HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2023 Perşembe - 10:41

Başkan Engin’den Çeşme Projesi'ne alternatif öneri: Çiftlik-Ovacık Planı için çağrı!

Çeşme Projesi ile ilgili değerlendirme yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Çiftlik’ten Ovacık’a kadar imar planı var. Hala beklemede… Onu yapın, yine 1 milyon turist demek. Zaten yapılaşmış o bölge. Neden 20 yıldır bu planı yapmadınız? Çeşme’nin turizmini kalkındıracaksanız milyon metrekare imara açıyorsunuz? Deniz kenarında buralar” dedi.

Başkan Engin’den Çeşme Projesi ne alternatif öneri: Çiftlik-Ovacık Planı için çağrı!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Sonsöz TV’de katıldığı programda İnciraltı ve Çeşme için yapılan planlamalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

EN KÖTÜ PLAN, PLANSIZLIKTAN İYİDİR
Başkan Engin, İnciraltı’nda planlamanın gerekli olduğunu belirterek “İnciraltı Planlaması konusu ben il başkanı iken de tartışılıyordu. Şu an belediye başkanıyım ancak 30 ilçedeki sorunları görebilmiş ve gerektiğinde müdahil olmuş birisiyim. Burası ile ilgili EXPO döneminde planlama olmuştu. Sonuçta bizler bu bölgenin imarlanması için uzun yıllardır destek sunuyoruz. Buradaki itirazımız aşırı imar yoğunluğu verilmemesidir. Bu denge iyi korunsun. Partimizin bu konuda tutumu bellidir. ‘İmara hiç açılmasın’ diyenlere saygı duymakla birlikte katılmıyorum. EXPO’dan beri görüşümüz buranın imarlanmasıdır. Sağlık temalı imar çıkarılmıştı ancak EXPO olmayınca yarıda kaldı. İmarsızlığı, plansızlığı savunmamız mümkün değil. Bir alanı tarım, rekreatif alan ilan edebilirsiniz. Bir alan bölge, plansız olamaz, şehircilik ilkelerine aykırı. Oraya kat, buraya kat imarı verilsin deriz demeyiz ama imar plansız olmaz. Neresi tarım, neresi park belirsiz İzmir’de. İmarla ilgili sorunlar var. Planlı kalkınmayı ve her türlü planlamayı savunmalıyız. Bunu savunuyoruz. İnciraltı’nda bir plan yok ve durum ortada. Ne kadar çarpık, işletmeler var. Kaçak yapılar, kafeler, ne olduğu belirsiz. O zaman karar verilsin. Hatta tarım alanı olsun. En kötü plan plansızlıktan iyidir. Şu an ne hale geldi orası. Ben planı savunuyorum” dedi.

ÇEŞME PROJESİ İÇİN ÇİFTLİK-OVACIK ÇAĞRISI
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Çeşme Projesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Engin, “proje ile birlikte 10 milyon turistin geleceği ve 100 bin kişi çalışacağı söyleniyor. Bu gün orada 15-20 bin konut var şu an. Siz 100 bin işçiye hangi konutu bulacaksınız? Turizm ile ilgili yatağa ihtiyaç mı var? Varsa Çiftlik’ten Ovacık’a kadar imar planı var. Hala beklemede… Onu yapın, yine 1 milyon turist demek. Zaten yapılaşmış o bölge. Neden 20 yıldır bu planı yapmadınız? Çeşme’nin turizmini kalkındıracaksanız milyon metrekare imara açıyorsunuz? Deniz kenarında buralar. Gerek yok, 30-40 yıl boyunca Çiftlik-Ovacık Planlaması yeterli. 30-40 yıl sonra ihtiyaç oldukça harekete geçilir. Şu an imar planı devam eden kısmen yapılaşmış alanı yapın. Hemen imar planı yapabilir ve yatırımcılar buraya dolar. Sorun çözüm sağlamaksa tabi… Bence artık turizmi de gözden geçirmeliyiz. Çevre duyarlılığı olan, su ve gıda kıtlığı emarelerinin görüldüğü bir döneme giriyoruz. Türkiye’ye 100 milyon turist getirip toprakları kirleterek bunun atıklarını denize atarak ne kadar sürdürebilirsiniz. Projeler çevreye duyarlı olmalı. 100 milyon turisti nasıl doyuracaksınız? Tarım alanlarına ihtiyaç var ve topraklar kirleniyor. Bir an önce mermer çıkarıp Çin’e satalım derken biz daha ne kadar tarlalarımızı suyumuzu kirleteceğiz? 10 milyon gelsin, kirletsin gitsin. Nereden karpuz-meyve bulacağız, nereden su bulacağız? Sorarsan denizden arıtacağız. Olur mu böyle? Türkiye dendiğinde aklınıza çevreyi, kadın haklarını koruyan, hukukun olduğu, sanata önem verilen, sokakların güven olduğu, tarihi yapılarn olduğu ülke olsun, kalite artar zaten” şeklinde konuştu.

 
İzmir'in Yüzyılına İz Bırakanlar kitabı tanıtıldı
 
Toprak Dede'nin adı Narlıdere'de yaşayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bugün Altılı Masa’da adaylık konusu açılır'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6’lı masada bugün adaylık ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçilme sorunum olmaz, en iyi şekilde yaparım!
Mehmet KARABEL yazdı... Seçilme sorunum olmaz, en iyi şekilde yaparım!
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'zam' çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
 
Memur ve emekli zammı Meclis'te!
AK Parti, memur ve emekliye yüzde 30 zam ve en düşük emekli aylığını 5 ...
CHP'den memur ve emekliler için önerge!
CHP, memur ve emeklilerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesini sağlayacak ...
2'nci 'anayasa değişikliği teklifi' ziyareti!
AK Parti, başörtüsü düzenlemesi ve ailenin korunmasına ilişkin anayasa ...
 
CHP'li Öztrak'tan Nuşirevan Elçi açıklaması!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
AK Partili Sürekli’den Soyer’e Buca Cezaevi tepkisi: Şov peşindeler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Ali Babacan'dan adaylık açıklaması!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6’lı masadaki genel başkanların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva