HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2015 Çarşamba - 13:21

Bakan Eroğlu’ndan seçim raporu ve Kılıçdaroğlu’na salvo!

Milletvekili seçildikten sonra ilk kez kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı, “Erken değil, yeniden seçim olursa AK Parti tek başına iktidar olacak güçte" dedi. İzmir'den Milletvekili olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Eroğlu, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'den aday idi. İzmir’le ilgili hiçbir proje duydunuz mu? İzmir'e ne söyledi? Ne vaat etti?" diye konuştu.

Bakan Eroğlu’ndan seçim raporu ve Kılıçdaroğlu’na salvo!

EGEDESONSÖZ – Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu milletvekili seçilmesinin ardından ilk kez İzmir’e geldi.

Mazbatasını almak için kente gelen Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen ilçe başkanları toplantısına katıldı. Toplantıda AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin da hazır bulundu.

TÜRKİYE’NİN MENFAATLERİ…
Genel seçim sonuçlarını değerlendiren Bakan Eroğlu ise ülkenin menfaatleri vurgusu yaparak, “Seçim neticelendi. Demokrasinin gereği olarak yüzde 85 yakın oranlara sandık başına gitti ve taktirini yaptı. AK Parti birinci parti olarak çıktı. CHP'yle arada çok önemli bir fark var. Burada millet AK Parti tek başına iktidara getirmişti. Bu seçimlerde tek başına iktidar yolunu açmadı. Başbakanımızın selamı var. ‘Türkiye'nin menfaatleri AK Parti menfaatlerinin üzerindedir’ diyor. Partilerin gayesi milletimizin refah seviyesini yükseltmektir. AK Parti Türkiye'de istikrarın devamı açısında gereğini yerine getirecektir. Diğer partilerin de bu şekilde düşünmelerini tavsiye ederiz. Kendi menfaatlerinden daha yüksek milletin menfaati olduğunu kabul etmeleri gerekir” diye konuştu.



BURADA EKSİKLİK VARSA…
Genel seçimde tüm partilerin AK Parti’ye karşı birleştiğini savunan Eroğlu şunları söyledi: Bütün partiler bize karşı birleştiler. Paralel yapı ve bazı sivil toplum kuruluşları birleşti. Böyle bir tablo çıktı. Millet bu tablodan memnun değil. Neden böyle yaptık diyenler çok. AK Parti yeniden seçim olsa iktidara gelecek güçte. Böyle tutarsız kendilerini sanki birinci parti gibi kabul edenlerin talepleri de kabul edilemez görülüyor. Milletvekili olarak mazbatalarımızı 14.00’te almaya başlayacağız. Ana kademe gençlik kolları ve kadın kollarına gönülden teşekkürler. Biz birlikte seçime girerken biz İzmir'de kavga için yokuz insanların gönüllerini kazanmak için varız sloganını söyledik. Bu anlayışla kimseye herhangi bir laf atmadan yolumuza devam ettik. Saygımız var. Bize oy versin, vermesin bütün İzmirliler bizim kardeşimizdir. Hepsini seviyoruz burada eksiklik varsa bizim eksikliğimizdir. Onların içinden biri olduğumuzu özellikle vurgulayacağız. Milletin özü bir partiyiz…

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Ramazan ayı boyunca kente sık sık gelerek çalışmalarını sürdüreceğini belirten Eroğlu, seçim öncesinde verilen vaatlerin gerçekleştirileceğinin de altını çizdi.

Eroğlu, "Çok büyük projelerin müjdesini verdik. 4547 proje devam edecek AK Parti sözünün eri bir partidir. İzmir'in çok daha büyümesi lazım EGEGEP'in gereği olarak 30 milyar TL yatırım yaptık. Bunları belediyeler yaptı diye bir algı var bunları AK Parti yaptı. Bu çalışmaların devam edeceğine söz veriyoruz" dedi.

BÜYÜK BİR PAKETİMİZ VAR
Eroğlu Başbakanlık Ofisi’nin açılmasının gurur verici olduğunu ifade ederek, “Bazı meseleler var. Genel iradenin çözmesi gereken bazı hususlar var. Büyükşehir Belediyesi'nin çözmesi gereken bir şey varsa katkı koymaya hazırız. Yapılacak her türlü hizmet İzmirli'ye yapılacaktır. Turizm, sanat, teknoloji, tarımla ilgili büyük bir paketimiz var. Selçuk'ta tarihi limanın projeleri hazırlandı. Bununla gurur duyduk. Bunlar seçimden önceki çalışmalar değil, 2019 yılına kadar bitirilmesi gereken projeler” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM DEĞİL…
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Eroğlu erken seçim senaryosu için “Bugün asl olan Türkiye'dir. Özelikle ekonomimizi ve ülkenizi sıkıntıya sokmayacak her türlü girişimi yapacağız. Yüzde 10 oy alanlar kendilerini başarılı sanıyorlar. AK Parti öyle bir büyük parti ki yüzde 41'le bile tatmin olmuyor. 3 dönem iktidar da olup tekrar birinci olan bir parti yoktur. Yüzde 41'i bile yeterli görmüyoruz. Koalisyon olacaksa koalisyon ama sonuç alamazsa erken seçim değil yeniden seçim olacak. Biz bunu da hazırız" yorumunu yaptı.

VATANDAŞA KÜSECEK HALİMİZ YOK
Eroğlu AK Parti oylarının İzmir’de yüzde 10’luk kayba uğramasıyla ilgili de “İzmir'de tek parti olarak bütün partilerle mücadele ettik. Dış basın bile destek vermeye dikkat etti. Algı yönetimi yapıldı ama İzmirli bunun farkına vardı. İzmir'de işçi ve memurların durumdan memnun olmadıklarını özellikle de basın mensupları da bunu söylüyor. İzmir'de 4 artı 4 olarak 8 milletvekili çıkarttık. CHP milletvekili sayısını genel başkan aday olmasına rağmen düşürdü. Onların da kendilerine bakması lazım. Vatandaşa küsecek halimiz yok. Bizim de eksikliğimiz mutlaka vardır. Bu eksikleri nasıl giderebiliriz. Yaptıklarımızı anlatacak yeterli zaman olmadı teşkilat gece gündüz sahadaydı. Saha da çalışan tek parti AK Parti” açıklamasını yaptı.



KILIÇDAROĞLU’NA SALVO  
Eroğlu İzmir milletvekili olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı, “"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'den aday idi. İzmir’le ilgili hiçbir proje duydunuz mu? Bizim projelerimiz var. Kitaplarımız, dosyalarımız var İzmir'e ne vaat etti? Ne söyledi İzmirlilerin bunu mutlaka değerlendirmesini yapmasını istiyoruz. İzmirlilere projelerimizi anlatarak mutlaka gönüllerini kazanacağız. AK Parti'nin yaşam tarzına karışacağı söyleniyor. 13 senedir hiçbir yerde kimsenin hayat tarzına müdahale etmedik. İsteyen istediği şekilde yaşasın diye düşünüyoruz. Her yerde herkesi kucaklıyoruz. Yanlış algı yönetimine karşı gerekli uyarıları İzmirlilere yapacağız. Teşkilatımız ayakta, istişare esastır. Mahalle bazında teker teker eksiklikleri değerlendireceğiz. Bunlara karşı da tedbir alacağız" dedi.
 
“YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise "İstişare toplantısı yapacağız Ramazan ayı içerisinde iftarlarla ve siyasi çalışmalarla ilgili istişare çalışması gerçekleşecek. Halkımızın tercihi her şeyin üstündedir oy veren ve vermeyenlere kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Teşkilatımız bir daha seçim olacakmış gibi çalışmaya devam ediyor. Önemli olan yarın seçim olacakmış gibi çalışmaktır. Bundan sonra amacımız sandık yönetim kurullarını oluşturup teşkilatımızı motive etmektir" dedi.

EROĞLU BAŞARISIZLIĞI SORDU
Öte yandan Bakan Eroğlu basına kapalı gerçekleşen ilçe başkanları toplantısında teşkilatla seçimi masaya yatırdı. Eroğlu’nun başkanlara 28 ilçede neden geride olduklarını sorduğu öğrenildi. Bakanın ayrıca başkanlara vatandaşa daha çok dokunma talimatı verdiği bildirildi. Toplantıda başkanlardan genel seçimdeki başarısızlık için HDP’nin dengeleri değiştirdiği savunması yaptığı ifade edildi.
 
 

 
Demirel'in mezun olduğu lisedeki köşesi yeniden düzenlendi
 
Gamze'nin sır ölümünü biri prof. üç fizikçi devrede!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ak Nasihat 19 Haziran 2015 Cuma 10:39

Sayın Bakanın, bu açıklamaları,Teşkilatın yüreğine hiç de su serpmiyor. Sebebi ise kesinlikle açıklamaların içeriği değil, İzmir'de %35 oy kaybı ile birlikte kendilerinden önce gelmiş İl Başkanlarının ve yönetimlerinin Ak davaya kazandırdıklarının kaybedilmesine neden olan yanınızda oturan iki kişi ve onların Ak davaya ve Ak teşkilata vermiş oldukları zararları kamufle edecek nedenlerin bizzat bakanın ağzından açıklanıyor olmasıdır. Ak Türkiye'nin en başarısız İl Başkanı ünvanını alan Bülent Delican ve konu mankeni Gözde Keskin'in orada olması teşkilatın motivasyonunu bozmaya devam edecektir .

Yorumu oyla      11      5  
AK SEÇMEN 18 Haziran 2015 Perşembe 13:10

BU İL YÖNETİMİ VE BU VEKİL LİSTESİ İLE KAYBETMEYE MAHKUMDUNUZ ZATEN!ÇOK SÖYLEDİK AMA ANKARA DİNLEMEDİ. KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ.

Yorumu oyla      11      5  
silo 18 Haziran 2015 Perşembe 10:43

Oy düştü abiii il ve diğer teşkilatlat halen kış uykusunda

Yorumu oyla      13      6  
kemalettin 18 Haziran 2015 Perşembe 07:49

izmirliye biraz sıcak yaklasınnn degerleri koruyunnn zaten izmir li size dönecektir...

Yorumu oyla      13      8  
alsancak 17 Haziran 2015 Çarşamba 15:51

AKP nin oyu her seçimde daha da düşüyor, hala proje diyorsunuz. İzmiri öyle rüşvet projelerle alamazsınız. İzmir bir kere sizin notunuzu verdi, karneniz kırık dolu, gezi de tomalarla siz yazdınız o notları hatırlayın.

Yorumu oyla      33      14  
realist 17 Haziran 2015 Çarşamba 15:07

sanırsın izmirde %55 aldılar. %26 oy alıpt böyle atıp tutuyorlarsa %55 alsalar ne yaparlar bilemem. İzmir secim olsa dahada düser oyunuz bu tavırla

Yorumu oyla      33      11  
Sinan Öztan 17 Haziran 2015 Çarşamba 13:51

Veysel Eroğlu'nun havasından geçilmiyor.Siyasi rakiplerini küçümsar bir tavır içinde Ayağı yere basmıyor.Gözü hep yükseklerde.O kadar iddialı seçim kampanyasına ve bol bol vaatlere rağmen İzmir partinizi iktidar yapmadı ve ikincilikte kaldınız.

Yorumu oyla      38      11  
menderes2 17 Haziran 2015 Çarşamba 13:51

Bu işler vaadle olmuyor. 466 proje nasıl inanalım..

Yorumu oyla      36      11  
konak 17 Haziran 2015 Çarşamba 13:48

Yerel secimmi bu neden izmir projesi olsun sinucta izmirde kaybettiniz

Yorumu oyla      31      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirel için 3 günlük ulusal yas ilan edildi
Başbakan Davutoğlu, bugünden itibaren 3 günlük ulusal yas ilan edileceğini ...
Flaş! Abdullah Gül’den o kitapla ilgili ilk açıklama
11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde tartışma yaratan eski ...
Kılıçdaroğlu ile görüşen STK’lardan mesajı: Bu fırsat…
Sivil toplum kuruluşları, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. ...
 
Bahçeli’den ‘yüzde 60 blok’ yanıtı: HDP'li hiç bir...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde ...
AK Parti İl Başkanı Delican'dan Ramazan mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj ...
YSK’dan 3 ilin sandıkları için flaş karar
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin Diyarbakır, Van ve Giresun, HDP'nin ...
 
Cenaze töreni belli oldu: Demirel nasıl uğurlanacak?
Demirel’in vefat haberi memleketi Isparta’da ve doğduğu Atabey İlçesi’ne ...
Demirel'in unutulmaz sözleri: Binaenaleyh...
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 91 yaşında Ankara'da vefat etti. İşte, ...
YSK'dan AK Parti ve HDP itirazlarına yanıt geldi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin Diyarbakır, Van ve Giresun, HDP'nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva