HABERLER>POLİTİKA
26 Haziran 2019 Çarşamba - 13:37

CHP'li Polat'tan Başkan Acar'a sert tepki: Partizanlık yapma, halka hizmet et!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aliağa Belediyesi’nde yaşanan işçi kıyımlarını değerlendirdi. İşçilerden çok sayıda şikayet telefonu alan Polat, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı sert sözlerle eleştirdi. Polat, Belediye başkanlarının görevi kendi siyasi görüşünde olmayanı dışlamak değil halka hizmet etmektir. Partizanlık yaparak insanları sınıflandırma dönemi artık bitmiştir. Halk hizmet beklerken ne yazık ki belediye başkanı, belediye bünyesinde çalışan işçi ve memurları fişlemekle meşgul" dedi.

CHP li Polat tan Başkan Acar a sert tepki: Partizanlık yapma, halka hizmet et!

Polat yaptığı açıklamada, “Belediye başkanlarının görevi kendi siyasi görüşünde olmayanı dışlamak değil halka hizmet etmektir. Partizanlık yaparak insanları sınıflandırma dönemi artık bitmiştir. Halk hizmet beklerken ne yazık ki belediye başkanı, belediye bünyesinde çalışan işçi ve memurları fişlemekle meşgul!‘Belediye de kadro yok’ denilerek işçileri işten çıkarıp, memurları da geçici görevlendirme ile başka illere süren bu anlayış, tam anlamıyla bir yıldırma politikasıdır. Öte yandan, kendinden olmayan işçi ve memurlara bu acımasız kıyımı gerçekleştiren Belediyenin, başka illerden memur alımlarına devam ettiği gelen telefon ve mesajlarla tarafıma ulaştırılmıştır. Aliağa Belediyesi’nin yaptığı bu kıyım düpedüz yandaşlarına kadro tahsis etmek adına; evlerine ekmek götürmek amacıyla emeği ve alın teri ile yıllardır çalışan bu işçilere kesilen cezadır” dedi.

Polat, “Aldığım birçok mail ve mesajda bu iddiaları kanıtlayan belge de mevcuttur. Halk belediyeden hizmet beklerken, belediye kendi içinde bir siyasi kadrolaşmaya gitmekte ve ciddi mağduriyetlere sebebiyet vermektedir” diye açıklamalarda bulundu.

“HALKA DEĞİL RANTA HİZMET!”

Polat, açıklamasının devamında kibir, kin ve ayrıştırıcı politikaları artık bu ülkenin kaldırmadığını kaydederken, “Toplumumuz ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dilden ve uygulamalardan çok sıkıldı. Yerel yönetimlerin en önemli organı olan belediyelerin işi,  işçi kıyımları, mobbing, ayrıştırıcı ve nefret söylemleri ile işçileri işten çıkarıp, memurları istifaya zorlamak değil; sosyal politikalar, sosyal hizmet ve istihdamı ön planda tutarak vatandaşa doğru ve dürüst bir şekilde hizmet etmek olmalıdır” diye ifade etti.

“İŞÇİYE PARA YOK, YANDAŞA PARA ÇOK!”

Aileleriyle birlikte 39 gündür eylemde olan işçilerle görüşen Polat, işçi taleplerinin kazanılmış haklarının iadesini istediklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Çoğu işçi tek maaşla ev geçindirmeye çalışıyor. Bebek bezi alacak parası olmayan bu işçiler elektrik ve su faturalarını da ödemediklerinden yakınırken; normalde ayın 22’sinde aldıkları maaşlarının ödenmediğini belirtti. Kadrolu işçilerin içerde kalan paralarını üç ay içinde alacaklarını öğrendik. Biliyoruz ki bunlar işçileri oyalamaya yönelik sözler. Herhangi bir mahkememe yoluna gidilmemesi için alacakları parayla tehdit ediliyorlar. Belediye kasasında para olmamasını belirterek işçiye alacağını vermeyen belediye yandaşlarını belediye kadrolarına almaya devam ediyor. Aliağa Belediyesi’nde işçiye para yok, yandaşa para çok! Bu konunun takipçisi olacağımı, işçilerimizin ve memurlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağımı, bu çirkin olayların yaşanmaması için gerek İzmir’de gerek TBMM çatısı altında mücadele edeceğimi bilmenizi isterim. Haktan, hukuktan ve adaletten yana bir tutum sergileyene kadar Aliağa Belediye’sinin karşısındayım” dedi.

 
Sürücülere yine kötü haber: Zam yolda!
 
İmamoğlu: Devir-teslim töreni yarın yapılacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hak, hukuk , adalet 26 Haziran 2019 Çarşamba 14:14

CHP İzmir milletvekili sayın Mahir Polat İzmir’de Toplu ulaşımda İzmir’in 11 merkez ilçesinde sınırsız 90 dk aktarma hakkı uygulaması devam ederken , 19 çevre ilçenin aktarma haklarının 10.02.2016 tarihinde İzmir BB meclisinde iptal edilirken sizler neredeydiniz . CHP genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünü boşuna mı yaptı . İzmir’de Toplu ulaşımın sınırsız 90 dk aktarma hakkı uygulamasında merkez ilçeler , çevre ilçelet ayrımcılığı hala devam ediyor . Hak, hukuk , adalet nerede ?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Bize göre İstanbul ehline emanet edilmemiştir
MHP lideri Bahçeli, ''Hiç kimse samanlıkta iğne aramasın, orasını burasını ...
İzmir vekili Binali Yıldırım: Asli işimize döndük!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden AK Parti İzmir ...
CHP’nin en genç yöneticisi mezun oldu
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nda görev yapan genç siyasetçi Hande Deniz ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ya yeni bir hal ya da ‘izmihal’
Mehmet KARABEL yazdı... Ya yeni bir hal ya da ‘izmihal’
'Milletin verdiği mesaj partimiz tarafından ele alınacak'
AK Parti Sözcüsü Çelik, "Milletimizin verdiği mesaj, partimiz tarafından ...
Bağımsız aday seçimlerin yenilenmesini istedi!
23 Haziran'da yenilenen İBB Başkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak ...
 
Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, kendisi ve ...
Onay geldi: 130 bin askere erken tezkere
Yeni askerlik yasası ile ilgili 65 maddelik düzenleme 335 oyla TBMM Genel ...
Mazbata açıklaması: Yarın olur diye ümidimiz var
Resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı seçilen İmamoğlu, mazbata süreci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva