HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2020 Cuma - 15:35

CHP'li Polat’tan AK Partili Kaya için flaş iddia: Yapılacak konutların çekilişini bile yapmış!

Karabağlar’daki Demokrasi Üniversitesi kampüs alanı için CHP’li Belediye Başkanı Selvitopu ile AK Partili Vekil Kaya’yı karşı karşıya getiren süreçte flaş bir gelişme yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Polat ortaya flaş bir iddia atarak, “Atilla Kaya’nın içinde bulunduğu arkadaşlarla oradaki alanda yapılacak konutlarla ilgili çekiliş yaptıkları bile söyleniyor. Bırakın müteahhide vermeyi… Yapılacak evlerin dağıtımını bile gerçekleştirdikleri söyleniyor. Böyle bir ülke var mı? Orayı mış gibi bir üniversite değil üniversite yaparak kazandıralım” dedi.

CHP li Polat’tan AK Partili Kaya için flaş iddia: Yapılacak konutların çekilişini bile yapmış!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı’na katıldı. Aslı Eren ve Mehmet İşler’in sorularını yanıtlayan Vekil Polat gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Son günlerde şehit haberlerinin çoğalması, Suriye’de yürütülen operasyonlar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vekiller arasında çıkan kavga konularında düşüncelerini paylaşan Polat ayrıca İzmir yerelinde de açıklama yaptı.

Polat partisinin 28-29 Mart’ta gerçekleştireceği 37’nci olağan kurultaya dair de önemli çıkışlara imza attı. Polat yer yer AK Parti’nin İzmir’de yürüttüğü muhalefet çizgisini eleştirdi.

DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS ALANI PROGRAMDA GÜNDEME GELDİ
Karabağlar’da yer alan Demokrasi Üniversitesi kampüsü için yaşanan tartışmaya değinen Polat açıklamalarda bulundu. Uzundere TOKİ konutlarının arka kısmında mülkiyeti hazineye ait 80 hektarlık arazide planlama yapılmıştı. Onaylanan imar planının 38 hektarlık kısmı üniversite alanı olarak ilan edilirken geriye kalan alanda toplu konut inşaat alanı yapılacağı belirtilmişti. Karabağlar Belediyesi, üniversite alanına konut yapılmasına karşı çıkarak plana dava açtı. Bilirkişi raporlarının ardından mahkeme, planla ilgili iptal kararı vermişti. Karar sonrasında AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Karabağlar Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Muhittin Selvitopu’nu dava açmasından dolayı hedef almıştı. CHP’li Polat da ortaya AK Partili Vekil Atilla Kaya’yla ilgili flaş bir iddia attı.

FLAŞ İDDİA: KAYA ALANA YAPILACAK KONUTLARIN ÇEKİLİŞİNİ BİLE YAPMIŞ!
Polat, “Biz maalesef bu iktidarla birlikte bazı şeyleri mış gibi yaşıyoruz. Üniversite kuruyoruz, üniversiteymiş gibi yapıyoruz. Alanın bir bölümünü üniversiteye bir bölümünü konuta ayırıyoruz. Böyle bir şey var mı? Bir ODTÜ’nün bir Ege Üniversitesi’nin kampüsüyle kıyaslayın bakalım! Oranın tamamının bilime ayrılması gerekiyor. Muhittin Başkanın da itirazı buna zaten. Atilla Kaya’nın içinde bulunduğu arkadaşlarla oradaki alanda yapılacak konutlarla ilgili çekiliş yaptıkları bile söyleniyor. Bırakın müteahhide vermeyi… Yapılacak evlerin dağıtımını bile gerçekleştirdikleri söyleniyor. Böyle bir ülke var mı? Orayı mış gibi bir üniversite değil üniversite yaparak kazandıralım. Gerçekten üniversite ve kampüs kurun” diye konuştu.

ŞEHİTLER GELDİĞİ GÜNDEN BERİ GECELERİ UYUYAMIYORUM
İdlib’ten ardı ardına gelen şehit haberlerine değinen Polat, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alması üzerine açıklama yaptı. Ayrıca CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un Erdoğan için yaptığı açıklama sonrasında mecliste çıkan kavgaya ilişkin de konuşan Polat, “Suriye olaylarından, 33 şehit verildiği günden bugüne kadar mutsuzum, geceler boyu uyuyamıyorum. Bizim çocuklarımız orada niye şehit edildi? Tüm CHP’lilerin kafasında bu sorular ve üzüntüler var. Ülkemizdeki demokrasinin geldiği durumu biliyorsunuz. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsız bir cumhurbaşkanı olmadığına inanıyoruz. Genel başkan olarak bizim genel başkanımıza gayri ahlaki sözler sarf ettiğini düşünüyoruz. Biz onu AK Parti genel başkanı olarak söylediği sözler olarak alıyoruz. O hafta hangi grup başkan vekilimiz görevliyse o açıklama yapar. Engin Özkoç da siyasi nezakete uymayanlar laflara cevap vermiştir” dedi.

LİNÇ HAZIRLIĞI VARDI
Polat sözlerini sürdürdü ve “Mecliste bir gerginlik olacağını seziyorduk. AK Parti grubu hazırlanmıştı ve linç hazırlığı vardı. Oturumlara gelmeyen vekiller tam kadro meclisteydiler. Olayları sakinleştirmek için görevli olan TBMM başkan vekili hiçbir şey söylemeden çıktı gitti. Engin Özkoç kürsüye geldiğinde ‘hepinizi saygıyla selamlıyorum’ dediği anda ‘senin selamını istemiyoruz’ diye bağırdılar. Engin Bey’e saldırdılar ve sonrasında ortalık savaş alanına döndü. Müthiş bir arbede yaşandı. Masaların üzerinde bir tane CHP’li çıktığın görmezsiniz. Masaların üzerinden bize atladılar. Benim en çok garibime giden şey; gazi meclisinde, ülkenin dar boğazdan geçtiği sırada kendi yaptıklarını görmeyip bir güruha dönüşen vekillerle çalışıyor olmamızdı. Alpay Özalan diye bir vekil var. O da olayın içinde, provokasyon yapanlardan” açıklamasını yaptı.

GÜNDEMDE KALMAK İÇİN ADAY ÇIKANLAR OLABİLİR!
Polat kurultaya ilişkin düşüncelerini aktarırken, “Partide en uzun yaptığım görev YDK üyeliğidir. 5 yıldır görevdeyim. Genel başkanımız Adalet Yürüyüşünden bu yana partililerimizin ve ülkemizin vicdanında inanılmaz bir yere sahip. Türkiye’de son yıllarda demokrasi adına atılan adımların altında genel başkanımızın imzasını görürsünüz. İYİ Parti’nin seçime girmesi, demokrasiye kurulan tuzağın engellenmesi, yerel seçimlerin başarısı ortada. Genel başkanın Türkiye’de ivme yakaladığını görüyoruz. Partimiz içinde de tartışmasız bir kabul var. Arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanarak aday olabilir. Kimisi gündemde kalmak için çıkabilir. Ama genel başkanı zorlayabileceklerine inanmıyorum. Çıkmış olmaları parti içi demokrasi açısından önemlidir. Fakat genel başkanın partideki kabulünü sarsacak bir durum olmaz” dedi.

İNCE ADAY OLMAZ, YETER ARTIK!
Muharrem İnce’nin aday olma ihtimali üzerine de konuşan Polat, “Muharrem İnce’nin aday olacağını düşünmüyorum. Yeter artık! Partiyi bu kadar aşağıya çekmeye gerek yok. Arkadaşlarımız belli manifestolarla ortaya çıkar ama partiyi içerden yıpratacak çağımız geçti. Artık partiyi güçlendirme dönemi yaşıyoruz. CHP’liler hata yapmadığı sürece CHP iktidarının cumhuriyetin yüzüncü yılında Türkiye’yi tekrar yeniden kuruluşa götüreceğine inanıyorum. Bu kurultaya bu inançla bakıyorum. Genel başkan yarışması ve ciddi bir muhalefet olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

PM İÇİN HER CHP’Lİ HAYAL KURAR AMA OLMAZSA OLMAZIM DEĞİL, HIRSIM YOK!
‘PM için aday olacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Polat, “CHP’de siyaset yapan herkes bir gün o PM’de olmak için hayal kurar. Orası politika üretim merkezidir. Benim bir gün orada olma hayalimin olması inkar edilecek bir durum değil. Fakat bununla ilgili bir çalışma içinde değilim. 5 yıldır genel merkezin koridorlarında emek veriyorum. Oranın bir kültürü ve ahlakı var. Genel başkanımız isterse orada yer alırız. Genel başkanın ‘dur’ dediği noktada bir hamle yapmamız söz konusu dahi olamaz. Her CHP’li için öyle bir hayal ve hedef vardır. Benim de vardır ama olmazsa olmazım değildir. İzmir’den de isteyen arkadaşlarımız oraya yakışan kişilerdir. Ben olmasam da orada arkadaşlarımız olacak. Benim vizyonuma ve bakış açıma partimin ihtiyacı varsa ben orada olacağım, yoksa olmayacağım. Biz genel başkanın kafasındaki profile uygunsak biz oluruz değilsek orada arkadaşlarımız olur. Hırsım yok” dedi.  

BEN BİLE SON ANDA İŞARETLEDİM!
Geçtiğimiz 8 Şubat’ta gerçekleşen il kongresinde ortaya çıkan tabloya değinen Polat, “Yarışmacı salonlarda heyecan olur, tartışma, gerilim, yüksek ses olur. Ama uzlaşmacı salonda zaten uzlaşı olmuş, insanlar oraya tanıklık etmeye gelir. Ciddi bir katılım vardı. Bir kucaklaşma oldu. Deniz Bey’in az oy alması tartışıldı. Herkes anahtar listeden işaretleme yaparken yukarıdan ismin unutulmuş olması çok yüksek. Ben bile son anda fark ettim, aklıma geldi. Pusulayı katlarken son anda işaretledim. Kurultayı yürüten arkadaşların hatası bu! Önceki dönemlerde anons ve hatırlatma yapılırdı. Bu yapılmadı. Orayı yöneten arkadaşlarımın hatasıydı” açıklamasını yaptı.

NAİF BİR İL BAŞKANI NAİF BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAR
Polat ayrıca, “Gelinen noktaya bakarsanız naif bir il başkanımız naif bir büyükşehir belediye başkanımız var. Aynı bakış açısıyla yeni süreci götürürsek daha fazla milletvekili çıkarırız ve alamadığımız ilçeleri alırız” dedi.

YENİ YAPI VE SÜREÇ İÇİN NET MESAJ: BİRLİKTE ÇALIŞMANIN TEMELLERİ BU KONGREDE ATILDI!
İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in uzlaşı içinde çalışacağını, “Yapay karşı karşıya gelişler olabilir. Dışarıdan göründüğü gibi değil. İçeriden çok daha fazla uzlaşı ile yeni dönemde birlikte çalışmanın temelleri bu kongrede atılmıştır” sözleriyle açıklayan Polat 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kentte oluşan yeni yapıya ilişkin de, “İzmir’de yeni arkadaşlarımız eski arkadaşlarımızdan aldığı bayrağı yukarı doğru taşıyor. Yerel yöneticilerimiz kentin refahı ve kültürüne dokunuyorlar. Aldıkları çıtayı yukarı taşıyor. Bu anlamda çok mutluyum” ifadelerini kullandı.  

ZAMAN ZAMAN AK PARTİLİ YÖNETİCİLER İZMİR KÜLTÜRÜNE UYMUYOR!
“Bu kentin demokrasi ve hoşgörü kenti olduğunu biliyorum” diyen Polat, AK Parti’nin İzmir’de yürüttüğü muhalefete de eleştiriler getirdi. Polat, “ Zaman zaman AK Partili yöneticilerin de bu kentin kültürüne uymadıkların gözlemliyorum. Bir milletvekilinin çıkıp bir belediye başkanına ‘kına yak’ demesinin bu kentin edep anlayışının dışında olduğuna inanıyorum. Aynı milletvekilinin çöpü bir değer haline getirmeye çalışan Tunç Soyer’e ve Menderes Belediye Başkanına karşı çıkışını da yadırgıyorum. Bu kent örnek bir kent” dedi.

HAMZA DAĞ SUSSAYDI DAHA İYİYDİ
Polat, “Bu kentin dokusunu bozmaya yönelik çıkışlarla zaman zaman karşılaşıyoruz. Bu dönem daha fazla... Geçmiş dönemde karşılaşmadıklarımızla karşılaşıyoruz. Bu dönem daha sertler. Engin Özkoç olayından sonra Hamza Dağ sussaydı daha iyiydi” diye konuştu.  

YAŞAR KIRKPINAR’A NASIL VURAYIM? EDNAN ARSLAN BİR TANE VURSA ALPAY’I İNDİRİR!
Polat ayrıca TBMM’deki kavgadan örnekler sunarken,“Bir milletvekilinin bir milletvekiline vurması kadar kötü bir şey yok. İnsani olarak savunulacak hiçbir tarafı yok. Ben İzmir vekiliyim, kafa göz dalacak biriyim. Ama ben Yaşar Kırkpınar’a nasıl vurayım? Uçakta beraber gidiyoruz, geliyoruz. Alpay Özalan’ın yaptığı doğru mu? Bu kente haksızlık ediyorlar. Necip Bey var mesela, beyefendi timsali bir arkadaşımız. Atilla Kaya’nın ağzından çıkanları ben duydum. Alpay’ın ağzından çıkanları ben duydum. Ednan Arslan güçlü, kuvvetli bir arkadaşımız, bir tane vursa Alpay’ı indirebilecek bir arkadaşımız, ‘Alpay ne yapıyorsun?’ diye uyardı” dedi.  

 
AK Parti İzmir’de 5 başkan belli oldu!
 
Yalova'nın yeni belediye başkanı belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 6 Mart 2020 Cuma 17:09

dag basina universite kurmanin mantigi nedir? yer mi kalmadi

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de 5 başkan belli oldu!
Genel merkez Buca, Güzelbahçe, Selçuk, Kemalpaşa ve Torbalı’da görev yapacak ...
Erdoğan'dan İdlib'teki ateşkes sonrası ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Moskova ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere ...
Lider’den vekillere görev: İzmir’den kimler/nerede çalışacak?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine 24 ilde çalışma ...
 
Cumhur BULUT yazdı... CHP’liler futboldan anlar mı?
Cumhur BULUT yazdı... CHP’liler futboldan anlar mı?
CHP'li Bakan skandal iddiayı meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, dün basına yansıyan Dünya Şampiyonu ...
Kritik zirvede karar: İdlib'te ateşkes ilan edildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin, Moskova'da bir araya geldi. ...
 
CHP'li Engin Özkoç'a yumruk atmıştı! AK Partili vekilin eli kırıldı
Meclis'te dün yaşanan kavgada CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a yumruk ...
CHP İzmir’de genel başkanlık için ikinci aday da yola çıktı!
Ayten Gülsever’in ardından kadın kolları genel başkanlığına adaylığını ...
AK Partili Sürekli’den CHP’li Özkoç’a tepki: Düşmanın ekmeğine yağ sürüyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; CHP Grup Başkan Vekili Engin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva