HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2022 Çarşamba - 08:34

CHP’li Nalbantoğlu'ndan 'engellenme' çıkışı: İzmir’in Ankara’da dosyası yok çünkü...

CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir’de CHP’li yerel yönetimlerin dosyalarının Ankara’da beklediği yönündeki iddialar ile ilgili olarak “İzmir’in benim de bildiğim kadarıyla bekleyen önemli dosyaları yok. İzmirli belediye başkanları bir çözüm üretilmeyeceğini, engel olmak konusunda bir çaba sarf edileceğini bildiği için  çözüm üretmeye çalışıyorlar. sadece projeyi yapmakla kalmıyor, ‘ben bunu kendi kaynaklarımız ile yada başka kaynaklarla Ankara’ya, Cumhurbaşkanı'na, Çevre Şehircilik Bakanı’nın onayına muhtaç olmadan nasıl çözebilirim diye ayrıca projelendiriyorlar” dedi.

CHP’li Nalbantoğlu ndan  engellenme  çıkışı: İzmir’in Ankara’da dosyası yok çünkü...

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir TV programında projelerinin Ankara’da bekletildiğini ve süreçlerin uzaması sebebiyle hizmet üretmediğini atararak sitemde bulunmuştu.

AK Parti cephesinden ise Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Bu dönem İBB de ilçe belediyeleri de bizden, hükümetten ne talepleri olmuşsa makul çerçevede hepsi yerine getirilmiştir.  Bireysel talep de kolektif talep de” ifadelerini kullanmıştı.

BEKLEMEKTE OLAN BİR PROJE OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
“Engelleniyoruz” tartışması zaman zaman alevlenirken CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu tartışmalar ile ilgili dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Nalbantoğlu yaptığı açıklamada “İzmir’in benim de bildiğim kadarıyla bekleyen önemli dosyaları yok. İzmirli belediye başkanları bir çözüm üretilmeyeceğini, engel olmak konusunda bir çaba sarf edileceğini bildiği için  çözüm üretmeye çalışıyorlar. Sadece projeyi yapmakla kalmıyor, ‘ben bunu kendi kaynaklarımız ile yada başka kaynaklarla Ankara’ya muhtaç olmadan, Cumhurbaşkanı onayına muhtaç olmadan, Çevre Şehircilik Bakanı’nın onayına muhtaç olmadan nasıl çözebilirim diye ayrıca projelendiriyorlar. Dolayısıyla evet ben de beklemekte olan bir önemli proje olduğunu  düşünmüyorum. En azından bilmiyorum. Bu şekilde iş çözmek zorunda kaldığı için İzmirli belediye başkanları kalan dosya da olmuyor. Buca Metrosu’nun kent tarihinin en büyük yatırımı olduğunu bilmeyen var mı? Bunu götürsen, devletten kaynak istesen… İzmir’in en önemli yatırımına kaynak aktarır mı? Aktarmaz. Bu bilindiği için metro yapma fikrini projelendirdiği gibi buna nasıl kaynak bulacağına dair çalışma yapmak zorunda kalıyorsun. Bunu çözdüğün için orada bekleyen bir şeyin de kalmıyor” ifadelerini kullandı.

 
Arnavutluk'tan 'thodex' kararı!
 
Dolar güçlenecek... Gözler kritik faiz kararında!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
narlıdereli 22 Eylül 2022 Perşembe 08:57

partinin yüzde 20-25 bandına sıkışıp kalmasının ana nedeni resimde görülüyor. 30 yıldır aynı kişiler partide söz sahibi. fenerbahçe ikinci olunca tüm teknik kadro değişir, çünkü fenerbahçede ikincilik başarısızlıktır ama partide tepedekilerin birinci önceliği kendi koltuklarını korumak, iktidar olmak sonra gelir. dünya değişiyor, seçmen gençleşiyor ama parti patinaja devam ediyor. son dakikada akşener bir gol atarsa seyredin ortalığı çünkü b planı yok!

Yorumu oyla      4      3  
bekir 21 Eylül 2022 Çarşamba 22:47

bakar kör olmak sen kafayı mı yedin binali olmasa izban olmazdı konak tunelleri hatta konak ust gecit hepsi binalinin eseri otogar metro için de önceki başkanınız efelendi ozkaynaklarımla ben yapacagım dedi şehir hastanesi bayraklıda herks görüyor sen gorememişsin yazık sana

Yorumu oyla      4      6  
örgüt... 21 Eylül 2022 Çarşamba 20:10

Sn.Nalbantoğlu gene her zaman ki gibi kafata oynyor

Yorumu oyla      5      4  
geeeksiz 21 Eylül 2022 Çarşamba 19:39

Rıfat Nalbantoğlu sülük gibi İzmir SMMM Odasına ve de Türmoba yapıştın. Bu mesleğe yıllardan beri ne katkın var?????? Bir git artıkta gençlerin önünü açın.... Faydanızdan çok ZARARINIZ VAR BU MESLEĞE..... BİR GİDİN ARTIK YA.....

Yorumu oyla      5      4  
sezarın hakkı sezara 21 Eylül 2022 Çarşamba 17:09

ibo bu işler için kaç para alıon söylesene?

Yorumu oyla      4      3  
zeyno 21 Eylül 2022 Çarşamba 14:49

Güneydeki belediyenize bakın 45 km. sahili olanına bırak dosyayı mahkeme bile var....

Yorumu oyla      10      4  
Bakar kör olmak 21 Eylül 2022 Çarşamba 12:22

Buca Metrosu'nun onayı 3,5 yılda verildi. İbrahim sen ne anlatıyorsun! Buca-otogar arası açılan tünel projesi aylarca KİK'de bekledi. Çöp tesisi konusu var. İmar planları var. Var da var! Tek tek sayalım mı? Deprem oldu, kredi bulundu, onay verilmedi. Neden? O krediyle sadece konut değil, yol ve başka projeler de yapılacaktı. Bunu hükümet yaptı dedirtmemek için çaba olsa İZBAN beraber yapılmaz, metroları alın, siz yapın denmezdi. Yıllar önce metroları bakanlık yapacaktı; Binali Yıldırım'ın bakan olarak açıklaması var. Yapıldı mı, hayır. Otogar metro 8 yıldır yapılmayı bekliyor. Engel olan mı var? Hızlı tren, limanlar, 2.çevre yolu gibi projeler 10 yıldır yapılmayı bekliyor. Engel olan mı var? Şehir hastanesi yapacağız dediler, 2014'de temeli atılan proje halen daha açılmadı. Sebep? Tepecik ve Buca'daki şehir hastane projeleri ne oldu? Karşıyaka Devlet Hastanesi yıkıldı, öyle kaldı. Bunların yapımına engel olan mı var?

Yorumu oyla      6      10  
ibrahim 21 Eylül 2022 Çarşamba 11:53

Bunu bilen biliyor zaten. Bilmeyende Tunç Soyer gibilerin lafına kanıp engelleniyoruz yalanına inanıyorlar. Son 20 yıldır İzmir'de sırf "bunu hükümet yaptı" dedirtmemek için büyük bir çaba var. Hoş ister hükümet yapsın ister belediye yapsın kimse kendi cebinden bunu vermiyor. Senin benim vergimle hava atma dönemi baydı artık.

Yorumu oyla      11      11  
zülfikar 21 Eylül 2022 Çarşamba 09:30

İlçe belediyelerin mahkemede var ama...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürsel Tekin'den 'HDP'ye bakanlık' sorusuna yanıt!
CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında ...
Kılıçdaroğlu: Bu ülkede her kesimi barıştıracağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyaset halka hizmet etme sevdasıdır, ...
Soylu'dan 'göçmen' tepkisi: Biz, sizin deponuz muyuz?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin göçe kaynaklık eden bütün ...
 
Erdoğan'dan Yunanistan'a 'işbirliği' çağrısı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'nda ...
Meral Akşener'den sosyal konut projesi tepkisi!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sosyal konut projesi ortaya koydular. ...
AK Partili Kaya, Başkan Soyer'e 'sobe' dedi: Kruvaziyere tek katkısı yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
CHP'li Beko: Geçici orman işçileri üvey evlat değil
Kamuda geçici iş pozisyonunda çalışanların sürekli işçi kadrosuna ve sözleşmeli ...
AYM, HDP'nin reddi hâkim talebini reddetti
Anayasa Mahkemesi (AYM) HDP kapatma davasında yeni bir gelişme yaşandı.
Eşrefpaşa'dan örnek verdi, dört kritik soru sordu: Ayrımcılık var!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, sağlık ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva