HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2022 Salı - 09:22

CHP'li Bakan'dan İnciraltı isyanı: Orada tarım yapılabilir demek...

İnciraltı'nın planlama süreci ile ilgili 'tarım yapılabilir' sözlerine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Siz nereyi planlarsanız rant çıkar orada. Ancak aksi durum da mağduriyet yaratıyor... Siz burayı rant için mi planlıyorsunuz yoksa kente kazandırmak için mi? Önemli olan bu. Büyükşehir ve ilçe belediyesinin bakışı, kentin planlı gelişmesi ve mağduriyetlerin giderilmesidir. 'Bu artık olmasın, tarım yapılacak' durumunu geçtik. 'Tarım yapılabilir' diyenler orası 'Nargile bahçesi olsun, düğün salonları olsun' demek istiyordur" ifadelerini kullandı.

CHP li Bakan dan İnciraltı isyanı: Orada tarım yapılabilir demek...

EGEDESONSÖZ - Planlama süreci yılan hikayesine dönen ve uzun yıllardır tartışmalara neden olan İnciraltı ve Bahçelerarası bölgesi için meraklı bekleyiş devam ediyor.

Planlama sürecinin aksaması bölgede 'topraklar el değiştiriyor, alanda tarım yapılamıyor' isyanlarını yükseltirken İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, birçok açıklamasında soruna dikkat çekmiş ancak meslek odaları ve bazı siyasi isimler 'tarım yapılabilir' ifadeleri ile planlamaya karşı çıkmıştı.

Bölge ile ilgili SONSÖZ TV'de açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, alanın bir an önce planlanmasının tamamlanması gerektiği çağrısında bulundu.

TARIM YAPANLARIN SAYISI BİR ELİN PARMAKLARINI GEÇMİYOR
İlkokul, ortaokul ve lise yıllarında Balçova'da ikamet ettiğini aktaran Bakan, eski günlerde alanın tarım açısından oldukça değerli olduğunu vurgularken, "Ben çocukluğumda Balçova'da oturdum. Bahçelerarası'nda çokça arkadaşımız vardı... Gidip gelirdik o bölgeye. Orada gerçekten tarım yapılırdı. Hatta orada tarım yapanlar Hollanda'ya ihracat yapardı. Çok güçlüydü, ekonomileri iyiydi. Geldiğimizi noktada belki yanlış uygulamalar olmuş olabilir… Bir JES mevcut bölgede, belki yanlış kullanılmış olabilir... Toprakta bor olabilir... Tarım yapanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor" dedi.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANIMIZLA BÖLGEYİ GEZEN TEK VEKİLİM
Bölgenin artık tarım yapılabilir olmaktan çıktığını belirten ve 'çöküntü alan' olduğunu dile getiren Bakan, "Koskoca alan demir çöplüğüne dönmüş halde. Nargile kafeler, düğün salonları işgal etmiş... Başından beri alanda yaşayan vatandaşlara bölgeyi planlayacağınızı söylemişsiniz...  Kentin merkezinde kalmış ve planlanmamış. Buna çöküntü alanı deniyor. Kentin planlanması yukarıdan bakıp 'yeşil kalsın' diyerek olmaz. Burası tarım yapılamaz hale gelmiş. Mülk sahipleri, 4 kuşaktır orada yaşayanlar; mülklerinin vergisini ödeyemez hale gelmiş… Biz orası planlansın diyoruz. Bunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız da ilçe belediye başkanımız da diyor. Ben ilçe belediye başkanımızla bölgeyi gezen tek vekilim. Oranın derhal planlarının yapılması ve düğün salonlarının hemen kalkması lazım. Tabii ki tarım yapılacak alan varsa da düşük imar verilebilir. O bölgenin çöküntü alan olmaktan kurtarılması gerekiyor. 'Bu bir kentsel ranttır' diyor arkadaşlar. Doğru... Siz nereyi planlarsanız rant çıkar orada. Ancak aksi durum da mağduriyet yaratıyor. Siz burayı rant için mi planlıyorsunuz yoksa kente kazandırmak için mi? Önemli olan bu... Büyükşehir ve ilçe belediyesinin bakışı, kentin planlı gelişmesi ve mağduriyetlerin giderilmesidir. 'Bu artık olmasın, tarım yapılacak' durumunu geçtik. 'Tarım yapılabilir' diyenler orası 'Nargile bahçesi olsun, düğün salonları olsun' demek istiyordur" diye konuştu.

 
Narlıdere’nin mezarlıkları bayrama hazır
 
Düşen telefonunu almaya çalışırken akıntıya kapıldı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Yörük 27 Nisan 2022 Çarşamba 11:43

Aklı selim insanlar Allah tan mevcut ve İnciraltı meselesine vakıflar. Parti, politik görüş farklı olsa da aklın yolu bir.O bölgeyi hayatlarında görmeyen meslek odaları ve benzeri sığ düşünenler ne konuşurlarsa oradaki hak sahibi bölgenin insalarının vebalini alıyorlar,Torbalı ve benzeri hakiki tarım alanlarının katledilişini seyredip üç maymunu oynayan bal yapmayan arı gibiler İSTEMEZÜKÇÜLER.....

Yorumu oyla      2      3  
TD 26 Nisan 2022 Salı 15:32

Kim ne derse desin İnciraltı milli sorundur bir an önce imara açılmalı ve planlanmalı.Eğer tarım arazisi koruyuculuğu yapmak isteyen var ise Pancar Menemen Torbalı Menderes tarım alanlarını korusunlar.Çatır çatır tarım arazilerine burda depo ev yapılıyor.Bi allahın kuluda ititraz etmiyor.Yani İnciraltı üzerinde çıkarları olan STK lar pis ellerini bizim arazilerden çeksinler.

Yorumu oyla      2      3  
Günay 26 Nisan 2022 Salı 13:12

Inciraltinin nerede olduğun u bilmeyen ler yorum yapior seçim zamanı bunlara selam bile vermeyin bunlar cesmeyi ormalik inciraltini tarım basmane cukurunun altında zeus tapınağı olduğunu zanneden yada kötü niyetli olmasın bende de yok onda da olmasın kafasindalar

Yorumu oyla      4      3  
İsmail Yıldız 26 Nisan 2022 Salı 13:00

Sayın Bakan''ın gerek, Çeşme ve gerekse İnciraltı hakkındaki yaklaşımı doğru buluyorum.. Aklın yolu birdir.. İnciraltı''nın planlanması gecikmiştir ve bu haliyle devam ederse tam bir mezbelelik alanına dönecektir.. Planlanması sadece mağduriyetleri bir nebze de olsa tamir edeceği gibi, bol yeşil ve örnek bir şehircilik modeli de üretecektir.. Kaldı ki, Üçkuyular bölgesinde giderek sıkılacak ola trafik ve kavşakların rahatlaması ile, güneye akış nefes alacaktır..

Yorumu oyla      2      4  
Uğur 26 Nisan 2022 Salı 10:30

Çok şükür halkın ne durumda olduğunu gören insanlar da var... İnciraltı planı neden çıkmıyor, neden herkesin kabul ettiği haklar verilmiyor... Mal paylaşım davaları açılmaya başlandı yerlerimizi bu yolla almaya çalışıyorlar. Bugün modern bir plan yapılabilme ihtimali var ise bu İnciraltı halkı sayesindedir, biz gecekondu dikmediğimiz içindir. Yazık günah biraz vicdanınız varsa çözün şu sorunu.

Yorumu oyla      2      4  
Vallahi Helal Olsun... 26 Nisan 2022 Salı 09:58

Sayın Ege'de Sonsöz Ailesine Vede Sayın Fatih Bey'e Çok Teşekkürler.Gönülden Sorgulayıp Katkıda Bulundukları için Çok Mutluyuz.Sayın Bakanımız , İlk Günden bu yana Dik ve Net Bir tavır Sergileyerek Doğruları İfade Etmiştir.En azından Bölgeyi Gezerek,İnsanları dinleyerek ,empati yaparak açıklamada bulunmuştur.Kendisine de çok teşekkür ederiz.Umarım en kısa sürede planlama çıkarak,her kesime kalkınmada destek olur.Tekrardan teşekkür ederiz.Saygılar Şimdiden iyi Bayramlar.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metin ÖNEY yazdı... ‘Daha çok var ve yıpranır…’
Metin ÖNEY yazdı... ‘Daha çok var ve yıpranır…’
AK Parti İzmir'de 'vefa' iftarı… Kim/ne mesaj verdi?
Ramazan ayı kapsamında AK Parti İzmir'de geçmiş dönemlerde görev almış ...
CHP'li Sertel hükümete yüklendi: Testiyi doldurma dönemi!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kesilen elektriği ...
 
Meclis yaşlılar için devrede: Sorunlar araştırılacak!
TBMM, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için mesai yapacak. Türkiye nüfusunun ...
AK Parti İzmir Ramazan mesaisinde... Dört ilçede mesaj yağmuru
Ramazan boyunca evlerden taksi duraklarına; öğrenci yurtlarından ilçe ...
CHP'li Bakan'dan 24 Nisan çıkışı: Soykırım iddiasını kabul etmiyorum!
Ermeni Soykırımı iddialarıyla ilgili çıkan tartışmaları değerlendiren ...
 
Elektrik dağıtım şirketinden açıklama geldi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik ...
AK Partili Çelik: Pahalılık bayramdan sonra düzelecek
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son aylarda artan fiyatlar ve hayat pahalılığıyla ...
CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva