HABERLER>POLİTİKA
21 Ağustos 2021 Cumartesi - 09:14

CHP’li Sertel’den çok konuşulacak ‘vali-kaymakam’ iddiası: Oy yoksa köylüye yardım da yok!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, vali ve kaymakamların köy muhtarlarına AK Parti’ye oy verilmesi yönünde baskı kurduğunu iddia ederek "Köylüleri o kadar güçsüz hale getirmişler ki, kaymakam baskısından vali baskısına kadar bir baskı hissediyorlar. Birçoğu sosyal yardımlardan yararlanıyorlar. Çok yakınmalarına rağmen kameraya söyle dediğimde 'bana yardım geliyor keserler' diyor. Korkuyorlar yani. Bütün mesele toplumsal baskı… Bıçak kemiğe dayandı. Köyden 170 oy çıktı mesela. Kaymakam diyor ki 170 oy çıkmazsa bütün sosyal yardımlarınız iptal edilecek" dedi.

CHP’li Sertel’den çok konuşulacak ‘vali-kaymakam’ iddiası: Oy yoksa köylüye yardım da yok!

EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde gündeme sıkça gelen 'erken seçim' tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Millet İttifakı üyeleri sıkça hükümete 'erken seçim' çağrısında bulunurken, Cumhur İttifakı üyeleri ise 'seçim zamanında' yorumu yaparak muhalefetin çağrısına tepki göstermeye devam ediyor.

Muhalefet partileri her fırsatta açıklamalara rağmen seçim çağrısını tekrarlarken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel'den seçim süreci ile ilgili yeni bir iddia geldi. Parti çalışmaları kapsamında İzmir'in ilçelerine çıkarmalar yaptıklarını belirten Sertel, Sonsöz TV'de Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladığı programda Aliağa gezisinde valilik ve kaymakamlıklar tarafından köylülere 'oy' baskısında bulunduğunu belirtti.

Hükümet tarafından yapılan 'vatandaş erken seçim istemiyor' yönündeki söylemelerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Sertel "Kim diyorsa onlar vatandaşlar ile teması koparmış. Bergama'nın bir köyünde, bir vatandaş 'ben 10 yıl önce 1 TL'ye domates sattım şimdi 40 kuruştan satıyorum. Gelinen süreçte parasal değeri kalmadı, yok pahasına veriyorum' diyor. İlaçtan gübreden mazottan yakınıyor… Bazı köylerde de açıkça söyledim de Aliağa'da çok yakındılar kahvede bana. Hiçbir şey para etmiyor diye. Bizim elimizde de dosyalar var. Her gittiğimiz yere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hizmet götürmüş, sorunlar neredeler, sandık sonuçları nedir diye. Baktım kağıda yüzde 41 AKP'ye verilmiş. Dedim madem yakınıyorsunuz neden bu tablo böyle, onlar da biz son kez verdik dediler" ifadelerinin kullandı.

VATANDAŞLAR KORKUYOR
Valilik ve Kaymakamlık yetkililerinin köy muhtarlarını çağırarak 'oy' baskısında bulunduğu iddiasını da ortaya atan Sertel, "Ben inanıyorum ki son kez vermediler tekrar oy verecekler. Çünkü köylüler o kadar güçsüz hale getirmişler ki, kaymakam baskısından vali baskısına kadar bir baskı hissediyorlar. Birçoğu sosyal yardımlardan yararlanıyorlar. Çok yakınmalarına rağmen kameraya söyle dediğimde 'bana yardım geliyor keserler' diyor. Korkuyorlar yani. Bütün mesele toplumsal baskı… Bıçak kemiğe dayandı. Köyden diyorlar ki 170 oy çıktı mesela. Kaymakam diyor ki 170 oy çıkmazsa bütün sosyal yardımlarınız iptal edilecek. Kömür yok, maaş alan yaşlılarınız var bunların paraları iptal diyor" dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ADAY OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmayacağını iddia eden Sertel, "Şimdi aşılan nokta şu, Menemen'de bir hayvan çiftliğine sahip biriyle görüştük, kendisine bize 'ben sağcı biriyim ve CHP’ye hiç oy vermedim ancak yemin ederim bundan sonra CHP'ye oy vereceğim' dedi. Neden dediğimizde gerekçelerini sıraladı. Dedi ki 'Bizi kurtaracak tek hadise halkını anlayan ve çözüm sunan bir iktidardır' dedi. 'Bunlar çözüm sunmuyor ve sadece kendilerini düşünüyorlar' diye ekledi. AKP Genel Başkanı kendine güvense çoktan seçime giderdi ancak kendine güvenmiyor. Toplum artık bunları da dinlemiyor. Sadece tehdit, bağırtı ve hakaretle hareket ediyor. Genel başkanımıza dünyanın hakaretini eden siyasetçileri var. Bunlar artık bitiyor. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmayacağını düşünüyorum. Cesaret edip çıkamaz. Ağır bir yenilgiden kaçar. Zirvede bırakmak ister. Çok iştahlı olanlar var ancak yerine kim aday olur bilemem. Kaybedecek noktada çok temkinli olurlar. Zaten erken seçimden kaçmalarının nedeni de bu… Recep Tayyip Erdoğan dönemini bitiriyor" dedi.

 
Bu yıl okul çantası ne kadara doluyor?
 
Bergamalı üreticilere baraj müjdesi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 21 Ağustos 2021 Cumartesi 10:52

Akp biterse chp de biter eğer Tayip seçime girmesin millet chp ye oy vermez dua edin millet akp korkusundan size oy veriyor çok başarılı olduğunuzdan değil algıyı İyi yapıyorsunuz iş yapmadan yapıyormuş gibi gösteren tek parti chp sizin üzerinizde Deniz Gezmişlerin Nazım Hikmetlerin Sebahtin Alilerin ahı var siz hiçbir zaman iktidar olamazsınız bu Çocukları asan chp dir nazımı sürgün eden chp dir Batının hdp si oldu chp oylar Muharem inceye

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş 21 Ağustos 2021 Cumartesi 10:02

Sayın Sertel siz gazeteci olarak her konuda bilginiz olduğunu düşünüyorum,değişmeyen kural şu yerel seçimlerde kazanılan belediye adına oy az çıkmış ise o yöreye hizmet olmuş mu olmamış önemli değil,çöpleri dahi alınmaz,genel iktidar aynı kendine oy çıkmayan yerleri hiç dikkate alınmaz 12 eylül döneminde anayasa referandumunda hayır oyu çıkan yörelere hiç hizmet verilmedi,sayın Sertel bunları sizin bildiğinizi bildiğini sanırım,lütfen halka hizmet etmeyen vermeyen kurum ve kuruluşları gerçek şekilde ifşa etmek bir basın görevi olduğunu herkes biliyor...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Öztrak'tan İzmir'de '28 Şubat davası' çağrısı: Yeniden yargılama yapılsın!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "28 Şubat davası ...
Türkiye'deki Afgan göçmen sayısı açıklandı
Afganistan'da yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Buğra Kavuncu'ya yumruklu saldırı!
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'den ayrıldığı sırada yumrukla saldırıya uğradı.
 
AK Partili Kaya, Gaziemir'den yüklendi: Çöpleri bile toplamıyorlar!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir’de yaptığı ziyarette ...
Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın halleri endişe verici
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı canlı yayında kendisine ...
Kritik zirvede AK Parti'den istek: Dışarıdan müdahale edilmesin
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, AK Parti İzmir İl Başkanı ...
 
Kabine toplantısı sonrası yüz yüze eğitim ve öğretmenler için aşı kararı!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, salgın gündemiyle bugün toplandı. Toplantının ...
CHP'li Salıcı’dan örgüte mesaj: Armudun sapı, üzümün çöpü...
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen bölge toplantısında konuşan ...
AK Parti-Büyükşehir arasında kritik zirve ... Toplantıda hangi kararlar alındı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva