HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2023 Pazartesi - 09:50

CHP’li Özkara’dan CHP’li eski başkana için ‘rüşvet’ iddiası!

Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grubu, bu kez de partisinden 2 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Halil İbrahim Şenol’un rüşvet aldığı iddiası ile sarsıldı. Mecliste yaşanan tartışmada CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Özkara’nın "Sen Halil İbrahim Şenol zamanındaki rüşvetleri konuş" sözü kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

CHP’li Özkara’dan CHP’li eski başkana için ‘rüşvet’ iddiası!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti içi yaşanan  tartışmalar ile gündemdeki yerini koruyan Gaziemir Belediye Meclisi’nde bu kez de ‘yolsuzluk’ sözleri kamuoyunu karıştırmış durumda.

AK Parti ve CHP arasında yaşanan tartışmaların yanı sıra son dönemlerde sık sık Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ile CHP’li meclis üyeleri arasında yaşanan atışmalar meclise damga vurmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa eden sonrasında ise parti tarafından ihraç edilen Çağlarsu’nun sözleri CHP sıralarından sık sık tepkiyle karşılanırken, Mayıs ayı olağan meclisinin ilk oturumu da dikkat çeken bir diyaloga sahne oldu.

ÇAĞLARSU TİP’E OY İSTEYİNCE…
Meclis oturumunda 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Milletvekilliği seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’ne oy istemesi sonrası CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Özkara’dan skandal bir söylemde bulundu. “ …Başta maden faciası olmak üzere yitirdiğimiz 35 bin işçinin, yitirdiğimiz tüm canla hem özgürlüğü hem de yaşamına kastettiğiniz canlar için tarikatların ve cemaatlerin karanlığına kurl edilen gençlerimiz, tutsak edilen arkadaşlarımız için özgürlüklerimiz ve emeğimiz için 1 oy Kemal' oy Türkiye İşçi Partisine diyorum” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’Lİ BAŞKAN YOLSUZLUK MU YAPTI?
İfadeleri kullanması sonrası tepki gösteren Özkara, “Hani bağımsızdın?” diye sorması sonrası dikkat çeken diyaloglar yaşandı. Çağlarsu’nun kendisine yönelik gelen tepki sonrası ‘torpil’ iddialarını ortaya atması ile birlikte Özkara  CHP’den Gaziemir’de 2009-2014 ve 2014-2019 olmak üzere 2 dönem belediye başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol’a yönelik ‘yolsuzluk’ iddiasını ortaya attı.

Özkara’nın sözleri meclis tutanaklarında da yer alırken, geçtiğimiz meclis oylatılan ‘meclis tutanakları’na itiraz gelmemesi ile birlikte Özkara sözlerinin arkasında durmuş oldu.

AK PARTİLİ İNAN’DAN TEPKİ
AK Parti Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Atmaca CHP’yi göreve davet ederken şu ifadeleri kullandı; 

“2019 yılı Mart Ayı'nda yapılan yerel seçimden bugüne kadar Gaziemir Chp Meclis Grubu'nda sular hiç durulmadı. Belediye Başkanı Halil Arda, aday adaylığı sürecinde diğer aday adayları hakkında yazdığı iddia edilen mektupla gündeme gelmişti. Seçim sonrasında ilçe kongresinde Chp'li meclis Üyesi Levent Çağlarsu hakkında "benden çiçek ihalesi istedi" demiş, Chp İlçe Başkanı Kasım Özkan hakkında ise yerel basında yer alan açıklamalarında "atık toplama işini eski meclis üyesine vermemi istedi." demişti

En son skandal ifadeler Chp'li IZBB meclis üyesi İbrahim Özkara'ya ait. 02.05.2023 tarihli Gaziemir Belediye Meclis birleşiminde hatip olarak konuşmasını sürdüren bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu'nun sözünü kesen Özkara, önceki iki dönem Chp Gaziemir Belediye Başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol hakkında, tutanaklara geçen şu ifadeleri kullandı; "Sen Halil İbrahim ŞENOL zamanındaki rüşvetleri konuş."

Özkara Halil Arda'nın en sadık destekçilerinden biri olup, kendi aile mensuplarını ve yakınlarını İZBB ve diğer Chp'li belediyelerde işe yerleştirdiği biliniyor. İbrahim Özkara bu ifadeleri kullandığına göre, kendisi de Chp'li olarak önceki dönemde yaşananları yakınen takip ettiğini ve ilişki ağını bildiğini düşünüyoruz. Yerel seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde, yaşanan skandallar ve soruşturmalarla, Cumhurbaşkanına hakaret sebebiyle aldığı cezadan dolayı Halil Arda'nın adaylığına genel merkez düzeyinde sıcak bakılmadığı, Chp'li muhalif meclis üyeleri içerisinden bir kişinin öne çıktığı gelen kulis bilgileri arasında yer aliyor.

Özkara bu çıkışıyla Arda'nın siyasi rakiplerine göz dağı mı verdi? Birilerini konuşurum diye tehdit mi ediyor? Önceki seçim sürecinde Arda'nın genel merkeze yolladığı iddia edilen diğer adaylar hakkındaki mektup misali şimdiki aday adaylarını kötülemeye mi çalışıyor biz bilemeyiz. Görev süresinin 4. Yılında Meclis tutanaklarına giren bu söylem, "bayram değil seyran değil" sözünü hatırlattı. Asıl önemli olan Chp İzmir İl Başkanı Şenol Asianoğlu bu konuda nasıl bir tavır alacak? Parti disiplini açısından herhangi bir işlem yapacak mı bilmiyoruz.

Önceki dönem İl Başkanı Deniz Yücel, örgütlerde yaşanan bu sorunlar ve skandallar noktasında zaafiyet göstermiş, yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında insiyatif almamış, adeta kimseyle kötü olmadan vekillik yolunda emin adımlarla ilerlemişti. Halil Arda'nın imza attığı bunca skandala rağmen sadece Levent Çağlarsu'nun geçici ihracıyla sorunu çözmeye çalışmış, ama mızrak çuvala sığmamıştı. Önceki dönemde yaşanan skandallardan bazılarını hatırlatmakta fayda var.

Halil Arda hakkında, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve milli - manevi değerlerimiz ile asker ve polisimize sosyal medyada yaptığı hakaret içerikli paylaşımları sebebiyle suç duyurusunda bulunduk. Yargılama sürecinde, üzerine atılı suçlamaları inkar edip facebook hesabını kapatarak sıyrılmaya çalışsa da, yargılama sonucu 1 yıl 15 gün ceza aldı.

Halil Arda, önceki dönem Akparti'li Belediye Başkanı Adnan Yüksel hakkında "alışveriş merkezinin içinden geçen yolu iptal etti, Atatürk Kültür Merkezini bu iş karşılığında rüşvet olarak yaptırdı" demişti. Meclis toplantısında dile getirdiği bu ifadelerine itirazımız üzerine özür dilemişti. Memur emekçilerimizle imzaladığı sosyal denge tazminatı sözleşmesini yok sayarak, taahhüt ettiği ödemeleri yapmadı.

Diğer bir skandal ifade Sarnıç binasından sorumlu Bld Bşk Yrd İzel Zenginobuz Derinsu'dan geldi. 2010 yılında üniversite giriş sınavında bir dershanede kendisine 2 adet soru verildiğini ve sınavda bu soruları görünce gözlerinin açıldığını, matematikten bu sayede full çektiğini itiraf etmişti. Bu haksızlık neticesinde binlerce kişinin önüne geçip haklarını çalan Derinsu, bu haksız kazancının ortaya çıkmasına rağmen, istifa etmek yerine görevine devam etti.

 

Ayrıca birçok imar düzenlemesi mecliste tartışmalara sebep olmuş, Halil Arda ve ona yakın meclis üyeleri bu rant koktuğu iddia edilen işleri cansiperane savunarak onaylanması için mücadele etmişti.

Bırakın İzmir'i, ülke gündeminde defalarca haber olan Gaziemir Belediyesi, Özellikle onursal koordinatör tiplemesiyle Twitter'da TT olmayı başardı.

Sorumlu muhalefet anlayışıyla konuyu kamuoyunun dikkatine sunuyor, Chp İzmir İl Başkanlığı'nın açıklamalarını merakla bekliyoruz. Ayrıca, konunun tetkik edilmesi için basın aracılığıyla yetkili savcılarımızı göreve davet ediyoruz.”

Özkara ve Çağlarsu arasında yaşanan diyalog şu şekilde;

 LEVENT ÇAĞLARSU: Sanane. Oradan onu mu anladın? O kadar şey söyledim bir tek onu anladın?

İBRAHİM ÖZKARA: Tam Bağımsız.

LEVENT ÇAĞLARSU: Sen çocuklarının say, çocuklara gel.

İBRAHİM ÖZKARA: Tam Bağımsız. LEVENT ÇAĞLARSU: Onun cevabını ver.

İBRAHİM ÖZKARA: Sen Halil İbrahim ŞENOL zamanındaki rüşvetleri konuş.

LEVENT ÇAĞLARSU: Sanane.

NECATİ KIRMAZ (1.Başkan Vekili): İbrahim Bey lütfen

 
Cumhur İttifakı, seçim vaatlerini içeren bir 'torba teklifi' sunacak
 
Selde en az 15 kişi öldü, 8 kişi kayboldu!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buralı 9 Haziran 2023 Cuma 22:09

Bu yönetimin tek icraati, işçinin ekmeği ve emeğiyle oynamak..

Yorumu oyla      4      3  
Gaziemiri Seven 8 Haziran 2023 Perşembe 13:45

İlk önce Halil İbrahim Şenolun ismini alırken destur diyecekler, yapılan bir hata Gaziemire 5 yıl kaybettirdi, şu andaki BELEDİYE başkanı TOMBALADAN çıktı, ilk iş olarak kurumunu yok etmeye çalıştı,profesyonel kadroları bir kenara attı acemi bile sayılamayacak beceriksiz grubu kurdu ve gaziemiri berbat edip bir köşeye bıraktı, ne yaptığı belli ne yapmadığı,buna başkan yardımcısı diye koyduklarıda dahil,beceriksiz bile denemeyecek konumdalar,sebebi profesyonellerle çalışmamaları,ha bu profesyoneller bu gibi Bi grupla çalışmak istermi o da ayrı bir konu, Chp NİN yapması gereken ilk iş bu grupla bağını koparmaktan geçiyor yoksa bu tip bir yönetim Gaziemirde chp ye daha da zarar verir,yeni dönem için aklı başında profesyoneller meclis üyesi olmalı ve kenara ayrılan profesyonel bürokratların tekrar eski görevlerine getirilmesi sağlanmalı,bu gibi bir grupla gidilmeye devam edilirse chp ye değil Gaziemire üzülürüm

Yorumu oyla      3      3  
Özgür Özel 7 Haziran 2023 Çarşamba 00:06

Dersimli Kemal''in şakşakçısı Özgür Özel tepeden inme belediye ekibini al. Hepiniz istifa edin artık

Yorumu oyla      5      3  
Serdar 6 Haziran 2023 Salı 01:45

Menderes Gaziemir bunlar zaten mimli gerisi sumenalti iş takibinde hak hukuk guguk diyen yüzsüz de bunlardan farkı yok esas o baş dersimi Kemal istifa

Yorumu oyla      3      4  
İbooo 5 Haziran 2023 Pazartesi 21:33

Halil İbrahim Şenol un adını ağzınıza almadan önce destur deyin. Hepiniz birleşseniz Şenol un yaptığı işlerin onda birini yapamazsınız. 4 yıl bitti onla bunla uğraşmaktan bişey yapamadınız. Sizin yaptıklarınız geçen dönemde 4 ayda yapılıyordu. Vizyonunuz Halil İbrahim Şenol un yaptığı binaların camlarını temizletmeye yetmez...

Yorumu oyla      6      3  
yaşar 5 Haziran 2023 Pazartesi 19:52

Gaziemirimizi ileriye taşiyacak ve bu anlamsız tartışmalara son verecek Aday Çağrı Şırlancı'dır. Saygılar Sevgiler

Yorumu oyla      2      4  
CHP 5 Haziran 2023 Pazartesi 18:54

İbrahim Şahika abiye aynen katılıyorum direk ihraç Halil arda sana zarar veriyor bu adam gerekeni yap

Yorumu oyla      3      3  
Yorumlu CHP 5 Haziran 2023 Pazartesi 18:53

İlçe başkanı kasım Özkan bey o koltukta oturmayın boşuna kimseden de korkunuz olmasın bu bir disiplin suçudur ve derhal partiden ihraç edilmesi gerekiyor Siz Halil ibrahim Şenol’un yaptığı hizmetlerle ayakta duruyorsunuz burda bi sözümde Halil Arda’ya bu adamı kendinden uzaklaştır bak sana zarar veriyor ne konuştuğunu bile bilmiyor

Yorumu oyla      4      3  
Öz Gaziemirli 5 Haziran 2023 Pazartesi 18:13

Yeşil mahalleliye katılıyorum.Deniz Doğana yakışır.

Yorumu oyla      2      4  
İbrahim ŞAYKA 5 Haziran 2023 Pazartesi 16:04

Bu Kadar çirkin Bir İftiralara Maruz Kalmış Geçmiş Dönemin Bld Başkanı 2Dönem Eşsiz Belkide İzmir’de En İyi Sosyal Belediyeciliği İcraatlarıyla Göstermiş Örnek 4bin Öğrenciye 18yıl Dersane Hizmeti yaptığı Büyük Parklar Yaşlılara Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti Emelilere Dinlenme Evi Sportif Alanda Her Katagoride Gençliğe Hizmet Spor Alanı Düğün Salonları Kapalı Spor Salonları Cenaze Evlerne Acı Günlerinde En İyi Hizmet İZMİRİN en Güzel Belediye Binası Utanmaz Bir Chp Meclis Üyesi Bunları Anlatacağı Yerde Elinde Hiç Bir Belge Olmadan Kendi Partisinin Bld Başkanına Fütursuz İftira Atıyor Ne Biçim Bir Pati Anlayışı Derhal Disiplin Soruşturması Gerekin Önce İlçe Örgütü Ve İl Disiplin Kurulunun Harekete Geçmesi Gerekir Kınıyorum Bu İftirayı Atan kişiyi Gemiş Dönemde Bld Meclis Üyelernin Hepsini Bağlar Bu İftira Bunun İçin Geçmişte Görev Yapmış Tüm Mc üyeleri Bu Zata Haddini Bildirmesi Gerekir Eski Bir CHP olarak Böyle Düşünüyorum

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: “Daim baharları Anadolu'da güneş bekleyen herkese taşıyacağız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediyesi'nin bu yıl ...
İzmir Kahve Fuarı’na yoğun ilgi
Bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Kahve Fuarı, katılımcı ve ziyaretçilerine ...
Başkan Tekin’den anlamlı sergiye ziyaret
Gelirleri Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine ve SMA hastası ...
 
Türkiye'de ilk... Karşıyaka'da e-komşu dönemi başladı
Karşıyaka’da test sürecini tamamlayan Hoplr, ilçenin tamamında hizmet ...
Narlıdere Belediyesi'nden ücretsiz psikolojik destek
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi bünyesinde hizmet ...
Bayraklı'da el emekleri görücüye çıkıyor
Bayraklı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açılan beceri ...
 
Torbalı’da ‘Şifa Niyetine’ gösteri
3.Metropolis Tiyatro Festivali devam ediyor. Bu yıl birbirinden önemli ...
Mavi gözlü dev, Dikili'de unutulmadı
Dünya çapında tanınan memleket şairi Nazım Hikmet ölümünün 60. yılında Dikili’de anıldı.
Gündem kentsel dönüşüm… Karabağlar ve Buca gün sayıyor!
Karabağlar Belediyesi'nin üç mahallede yürüttüğü kentsel dönüşüm hamlesinde, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva