HABERLER>POLİTİKA
16 Mayıs 2023 Salı - 12:07

CHP’li Bayır’dan sandık yorumu: İzmir için başarısızlık var!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasını yorumlayan ve ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanacağından emin olduğunu belirten CHP’li Tacettin Bayır, İzmir sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede “İzmir için bir başarı grafiğinden bahsedemem. Bir başarısızlık var. 2018 seçimlerinde İzmir’de 7-7 vekil çıkarmıştık. Ancak 14 Mayıs seçimlerine geldiğimizde 2 bölgede 2’şer koltuk başka partilere verildi. Ancak başka partilerden de oy geldiyse bu oylar nerede?” dedi.

CHP’li Bayır’dan sandık yorumu: İzmir için başarısızlık var!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kalırken, milletvekili listeleri kesin olmayan sonuçlara göre büyük oranda netleşmiş durumda.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kalırken Türkiye bir kez daha sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Yaşanan süreçte siyasi partilerde hareketlilik devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi’nden 25-26-27’nci dönem İzmir milletvekili ve 2011-2012 yılları arasında İl Başkanlığı olmak üzere birçok kademede görev yapmış olan Tacettin Bayır, Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

BU PARTİLER NEDEN BİR ARAYA GELDİK!
İttifak yapılmasına rağmen diğer siyasi partilerden destek gelmediğini belirten Bayır, “15 gün 2 hafta daha sabredeceğiz… Ancak İzmir için bir başarı grafiğinden bahsedemem. Bir başarısızlık var. 2018 seçimlerinde İzmir’de 7-7 vekil çıkarmıştık. Ancak 14 Mayıs seçimlerine geldiğimizde 2 bölgede 2’şer koltuk başka partilere verildi. Ancak başka partilerden de oy geldiyse bu oylar nerede? Yani o partilerden bize oy gelmedi ve bizden 4 vekil aldılar. 75 ismi listelerimizden seçime koydular ve bunların yaklaşık 35 tanesi milletvekili seçildi. Yarın bunlar farklı görüşte olduğu için belki de ayrılıp grup kuracaklar… Bizim şu an milletvekili sayımız 169 gözüküyor ancak bundan 35 ittifak vekili çıkardığımızda yine 2018 koltuk sayılarına geri döndüğümüzü görüyoruz. O zaman neden bir araya geldik. Bu fazlalık oylar nerede?” ifadelerini kullandı.

SADECE CUMHURBAŞKANLIĞINI HEDEFLEMİŞİZ 
Seçim sonrası ‘başarısızlık yok’ ifadelerinin  sorulmasına yanıt veren Bayır, “İdareci adam başarısız olduğunu söylemez ancak rakamlar onu söylemiyor. 9-9’lar, 8-8’ler nerede? Artı oylar olsa, olması gereken buydu. Demek ki listeler olumsuz yansıdı. Biz sadece Cumhurbaşkanlığını hedeflemiş gibiyiz. Ancak seçim 2’nci tura kalmış durumda. 15 gün sonra yapılacak seçimlere kadar durmadan çalışacağız ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı seçtireceğiz” dedi.

İL BAŞKANI ASLANOĞLU, BİZİMLE TOPLANTI DAHİ YAPMADI
Seçim öncesi ve sonrası kendisi gibi tecrübeli siyasetçilerin il yönetimi tarafından sözlerinin dinlenip dinlenmediğinin sorulmasına da yanıt veren Bayır,“Maalesef ki hiç dinlenmiyoruz. İl Başkanı 27’nci dönem milletvekilleri ile bir toplantı bile yapmadı. Tesadüfen bir yerde karşılaşınca biz diyoruz ‘şunu böyle yapalım, bu çalışmayı yapalım’ diye. Nedense biraz yalnız çalışmayı seviyor Sayın Aslanoğlu. Ancak bu kadar bilgi birikimi, parti deneyimi yok. Bir program, plan yapılmıyor… Ben bile birkaç defa uyardım, ‘böyle olmayacağını ve plan program yapılması gerektiğini’ belirttim. Bazı isimleri çalıştıramadığını belirtti bana ancak ben İzmir'deki kaptanın kendisinin olduğunu ve bunu yapması gerektiğini belirttim kendisine. Ancak maalesef sözlerimiz dinlenmedi” diye konuştu.

İSTANBUL’DA, ANKARA’DA YAŞAYAN İNSANLARI NEDEN İZMİR’DEN ADAY YAPARSINIZ ANLAMIŞ DEĞİLİM 
Milletvekili listelerinin oy oranlarına etkisinin olup olmadığı konusunda da yorum yapan ve önseçimin önemini vurgulayan Bayır,  “Örgüt ne olursa olsun kimi koyarsak koyalım seçiyor. Özellikle İzmir, İstanbul, Ankara'da sayılar fazla olduğu için absorbe ediyor düşüncesi var.  ‘Yani 28 milletvekili var, İzmir’de 4-5 tane koysak su kaldırır’ düşüncesindeler. İzmirli mi, Atatürkçü mü diye hiç bakmıyorlar. Ancak İzmirli buna bakıyor. İstanbul’da, Ankara’da yaşayan insanları neden İzmir’den aday yaparsınız anlamış değilim” sözlerini kullandı.

ASLANOĞLU’NU BUGÜN YARIN ARAYACAĞIM
İkinci tur öncesi tecrübeli isimlerin sürece el atması gerektiğine vurgu yapan ve Aslanoğlu ile görüşeceğini belirten Bayır sözlerini şu ifadeler ile tamamladı:

“Bu iş böyle yürümez. Sayın Aslanoğlu’nu bugün yarın arayıp toplantı düzenlemesini talep edeceğim. Birinin buna müdahale etmesi lazım. Kendisine eski vekilleri, adayları, seçilenleri, eski il başkanlarını yani partide görev almış tecrübeli isimleri bir araya getirmesini önereceğim. Çünkü bu ekiple bir çalışma programı yapılması gerekiyor. Mevcutta bulunan 2,5 milyonluk oy farkının kapatılması için çok çalışmalıyız. Buradaki en kritik seçmenlerin başında olan 1,5 milyona yakın olan sandığa gitmeyen vatandaşın ikna edilmesi gerekiyor. İlk olarak bunların hedeflenmesi lazım. Büyük ihtimalle sandığa gitmeyenlerin yüzde 90’ı bizim seçmenimiz. Bu nedenle en azından 750 bin vatandaşı sandığa gitmeye ikna edebilirsek bizim için olumlu bir gelişme yaşanacaktır. Bunun haricinde Sayın Oğan’ın aldığı 5 milyon oyun en azından yarısını alabilirsek bu şekilde fark kapanabilir ve öne geçebiliriz. Ben inanıyorum.  Türkiye'de yaşayan her vatandaş 2’nci tur için sandığa gittiğinde  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecektir. Kazanacağımıza eminim, ancak bunu yapmak için tecrübeli isimlerin çalışmasına ihtiyaç var. Bu nedenle Sayın İl Başkanı’nın bu sorunu görmediğini düşünerek ben bu öneriyi kendisine sunacağım”

 
İsrail güçleri 4 Filistinliyi yaraladı, 13 kişiyi gözaltına aldı
 
Bayraklılı atletizmciler yarı finalde
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asım ŞAİR 17 Mayıs 2023 Çarşamba 09:16

Benim düşüncem; 28 mayısa kadar Partiyi- aldığı kararları-İl başkanını ve diğer konulardaki eleştirilerimizi bir kenara bırakıp, Kılıçtaroğlu'nu Çankayaya göndermek için çalışmalıyız. Saygılarımla..

Yorumu oyla      2      3  
örgüt... 17 Mayıs 2023 Çarşamba 01:03

Sizin bıraktığınız enkazla anca bu kadar...

Yorumu oyla      2      5  
Kskli 16 Mayıs 2023 Salı 23:03

Bu daha birşey değil siz esas yerel seçimlerde görün başarısızlığı

Yorumu oyla      3      5  
Yorgun demokrat 16 Mayıs 2023 Salı 22:15

Kaç senedir milletvekili oldunuz?. Bu kayıplar da sizinde payınız var.

Yorumu oyla      3      5  
Vatandaş 16 Mayıs 2023 Salı 20:53

Yoruma gerek yok çünkü CHP kıdem liyakata dikkat edilmeden ithal belediye başkanları ve milletvekilleri ile bu kadar olur...

Yorumu oyla      6      4  
istifa et 16 Mayıs 2023 Salı 20:06

Kılıçdaroğlu istifa

Yorumu oyla      10      4  
izmir halkı 16 Mayıs 2023 Salı 16:21

başarısızlığın sebepleri belli ilçelerdeki belediyelerin izlediği politikalar..

Yorumu oyla      14      3  
uğur 16 Mayıs 2023 Salı 16:21

ya burada yazan arkadaşlar hala neyi ayzıyorusnuz anlamıyorum burada boyuna şikayet ediyorusnuz %63 oy bu ne boru mu? hala neyin şikayeti yok hizmet yokmus yok ithal adaymış yok atatürk düşmanı adaymış izmirli bunlşara bakmıyor hala anlamıyormusunuz da burada yazıyorusnuz ya izmir yerlerde surunsun cıp koksun heryeri veya listelerde Atatürk düşmanı olsun başka partile rolsun izmir halkı bunlarla ilgilenmiyor direk altı oka basıp geçiyor hala bunu anlşayamamışsınız ya Aziz başkanın sözünü hatırlayın izmirde eşek değil semerini koltuga assan kazanır

Yorumu oyla      6      3  
Partili 16 Mayıs 2023 Salı 15:59

Aday gösterilmeyince ağlanmaz. Partili olmak bunu gerektirir. İnan sen aday gösterilseydin o 7 vekil bile çıkmazdı bölgenden. Otur, düşün ve bundan sonrası için çalış.

Yorumu oyla      3      6  
Adil ve Eşit hizmet alma hakkı 16 Mayıs 2023 Salı 15:56

İzmir BB'si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ayrımcılık yapıyor. İzmir merkez ilçelerinde (belediyenin tüm kaynakları kullanılarak ) metro , otobüs , vapur ,tramvaylarda 120 dk. aktarma hakkı VAR. İzmir çevre ilçelerindeki otobüslerde ( ESHOT ) 120 dk. aktarma hakkı YOK. İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer Tire İlçesinde ne söylemiş ( 09.05.2023 ) 'Adalet sadece mahkeme salonlarında tecelli etmez. Eğitimde fırsat eşitliğidir. Liyakattir , gelir dağılımının eşit olması demektir , demokrasi demektir.' HEMEN İNANDIK MI ! İzmir BB'nin toplu ulaşım hizmetinde adalet VAR MI ? Fırsat eşitliği VAR MI ? İzmir çevre ilçe otobüslerinde de 120 dk. aktarma hakkı verilmemesi için , bu inatlaşma niye ? Mesele para meselesi değil . Mesele 'Hak, hukuk , adalet 'meselesi. ÇÖZÜM : İzmir çevre ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattındaki ( BEDAVA DEĞİL , PARAMIZLA ) tarife ve ücretlendirmelerin uygulanması . SÖZ UÇAR , İCRAATLAR KALICIDIR , İNANDIRICIDIR .

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tayfun MARO yazdı... Seçimde ne oldu?
Tayfun MARO yazdı... Seçimde ne oldu?
Hazine yardımı dağılımları belli oldu
Seçim sonuçları siyasi partilerin gelecek yıl hazine yardımlarından alacakları ...
Gözler ikinci turda... Sinan Oğan'dan 5 şart!
14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 5,17 oranında oy alan ATA ...
 
İkinci tur takvimine dair bilinmesi gerekenler
Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir adayın yeterli oy almaması üzerine Türkiye ...
Kılıçdaroğlu'ndan Onursal Adıgüzel kararı!
Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilgi ve İletişim ...
Babacan: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacaktır!
DEVA Partisi lideri Ali Babacan seçim sonuçlarına ilişkin sosyal medya ...
 
İmamoğlu ve Yavaş'a yüklendi: Özür borçlular!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulundu. ...
İYİ Parti'den '2'nci tur' mesajı: Geleceğimiz için!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından ...
AK Partili Kaya'dan 2'inci tur açıklaması: Zaferimizi taçlandıracağız!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması ile ilgili açıklama ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva