HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2021 Pazar - 11:21

CHP'li Beko'dan 'Gördes Barajı' çıkışı: Dibi delik, İzmir'e yük!

CHP'li Beko, "rdoğan’dan dibi delik barajdan İzmir’in suyunu biz verdik sözünü duymak şaşırtmadı! O delikten aya çıkarsın! İZSU o dibi delik baraja milyonları ödedi. 10 yıldır İzmirliye kullanmadığı suyun bedelini ödettiğiniz ve hala doluluk oranı % 4,5 seviyesindeki Gördes Barajının suyu mu İzmir’in su ihtiyacını karşılıyor. Gördes Barajı, İzmir’e lütuf değil koca bir yüktür. İzmirlinin cebinden boşa ödediği milyonlardır sizin getirdik dediğiniz” dedi.

CHP li Beko dan  Gördes Barajı  çıkışı: Dibi delik, İzmir e yük!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir'e suyu kendi iktidarları döneminde getirildiğini savunmasının koca bir yalan olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Cumhuriyet döneminin eserlerini bile ‘biz yaptık’ diyen, halk işsizlikten, yoksulluktan kırılırken ‘Ay'a çıkacağız’ diyerek halkı oyalayan Erdoğan’dan dibi delik barajdan İzmir’in suyunu biz verdik sözünü duymak şaşırtmadı! O delikten aya çıkarsın! İZSU o dibi delik baraja milyonları ödedi. 10 yıldır İzmirliye kullanmadığı suyun bedelini ödettiğiniz ve hala doluluk oranı % 4,5 seviyesindeki Gördes Barajının suyu mu İzmir’in su ihtiyacını karşılıyor. Gördes Barajı, İzmir’e lütuf değil koca bir yüktür. İzmirlinin cebinden boşa ödediği milyonlardır sizin getirdik dediğiniz” diyerek eleştirdi.

Erdoğan’ın “Aslında büyükşehirler suyu kendileri getirmek zorundadır” sözlerinin kanunen karşılığının da olmadığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Aya çıkacağız diyerek halkın düştüğü yoksullukla adeta dalga geçen, saraydaki şatafatın hesabını veremeyen ve pandemi döneminde iyice yoksullaşan kesimlerin derdiyle ilgileneceğine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin suyuyla, havasıyla uğraşan Erdoğan’ın kanunlardan da haberi yok. 1053 numaralı Belediye Teşkilatı Olan Yerleşim Yerlerine İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Temini Hakkında Kanun’un ikinci maddesinin “Su kaynağını teşkil eden barajlar ana isale hatları ve tasfiye tesisleri DSİ Genel Müdürlüğü, depo ve tevzi şebekeleri belediyelerce yapılır” ifadesi bu konudaki görev dağılımı açıkça tarif etmektedir.
 
İZMİRLİ KULLANMADIĞI SUYUN BEDELİNİ ÖDÜYOR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verilerine göre, İzmir’in yılda ortalama 292 milyon metreküp su tükettiğini, DSİ’nin İzmir’e verebildiği su miktarının ise yıllık ortalama 13 milyon metreküp olduğunu hatırlatan CHP’li Beko, şunları dile getirdi: “DSİ ile İZSU Genel Müdürlüğü arasında, Gördes Barajından İzmir’e su aktarılması amacıyla 2006 yılında bir protokol imzalanmış, İZSU İzmir’e verilecek suyun karşılığında, barajın toplam yapım bedeli olan 270 milyon lirayı 30 yılda DSİ’ye ödemeyi, DSİ ise İzmir’e yılda 59 milyon metreküp su vermeyi taahhüt etmiştir. Geçen yıllarda hiçbir zaman 59 milyon metreküp su verilememiş, hatta 3,5 yıl su seviyesinin düşüklüğü nedeniyle hiç verilememiştir. Ama İzmir DSİ’siz, kendi kaynaklarıyla kente su vermiş, susuz kalmamıştır. 2019 yılında Gördes Barajından İzmir’e alınan su miktarı sadece 4 milyon 350 bin metreküptür. Geçen haftalarda tüm barajları dolduran rekor yağışlara rağmen Gördes Barajı’nda doluluk oranı hala yüzde 4,5 seviyesindedir. Çünkü barajın dibi delik! Buna rağmen DSİ, geçtiğimiz 10 yıl süresince hatta hiç su vermediği 3,5 yıl da dahil olmak üzere ve sanki kendi taahhütlerini yerine getirmiş gibi İZSU’dan tahsilat yapmaktadır. Yani İzmirliye kullanmadığı suyun bedelini ödetmektedir. İZSU’nun Gördes Barajı için bugüne kadar ödediği miktar 55 milyon 611 bin TL’dir. Ama bunu da yeterli görmeyen DSİ, taahhüt ettiği ama veremediği suyun bedelinin yaklaşık 21 milyon lira tutan faizini de talep etmektedir.”

 
Narlıdere'de 'satın alma, sahiplen' çağrısı
 
CHP’den çağrı: Ulusal İklim Krizi Eylem Planı için neyi bekliyoruz?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirin hakkını savunun bu skandal 14 Şubat 2021 Pazar 16:21

basın toplantısı düzenleyin buyukşehir dava açsın tayyıp dk başı yalan konuşmaya devam ediyor.. bagırın söleyin adam gibi muhalefet yapın!!! izmirin hakkını savunun!!

Yorumu oyla      4      6  
14 Şubat 2021 Pazar 13:35

o zaman git izsuya sor.taahhüt edilipte verilemeyen su için neden para ödüyorsunuz.

Yorumu oyla      3      6  
sezarın hakkı sezara 14 Şubat 2021 Pazar 12:50

Gördes barajının su tutmadığı uzun zamandır bilinen bir olay ! bu güne kadar muhalefet olarak peki ne yaptınız ? koca bir hiç ! Eğer bugüne kadar gündemde tutsaydınız . Erdoğanın çıkıp ta "suyu biz getirdik" demesini beklemezdiniz. hayır parası vatandaş tan çıkıyor demesini biliyorsunuz ama bir şey yapmıyorsunuz bunu ne yapıcaz ? evet gördes DSİ ye bağlı belediyelerin eli kolu da bağlı ama bunu gündem de tutmak eksiklerin giderilmesi için önemli bir nokta olurdu.

Yorumu oyla      4      4  
14 Şubat 2021 Pazar 12:06

Bunlar doğruysa ortada büyük bir skandal var. Bu paralar bizden çıkıyor.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, İzmir'de uluslararası konferansa katılacak!
Cumhurbaşkanlığı himayesinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü ...
CHP'den istifa eden Mevlüt Dudu konuştu!
CHP'de 3 milletvekilinin istifası ardından arabulucu rolü üstlenerek eski ...
Erdoğan'dan faizsiz rakam talimatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, televizyonda gördüğü faizsin ev, araba reklamları ...
 
Özdağ'a saldıran şüphelilere tahliye kararı!
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırarak sopa ...
AK Partili Nasır'dan Bornova'ya 2B müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bornova ilçesi sınırları içerisinde ...
Bergama’ya Sağlık Kompleksi müjdesi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Bergama’da bir dizi ziyaret ...
 
Siyaset Bilimci Prof. Tosun'dan İnce yorumu: Memnuniyetsizler bile destek vermez!
Memleket Hareketi'ni başlatan, CHP'den istifa ederken parti kuracağını ...
Muhittin AKBEL sordu, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda KAYA ÖSEN yanıtladı... Türkiye'nin yelpazesiyiz
Muhittin AKBEL sordu, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda KAYA ÖSEN yanıtladı... ...
Resmi gazete duyurdu: Erdoğan'a yeni danışman
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Danışmanlığına, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva