HABERLER>POLİTİKA
12 Ağustos 2022 Cuma - 12:18

CHP’li Purçu 'iki ay daha koltuğun tadını çıkar' dedi... Rektör Hotar'dan yanıt geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’ı hedef aldı. Vekil Purçu bazı hastaların tedavisi için idare ile irtibat sağlayamadıklarını dile getirdi. Purçu ayrıca “Eğer Nükhet Hanım görevinden istifa etmiyorsa son bir kaç ay daha koltuğunun tadını çıkartsın. Halkının ve milletinin yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde kendisini görevden almayı çok iyi bilir" dedi. Hotar cephesinden ise yanıt geldi.

CHP’li Purçu  iki ay daha koltuğun tadını çıkar  dedi... Rektör Hotar dan yanıt geldi!

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu şunları söyledi:

“İzmir’in ve İzmirlinin değerlerine saygı duymadan, devletin malını kendi şahsi ganimeti gören rektör adeta CHP’lilere hastanenin kapılarını kapattı. Vatandaşın sağlık hakkına ve özgürlüğüne karşı yapılan bu kısıtlamayı kabul etmek mümkün değildir. Devlete ait olan bu hastanede her vatandaşın özgürce tedavi görme hakkı vardır. Partizanca hareket ederek hasta seçmenin, insanları ayrıştırmanın, toplumu sağlık üzerinden dahi bölmenin hiçbir faydası yoktur. İlgili başhekimliklere taleplerin reddedilmesi konusunda talimat verilmiş olması derhal dönülmesi gereken büyük bir yanlıştır. Bunun yanı sıra hiçbir sağlık bürokratının böyle bir talimatla halktan gelen talepleri geri çevirmeye hakkı yoktur. Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye’nin en değerli devlet kurumlarından biridir. Saygınlığı ise dünya çapındadır. Liyakatsız atamalarla itibarsızlaştırılan, içi boşaltılan bu değerlerimize sahip çıkmak ve kamusal düzeni bozan etkenleri ortadan kaldırmak zorundayız.

ORTADA GÖZLERİNİ KAYBETMEK ÜZERE OLAN 12 YAŞINDA KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞU VAR
Dokuz Eylül Hastanesi’nden randevu almaya çalıştık. Ailesi perişan vaziyette ve kaybedecek hiç vakit kalmamış. Şehir merkezinde de ikamet eden bir aile değil, biz sürekli halkla iç içe olduğumuz için bize hastaneden daha kolay ulaşmışlar. Bizde milletin vekili olarak görevimizi yerine getirmek adına girişimde bulunduk fakat karşılaştığımız manzara içler acısı. Bundan önce de engelli bir çocuğumuzun tedavisi için talepte bulunduk. Ona da yanıt gelmedi.  Adeta bir parti temsilcisi niteliği taşıyan Nükhet Hanımla ilgili basına demeç verdiğimiz için, yapılan usulsüzlükleri dile getirdiğimiz için bizden gelen talebe olumsuz yanıt verdiler. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Ortada gözlerini kaybetmek üzere olan 12 yaşında küçük bir kız çocuğu var.

CHP İKTİDARA GELDİĞİNDE KENDİSİNİ GÖREVDEN ALMAYI BİLİR
Kişisel çıkarlarını devlet ve halkın çıkarlarının önünde tutanlar derhal bulundukları koltukları terk etmelidirler. Eğer Nükhet Hanım görevinden istifa etmiyorsa son bir kaç ay daha koltuğunun tadını çıkartsın. Halkının ve milletinin yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde kendisini görevden almayı çok iyi bilir. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi toplumun çıkarları adına hizmet etmekten çıkmış, bazı kişi ve partilerin özel şirketi haline gelmiştir. Biz buna son vereceğiz"

REKTÖRLÜKTEN YANIT: HASTALARA RANDEVU YAKINLARIN UNVANLARINA GÖRE VERİLMEZ
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ise Purçu'nun iddialarına yanıt verdi. Yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

İzmir’in yanı sıra; Ege Bölgesi’ne hizmet sunan DEÜ Araştırma Uygulama Hastanemizde, hastaların sosyal statüsüne, siyasi tercihlerine, kişisel isteklerine ya da akrabalık ilişkilerine bakılmamaktadır. Hastanemiz ve sağlık çalışanlarımız için önemli olan, şifa arayan herkesin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamaktır. Kurumumuzdaki bütün iş ve işlemler de, ulusal ve uluslararası tıp biliminin öngördüğü şekilde ve belirli kurallara göre yürütülmektedir. Bu noktada; hastalığın tanı, teşhis ve tedavi süreçlerine ise sadece hekimlerimiz karar vermektedir. Dolayısıyla hastanın aciliyeti, önceliği ve hastalığın seyri hakkındaki durumu değerlendirmek, hasta-hekim ilişkisi dışında doğru değildir. Adı geçen vekil, hem bu gerçeği görmezden gelmekte hem de 12 yaşında kız çocuğuna randevu verilmediğini belirterek; bunu siyasete/particiliğe bağlamak gibi akıl almaz bir iddiada bulunmaktadır.

Vekil, yakın zamanda öz yeğeni (Y.P.) için konumunu da kullanarak ayrıcalık yapılmasını talep etmektedir. Yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasını isteyen hastalara her zaman yardımcı olan Rektörlüğümüz ve Hastane Başhekimliğimiz, insan sağlığı konusunda zaten hiçbir ayrım gözetmemektedir. Buna rağmen adı geçen vekil, özel gereksinimi olan bireylere ve çocuklara, hastanemizde önem verilmediğini ima etmektedir. Bu son derece yakışıksız, çirkin ve amacını aşan bir beyandır. Şu bilinmelidir ki; hastalara randevu, yakınlarının unvanına veya titrine göre verilmemektedir. Yüksek standartlarda kamu hizmeti sunan ve yoğun talep gören hastanemizdeki randevular belirli bir plan dâhilinde oluşturulmaktadır. Bu süreçte hiç kimsenin mağdur edilmesi de söz konusu değildir.

Adı geçen vekilin diğer iddia ve hedeflerinin ciddiye alınacak tarafı bulunmadığından, tarafımızca cevap verilmeye değer görülmemektedir. Kendisine İzmir’in gerçek sorunlarına çözüm bulmasını tavsiye ediyor; hastalara şifa, hasta yakınlarına kolaylık diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 
Tarımsal destek ödemeleri yatıyor!
 
Alkol uyarısı yapan esnafı öldürdü
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tahsin 12 Ağustos 2022 Cuma 21:14

nükhet hanım, torpili olan kolaylıkla randevu alabiliyor, böyle birşey yok derseniz ya yalan söylediğiniz için gözden düşersiniz ya da hiçbirseyden haberi olmayan rektör olarak gözden düşersiniz. Bir Arkadaş Ameliyat sonrası 6 kişilik odaya alınmıştı ve odada kadın erkek karışık yatırılıyordu şoke olmuştuk izmirin göbeğinde dokuz eylü,l üniversitesin hastanesinde, haberiniz yoksa koltuğu bırakınız, sayın pyrçu, siz de milletvekiline ulaşana torpil koyarak size ulaşamayanları nasıl düşünmeden torpil yaparsınız? Torpil zihniyetinin devamına olanak verdiğiniz için siz de lütfen milletvekilliği görevini bırakınız

Yorumu oyla      4      4  
Savaşçı 12 Ağustos 2022 Cuma 17:11

Purçu erken seçim olacak ya. Bu yüzden iyilik melwği oldu. Daha önce hasta çocuklar olmadı mı... Allah yukarda. Madem çocuklara önem veriyorsunuz izmir bel. Mobinglerle emekçiler emekli edilirken o emekçiler maddi geçim stresine atılırken o emekçilerin çocukları 1 çukulataya muhtaç kalmadılar mı. Purçu bir daha vekil olsun. Onun derdinde

Yorumu oyla      6      3  
Vatandaş 12 Ağustos 2022 Cuma 15:48

Gözünü kaydebedecek kız tabiki üzülürüz fakat hizmet bekleyen o kadar insan randevu alabilmek için uğraşıp belki de sağlıklarından olurken, size ulaşan herkesin hizmet almasını beklemekte bencillik. Milletvekili tanıdığı olmayan ölsün mü? Kızıyorsunuz ama sizin izlediğiniz yol da doğru değil maalesef. Ülke zaten torpiller yüzünden bozulmadı mı? Hala mı devam edecek bu düzen.

Yorumu oyla      4      3  
private35 12 Ağustos 2022 Cuma 15:21

şimdi kuyruk yok mu? İzmir li arkadaş. ne değişti. paran varsa hizmet alırsın yoksa sıkıntılar devam ediyor. bir emar bir röntgen 1300 tl. devlette kaç ay sonra randevu veriliyor. eğitime hiç girmiyorum.her yer özel okul. yeni devlet okulu açılmıyor artık.

Yorumu oyla      2      5  
bekir 12 Ağustos 2022 Cuma 13:53

gişt artık hotar git sen de git purçu git, yeniler gelsinler, hotar da hastanesine baksın yerelrde sürünüyor hizmet yok gibi birsey

Yorumu oyla      5      3  
Dokuz eylul 12 Ağustos 2022 Cuma 13:39

Sen daha çooooook beklersin Nükhet Otel hocamız ve başkanımız 9 Eylül Üniversitesi''ne yeni rektör atandı isteseniz de istemeseniz de 4 yıl bu görevde kalacak Siz de buna alışacaksınız

Yorumu oyla      4      5  
İZMİRLİ 12 Ağustos 2022 Cuma 13:02

Özcan purcu senin eleştiri yapmadan önce ilk önce senin partin genel müdürü görevliyken insanlar hastanede tedavi edilmeyi bırak önünden bile geçemiyordu satılan stendt fiyatlarını verilmeyen ilaçlar sabaha kadar hastane kuyruklarını bu Aziz millet unutmadı ve unutmayacak ...

Yorumu oyla      11      12  
T.C. Vatandaşı 12 Ağustos 2022 Cuma 12:52

Üniversitelere atamaları, partilerin ilçe başkanını belirleme mantığı ile yaparsanız...

Yorumu oyla      9      5  
Vatandaş 12 Ağustos 2022 Cuma 12:46

Sayın Purçu rektör de gidecek siz de gideceksiniz,artık kontenjan milletvekili devri bitti,iki dönem yeter artık,en büyük eseriniz SELÇUK Belevi Cibe mevkinde kurduğunuz kültür köyü halka hizmette sınır yok olarak hizmetleri verecektir,verimli ovayı mahvetiniz vebali olacaktır...

Yorumu oyla      21      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomik kriz faturaları vurdu... İzmir'de ne kadar evin elektriği kesildi?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan ...
AK Partili Sürekli'den Soyer'e: Mazeret üretme, adres şaşırtma!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Karınca modeli’ saha çalışması ...
Beştepe'de güvenlik zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde İçişleri Bakanı ...
 
Bakan Koca'dan dikkat çeken mesaj: Az kaldı
Sağlık personelinin merakla beklediği özlük haklarına ilişkin bir paylaşımda ...
İl toplantısı sona erdi... Neler konuşuldu?
Haftalık olağan il yönetimi toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk ...
Bakan Çavuşoğlu'dan kritik açıklamalar
13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla bir basın toplantısı ...
 
AK Parti Menemen'den yol tepkisi!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen'deki yol çalışmaları ...
AK Partili Kırkpınar Tire'de vatandaşlarla buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
Dizi seti değil çile... CHP'li Beko'dan TRT'ye tepki!
Kara Tahta adlı dizi başta olmak üzere TRT bünyesinde yer alan birçok ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva