HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2022 Çarşamba - 12:35

CHP'li Beko'dan 'Tarım Kredi mesajı': İndirim yok bindirim var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde, "Fiyatlar inecek" talimatıyla hiç bir ürünün fiyatının düşmediğini belirten CHP'li Beko, bir yıl önce kurulan "Tanzim Satış Çadırlarını" unutmadıklarını vurgulayarak, ekonominin talimatla yönetilemeyeceğini belirtmiş ve "Erdoğan'ın indirimi yine fos çıktı" yorumunda bulundu.

CHP li Beko dan  Tarım Kredi mesajı : İndirim yok bindirim var

AK Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “indirim yapılacak” söylemi üzerine Tarım Kredi Kooperatifleri‘ne akın eden yurttaşlar indirim beklerken zamla karşılaştı. 15 Ağustos'ta indirimli satışa başladığı duyurulan Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin, kampanyanın ilk gününde 7 kat ciroya ulaştığı açıklandı. Ancak marketteki fiyatlarda değişiklik görülmedi.


Tarım Kredi Kooperatiflerinin marketlerinden bazılarını gezdiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin gıda enflasyonunu daha önce de tanzim çadırlar kurarak çözmeye çalıştığını ancak talimatla gıda enflasyonunun durdurulamayacağını vurguladı. Beko, Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin fos çıktığını, indirim oyunu ile fiyatı değişmeyen bazı ürünleri de paylaşarak, "30’un üzerinde ürüne indirim yapılacağını duyan vatandaşlar dün reyonlarda hayal kırıklığıyla karşılaştı.


Vatandaşlar, fiyatların hafta sonu ile aynı olduğunu ve bir iki üründe cüzi oranlarda indirim yapıldığını söyledi. Gittiğim Tarım Kredi Kooperatif marketinde bal, zeytin, yoğurt, mısır, makarna, pirinç, kırmızı mercimek, barbunya, kuru fasulye, nohut, tuvalet kağıdı gibi ürünlerde fiyatların aynı kaldığını gördük; marketten çıkan bir vatandaş, "Yalan, yalan, yalan... Yalan konuşmaktan başka bir şey yok. Hiç bir indirim yok. Bizimle alay ediyorlar. Hiç bir şey almadan gidiyorum." diyerek isyan etti. Bu ne kepazelik" dediğini aktardı.


TANZİM SATIŞ ÇADIRLARINI UNUTMAYIN
Yine bir yıl önce iktidar tarafından kurdurulan tanzim satış çadırlarını, evlere PTT ile gelen hıyarları, domatesleri, meyveyi de anımsatan Beko, "Balık hafızalı olmamalıyız. Yapılanları unutmamalıyız. Halkın aklıyla alay ediyorlar. Yine oyun yine köprüyü geçene kadar politikası, sonra ertesi gün her şey aynı. AK Parti film gururla sunar. Tanzim Satış 2 sinemalarda" sözleriyle yapılanların komediden ibaret olduğunu söyledi.

EKONOMİ TALİMATLA YÖNETİLEMEZ
Tarım Kredi Kooperatif satışlarının esnafa da zarar vereceğine de dikkat çeken CHP'li Beko, üretilmeyen hiç bir ürünün fiyatının düşürülemeyeceğini savunarak, "İşin bir de bu boyutu var. Maliyetler esas alınmadan bu yapılacak indirimler, zaten giderlerini fiyata yansıtamadığı için sermaye erimesi gerçeğiyle karşı karşıya kalan reel sektöre ikinci bir darbe vurur ki, bu da günün sonunda piyasadan çekilmeleri getireceği ve tekelleşmeye yol açacağı için daha yüksek fiyatlarla muhatap olmanız sonucunu getirir. Yani gerçekten fiyatları aşağıya çekmek istiyorsak, artık fırsatçı aramaktan, çareyi etiketlere bakarak ele almaktan vazgeçip, sahaya, üretim noktasına dönmek gerekir. Üretmediğiniz hiç bir ürünün fiyatını düşüremezsiniz. Özetle ekonomiyi de talimatla yönetemezsiniz. Plan, program, finansman ve eylem içeren yaklaşımlar sergilemeden, üretmeden ülke kalkınmaz; fiyatlar da düşmez.”

 
AK Partili Kaya’dan CHP'ye 'İzmir İktisat Kongresi' göndermesi: Yerlilik ve millilik ile alakası olmayanlar…
 
'Yeni konut kampanyası başlayacak'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş rıza 17 Ağustos 2022 Çarşamba 21:00

Sayın BEKO,çok doğru fiyatlar yerinde değil tıpkı bazı belediyelerin halk marketlerinde manda yoğurdu altmışbeş liradır buyurun alınız afiyet olsun,hepsi aynı kürsüden bu kadar söylenir...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan CHP'ye 'İzmir İktisat Kongresi' göndermesi: Yerlilik ve millilik ile alakası olmayanlar…
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir İktisat Kongresi’ne ...
Hakan Tartan, Gelecek Partisi'ne katıldı!
Bir dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan ve 2009-2014 arasında ...
AK Parti'li Nasır: İzmir çöküntü alanları haline geldi
İzmir’in Konak ilçesindeki Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği ve esnaflarını ...
 
AK Partili isimlere ‘cambaz’ göndermesi: Belediyelere bak diyerek…
AK Partili isimlerin CHP’li belediye başkanlarını hedef almasını ‘cambaz’ ...
CHP'li Sındır'dan AK Parti'ye 'buzdan kale' benzetmesi
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, bir dizi program çerçevesinde ...
Beştepe'de Devlet Nişanı Töreni yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah'a ...
 
İYİ Partili Dervişoğlu Bakan Kurum'a Aliağa toplu konutları sordu
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından ...
Başkan Sürekli'den Soyer'e eleştiri: Ele verir talkını, kendi yutar salkımı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, çıktığı canlı yayında İzmir ...
İstifa geldi... O ilçeye başkan yetişmiyor!
CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler’in, başkanvekili seçimi sürecindeki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva