HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2015 Çarşamba - 17:25

CHP İzmir’de ‘koalisyon’ zirvesi: Başkanlar ne dedi?

İl Başkanı Serter ilçe başkanları zirvesinde örgütten görüş aldı. Başkanlar ‘AK Parti’siz koalisyon’ formülünde uzlaştı. Toplantıda ayrıca Başkent’te belediye başkanlarıyla yapılan zirveye itiraz geldi!

CHP İzmir’de ‘koalisyon’ zirvesi: Başkanlar ne dedi?

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir’de örgüt İl Başkanı Bedri Serter başkanlığında toplanarak seçim sonrası senaryoları masaya yatırdı.

İlçe başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Serter, Ankara’da yapılacak il başkanları toplantısında İzmir’in görüşünü Genel Merkez’e iletmek için örgüte koalisyon talebini sordu.

Toplantıda söz alan 3 başkan AK Parti’ye kapıları kapatmadı ve bu ihtimale de olur verdi. Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Tire İlçe Başkanı Şenol Sarıdoğan ve Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur “AK Parti’yle de koalisyon” yapılabilir görüşünü savundu.

AK Parti’yle iktidar ortaklığına en sert tepki Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu’dan geldi. Başkan Özuslu’nun toplantıda “Bu hainliktir, seçmene ihanettir. Hiçbirimizin buna hakkı yoktur” mesajı verdiği öğrenildi. Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de kesin bir dille AK Parti’yle koalisyon ihtimalini reddetti. Ayrıca bazı ilçe başkanlarının da koalisyon görüşmelerinin Genel Merkez tarafından yürütüldüğü bu bağlamda görüşlerinin sorulmasının gereksiz olduğunu bildirdikleri ifade edildi.

İl Başkanı Serter başkanların açıklamaları sonrası “AK Parti’yle koalisyona hayır dediğinizi anlıyorum. Ankara’ya böyle bir karar bildireceğim. Bu duruma karşı gelen var mı?” diye sorarken başkanlardan hiç birinin itiraz etmediği bildirildi.



“İYİ PERFORMANS SERGİLEDİM”
Toplantıda seçim dönemini de değerlendiren Serter, “Bu süreçte çalışan il yöneticilerine teşekkür ediyorum. İyi niyetle gayret gösteren birçok kişi çalışmalarda aktif görev aldı. Ben de il başkanı olarak bu seçim döneminde iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Öte yandan toplantıda konuşan Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat’tan Genel Merkez’de yapılan belediye başkanları zirvesine sert eleştiri geldi. Polat, “Klimalı makam araçlarında gezen, protokollerde boy gösteren ve seçim çalışmalarında ortalıkta gözükmeyen belediye başkanları ne hakla genel merkeze gidiyor?” sözleriyle tepki gösterdi.
 
BAŞAK’TAN AÇIKLAMA
Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak toplantıda yaptığı açıklamaların ne anlama geldiğini ifade etti. Başak Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede, ‘‘Ben toplantıda ‘partimiz 14 maddelik bir bildiri yayınladı. AKP koalisyon görüşmeleri devam ederken bize 14 maddemizi kabul ediyorum. Bir sorun yok dese ne diyeceğiz’ dedim. Bunu kimseye anlatamayacağımızı dile getirdim. Çünkü sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir parti ayrım gözetmeden 14 maddeyi öne sürdü. 1000’de 1 ihtimal olsa da AKP’nin bunu kabul etme ihtimali var. Bu konudaki fikirlerimi beyan ettim. Doğrudan AKP’yle koalisyonda yer almayı zaten kimse istemez’’ diye konuştu.
 

 
Kızılay’dan bağış onuru: İzmir’de ödül günü
 
Dikili'de ağaç isyanı: Belediyeye tepki
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abidin KAYGUSUZ 17 Haziran 2015 Çarşamba 18:08

Bedri SERTER'İN başarısı milletvekili sayısı ile ölçülür. her iki bölgede toplam 13 milletvekilinden 12 milletvekili sayısına düştük AKP'nin yüzde 10'un üzerinde oy azalmasından istifade edemedik oyun büyük bölümünü HDP ve MHP aldı ayrıca CHP seçmeninden HDP'ye kaçan oylarıda hesaba kattığımızda başarısız bir seçim kampanyası yürüttüldüğü bilimsel bir gerçektir.

Yorumu oyla      26      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP İzmir Milletvekilleri mazbatalarını aldı
İzmir’den seçilen HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan, ...
AK Parti İzmir’de mazbata mesaisi: Vekillerden ilk mesajlar
AK Parti’den İzmir Milletvekili seçilen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ...
Bakan Eroğlu’ndan seçim raporu ve Kılıçdaroğlu’na salvo!
Milletvekili seçildikten sonra ilk kez kente gelen Orman ve Su İşleri ...
 
Demirel için 3 günlük ulusal yas ilan edildi
Başbakan Davutoğlu, bugünden itibaren 3 günlük ulusal yas ilan edileceğini ...
Flaş! Abdullah Gül’den o kitapla ilgili ilk açıklama
11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde tartışma yaratan eski ...
Kılıçdaroğlu ile görüşen STK’lardan mesajı: Bu fırsat…
Sivil toplum kuruluşları, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. ...
 
Bahçeli’den ‘yüzde 60 blok’ yanıtı: HDP'li hiç bir...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde ...
AK Parti İl Başkanı Delican'dan Ramazan mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj ...
YSK’dan 3 ilin sandıkları için flaş karar
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin Diyarbakır, Van ve Giresun, HDP'nin ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva