamam yeni bir oluşum istiyorum' diyebilirler, deme hakları vardır" dedi. (dha)

 
Çobansız mahallede yolda kapılı önlem
 
İZBAN kavgası tam gaz: AK Partili Kaya’dan bombardıman!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli’den Kosova mesajları
AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Kerem ...
Gökçek Hakan’a konuştu: Parsellerden pişmanım!
Arınç’ın ülke gündemine damga vuran çıkışına yanıt veren Ankara Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu'ndan sert Baykal çıkışı: AKP'ye...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin eski genel başkanı Deniz ...
 
Anayasa masası 3. toplantıda dağıldı!
CHP Heyeti, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan ayrıldı. CHP, 'Başkanlık Sistemi' ...
Erdoğan: PYD ve YPG terör örgütüdür
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD ve YPG birer terör örgütüdür, bu terör örgütlerinin ...
Çavuşoğlu'ndan 'Suriye'ye kara harekatı' açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'ye kara harekatı konusunda henüz karar alınmadığını söyledi.
 
Erdoğan'dan jandarma ve özel harekata ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Jandarma Komando Özel Asayiş ...
Baykal TBMM'de tek başına oturdu
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın TBMM genel kurul Salonu’ndaki görüntüsü dikkat çekti.
Çiğli'de disipline gönderilen meclis üyelerinden selfie'li misilleme!
Belediye Başkanı Arslan’a muhalif tutumları nedeniyle disipline giden ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva