HABERLER>POLİTİKA
19 Ağustos 2021 Perşembe - 16:53

CHP'li Salıcı’dan örgüte mesaj: Armudun sapı, üzümün çöpü...

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen bölge toplantısında konuşan Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı parti yöneticilerini uyardı. Salıcı, “Örgütün tüm kademeleri uyumlu çalışmalıdır. Kimse armudun sapı üzümün çöpü mantığında hareket etmesin” dedi. Salıcı, önseçim konusunda ise, “Kimse bir şey diyemez. Kesin bir seçim sistemi yok ve ittifaklar var. Önseçim olabilir ya da olmaz diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

CHP li Salıcı’dan örgüte mesaj: Armudun sapı, üzümün çöpü...

EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de düzenlediği Manisa ve İzmir örgütlerini kapsayan bölge toplantısının basına kapalı olarak gerçekleştirilen bölümünde dikkat çeken açıklamalar geldi. Toplantıya katılan Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı partilileri birlik ve beraberlik konusunda uyardı.

Salıcı toplantıda, “Parti örgütlerinin tüm kademeleri uyumlu çalışmalıdır” derken ana kademe, kadın ve gençlik kollarının birbiriyle koordineli hareket etmesini istedi. Genel merkez yönetiminin tüm birimleriyle sahada olduğunu anlatan Salıcı, “Armudun sapı üzümün çöpü mantığıyla kimse hareket etmesin. Aranızdaki sorunları konuşarak çözün. Yaşanabilecek olumsuzlukları büyütmeden bitirin” dedi.

ÖNSEÇİM OLACAK MI?
Salıcı, parti örgütlerinin merakla beklediği “önseçim” konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Salıcı, “Önseçim için şu anda kimse bir şey diyemez. Birincisi seçim sisteminde değişiklikler konuşuluyor. Bunun ne olacağı belli değil. Ayrıca ittifaklar var. Biz de parti olarak buna uygun davranmak zorundayız. Listeler, tercihler ve yöntem nasıl olur şimdiden bir şey söylemek doğru değil. Önseçim her zaman iyidir ya da kötüdür demek mantıklı değil. Bu bakış açısı merkez yoklaması için de geçerlidir. Şu anda üzerinde konuşulan, netleşmiş bir tercih yöntemi yok” ifadelerini kullandı.

SANDIKLARA ÇALIŞIN
Salıcı, parti yöneticilerine sandık örgütlenmeleri konusunda da uyarıda bulundu. Salıcı, “Üyelerinizi tamamlayın, eksik kalanları bitirin. Sandık örgütlenmesi önemlidir. Sandıklarda görev alacak kişileri, sayılarını şimdiden düzenleyin. Bu konuda bir eksiğimiz kalmasın” dedi. 

BAYIR’DAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ
Toplantıda İzmir milletvekilleri adına konuşma yapan Tacettin Bayır dikkat çeken bir çıkışa imza attı. Bayır, önseçim vurgusu yaparken yerel seçimde aday belirleme yöntemlerinde yanlışlıklar yapıldığını ifade etti. Bayır, “Menemen’de yaşadıklarımız ortada. Yanlış bir yöntemle süreci idare etmeye çalışınca belediyeyi kaybettik. Urla’da durumu herkes biliyor. Torbalı’da da aynısını yaşayacaktık. Birçok yerde aday belirlemesi yapılırken bile milletvekillerine danışılmadı” dedi.

Parti yönetiminin zaman zaman İzmir örgütünün kritik süreçlerine müdahale ettiğini söyleyen Bayır, CHP İzmir İl Kongresi öncesinde Genel Başkan Danışmanı Veli Özdemir’in İzmir’e gelerek sürece müdahale etmesini örnek gösterdi. Geçmiş dönem il kongrelerini ima eden Bayır, “Bu doğru değildi” ifadelerini kullandı. Bayır ayrıca, yerel seçim öncesinde Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ismini vermeden meclis üyeleri listesinin şekillenmesi için çalışmasının da kabul edilemez olduğunu söyledi.

Toplantıda, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu ve Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar da konuşma yaptı. İki başkan da örgüt-yerel yönetimler ilişkisine vurgu yaparken parti yönetimlerine teşekkür etti.

Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş deprem nedeniyle Bayraklı’dan çok sayıda kişinin göç ettiğini, ayrıldığını söyledi. CHP üyesi yüzlerce kişinin başka ilçelere gittiğini anlatan Susmuş, Bayraklı’ya özel önem verilmesini istedi.

Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay da parti örgütlerinde uzun yıllardır görev yapan isimlerin dışlanmamasını istedi. Dışarıdan ya da partide az gözüken isimlerin makamlara aday yapılmasının emek verenlerde hayal kırıklığına neden olduğunu anlattı.

Öte yandan İl Başkan Yardımcısı Polat Manduz da konuşmasında PM Üyeleri Devrim Barış Çelik ve Rıfat Nalbantoğlu için de , “Onları da milletvekili olarak görmek istiyoruz” yorumunu yaptı. 

 
AK Parti-Büyükşehir arasında kritik zirve ... Toplantıda hangi kararlar alındı?
 
İzmir’in en uzun tüneline 25 talipli!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 20 Ağustos 2021 Cuma 09:55

önseçim herşeye rağman bu sefer uygulanmalı. ittifaklarda kontejyan ayrılır fermuar sistemi yapılır ama önseçim şart.

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 19 Ağustos 2021 Perşembe 23:25

CHP partisinde il ve ilçe kongreleri yapılırken salon dolardı taşardı,şimdi bırakın salonlar boş, üyelerin ilgisini çekmiyor,belediye başkanları yanında yakınları,geçen dönemde değişik partilerde olanlar çıkar için başkanın yanında nasıl güven duyarak bu partiye oy verecek acaba...

Yorumu oyla      5      3  
BAK BAK 19 Ağustos 2021 Perşembe 18:13

OLMAZ OLMAZ İLLADA ÖZUSLU OLMALI

Yorumu oyla      5      7  
Partili 19 Ağustos 2021 Perşembe 17:51

Sayın Salıcı ve Bayır ilk defa parti adına gerçekleri söylemiş,partinin durumunu en güzel şekilde resimini çizmişler,düşünün son yerel seçimlerde genel merkezin torpilli adamları belediye başkanı olarak atadılar,atanan başkanlar,meclis üyelerini kıdeme liyakata bakılmadan kendilerine yakın olanları meclis üyesi yaptılar,düşünün bir meclis üyesi partiye çarşamba günü üye yapıldı cuma günü seçilecek sıraya koydular üstelik bulunduğu ilçede ikamet etmiyor Kuşadasında ikamet ediyor ve oy kullanmadan meclis üyesi seçildi,ayrıca Urla belediye başkanı için ilçe örgütü ve parti üyeleri il başkanı ve genel merkeze gerekli uyarıları yaptı ne oldu?Hiç dikkate alınmadı ayrıca Menemen olayında aynı hatalar yapıldı,bu partiye gönülden bağlı olanlar partinin yol haritasından hiç memnun değil,11 büyükşehir belediyesi başkanlarını almak ile iktidar olunmuyor,ayrıca bu başkanların CHP ile bağlantısı ne kadar ilgili örnek istanbul büyükşehir belediye başkanın genel sekreteri 20 senedir iktidar partisi döneminde 12 yıl Ziraat bankası genel müdürü olarak görev yapanı atadı,Ankara büyük şehir belediye başkanın genel sekreteri eski bir mhp milletvekili olarak atandı,bu partide hiç mi? Bu görevleri yapacak CHP içinde eleman yok mu?işte bu parti bu durumda gittikçe kan kayıp ediyor CHP...

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti-Büyükşehir arasında kritik zirve ... Toplantıda hangi kararlar alındı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı ...
İYİ Parti'den rozet şov... MHP'den 'komedi tiyatrosu' salvosu!
Başta Foça MHP Meclis Üyesi ve eski CHP’li Osman Mert olmak üzere bazı ...
CHP’den İzmir’de bölge zirvesi: Hükümete yaylım ateşi!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Örgüt ...
 
AK Partili Kaya 'beceriksizlikte zirve' dedi: Kaynaklar temiz suya muhtaç!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da yaptığı ziyarette ...
AK Partili Nasır’dan Büyükşehir’e ‘Dünya Bankası’ salvosu: Kredi sözleşmesi imzalanmadı!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 30 Ekim’de meydana gelen ve İzmir’de ...
Sertel’den hükümete ‘kadercilik’ eleştirisi: Allah Türkiye’yi sevmiyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, iktidarın yangın ve sel felaketlerinin ...
 
CHP'li Bakan'dan TÜGVA tepkisi: Kamu gücü kullanıyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in bazı ilçelerine TÜGVA'ya ...
Seçim barajı yüzde 5'e düşecek mi?
AK Parti ve MHP'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı seçim yasası teklifinde ...
CHP PM Üyesi Nalbantoğlu’ndan Sertel’e ‘mülteci’ yanıtı: Konuyu yanlış anlamış!
CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva