HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2021 Çarşamba - 11:17

CHP'li Sertel'den infaz koruma memurları için çağrı

İnfaz ve koruma memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na dahil edilmesi için verdiği kanun reddedilmesine ilişkin açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel çağrıda bulunarak "Gelin, hep birlikte el kaldıralım. Siyaset üstü bu duruma hep birlikte çözüm bulalım. Sonra infaz koruma memurları için 3600'ü getirelim" dedi.

CHP li Sertel den infaz koruma memurları için çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz ve koruma memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na dahil edilmesi için verdiği kanun teklifi AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini açıkladı. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz ve koruma memurlarının haklarının yendiğini belirterek, “İki konuda çok üzgünüm. Birincisi katledilen, şehit edilen infaz koruma memurlarının isimlerini okurken çıkardıkları gürültü ve uyarı yaptığımda duyarsız kalıp yanıt vermeleridir. İkincisi de AKP Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın ayağa kalkarak, zafer kazanmış gibi iki elini havaya kaldırarak ve milletvekillerini hayır kaldırıyor mu diye kontrol etmesidir” diye konuştu.

“BİR KEZ OLSUN VİCDANINIZI DİNLEYİN”

70 bin infaz ve koruma memurunun Meclis’ten çıkacak olumlu bir haberi beklediğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesi için sayılan genel idari hizmetler sınıfı kapsamına infaz koruma memurları girmiyor. Çünkü infaz koruma memurlarının büro memurları gibi idari hizmetler sınıfında yer alması Anayasa'mızın temel ilkelerinden ölçülülük ilkesine aykırıdır çünkü infaz koruma memurlarının elinde kalem yoktur. İnfaz koruma memurları son derece kötü koşullarda cezaevi içerisinde âdeta mahkûmlarla iç içe bir görev görmektedir. Bu kardeşlerimiz, can güvenliği açısından ve infaz koruma memuru olması nedeniyle cezaevindeki durumu kontrol altına almak için âdeta bir polis, bir asker görevi gören insanlardır ve şehitler vermişlerdir. İnfaz koruma memurlarıyla ilgili size çağrım var, tıpkı Genel Başkanımızın yaptığı çağrıyı size yapıyorum: Gelin, infaz koruma memurlarıyla helalleşin. 17 bıçaklı, silahlı saldırıda öldürülmüş infaz koruma memurları adına sizlere sesleniyorum: Partinizin adı ‘Adalet’ Bakanlığın adı ‘Adalet’ ama adalet içinde hiç yok. Adalet Bakanlığının içinde adaletsizlik varsa Türkiye'de adaletten söz etmek mümkün değil. Bir kez olsun vicdanınızı dinleyin, sizden rica ediyorum, bir kez olsun aklınızla hareket edin.”

BİRLİKTE ÇÖZELİM ÇAĞRISI
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e seslenerek “Siz Adalet Bakanı olarak kendi personelinizin özlük haklarına sahip çıkmıyorsanız asıl mesele sizin iktidarınızdadır” diyen Sertel, şöyle devam etti:

“70 bin infaz koruma memuru var, 70 binin 10 bini sözleşmeli. Sözleşmelilerin, bizzat infaz koruma memuru olup kadrolu olanlardan çok büyük haksızlıkla eşitsizlikle çalıştırıldığını da biliyoruz. Geçmişte infaz koruma memurlarının lojmanları vardı, yok oldu, kapandı, bitti, şu anda lojmanlarda oturamıyorlar. Geçmişte infaz koruma memurları araçlarla cezaevine taşınıyordu, yok oldu. Şimdi, size buradan teklifimi tekrar sunuyorum: Gelin, hep birlikte el kaldıralım. Milliyetçi Hareket Partisi ve AK PARTİ Grubu da hep birlikte el kaldırsın, siyaset üstü bu duruma hep birlikte çözüm bulalım. Sonra infaz koruma memurları için 3600'ü getirelim, itfaiyeciler için 3600'ü getirelim, polislerimiz, öğretmenlerimiz, sağlıkçılarımız için 3600'ü getirelim. Bu ülkede beraber yaşıyoruz, hayatım boyunca ezilenlerden, hayatım boyunca gerçekten hakkı yenenlerden yana saf tuttum ve tutmaya devam edeceğim.”

 

 

 
Akılalmaz olay kamerada! Ters yönde 3 km gitti!
 
İzmir’de ekmek zammının eli kulağında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den Erdoğan'a 'ahlak yoksunu' yanıtı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Konak'ta sıcak dakikalar... Başkan kim olacak?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir ...
Bayraklı CHP’de ilk aday Samed Tekin: Kimsenin adamı değilim
Pınar Susmuş başkanlığındaki yönetimin istifalar nedeniyle düşmesinden ...
 
Başkan Sürekli'den 'birlik' mesajı: Birileri gibi kayırarak hizmet üretmiyoruz
Bergama, Kınık, Dikili, Foça ve Aliağa ilçelerinin mahalle başkanlarıyla ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ...
CHP Konak’ta deprem: Ses kayıtları istifa getirdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı ...
 
Vekile hakaret ihraç getirdi… İl Disiplin Kurulu toplantısı sona erdi
Haftalık olağan yönetim toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi ...
İlçe başkanı sessizliğini bozdu... 'Konuyu yargıya taşıyacağız'
Küfür' krizi ile ilgili ilçe binasında açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı ...
Kılıçdaroğlu 'helalleşme' listesini açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'helalleşme' listesini açıklayarak, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva