HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Şubat 2023 Pazartesi - 19:44

CHP Grubu’ndan AK Parti’ye 'çöp' çağrısı: Menderes’i destekleyin, Harmandalı kapansın!

Çiğli Belediye Meclisi’nde Harmandalı Çöplüğü’nün kaldırılması konusu CHP Grubu ile AK Parti Grubu arasında tartışmalara neden oldu.

CHP Grubu’ndan AK Parti’ye  çöp  çağrısı: Menderes’i destekleyin, Harmandalı kapansın!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşimi Başkan Vekili Ali Rıza Koçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. 

Mecliste CHP ve AK Parti grupları yaşanan deprem sebebiyle başsağlığı dileklerini sundu.

Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, yaptığı açıklamada “Türkiye tarihinde ilk kez böyle büyük bir deprem yaşıyoruz. Yüreğimiz, ciğerimiz yanıyor. İki depremin peş peşe gelmesi çok kötü oldu. Allah bir daha bize böyle bir deprem göstermesin, kelimelerin bittiği yer, 1966 depremini yaşadım. O acıyı çok iyi bilirim. Kurtarma ekibimiz yola çıktı. Diğer yardım kampanyaları devam ediyor. Tüm siyasi partiler, kaymakamlık, tüm birimler teyakkuzda. Hep beraber Çiğli’de buna destek için çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin ise “Bu sabah hepimizi sarsan bir haber ile uyandık. Binlerce vatandaşımız bu kara kışta sokakta kaldı. Dayanışma ile yaralarımızı saracağız. Herkese geçmiş olsun. Binlerce köy etkilendi, 10 ilimiz etkilendi. Gerçekten çok zor, umarım bir daha böyle bir deprem olmaz” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe yaptığı açıklamada “Suriye’de de ülkemizde de hayatını kaybeden herkese baş sağlığı diliyoruz, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Çok büyük bir bölgeyi etkileyen bir deprem. Ülkemizde Elazığ 7.9’du orada da binlerce can kaybı olmuştu. 1999’da Gölcük-Düzce Depremi, sonra da 30 Ekim’de İzmir depremi. Ama bu korkunç bir deprem binlerce mezra, köy, yüzlerce ilçe 10 il burada arama kurtarma da çok zor. Kış mevsimi olması dolayısıyla da çok zor koşullar var. Buradaki çoluk, çocuk yaşlı enkazın altında. Soğuk olması çok kötü. Hem AK Parti hem de CHP Grubu olarak beraber konuştuk ne yapabiliriz diye. Bu konuda AK Parti Grubu, Cumhur İttifakı olarak Çiğli Belediyesi’nin yanındayız, ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

HARMANDALI ÇÖP TESİSİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
Meclis gündemin Harmandalı Çöp Tesisi taşınması konusu gündem yapıldı.

AK Parti Grubu Harmandalı çöp depolama alanının varlığı ile ilgili Deprem ve Afet Bölgesi Komisyonu kurulması önergesini meclis grubuna sundu. Önerge oy çokluğu ile reddilirken neden olarak yetkinin Çiğli Belediyesi’nde olmaması gösterildi.

KARARI ALALIM, BÜYÜKŞEHİR NEDER BİZE?
AK Partili  Meclis Üyesi  Özgür Kaner, önergenin Büyükşehir Belediyesi meclis gündemine gitmesi gerektiğini savunaraj “Bu çöpe herkes hayır diyor, bunda hemfikiriz, çöpü hiç birimiz istemiyoruz. Biz Çiğli Halkını temsilen buradayız ve Büyükşehir Belediyesi çöp konusunda bir karar alabilir ama önce Çiğli Meclisi’nin sesi oraya taşınmalı. Çiğli Kent Konseyi’ni de kuran biziz. Kent Konseyi’nin yönetmeliği de kent konseyi bir karar alırsa belediye meclisi bunu ilk toplantısında belirler ve kamuoyu ile paylaşır diyor. Çiğli Kent Konseyi de bunu yaptı; bir basın açıklaması ile bunu duyurdu. Ama şimdi komisyonda reddediliyor. Ben komisyonda da dedim biz bir karar alalım, tavsiye kararı da olur. Biz bunu Büyükşehir’e gönderelim. Bu kararı alsak ne olacak Büyükşehir ne diyecek ki bize? Biz önergemizin arkasındayız” diye konuştu.

HARMANDALI’NIN KALKMASI İÇİN MENDERES’İN YAPILMASI LAZIM
CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin ise söz alarak “Biz çöpün kaldırılmasını istiyoruz, her türlü çalışmanın yanındayız. Biz mutlaka çöp kalksın istiyoruz. Ama çöp Menderes yüzünden kalkmıyor. ÇED raporu yok diye kalkmıyor. Biz burada Kent Konseyi’nin akademik çalışmalarını aldık ve deklare ettik, ulusal basına verdik. Ama burada topu sadece Büyükşehir’e atmak doğru değil” dedi.

İNCESU: “MENDERES’İN ÖNÜNDEKİ ENGELİ KALDIRIN, AK PARTİ GRUBU OLARAK BİZE DESTEK OLUN”
Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu ise “Depremde büyük bir facia yaşandı, yarın Harmandalı’nda da bunun yaşanmayacağını bilmiyoruz ne yazık ki. Komisyon kuruldu ve 4-5 gün önce toplandık, önümüzdeki hafta yine toplanacağız. Çiğli’de, Büyükşehir’de, CHP ve AK Parti Grubu da odalar da hem fikir… Bu çöp kalkmalı. Menderes, ÇED süreci Tarım İl Müdürlüğü tarafından bu ay onaylamazsa Harmandalı çöp tesisi daha 2-3 yıl bekleyecek. Ben buradan haykırıyorum. İkinci bir facia yaşanmasın. 24 Şubat’ta dolacak olan anlamsız bir itirazın önüne geçin. Menderes’te modern bir tesis olacak. Bir imzayı AK Parti Grubu kaldırtsın ve bu sorunda bitmiş olacak. Geçen yine bunun için yazı yazdım, cevap verilmedi. Ben AK Parti Grubu’ndan rica ediyorum. ÇED üzerindeki itirazı kaldırıp tarihe geçsinler. Diğer türlü tartışmalar siyasidir. Çözüm belli arkadaşlar, orada tesisin zeytinlere zararı yok” diye konuştu.

BOZTEPE: ÇED RAPORUNA MÜDAHALE EDEMEYİZ
AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “15 yıldır çözüm arıyoruz, o Menderes’teki alana 3 kez gittim. ÇED raporu verin diyorsunuz ama zeytin kanunu var. Burada bizim böyle bir gücümüz yok. Biz ÇED raporuna nasıl müdahale ederiz? 15 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi neden 3-5 alternatif yaratmadı? Olmaz bakanlık olmaz diyor, gidin yolu görün gene de olmaz. Olmuyorsa alternatif bulun. Biz karar alsak da yaptırımı yok ama sesimizi duyururuz. Evet dersek gündem olur. Tavsiye kararını alalım diyoruz biz” dedi. 

ŞU AN YAPILMAK İSTENEN BAĞCIYI DÖVMEK
CHP’li Suat Çağlayan söz alarak “Olaya İzmir sorumluluğu içinde bütüncül bakmamız lazım. Burada çıkan bir raporu destekleyip, desteklememek değil konu. Büyükşehir’in kucağına gelin topu atalım olmaz. Bu üzüm yemek mi bağcı dövmek mi? Şu an istenen olay bağcıyı dövmek, üzüm yemenin yolu sorunu çözmek. Merkezi hükümet bunu çözmese, Büyükşehir’in eli kolu bağlanmış olur. Arkadaşlarımızın dediği gibi ÇED raporu olayı çözülmeli. Bu bağcıyı dövmekten öteye gitmez ve bağcı da Büyükşehir olur. Tavsiye kararı etik olarak doğru olmaz, tüm yükü Büyükşehir’e atmak, bizden top gitsin de onlar ne yaparsa yapsın demek olur” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'İN ÖNÜ KAPATILMAMALI
CHP’li Meclis Üyesi Edibe Tokmak, Menderes tesisi konusunda adımlar atılması gerektiğini savunarak “Taş ocağı, maden derken zeytinler yok oluyor. Neler yaptığınızı biliyoruz, ama şu an zeytini bahane ediyorsunuz. Biz de çöp kalksın istiyoruz ve modern bir tesisin oraya zararı yok. Biz Büyükşehir’e tavsiye kararı alıp da ney yapacağız? Karşıyaka örnek gösterilmişti ama orası da kabul edilmedi. Yerler gösteriliyor ama kabul edilmiyor. Kimsenin iyi niyetinden şüphe etmiyoruz ve çöpü istemiyoruz. Şurada ÇED’e verilen gerekçe tüm Türkiye’ye duyurulmalı, biz burada bir yatırım istemiyoruz, biz insanca yaşamak ve temiz bir hava yaşamak istiyoruz. Merkezi hükümetin toleranslı olmasını ve Büyükşehir’in önünün kapatılmamasını istiyoruz. Büyükşehir onlarca yazışma yapmış durmadan reddedilmiş. Zeytin ağacı çok değerli ve kadim ama burada başka bir sorun var” diye konuştu.

HARMANDALI SİYASİ SOPA OLARAK KULLANILIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Bektaş, “Önemli bir konuyu tartışıyoruz. Aziz Kocaoğlu, başkanlığı döneminde yapamadığım ve üzüldüğüm tek konu Harmandalı Çöp Tesisi demişti. O günden bu yana yaptırılmadı, siyasi sopa olarak bu kullanılıyor. Bugün tavsiye kararı alacağız diyorsunuz,  Büyükşehir Belediyesi kör, sağır ve dilsiz değil ki. Orada da defalarca tartışıldı. Büyükşehir kendini sürekli sorumlu görüyor oradaki 14 evin tapusunu üstüne aldı. 2023 yılındayız hala çöple yatıp kalkıyoruz, bu tüm İzmir’in sorunu.   Bu sorun AFAD’ın da, valiliğin de sorunu, haydi buyurun Valiliğe de, AFAD’a da tavsiye kararında bulunalım. Büyükşehir zaten bunu içselleştirmiş. Bergama, Ödemiş Çöp Tesislerini yaptı. Biraz elinizi vicdanınıza koyun. Bu ‘vurma’ diyen birine devamlı olarak vurmak demek” ifadelerini kullandı.

CHP VE AK PARTİ GRUBU GEZİNİN ERTELENMESİNE KARAR VERDİ
Önümüzdeki ay yapılacak Strazburg Gezisi yaşanan deprem felaketi sebebiyle ertelendi.

 
Çelik: Vatandaşlarımız enkaza müdahale etmemeli
 
CHP'li Bakan duyurdu: Yardımlara tipi engeli!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğli çığlığı 6 Şubat 2023 Pazartesi 23:58

Izmır'in en büyük sorunu çöp depolama alanı olup uzun süre devam ediyor,Ankara ve istanbul bunu modern tesisler ile çözdü,izmir çözmek istiyor ama yerel ve genel idare ile ortaklaşa çözüm yolları yapamadıkları için çözülmüyor,örnek olarak tarihi iktisat kongresi için ayrı ayrı plan ve programlar yapılıyor sanki herşey daha iyi olacak diye malesef hiç te düzgün çalışma ve proje değil bu tarihi olaya gölge düşüyor ister kabul etsinler ve etmesinler durum bundan ibarettir,ortak akılın çözemeyeceği sorun yoktur,lütfen bu konuda herkes eteğindeki taşları dereye döksün izmir'e hizmet etsinler,bir süre önce yurtdışından gelen turistlere Basmane çukurunu izah edemedik,şehrin için de çürük dişler gibi duruyor,lütfen izmir halkı sizden hizmet bekliyor kısır çekişmeler ile yeterince zarar verdiğinizi unutuyorsunuz...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da seferberlik!
Bayraklı Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 şehirde ...
Çeşme’den deprem bölgesine yardım seferberliği
Kahramanmaraş’ın Pazarcık merkezinde yaşanan 7,7 büyüklüğünde meydana ...
Başkan Soyer yardımların toplandığı Fuar İzmir'i ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremden etkilenen 10 kente ...
 
Erhan Kılıç ve kurtarma ekibi afet bölgesine ilerliyor
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyenin arama kurtarma ekibi BUCAKUT ...
TIR'lar dolusu... İzmirli yardıma koştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 10 kenti etkileyen deprem ...
Ödemiş’te yardım kampanyasına büyük destek 
Tüm yurdu sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası vatandaşlar ...
 
Güzelbahçe deprem bölgesi için tek yürek
Güzelbahçe Kaymakamlığı ve Güzelbahçe Belediyesi’nin yaptığı çağrıyla ...
Yeni emniyet binası planlarına Konak’tan onay
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün Umurbey Mahallesi’nde hayata geçirmeyi ...
Balçova’dan deprem bölgesine yardım eli
Balçova Belediyesi’nin yaptığı çağrıyla vatandaşların topladığı yardım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva