HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2022 Perşembe - 10:13

CHP'li Polat'tan 'Keskinoğlu' sorusu: Kamu zararı var mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, çok uzun yıllardır özellikle tavuk ve yumurta ürünleriyle bilinen Keskinoğlu Şirketi’nin alım satım serüvenini Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Mehmet MUŞ tarafından yanıtlanmak üzere önergeler veren Polat, konkordato ilanından sonra kamu bankalarına devredilen şirket hisselerinin daha sonra özel bir şirket tarafından aldığını, süreç boyunca kamu zararı olup olmadığını sordu.

CHP li Polat tan  Keskinoğlu  sorusu: Kamu zararı var mı?

Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşletmeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin halk tarafından çok uzun yıllardır özellikle tavuk ve yumurta ürünleriyle tercih edildiğini vurgulayan Polat, “Şirket, 2018 yılında konkordato başvurusu yapmış sonrasında şirketin hisseleri Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank’a yani kamu bankalarına devredilmişti. Hisse devrine ilişkin kararın tescili Ticaret Sicil Gazetesi’nde de yayımlanmıştı. Daha sonra bir özel şirketin hisselerin bir kısmını devraldığı bilgisi kamuoyuna yansıdı. Ancak Keskinoğlu firmasının hisselerinin ne kadarının kamu bankalarına devredildiği, bankaların bu hisseleri ne kadar bedelle devraldığı, söz konusu şirketin borcunun ne kadarının kamu bankalarınca ödendiği bilgisi kamuoyu ile paylaşılmadı. Burada bir kamu zararı olup olmadığı önemli” dedi.

DEDİKODU ÇOK İDDİALAR ÖNEMLİ
Sürecin başında Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keskinoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Akhisar mitinginde korumalardan sıyrılarak bir kağıt verdiğini, bunun da kameralara yansıdığını hatırlatan Polat, “Kamu bankalarına ait hisselerin özel şirkete devri sırasında nasıl bir yol izlendiği de bilinmiyor. Ne tür bir ihale yapıldı, ihaleye başka hangi firmalar davet edildi, hiçbirisi bilinmiyor. Zaten kamu bankalarına devredilmeyen hisseler için, bu hisselerin sahipleriyle kamu bankaları arasında hisselerin tasarrufuyla ilgili olarak özel bir sözleşme bulunduğu iddiası kulaktan kulağa dolaşıyordu, şimdi de şeffaf yürütülmeyen süreç sebebiyle bir de hisselerin kamu bankalarından özel şirkete devri öncesinde şirkete ait üretim tesisleri ya da teknik ekipmanların yok pahasına satıldığı iddiaları konuşuluyor. Bunlara açıklık getirilmeli, bunlar çok önemli iddialar. Kamu bankaları böyle dedikodular içerisinde yer almamalı” diye konuştu.

YANDAŞA PEŞKEŞ Mİ VAR?
Polat ayrıca, “Süreç sonunda hisseleri devralan özel şirket;Tiryaki Holding ve Matlı Holding ortaklığında kurulan Tima Yem ve Gıda Tic. Anonim Şirketi. Matlı Holding malum Ak Parti eski Bursa Milletvekili ve MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) üyesi Önder Matlı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı’ya ait. Tiryaki Holding ise iktidara yakınlığıyla da bilinenGaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve ailesinin. Büyük firmalar, önemli iş insanları… Elbette yatırım yapmaları, ticaretin içinde olmaları kadar doğal bir şey yok ancak söz konusu hisselerin kamu bankalarından devri konusundaki şeffaf olmayan süreç ve Keskinoğlu firmasına ait varlıkların yok pahasına elden çıkarıldığı iddiaları yine iktidara yakın insanların kamu bankalarından sessiz sedasız kazanım elde ettiğine işaret ediyor. Kamuoyu mutlaka aydınlatılmalı!” diye sözlerini tamamladı.

 
Çocukların 'oyun' tartışması vahşetle bitti!
 
Bergama'dan SMA hastası Kaan için turnuva
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan flaş iddia: İzmir'de yoğun bakımlarda yer kalmadı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de yoğun bakım servislerinin ...
Kemal ANADOL yazdı... Bu devlet kimin devleti?
Kemal ANADOL yazdı... Bu devlet kimin devleti?
Mehmet KARABEL yazdı... Vekil de şikayetçi olursa!
Mehmet KARABEL yazdı... Vekil de şikayetçi olursa!
 
Kılıçdaroğlu: Tek imzayla 6 milyar lira peşkeş çekildi!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda "Tek ...
Meral Akşener koronavirüse yakalandı!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Yaptırdığım Kovid testim pozitif çıktı. ...
Memleket Partisi'nden Şükürer ve Soyer'e tepki
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 'Bu kente en büyük ihanet ...
 
Ömer Çelik'ten İBB'ye kar tepkisi
AK Parti Sözcüsü Çelik, kar yağışı nedeniyle oluşan mağduriyetler üzerinden ...
Soyer 'sitem' etmişti, AK Partili Kırkpınar sordu: Siz dava açanı çağırır mısınız?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Ankara çıkarması' sitemi ...
CHP'li Bayır 'Beko' mağduru!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, annesinin BEKO çamaşır makinesi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva