HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2023 Perşembe - 13:06

CHP'li Kılıç'tan 'kara kış' önergesi: Yılda 1 giyim, yılda 4 kez yakacak yardımı!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “yüksek zamlar ve enflasyon karşısında ezilen kamu çalışanları ve emeklileri ekonomik olarak rahatlatacak kanun teklifi” hazırladı. Kılıç, “her yılın ocak ayında bir kez ödenmek üzere 2.000 TL giyecek yardımı, Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında, yılda 4 kez 1000’er TL ısınma ve doğalgaz giderlerini karşılamak üzere yakacak yardımı yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

CHP li Kılıç tan  kara kış  önergesi: Yılda 1 giyim, yılda 4 kez yakacak yardımı!

CHP Milletvekili Av. Kılıç, Devlet Memurları Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığına sundu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de son 5 yılda giderek artan, pandemi ile birlikte zirveye doğru tırmanmaya geçen, son bir yılda bütün vatandaşlar için artık dayanılamaz hale, bugünlerde ise artık zirveye yerleşerek “pik” yapan ve bütün halkımızın hücrelerine kadar hissettiği “ekonomik krizin”, bayır aşağı giden kamyon gibi ülkeyi aşağıya doğru yuvarladığını ve iflasa sürüklediğini belirtti.

“BAŞTA MUTFAK OLMAK ÜZERE KONUTLARDAKİ YANGIN GİDEREK BÜYÜYOR!”
CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, AK Parti iktidarının yanlış ekonomik politikaları sonucu Türk Lirası’nın, sürekli değerlenen Dolar ve Euro karşısında giderek değersizleşmesi neticesinde enflasyonun, TÜİK’in 2022 yılı için yıllık yüzde 64,27 olarak açıklamasına karşın gerçekte yüzde 140 olması nedeniyle iğneden ipliğe bütün ürünlere, gün gün yerine artık saat saat yapılan zamların, vatandaşların “başta mutfakları olmak üzere konutlarındaki yangının” giderek büyümesine neden olduğunu bildirdi.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle satın alma gücü düşen vatandaşların temel bir hak olan giyeceğe ve yakacağa ulaşmakta ve bu ihtiyaçlarını gidermekte zorlandığını vurgulayan CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti:

“Türkiye genelinde 2021 yılında, 243 milyon elektrik, 134 milyon da doğal gaz faturası ödenememiştir. Sadece İzmir’de borcundan dolayı elektriği kesik abone sayısı 28 bin 945 olarak gerçekleşmiştir. İzmir’de 2021 yılında yaklaşık Foça nüfusu kadar elektrik abonesinin borcundan dolayı elektriği kesilmiştir.

AKP iktidarı zaman zaman ‘şu yardım’, ‘bu yardım’ diyerek, vatandaşlara yönelik yaptığını belirttiği yardımları açıklamaktadır. Ancak bu yardımlar gerçekte olması bir yana, eğer yapılıyor bile ise vatandaşların ‘dişinin kovuğuna’ bile yetmemektedir. Üstelik bu yardımların kimlere yapıldığı ve yardım yapılan kişi listesinin nasıl belirlendiği de şaibelidir. İktidarın bugüne kadar vatandaşlara yaptığı yardım listelerinin AKP Genel Merkezince belirlendiği konusunda zaman zaman basında haberler yer almaktadır. AKP, ekonomide hamaset nutukları atacağına, fiyatların neredeyse gün gün artmasına neden olan yüksek enflasyonu indirmek için gerçekçi bir çözüm yaklaşımı ortaya koymalıdır”

“EMEKLİLER AÇLIK, MEMURLAR YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞAM SAVAŞI VERİYOR”
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, açlık sınırının 8.130 TL, yoksulluk sınırının 26.485 TL, gerçek enflasyonun ise yüzde 140’ları bulduğu Türkiye’de ne verilen yardımlar ne de memura ve emekliye yapılan zamların yeterli geldiğini ifade etti.

“2023 yılı için açıklanan yüzde 30’luk maaş zammıyla; elektriğe, doğalgaza, kömüre, kiralara ve temel gıda maddelerine yapılan peş peşe yüksek zamlar arasında büyük bir orantısızlık bulunmaktadır.” diyen CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, yaşanan krizi görmezden gelerek, yanlış ekonomi politikalarında ısrar ederek yaşanan ekonomik sorunların çözülemeyeceği gerçeğinin ortada olduğunu bildirdi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İlgili kanunlarda yapılmasını istediğimiz değişikliklerle, kamu hizmetlerini yürüten memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçilere devlet tarafından her yılın ocak ayında bir kez ödenmek üzere 2.000 TL giyecek yardımı, Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında, yılda 4 kez 1000’er TL ısınma ve doğalgaz giderlerini karşılamak üzere yakacak yardımı yapılmasını talep ediyoruz. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlara; Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında, yılda 4 kez 1000’er TL ısınma ve doğalgaz giderlerini karşılamak üzere yakacak yardımı yapılmasını da istiyoruz. Sarayın günlük 10 milyon lira masrafı var ve 2023 yılı için kabul edilen bütçe ile bu tutar kat be kat artacak. Biz istiyoruz ki kamu emekçilerine yılda bir kez verilecek 2.000 liralık giyecek yardımı ve yine kamu emekçilerine ve kamudan yaşlılık aylığı alanlara yılda 4 kez verilecek 1.000 liralık yakacak yardımını esirgemesinler”

 
Exxen'e zam geldi: İşte yeni fiyatlar!
 
Bira devinden kapasite artışı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevda 5 Ocak 2023 Perşembe 17:32

Söylediğiniz hiçbirşey inandırıcı gelmiyor....

Yorumu oyla      3      3  
CHP’li İzmir BB’si kırsal ilçelere aktarma hakkı neden vermiyor ? 5 Ocak 2023 Perşembe 14:56

CHP İzmir milletvekili Sayın Av. Sevda Erdan Kılıç , İzmir kırsal ilçelerdeki yurttaşlar kırsal ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 120 dk. aktarma hakkı olmadığından toplu ulaşıma ulaşmakta zorlandığımızdan haberiniz var mı ? Bu nasıl sosyal belediyecilik anlayışı ki İzmir merkez ilçelerdeki belediyeye ait metro, otobüs. vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma hakkı var . İzmir kırsal ilçelerdeki otobüslerde aktarma hakkı yok. İzmir kırsal ilçelerindeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmeten çekerek , kırsal ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmekte ısrar eden belediye hangi partiye mensup . İzmir BB’si İzmir toplu ulaşımındaki bu ayrımcı uygulamaya çözüm sağlamadan , CHP ‘nin yurttaşlar lehine verdiği kanun tekliflerinin hiç bir inandırıcılığı olamaz . CHP’li İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerinde de ( ESHOT ) uygulanması gereken 120 dk. aktarma hakkını yurttaşlardan neden esirgiyor ? Belediye otobüslerini ( ESHOT ) yurttaşlardan esirgeyip , neden İZTAŞIT adı altında özelleştiriyor ? CHP’ nin bol keseden kanun teklifi vermesi kolay da , İzmir toplu ulaşımında adil ve eşit hizmet vermesi kolay değil, değil mi ?

Yorumu oyla      5      3  
İhtiyaç 5 Ocak 2023 Perşembe 14:49

Yaw güldürmeyin adamı, siz önce evine tek kuruş maaş giremeyenlere yardım edin diyeceğimde... hadi neyse

Yorumu oyla      8      3  
fatoş 5 Ocak 2023 Perşembe 14:45

Sosyal yardımlaşma kimmmmm CHP kim birbirine çok zıt...

Yorumu oyla      8      3  
zeyno 5 Ocak 2023 Perşembe 14:40

Güldürmeyin kendinizi, siz önce sosyal yardımlaşmayı 10 numara yapan partilinize sahip çıkmasını bilin...

Yorumu oyla      8      3  
elestirelpogaca 5 Ocak 2023 Perşembe 14:37

Bu dediklerinin çok daha fazlasını yapan bir CHP li başkanınız vardı.... onu ne yaptınız bi açıklayı verin sayın vekilim....

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
CHP İzmir'in kadınlarından Danıştay'a tepki!
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun, Danıştay 10. Daire’nin kararına ...
CHP'li Sertel'den infaz-koruma memurları için ziyaret: Sorunlar adım adım çözülecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ceza ve ...
 
Başkan Engin’den Çeşme Projesi'ne alternatif öneri: Çiftlik-Ovacık Planı için çağrı!
Çeşme Projesi ile ilgili değerlendirme yapan Narlıdere Belediye Başkanı ...
'Bugün Altılı Masa’da adaylık konusu açılır'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6’lı masada bugün adaylık ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçilme sorunum olmaz, en iyi şekilde yaparım!
Mehmet KARABEL yazdı... Seçilme sorunum olmaz, en iyi şekilde yaparım!
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'zam' çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
Memur ve emekli zammı Meclis'te!
AK Parti, memur ve emekliye yüzde 30 zam ve en düşük emekli aylığını 5 ...
CHP'den memur ve emekliler için önerge!
CHP, memur ve emeklilerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesini sağlayacak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva