HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2023 Pazartesi - 13:13

CHP’li Aslanoğlu, ‘tüzük kurultay çağrısı’ için konuştu: Kılıçdaroğlu’na muhalefet göremiyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 28'İnci dönem Milletvekilliği ve   Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını yorumlayan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilliği listeleri eleştirileri ve parti içinde yaşanan kurultay çağrıları ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kurultay çağrıları için konuşan Aslanoğlu, "Ortada genel başkana muhalefeti görmüyorum” diye konuştu.

CHP’li Aslanoğlu, ‘tüzük kurultay çağrısı’ için konuştu: Kılıçdaroğlu’na muhalefet göremiyorum!

Oktay GÜÇTEKİN -Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 14 Mayıs ve 28 Mayıs milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu değerlendirmek amacıyla  basın toplantısı düzenledi. Hazırlanan slayt gösterisi ile seçim sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili detaylı değerlendirme yapılırken basın mensuplarının soruları da yanıtlandı.

ÖRGÜT YENİ YÖNETİMİ BAĞRINA BASTI
Göreve gelişinden itibaren yapılan çalışmaları anlatarak sözlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Ocak ayının ortası gibi göreve başlamıştım, 18 Ocak'tan itibaren yönetim kurulumuz göreve başladı. 4 aydan kısa bir süre görev yaptık seçimlere kadar. Göreve geldiğimiz zamandan itibaren ilçelerde seçim çalışmalarında önce aktivasyonu arttırabilmek için 30 ilçemize ziyaretler, esnaf ziyaretleri, ev ziyaretleri yaptık. Yaklaşık 3 haftayı böyle tamamladık. Örgüt yeni il yönetim kurulunu bağrına bastı. Ardından ülkede büyük bir deprem oldu ve çalışmalar başka bir eksene kaydırdı. Depremle birlikte ben ve yönetim kurulu birkaç kez deprem bölgesine gittik. İzmir'de de deprem yardımlarını örgütlemeye, ülkenin ihtiyacı olanı o noktalara ulaştırmaya gayret ettik.  Nisan ayının başında seçim kampanyası başladı. Kiraz-Dokuzlar köyünden seçim kampanyamızı başlattık. Ev ziyaretleri, 30 ilçede miting, STK toplantıları gerçekleştirildi. İlk kez bir seçim alanında bağımsız seçim alanları açtık. Ardından İzmir mitingi oldu. Çok güzel ve başarılı bir miting geçti. Dönem dönem diğer partilerin mitingleri ile kıyaslanan mitinglerden biri oldu. Bu da başarılı bir organizasyon olarak yer aldı. Seçimin son düzlüğüne geldiğimizde ise tüm yerlerde gece mitingleri, yürüyüşler, halk buluşmaları adını verdiğimiz buluşmalarımız oldu. 13 Mayıs'ta burada seçim çalışmalarını sonlandırmıştık" ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu’nun sunumu sonrası ise il başkan yardımcıları Tevfik Türk, Özlem Ünsal, Ahmet İlhan Akaltun seçim sürecindeki  görevleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

İZMİR KILIÇDAROĞLU'NA SAHİP ÇIKTI
Sözlerine seçim sonuçları ile devam  Aslanoğlu, “Daha önceki seçimlerde katılım yüzde 85’lerde olduğu için seçimde katılımı yükseltebilirsek pozitif sonuç alabileceğimizi dönüşüyorduk ve bunun için ciddi çalışma yaptık. İlk tur seçimlerinde çok ciddi katılım ile gerçekleştirildi. Dünyanın birçok yerinde katılım bu kadar yüksek olmaz. Türk milleti seçim meselesine, seçmen kimliğine önem verir… Çok uzun yıllardır genelde seçime katılım oranı yüzde 80’lerin üstünde olmuştur, yüzde 90’ların üstü çok iyi biri durumdur. Türkiye genelinde ise ikinci turda yüzde 2-3  katılım oranı düşmüştür. Bunun çeşitli nedenleri vardır. Seçim sonuçlarında en çok önemsediğimiz yer Cumhurbaşkanlığı. Burada İzmir her zaman olduğu gibi öncesindeki seçimde CHP’ye ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmıştır. Büyük bir teveccüh göstermiştir. İzmir’de Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy 1 milyon 20 bin Erdoğan'ın aldığı oydan fazladır. Yani seçim sadece İzmir’de olsaydı 1 milyon farkla Kemal Bey kazanırdı. İzmir performansını gösteren Türkiye genelinde başka il yok.  İzmir her zamanki gibi aydınlığa sahip çıkmıştır.  İzmir yüzde 6,9 oyunu arttıran şehrimiz oldu. Şehrimizin diğer şehirlere  oranla gösterdiği performans ortadadır. Parti olarak milletvekilliği seçimlerinde bir önceki seçimlere oranla hemen hemen aynı oy alınmış durumda. Ciddi bir artış yok. İlçelerde de sonuçlar hemen hemen aynı. Kiraz ve Kemalpaşa’da Erdoğan'ın arkasında kaldık. Geri kalan 28 ilçede ipi önde göğüsledik” diye konuştu.

ORTADA MUHALEFET GÖRMÜYORUM
Manisa’da başlatılan ve tüzük kurultayının istendiği muhalefet grubunun İzmir’de de bulunup bulunmadığı yönündeki soruya yanıt veren Aslanoğlu, “Kurultay ile ilgili bir şey görmüyorum. Genel başkanın, parti yetkili kurulunun değerlendirmesi var. Partinin yetkili organları buna ilişkin kararlar almışlar. Ortada genel başkana muhalefeti görmüyorum” diye konuştu.

SAYGIYLA KARŞILAMAK LAZIM
CHP eski il başkanlarından ve 3 dönem milletvekilliği yapan Tacettin Bayır’ın listelerle ilgili yaptığı değerlendirme ‘Ben olsam hemen genel merkeze dikilirdim ve uyarıda bulunurdum. Müdahale ederdim ve bunu halkla paylaşırdım” sözlerinin sorulmasına yanıt veren Aslanoğlu,  “Milletvekili listelerinin kim tarafından oluşturacağı parti tüzüğümüzde belli. Parti yetkilileri tarafından belirlendi listeler. Tabii ki listelerde yer bulamamış arkadaşların dönem dönem çeşitli eleştirileri olur, bunları saygı ile karşılamak lazım” dedi.

GÖREV ALMALARINI İSTERİM
Yakın süreçte belli olması beklenen MYK üyeleri için genel merkeze isim önerip önermediği yönünde de açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, "MYK üyeleri, PM üyeleri tarafından genel başkanın takdiriyle belirlenir. Benim tavrım değişmez. Tabii ki de İzmirlilerin İzmir PM üyelerinin MYK’da görev almalarını isterim. İsimlerden bağımsız olarak bu… PM üyesi olmayan bir arkadaşımız MYK’ya girmesi önemli değildir" ifadelerini kullandı.

30'DA 30 OLACAK
30 ilçesi bulunan İzmir'de 28 ilçede CHP'nin önde olmasının yerel seçim için ne ifade ettiği sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, "Yerelde seçim 4 sene önce olmuş. Halk şimdi demiş ki bunlara oy verdik ama pişmanız CHP'ye oy verelim. İnşallah önümüzdeki seçimlerde belediyelerde 30'da 30 olacak" diye konuştu. 

 
Başkan Soyer'den körfez mesajı: Yüzme heyecanını hep birlikte yaşayacağız!
 
Kaçak midye avcılarına ceza yağdı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 5 Haziran 2023 Pazartesi 22:42

Biz bunları biliyoruz partiye gönülden bağlı olanlar seçimi kayıp ettik diyerek sokağa çıkmaya çekiniyoruz suanki biz suçluyuz,son on yıldır atanan bütün il ve ilçe başkanları genel merkez yöneticilerinin partiden ayrılmadığı sürece rakip parti her zaman seçimi alır,seçimden altı ay önce bunlar hep söylendi yazıldı goygoycular troll diyerek insanları itham ettiler gördünüz mü? Şimdi Hanyayı Konyayı...

Yorumu oyla      5      3  
narlıdereli 5 Haziran 2023 Pazartesi 17:09

narlıderede bol bol kahvaltılı toplantı yapıldı. kiminle? kendi partilileriyle. narlıderede hiç bir şey yapmasan zaten yüzde 80 akp karşıtlığı var. gidin gecekondulara, yoksul semtlere, varoşlara, ya da egeyi dolaşın.

Yorumu oyla      9      3  
Partili 5 Haziran 2023 Pazartesi 16:55

Genel başkan Kılıçdaroğlu ve parti sizin olsun ittifak partileri ile kayıp olup gidecek bu parti,sizlerin olsun yerel seçimlerde boyunuzun ölçüsü çıkacaktır...

Yorumu oyla      8      3  
AYTAÇ Kurt 5 Haziran 2023 Pazartesi 16:29

Seçilmiş değil atanmış bir il başkanının başka bir şey söylemesi beklenemez.

Yorumu oyla      6      3  
Ahmet Şen 5 Haziran 2023 Pazartesi 15:38

Yazık yazık koskoca parti siyaseti bilmeyenlere kaldı...

Yorumu oyla      7      3  
izmirli 5 Haziran 2023 Pazartesi 14:56

tacettin beyi dinlesen iyi olur.. izmiri izmirliler yönetmeli... nokta...

Yorumu oyla      5      3  
HAFIZ 5 Haziran 2023 Pazartesi 14:46

30 DA 30 Yapın saçlarımı icardi gibi boyayıp gezerim tüm izmiri 7-8 ilçe gidecek bu seçimde biri gaziemir diğeri karabağlar..

Yorumu oyla      5      4  
Erhan Öztürk 5 Haziran 2023 Pazartesi 14:29

İzmir halkının feraseti, durumu okuma ve siyasi karar verebilme özelliği CHP nin bu, önceki veya çok çok daha önceki yönetim becerisinden kaynaklanmıyor. Bunu samimiyetle kabul edin artık. CHP nin hangi yöneticisi, adayı hangi kapıyı çaldı? ( Çok klişe bir laf vardır ya? Çalmadık kapı bırakmayacağız diye) tam tersine EGO girdabına kapılan bu kompleksli kişiliklere ulaşmak bile mümkün olmadı? Nasılsa kapıya ...... bağlasak seçilir düşüncesiyle rahatça cirit attığınız alanı sizin başarınız sağlamadı size. Her seçimde hazırladığını o ucube listeye ALLAH BELASINI VERSİN diyerek oy vermekten USANDIK.

Yorumu oyla      4      3  
Cumhuriyetli 5 Haziran 2023 Pazartesi 14:12

aynen diktatör yönetimlerde muhalefet olmaz zaten

Yorumu oyla      3      3  
goygoycular 5 Haziran 2023 Pazartesi 13:54

ulan siz daha seçim kampanyası kapsamında saha çalışması yapmak ne demek nasıl olmalı bunu bile bilmiyorsunuz. "şu gaave partili burda oturalım"la, "bu telefoncu genç kardeşimiz gençlik kollarından buna uğrayalım alnır"la birbirinizi goygoylamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz ki! 30'da 30muş!

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan ‘Soylu sonrası’ dönem için konuştu: Bakan Yerlikaya’ya kredimiz var!
İçişleri Bakanlığı’na Süleyman Soylu’nun yerine Ali Yerlikaya’nın getirilmesini ...
'Çalışanların haklarını korumaya devam edeceğiz'
Vedat Bilgin'den görevi devralan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ...
Hayko Cepkin'den CHP'li Özel'e: Hepinize güle güle
Şarkıcı Hayko Cepkin, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in paylaşımını alıntılayarak ...
 
Cumhur İttifakı, seçim vaatlerini içeren bir 'torba teklifi' sunacak
Cumhur İttifakı, 28’inci dönem parlamentosu ve yeni kabinenin göreve başlamasının ...
Mehmet KARABEL yazdı... Koltukta nasıl kaldılar?
Mehmet KARABEL yazdı... Koltukta nasıl kaldılar?
CHP’li Bayır’dan ‘ön seçim’ şartı: Belediye başkan adayı olurum!
Milletvekilliği görevinin son bulmasının ardından yeni dönemde de siyasetin ...
 
Meclis'te yeni hafta... TBMM Başkanı seçilecek
Milletvekillerinin yemin töreniyle 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı çalışmalarına ...
Bakan Yerlikaya, 'afet yönetimi' toplantısına katıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nda ...
Adalet Bakanı Tunç'tan anayasa çağrısı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva