HABERLER>POLİTİKA
14 Temmuz 2021 Çarşamba - 13:37

CHP'li Beko'dan MHP'li Kalyoncu'ya 'Soyer' yanıtı!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik eleştirilerine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko yanıt verdi. Soyer'in icraatlarından bahseden Beko, "Sayın Kalyoncu'ya partisi ne olursa olsun başarılı belediyeciliğin takdir edilmesi gerektiğini ve nasıl yapıldığını Sayın Soyer'den öğrenmesini tavsiye ediyorum" dedi.

CHP li Beko dan MHP li Kalyoncu ya  Soyer  yanıtı!

CHP’li Beko; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'i çalışmamakla eleştiren MHP'li Kalyoncu'ya yanıt verdi. Beko, Kalyoncu'ya, iki dönem Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminin ardından, 31 Mart 2019’dan sonra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Soyer'in kent için yürüttüğü çalışmaları anlattı.

- KALYONCU NE DEMİŞTİ?

DOĞAYA KARŞI MÜCADELE VERDİK
Beko, MHP'li Kalyoncu'nun sözlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İzmir, dünyanın korkuyla ve çaresizlikle teslim olduğu corona virüs pandemisi ile birlikte, deprem, sel, tsunami, hortum ve tarihindeki en büyük yangınını yaşadı ve Soyer, kentin rotasına karar verdi. İzmir'de son iki yıl adeta doğaya karşı mücadele verdik. Değerli Başkan Tunç Soyer, göreve geldiği ilk aylarda kentin tarihindeki en büyük orman yangınını yaşadı. Bu büyük afetin yaralarını sararken Covid-19 salgını baş gösterdi. Ekonomik ve sosyal yaşamın alt üst olduğu, tüm önceliklerin yer değiştirdiği bu dönemde kriz belediyeciliği adını verdiğimiz, bu kez toplumun yaralarını sarmaya yönelik bir uygulama sürecini başlattı. Maskeye ulaşımın bir krize dönüştüğü günlerde Tunç Soyer maske üretip ücretsiz olarak topluma sunma görevini üstlendi” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN TAVİZ VERMEDEN…
Şubat ayının başında yüzyılın en şiddetli yağışları sonrasında Çeşme, Alaçatı ve Urla’da yaşanan felaketler sonrası, başkan Soyer'in sosyal belediyecilikten taviz vermeden yatırım yapmaya devam ettiğini vurgulayan Beko, kentin geleceğini gerçekçi bir anlayışla planlayan Soyer'in İzmir'i başarılı bir şekilde yön ettiğinin altını çizdi. Soyer'in kentin fiziksel durumunu düzeltmeye devam edeceğini, kentsel dönüşümü hızlandırdığını ve çağdaş bir altyapı üzerine yoğunlaştığını belirten Beko, "Sayın Soyer Belediye şirketi İZBETON’u bu yüzden devreye soktu. İkincisi trafik ve ulaşım sorununu kent tarihinin en büyük yatırımlarıyla birlikte çözüyor, raylı sistem ağını büyütüyoruz. Üçüncüsü İzmir Tarımı başlığı altında hayata geçirdiği kırsal kalkınma modeli ile insanlarımızın doğduğu yerde doymasını sağlıyor, kente göçü durdurup, işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlıyor" diye konuştu.

EKONOMİK GIDAYA ERİŞİMİN ÖNÜNÜ AÇTI
Soyer'in tarımda dışa bağımlılığı sona erdirecek yeni ve farklı tarım projelerini de anımsatan CHP'li Beko, İzmir ve ilçelerinde yaşayan milyonlarca insanın sağlıklı, güvenilir ve ekonomik gıdaya erişmesinin önünü açtığını söyledi. Beko, sözlerini “Sayın Soyer; gösterişli makam odalarından, çakarları ışıldayan makam araçlarından, çevresini saran korumalardan alan bir kamu idarecisi değildir. İzmir'de yaşayan 4,5 milyon insanın hakkını, hukukunu koruma sorumluluğu bilincinde olan bir başkana sahibiz. Ben mütevazi kişiliği ve kent projeciliğinden dolayı Başkan Soyer'e teşekkür ediyorum, Sayın Kalyoncu'ya da partisi ne olursa olsun başarılı belediyeciliğin takdir edilmesi gerektiğini ve nasıl yapıldığını Sayın Soyer'den öğrenmesini tavsiye ediyorum" diyerek tamamladı.

 
Başkan Soyer’den ‘flamingo’ sitemi: Sadece tişört baskılarında mı görelim?
 
'Uluslararası Roman Kültür Buluşması'na adım adım... Yol haritası belirlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: İktidar teslim edilmez, devredilir
Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Bu devleti teslim ...
'Din kisvesi altında sömürüye izin vermeyeceğiz'
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Din kisvesi ...
CHP’li Yücel’den Mardinlilere ziyaret ve sandık mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Sivil Toplum Kuruluşları ...
 
CHP’li Sertel’den TRT atamalarına tepki!
TRT'ye yapılan yeni atamaları değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Atila ...
Bakan Soylu: 'Uyuşturucu satıcısını bulursanız ayaklarını kırın' dedim... Yanlış mı dedim?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucudan ölüm sayılarında düşüş yaşandığını ...
CHP'den erken seçim hamlesi: 81 ile talimat!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, olası bir erken seçime hazır olmak ...
 
CHP'li Bakan'dan kuraklık uyarısı: Radikal kararlar almak zorundayız
Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu üyesi milletvekilleri sahaya ...
CHP'de gözler Kınık ve Menemen'de… Mevcut başkanlar aday olacak mı?
Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan krizler ile gündeme gelen ve geçici ...
Mehmet KARABEL yazdı... Lavanta taçlı Selvi Hanım!
Mehmet KARABEL yazdı... Lavanta taçlı Selvi Hanım!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva