HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 12:02

CHP'li Başkanlar Çalıştayı'ndan mesaj seli!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 'Belediye Başkanları Çalıştayı'nın ana gündem maddesinin yaklaşan seçimler olarak belirlediklerini söyledi. Çalıştaya katılan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na de seslenen Torun, "Karanlığın aydınlığa varacağı günler yakın. Vakit, adalete susamış milyonların vaktidir. Çankaya bizi bekliyor, Çankaya sizi bekliyor Sayın Genel Başkanım" dedi.

CHP li Başkanlar Çalıştayı ndan mesaj seli!

CHP'nin 11'i büyükşehir olmak üzere 225 belediye başkanının katıldığı 'Belediye Başkanları Çalıştayı, sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılaçdaroğlu'nun da katılımıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını ise CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptı. Torun, tüm baskılara rağmen şikâyet etmeden çalışan, sosyal devlet anlayışından kopan iktidara sosyal belediyeciliğin dersini veren belediye başkanları ile bir arada olduklarını belirtti.

Çalıştayın ana gündemini yaklaşan seçimler olarak belirlediklerini ifade eden Seyit Torun, “Yakın siyasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. 3 yılda belediyelerimiz çok büyük adaletsizliklere maruz kaldı ve bu haksızlıklar artarak devam ediyor. Şu anda; Tüm kamu kaynakları, belediyelerimize kapatılmıştır. Belediyelere kaynak sağlayan tüm kurumlarda büyük bir partizanlık hüküm sürmektedir. Belediyelerimizden hizmet bekleyen milyonların hakkı olan kaynaklar, sırf Cumhuriyet Halk Partili diye kesilmektedir. Siyasi iktidar, özellikle son dönemde; Seçimde kazanamadığı ve hizmetlerine engel olamadığı belediyeleri karalamak için masa başı algı operasyonlarına başlamıştır. Belediyelerimiz, her gün haksız hukuksuz soruşturmalarla muhatap olmaktadır. Talimatlı müfettişler her gün belediyelerimizin kapısındadır. Belediyelerimizde suç arayıp da bulamayanlar artık sahte suçlar uydurmanın acizliğine düşmüştür. İşte bizim belediyelerimiz tüm bu zorluklar içinde tarihi bir hizmet mücadelesi vermektedir" dedi.



BELEDİYELERİMİZ İKTİDARIN ZULMÜ ALTINDADIR
Torun, belediyelerinin vatandaşa hizmet etmeye devam edeceğini belirterek, "Van’dan tüm belediye başkanlarımızla birlikte bir kez daha sesleniyoruz. Onlar ne yaparsa yapsınlar, bizim belediyelerimizin vatandaşa hizmetine mani olamadılar ve bundan sonra da olamayacaklar. Halkın belediyeleri; şikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte aştılar ve aşmaya da devam edecekler. Sayın Genel Başkanım; Evet, belediyelerimiz iktidarın zulmü altındadır. Ama halkımıza yönelik zulüm, çok daha büyüktür. Derin yoksulluk ve adaletsizlik ülkemizin her köşesini sarmıştır. Ancak biliyoruz ki: Milletimiz çaresiz değildir. Biz, 'milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' diyen bir neslin çocuklarıyız. Şairin dediği gibi; 'Zalim ne kadar pervasız olursa olsun, yine zulmü biz yıkarız, Yerin dibine de atsalar bizi, yer küresini patlatır çıkarız'" diye konuştu.



GELECEKTEN UMUTLUYUZ
Konuşmasını sonunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na seslenen Torun, gelecekten umutlu olduklarını da belirterek, "Umutluyuz. Çünkü biliyoruz ki; eğer bu ülkede, kendi halkına sırtını dönen bir iktidar varsa, elektriği kesilen milyonlar için karanlıkta kalan bir lider vardır. Eğer bu ülkede, adaleti çürüten bir iktidar varsa, adalet için ayakları kanayarak günlerce yürüyen bir lider vardır. Ve hatta ülkesini terk edip kaçmaya niyetlenen bir iktidar varsa bu ülkede, 'Bizim başka memleketimiz yok, hiçbir yere gitmiyoruz. Bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız' diyen bir lider vardır. Biliyoruz: Her firavunun bir Musa’sı vardır. Sayın Genel Başkanım, ülkemiz için bir yola çıktınız, buradan bir kez daha vurguluyoruz ki; beldesinden büyükşehrine kadar, tüm belediye başkanlarımızla birlikte yanınızdayız Sayın Genel Başkanım. Yolunuz yolumuzdur ve bu yol, umudun yoludur. Biliyoruz; artık umutsuzluk kaçıyor türkülerimizden. Milletin sesini duyuyoruz. Artık değişim rüzgârları, fırtınaya dönüşüyor. Görüyoruz; kısa çöpün, uzundan hakkını alacağı günler yakın. Karanlığın aydınlığa varacağı günler yakın. Vakit, adalete susamış milyonların vaktidir. Çankaya bizi bekliyor, Çankaya sizi bekliyor Sayın Genel Başkanım" dedi.

BAŞKAN SOYER: YERELDEN BAŞLAYAN DEĞİŞİM ÜLKEYE UMUT OLACAK
Çalıştayı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi:

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız sayın Seyit Torun'un koordinasyonunda CHP'li belediye başkanlarımızla Van'da biraraya geldik. Yerelden başlayan değişimin ülkeye umut olduğu bilinci ve inancıyla birlikteyiz. (DHA - Haber Merkezi)

 
Sektöründe eşsiz iki fuar İzmir'de
 
Karaburun kolları sıvadı: Depremzedeler için ihaleye çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır Bakan Kurum'un o sözlerini hatırlattı: Mağrur değil, mağdur İzmir!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, hükümet tarafından İzmir’e yapılacak ...
Sertel: Her aile cebinden 8 bin TL TRT'ye ödemiş
Bandrol ücretlerine yüzde 50 ila yüzde 100 arasında yapılan artış TRT’nin ...
AK Partili Sürekli Çiğli'den tepki gösterdi: Harmandalı çözümsüzlük abidesi gibi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli’de esnaf ve vatandaşlarla ...
 
Siyasi parti liderlerinden 6’lı masa videosu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı ...
AK Parti Sözcüsü'nden Kılıçdaroğlu'na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ...
Küçük Menderes'te büyük buluşma!
Cumhuriyet Halk Partisi Bayındır İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan yeni ABD soruları!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesinin ...
Kılıçdaroğlu ekmek, su ve tuzla karşılandı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 27-29 ...
'Vatandaşın parlamenter sistem talebi var'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva